Tämä ei ole terveellistä

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Olin luentoreissulla Lapissa. Minusta siellä on ihanaa ja siellä asuu ihania ihmisiä. Lappilaisia taas stressataan, luen lehdissä. Valtion toimesta.

 

Valtio ulkoisti työt Espanjaan!

Kerrassaan huonoa esimerkkiä näyttää Liikenteen turvallisuusvirasto, joku ihmeen Trafi, päättämällä antaa etusija espanjalaisille työntekijöille vaikka työ on toistaiseksi hoitunut hyvin myös suomalaisten voimin. Sodankylässä on nyt lippu puolitangossa.

Lukekaa uutinen tästä.

Olen sen verran shokissa tapahtuneen johdosta, että en kykene kirjoittamaan mitään muuta tästä asiasta.

Sen sijaan voisin ehdottaa hyvän ystäväni inspiroimana:  Seuraavaksi voisi ihan hyvin kilpailuttaa eduskunnan työ. Esimerkiksi kiinalaiset osaisivat varmasti tehdä yhtä pölhöjä ja käsittämättömiä päätöksiä iloksemme ja murto-osan palkalla! Lisäksi kaikki ulkoistetun eduskunnan päätökset voisivat olla jollakin harvinaisella kiinalaisella murteella, ettei niistä ymmärtäisi kukaan suomalainen mitään.

Rakkaat blogistiystäväni täällä Iltalehdessä! Miten aiotte reagoida siihen uutiseen, että lappilaisia tällä tavalla kiusataan?

Rakkaat lukijani! Mitä mieltä te olette tästä ajatuksestani, että eduskunnan työt voitaisiin ulkoistaa? Tulisi ainakin halvemmaksi.

Tämä blogikirjoitukseni ei mahdollisesti edusta Iltalehden linjausta ja minä kirjoitan tässä blogissani ihan mitä tahansa kokonaisvaltaisesta terveydestä. Minua huolestuttaa lappilaisten ja kaikkien muidenkin suomalaisten terveys. Piittaamattomuus ja röyhkeys vie tämän kansan tuhoon.

13 kommenttia artikkeliin ”Tämä ei ole terveellistä

 1. Tässäpä olen hiljalleen kasvanut entistä enemmän EU-kriittiseksi. Mitä hyvää on EU:ssa? EU määrää, että kaikki pitää kilpailuttaa. Laadulla ei ole väliä, hinnalla on väliä. Onko millään enää väliä?

  Olenko ymmärtänyt oikein vai väärin? Olisiko eduskunta voinut päättää, että luodaan Lappiin pysyviä työpaikkoja, eikä siirretä niitä Espanjaan.

  Vai onko joku pomo vaan saanut jonkun kuningasidean ja Trafin optiot palkkioksi työpaikkojen leikkaamisesta.

  Ehdotan, että Lapin kaivokset siirretään huitsin Kiinaan ja säilytetään luonto.

  Tykkää

 2. Tuleekohan päivä, jolloin kyllästytään eduskunnan sekoiluun, kähmintään ja epärehellisyyteen?

  Päivä, jolloin asialle tehdään jotain.

  Tykkää

 3. Facebook -seinältäni poimittuja kannanottoja tähän asiaan:

  ****
  Johan ne muutenki meidän asiat päätetään siellä ”rysselissä” niin eiks tosiaan vois ulkoistaa noi hallinnolliset tehtävät vaikka somaliaan ja ruotsin kunkku vois hoitaa eläkeläisenä sitten meidän pressan virkatehtävät, osaisi ainakin ruotsia. Kansanedustajat voisivat aktiivisina tyyppeinä sitten sijoittua kolmannen sektorin hommiin ruokapalkalla ulkoiluttaan vanhuksia ja tekeen pikku remppaa tarvitseville.

  ****

  Suomen valtio tuntuu olevan nykyisellään suomen kansalaisen pahin vihollinen. Ihme juttu sinänsä.

  ****

  No, voi Päivittäin tulee näitä suruviestejä

  ****

  Pahkasikatodellisuus liukuu taas todellisuuteen.

  ****

  Vankienhoitolaitokset vois ulkoistaa, vaikka Venäjälle.

  ****

  WTF Suomen valtio, WTF??

  ****

  voi vittu. kaikki menee ulkomaille. rahat menee ulkomaille ja velat tulee tänne

  ****

  Mitä vi**ua, tätäkö tämä Kataisen työpaikkojen luonti sitten olikin, luodaan työpaikat Espanjalaisille, ja kotimaiset työttömät tapetaan masennukseen.

  ****

  Eiköhän ulkoisteta eduskuntakin samantien Ugandaan, ku siellä on pienemmät palkat…

  ****

  kyllä se kilpailutuksellakin pitäs olla rajasa…

  ****

  Ei ole mitään järkeä siinä siirrossa . no jos valtiolla on varaa maksaa työttömille korvauksia . , Hullun hommaa .

  ****

  No häkämies hoitaa meidän palkat alas, on sen verran kylmä mies…

  ****

  Siis perkele tätä touhua… oletin etten ikinä haluais ruotsissa asua mut nyt se alkaa tuntuu jo suunnitelmalta

  ****

  Mitä tästä seuraa, Valtio maksaa palkat ulkomaille, ei kerry verotuloja, Valtio joutuu maksamaan työttömille korvauksia, työttömät ei maksa veroja, Valtio ei saa mitään, eli kuka on häviäjä, Valtio ja työtön Suomalainen. Eli mikähän tässä oli hyöty? Oiskohan virkamiehille aika laittaa kiertoon koska näin tyhmää sakkia en vielä ole koskaan nähnyt. Nyt varsinaisesti paljastuu miten tyhmää porukkaa Valtion koneistoon on suojatyöpaikkoihin aikanaan saatu. Tajuaisivat jo itse maan edun nimissä irtisanoutua, säästyis siinäkin meinaan kasa Valtion rahoja.

  ****

  Vaihtakaa jo Herran tähden noita päättäjiä. Pian täällä ei ole kuin työttömiä ja miljonäärejä. Ymmärrys hoi, äly älä jätä!!!!!

  ****

  Otettiinko huomioon valtiolle takaisin tulevia verotuloja? Tuskin, kaikki vain karvaranteille

  ****

  Alkaa olla jo liian paksua tämä touhu!

  ****

  Ulkoistetaan koko valtionhallinto Fuengirolaan

  ****

  Asian vastuuhenkilöt JULKI

  ****

  Kohta ei Suomessa asu kuin, puleja, työttömiä ja eläkeläisiä. Säälittää sivusta katsella miten hyvinvointivaltiota alasajetaan täysin tarkoitusperäisesti.

  ****

  Espanja Suomen uusi siirtomaa?

  ****

  kukahan mahti poliitikko mahtaa omistaa ton espanjassa olevan ”suomalaisen” firman?

  ****

  Tykkää

 4. Trafi on antanut puhelimella tehtävät työt yhtiölle, joka työllistää suomalaisia. Espanjassa on eläminen niin paljon halvempaa, että myös töitä voi tehdä pienemmällä palkalla ja vuokra-asuntoja on edullisesti saapuvilla. Siis ei tässä olla lappalaisia kiusaamassa, vaan kilpailu on tullut myös Lappiin.

  Nyt toteutuu vapaa liikkuminen ja vapaa kilpailu. Suomen kieli ja ammattitaito on kilpailuetu, mutta se pätee vain silloin kun vastassa ulkomaisia. Nyt on vastassa toinen suomalainen yhtiö ja omat kansalaiset. Jos yhtiö ja sen työntekijät maksavat Espanjassa veronsa ja maksunsa paikallisten lakien mukaan, niin me emme voi muuta kuin sopeutua tilanteeseen.

  Kaikki työt mitä voidaan hoitaa puhelimella tulevat siirtymään halvempiin maihin. Nyt yhtiö pystyyn vaikka etelä Espanjaan ja tarjouksia kaikille meidän yhtiöille puhelinpalvelujen hoitamisesta. Hyvin moni muuttaa mielellään Espanjaan asumaan, vaikka palkka siellä on pienempi. Lappalaiset voivat menetellä samalla lailla.

  Kun insinöörien ja monet tuotantotyöt siirrettiin Kiinaan heidät pakotettiin opettamaan kiinalaisia. Tämä oli kiusaamista, sillä jokainen tiesi, että työmaa menee. Jos ei oltaisi opetettu työn siirtyminen olisi estynyt tai ainakin hidastunut. Kun pakotetaan tekemään töitä omaa moraaliaan vastaa muuttuu työ henkiseksi huoraamiseksi. Voin kuvitella kuinka raskasta ja terveyttä riipovaa on ollut monessa perheessä. Tästä ei kuitenkaan kirjoitettu, vaikka kysymyksessä vähintään moni sata kertaa isompi juttu kuin tämä Trafi tapaus. Taitaa lappalaisilla olla paremmat ruikutusorganisaatiot ja -puolueet.

  Tykkää

 5. Tyypillistä julkishallinnon osaoptimointia. Säästetään yhtäällä ja aiheutetaan kustannuksia toisaalla -jostakinhan ne työttömyyskorvaukset ja muut tuet on maksettava.

  Hankintalaki on virheellinen, ja sitä olisi muutettava. Sen olisi mahdollistettava terve kansallinen itsekkyys.

  Tykkää

 6. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013021916695700_uu.shtml

  Tarjouskilpailun voitti Henkilöstöpalvelut Argenta Oy. Häviölle kilpailussa jäi Astropolistieto Oy, joka oli hoitanut tehtäviä viisi vuotta. Sodankyläläinen yritys joutui irtisanomaan noin puolet henkilökunnastaan menetettyään Trafin sopimuksen. Työtä vaille jäi 23 vakituista ja 12 määräaikaista työntekijää. Hävinneen tarjouksen loppusumma oli 1,7 miljoonaan euroa. Argentan tarjosi palvelunsa 980 000 eurolla.
  Osastonjohtaja Hanna Hakanen toteaa, että Trafin oli noudatettava lakia valitessaan palveluntarjoajaa. Se ei voi jättää tehtyä tarjousta tarjouskilpailun ulkopuolelle vain sen takia, että yritys toimii ulkomailla.

  – Meidän täytyy tehdä lain mukaisia ratkaisuja ja päätöksiä. Emme voi antaa etusijaa yritykselle, joka toimii vain Suomessa, Hakanen painottaa.

  *** Kyllä niin mieleni pahoitin, kun virkamies osaa olla törttö, eikä pysty perustelemaan kotimaista etua asiassa. Perustelu on varsin helppo: Paljonko maksaa 23 kokopäiväista + 12 määräaikaista ihmistä työttömyyskuluina,asumistukina, yms ? Paljonko valtiolta jää verotuloja saamatta? Paljonko eläketuloja , paljonko ALV tuloja ostovoiman hiipuessa ?
  Jos valtion virkamies ei näillä eväillä, sekä nykyisen yhtiön 5 vuoden kokemuksella työnhoitajana, pysty perustelemaan toiminnan pysymistä Suomessa on ihme ! Näitä ihmeitä on jo riittävästi… Emme tarvitse tällaisia pilkunviilaajia, joilla ei ole mitään oma-aloitteellisuutta.
  Seuraavaksi pitää kilpailuttaa Suomen eduskunta, kuka hoitaa hommat halvimmalla !

  Tykkää

 7. Tässähän vain noudatetaan EU:n perusperiaatetta tavaroiden, palvelujen, ihmisten, työvoiman jne. vapaasta liikkuvuudesta.

  Ei tässä mitään ihmeellistä tai uutta ole. Suomi on pinta-alaltaan suuri, mutta vähäväkinen valtio, eikä tule jatkossa pärjäämään tämänkaltaisissa asioissa.

  Itse olin bisneselämässä mukana vielä 10 vuotta sitten, nyt vain leppoistelen.

  Sattui vuonna 2001 sellainenkin tapaus, että toimiston vehkeet ryppyilivät, ja ei kun soitto firman help deskiin. – Se puhelu meni Irlantiin, ja sain erittäin hyvän palvelun ääntämyksestä päätellen kantasuomalaiselta naiselta. Asentaja saapui tunnin kuluttua, ja korjasi vehkeeseen tulleen ongelman. – En nyt muista, oliko kyseessä Canon vai IBM.

  Tykkää

 8. Lähetetään vanhukset Espanjaan, Filippiineille, Thaimaahan hoidettavaksi – halvemmalla. Sairaalat voisi myös siirtää tuonne lahden eteläpuolelle Viroon, laivamatka ei paljon maksa, ensiapupotilaat voisi heivata helikoptereilla.

  Koulut, yliopistot voisi siirtää Viroon, opettajien ja koulukeittiö- ja siivoushenkilökunnan palkkakustannukset putoavat murto-osaan, tämä jos mikä on isänmaallista! Rahaa säästyy!

  Perustettakoon myös laivakouluja. Lapset aamulla laivaan, laiva Viron aluevesille tai rantaan, opettajat ja muu henkilökunta Virosta. Illalla laiva palaa Suomeen, lapset kotiin. Isommat lapset ja nuoret asuvat sisäoppilaitoslaivassa. Laiva on Tallinnan rannassa viikon, viikonlopuksi laiva seilaa Suomen rantaan, oppilaat pääsevät kotiin viikonlopuksi. Homekoulujakaan ei tarvitse remontoida, koulukiinteistöjä ei tarvitse lämmittää, rahaa säästyy taas. Eikö tämä olisi mitä isänmaallisinta?!

  Tykkää

 9. xxxJallulle: Kun arvostellaan ihmisiä on asetuttava siihen toimintaympäristöön ja niihin lähtökohtiin, joissa he toimivat. Yleisin virhe on arvostella toisia omista lähtökohdistaan.

  Virhe on tehty hyvin korkealla poliittisella tasolla kun liityttiin EU:hun ja hyväksymällä valtioiden toimet, jotka ovat sopimusten vastaisia. Virkamies ei voi muuta kuin noudattaa lakia, vaikka järki ja tunne sanoisi muuta.

  Espanja on aidosti huomattavasti kilpailukykyisempi kuin Suomi. Liikevaihtovero on vain 7%. Jos nostaisivat espanjassa verotuksen meidän tasolle eivät tarvitsisi olenkaan lainaa. Meillä `Kataislandiassa´ menee hyvin, joten maksamme vielä tukea Kreikkaan ja Espanjaan. Lisäksi nettomaksuja lisättiin EU:hun kun meillä menee niin hyvin.

  Lappilaiset voivat hoidella porojaan ja kalastella. Jos haluaavat töitä ja palkkaa kannattaa muuttaa. Argenta palkkaa heti ammattilaiset puolella palkalla, mutta sillä elää Espanjassa paremmin kuin täydellä palkalla Suomessa. EU suosii keskustoja, isoja toimijoita ja Suomessa pienet toimijat laidalla. Vääjäämätön on alkanut.

  Tykkää

 10. vanhalle vimpulalle, ymmärrän hyvin huolesi piti huoltaa sitä toimiston kopiokonetta, harmi ettei ollut korruptiosopimusta -> 1. paperi lopussa, 2. A3. lokerikko auki, 3. A4 lokerikko auki, toki jos olisi ollut ns sopparit valmiina -> 3 huoltokäyntiä – 600 eukkoa + itsellä 300 eukkoa

  Tykkää

 11. Paljonko on ollut Beckerellejä poronlihassa mitä Christerille on tarjottu kun noin säteilee.
  Luulis olevan kiinnostusta mihin ne rahat menee jotka palautuu Suomeen maksetuista EU rahoista kuten esimerkiksi Filosofi Pekka Himasen firmalle maksetut 700 000 jossa välissä oli Sitra ja Tekes ohjailemassa rahoja yhden miehen firmalle pelkästä palturista. Himanenhan laittoi itsensä likoon kalsarit jalassa armottomassa kännissä ja putkaan. Sehän maailman ennätys mitä putkareissusta on koskaan maksettu. Joku voi istua syyttömänä linnassa vuosikaudet eikä saa kuin parikymmentä tonnia.
  Maataloustuet Christer hyvä mitä elintarviketta tuetaan ,no viinaa ja kaljaa. Ja myös poronhoitoa yritystoimintaa josta ei tarvitse pitää edes kunnollista kirjanpitoa. Poronhoitoalue on valunut alemmas ja alemmas stadiin Vaasankadulle asti hieromalaitoksiin.
  Kun eduskunnan kyselytunnilla joka muuten on parasta komediaa mitä rahalla saa josta kansalaiset maksaa enemmän mitä Christerinkin liksoista maksetaan veroina EU,hun.
  Eräs edustaja aloitti elintarviketurvallisuudesta jotenkin näin huutamalla:” Tämä tämä on selvää pässinlihaa”. Voiko paremmasta huumorista enään maksaa enempää, ei voi, rajoilla menee. On ne vaan niin helevetin tyhmiä on. Miksi maksaa Himaselle kun Martti Huuhaa Innanen on sen jo kuunnelmassaan sanonut. Olisivat tilanneet Innaselta uuden kuunnelman kaikki olisivat saaneet siitä nauttia. Laittaisin tähän väliin Innasen susitaulun kuvan mutta kun ei voi eikä ole oikeuksiakaan kun se roikkuu Suomenpankin seinällä muistuttamassa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s