Naruhyppelyllä hoikaksi

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Hyppynarukuurilla voi tehokkaasti laihtua. Tämä selviää Varpu Tavin uusimmasta kirjasta. Luin kirjan muutamassa tunnissa, mutta jäin sanomaa miettimään varmasti koko loppuelämäksi.

Antropologi, kirjailija ja seikkailija Varpu Tavi on kirjoittanut laihtumisesta mukavan pienen oppaan. Hän kehottaa lopettamaan laihduttamisen ja sen sijaan laihtumaan!

Huolellisella suomenkielellä kirjoittava Varpu lupaa onnistumisen elämyksiä mm. hyppynarukuurilla. Sadalla muulla konstilla tästä sitten tehdään menestystarina.

Varpu ei suinkaan syötä meille pajunköyttä. Ei edes hyppynarua ahmittavaksi pahimpaan nälkään. Ei – Varpu jakaa meille parasta mahdollista tietoa: yhdistämällä liikunta, järkevä ruokavalio, lopettamalla stressaaminen ja hallitsemalla mielen metkut nujerretaan itsepäisimmätkin läskikertymät.

Kirjan lukee nopeasti, mutta Varpun keräämään keinovalikoimaan palannee lukija moneen kertaan. Tässä muutamia poimintoja kirjasta, joka sopii kaikille laihtujille:

 • Naruhyppelemällä rasva palaa kropastasi suorastaan tiristen! Kirjassa esitellään neljän viikon hyppynaruohjelma, jota voi noudattaa sellaisenaan tai soveltaa ja muuttaa omiin tarkoituksiin ja elämäntilanteisiin sopivaksi
 • Ole menestyjä. Kaikilla menestyjillä on ominaisuuksia, joita kannattaa kehittää itsessään ja soveltaa omaan painonpudotusprojektiin: sinulta kaivataan visiota, suunnitelmaa, uskoa itseesi, rehellisyyttä, panostusta, joustoa, riskinottokykyä, toistoa x 365, kykyä hakeutua kannustavien ihmisten pariin ja sinulla ei aika riitä negatiivisten tunteiden vaalimiseen
 • Nuku hyvin. Rauhalliset ja riittävän pitkät yöunet ovat yksi hormonitasapainon kulmakivistä. Univaje sekoittaa hormonit
 • Suoliston kunto. Laihtumiseen tähtäävä elämänmuutos kannattaa aloittaa suolistosta. Paranna suolistosi mikrobiflooraa maitohappobakteereilla.
 • Maailman paras laihtumisruokavalio. Se on sellainen, jota jaksat noudattaa koko elämäsi ajan. Se on itsesi näköinen ruokavalio.
 • Älä pidä nälkäkuureja. Unohda rasvattomat ja liian vähäkaloriset nälkäkuurit!
 • Älä mene mainoslauseansaan. Vaikka purkin kyljessä lukisi ”kevyt” ja mainoksissa puhuttaisiin ”terveellisestä välipalasta koko perheelle”, se ei välttämättä tarkoita, mitä sen luulisi tarkoittavan. Kevyt saattaa tarkoittaa vaikkapa sitä, että tuotteen rakenne on höttöä, ja terveellinen välipala voi olla sokerikuorrutettuja maissihiutaleita, joihin on lisätty silmänlumeeksi kuitua
 • 70 prosentin sääntö. Älä syö niin että napa ruskaa, vaan opettele syömään niin, että lopetat, kun olet suunnilleen 70-80-prosenttisesti kylläinen
 • Vaihtele rasvan ja hiilihydraattien määriä. Syö välillä enemmän hiilihydraatteja ja vähemmän rasvaa ja välillä taas enemmän rasvaa ja vähemmän hiilihydraatteja. Näin yllätät elimistösi ja vauhditat aineenvaihduntaa.
 • Syö hitaasti. Varpu kehottaa syömään aina vähintään 20 minuuttia. Innostaa syömään rauhallisesti ja makustelemaan jokaista suupalaa nauttien.
 • Opettele rakastamaan itseäsi. Ole hyvä tyyppi!
 • Älä vertaile itseäsi muihin. Keskity omaan projektiisi. Iloitse muiden saavutuksista ja tue niitä, jotka saavuttavat tavoitteensa sinuakin hitaammin
 • Liikkuminen on elämänasenne. Liiku aina kun voit. Kehosi on luotu siihen.
 • Laihtumisen perimmäinen salaisuus. Älä laihduta, vaan noudata laihtujan elämäntapaa

 

Varpun ohjeista on taatusti hyötyä laihtujalle. Tiukkapipoista saattaa jäädä harmittamaan miksi Varpu jättää niin monen asian auki täsmentämättä mikä voisi olla suositeltavaa, mutta tällä tavalla saa ainakin löysemmällä pipolla varustautuneet tyytyväisiksi. Suosittelen!

Gummeruksen kustantamaa laihtumiskirjaa saa kirjakaupoista.

 

3 kommenttia artikkeliin ”Naruhyppelyllä hoikaksi

 1. Naruhyppelyllä hoikaksi…miksi? Miksi ihmisen pitää olla hoikka?
  Eikö tällaisia kirjoja ole kirjakaupat täynnä.

  Jaksatko hypellä narua koko ikäsi…..

  Opettele rakastamaan itseäsi…justjuu?

  Tykkää

 2. anteeksi, näin siempani ilkeänä tai muuna kyynikkona, niin Christerille.

  Näyttää näin sivullisena, että hyvä harjoittelu,kuten naruhyppely kirvoittaa ihmisten kirjoittelua, no enkäpä tulevaisuudessa.

  Todellisuudessa, naruhyppely, _> varpu/ tai ns sunkkuprofaa ->

  o.k. naruhyppely, kulutta energiaa, mitä muuta, ? rytmitajua, tms.

  Tykkää

 3. No, onhan tässä hypätty narua jo pikkutytöstä ja liikuttu ja syöty terveellisesti ja pysytty solakkana vielä aikuisiässäkin. Ei siihen tarvita erityisiä oppaita, hyppynaruhyppääminen siirtyy perintönä äidiltä tyttärelle;-)

  Christer kommentoi: On siinä Varpun kirjassa muutakin kuin hyppelyä, mutta tuo naruhyppely on se asia, jonka Varpu haluaa nostaa erityisesti esille.

  Minulla oli joitakin vuosia sitten tapana tarjota omilla luennoillani raivohyppelyä. Se oli hauskaa! Yleisö tykkäsi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s