Jotain olen tehnyt oikein

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

 

 

Henkilöstövalmentaja Mikko Kokkonen teki minulle suuntaa-antavan verisuonten kuntoa mittaavan testin. Sen mukaan verisuonteni kunto on 19-vuotiaan tasolla.

Testin mukaan verisuonieni ikä oli -37 vuotta, eli tätä kirjoittaa teille 19-vuotias pojankloppi. Matti-Esko Hytönen saa pian vakavan kilpailijan? Hytönen kehuu sixpäckiään ja kaunista vaimoaan. Niin minäkin. Hytönen haukkuu kaikki muut. Minä en.

Hyvältä vaikuttaa ainakin tällainen nauttimani ruokavalio: voita, rasvaisia maitotuotteita, munia (tosi paljon!), kalaa, pähkinöitä, lisäaineetonta luomukotiruokaa, spelttituotteita, ituja, marjoja, vihanneksia, juureksia, hedelmiä jne.

Liikuntaa pyrin harrastamaan joka päivä: kävelyä, hölkkää ja pientä voimistelua.

Lepään silloin kun olen väsynyt ja huolehdin siitä, että saan joka yö nauttia hyvälaatuista unta.

Rentoutumiseen riittää rauhoittuminen hyvän musiikin ääreen. En vielä ole tarvinnut hyllystä löytyviä rentoutumis-DVD:itä.

Psyykkisestä ravinnosta pitää huolen pieni, mutta tarpeellinen sosiaalinen verkostoni ja ihana, nuori vaimoni.

Elämän haasteet pitää ottaa huomioon. Jos on arjessa runsaasti haasteita, silloin joustetaan muilla elämänalueilla. Missään nimessä ei saa antaa elämän stressata. Elämästä – siitä ainoasta – pitää nauttia.

 

Ei teidän ole pakko minua uskoa. Jos haluatte tehdä perässä, kysykää ensin neuvoja vaikka minulta tai pyytäkää minua hyvinvoinnista puhumaan. Minä rakastan puhumista.

 

12 kommenttia artikkeliin ”Jotain olen tehnyt oikein

 1. Kylläpä on verisuonet menossa sinulla tukkoon. Suosittelen lukemaan Riekin kolesteroli jutun.

  GO VEGAN!!!!!!!!!!

  Christer kommentoi: Olisi ne verisuonet menneet tukkoon 40 vuodessa, jos ne olisivat olleet tukkoon menossa.

  Tykkää

 2. Sama homma täällä. Paljon voita, kalaa, lihaa, ruisleipää. kasviksia, marjoja. Ja sopivasti kuohuviiniä. Ja tietenkin aamusta iltaan seksiä kauniin vaimon kanssa. Myös pyhyyden tunnistaminen Jumalassa viisasta, koska sekin ulottuvuus tärkeää ihmiselle. ( tämä ei siis tarkoita mitään jatkuvaa halleluujaa toitotusta, vaan silloin tällöin hiljentymistä ) Myös liikuntaa aina sopivasti ja kesällä aurinkoa. Tällä reseptillä on menty pitkään ja mennään.

  Christer kommentoi: Oikein hyvät valinnat!

  Tykkää

 3. Riekki on amatööri, joka on lukenut liikaa viralllista kolesterolihöpötystä…ja seonnut pasmoissaan…valitettavasti!

  Christer kommentoi: Ei pidä paikkaansa. Riekki on huolella paneutunut asiaansa.

  Tykkää

 4. Asiallinen teksti. Hyvä terveys on monen asian summa. Yksilöllisen ruokavalion, liikunnan, riittävän levon ja henkisen puolen kokonaispaketti. Välillä tuntuu, että juuri nyt keskitytään liikaa vaikkapa pelkkään ruokavalioon(vaihtuvat muotidieetit) ja unohdetaan kaikki muut terveyteen vaikuttavat tekijät…

  Mielenkiintoni heräsi tuota testiä kohtaan. Kuinka se tehdään ja kuuluko tuollaisen mittauksen tekeminen henkilöstövalmentajan työnkuvaan?

  Christer kommentoi: En tiedä tuosta testistä mitään.

  Tykkää

 5. Syön runsaasti kalaa, niin kotimaista kuin valtamerienkin antía. Kunnon (200g) naudan sisäfilepihvi kerran viikossa runsaiden vihannesten kera. Varsin paljon nautin parsasta, parsakaalista ja kukkakaalista, kevyesti höyrytettyinä. Päälle voita ja/tai bearnaise kastiketta. Munia syön valtavasti; paistettuina, keitettyinä, kokkelina, kinnumunakkaina – you name it ! Ovat herkullisia ja pitävät hyvin nälän. Broileria ja kalkkunaleikettä kiloittain / viikko. Hedelmistä omena on hyvä suoliston kuorija. Lisäksi kuitua leseistä. Ja sitten se juomapuoli:
  Olutta ei koskaan, mutta päivittäin valko- ja/tai punaviiniä – ainakin 4 lasillista. Usein vodkasnapsi ennen ruokaa, jotta paletti olisi puhdas ja mauille neutraali. Viski on aina paikallaan aterian jälkeen, silä konjakki on raskaan tunkkaisen makuista ja liian siirappimaista minulle. Kuohuviiniä kavereitten kanssa – se rentouttaa, virkistää ja pistää pilkettä silmäkulmaan. Usein otan 4 cl luumuviinaa iltaisin ennen hampaiden pesua. Se tasaa mielen aktiivisen päivän jälkeen ja takaa syvän ja rikkumattoman unen.

  Tykkää

 6. Aivan! Pitää paikkansa. Riekki on lukenut kolesterolipappojen Strandbergin ja Kovasen kirjan ”Totuus kolesterolista”. Virallinen totuus=osatotuus!

  Tykkää

 7. Sama tahti on askelten.., siis Cristerin kanssa. Tuon lisäksi höpsöttelen vähän superfoodien kanssa ja otan muutaman ravintolisänkin.

  Olisin erittäin helposti lihova, joten näin yli 70 v. annoskoot ovat pienenttyneet ja senpä takia aivan varmuuden vuoksi olen hilannut ruokavalioni terveellisyyden hieman yläkanttiin.

  Minulla on jääkaappi pullollaan iherbin tuotteita, kuitenkin niin, että otan niitä vaihdellen ja jaksoittain. Näin varmistan, etten intoile minkään aineen kanssa.

  Nuorempi vaimo, golf, koira ja Espanjan vuoristoissa patikointi ovat myös erinomaisia strategioita viivytystaistelua varten.

  Christer kommentoi: Mukava kuulla! Jatketaan samaan tahtiin.

  Tykkää

 8. Nyt se on tieteellisesti todistettu. Terveenä pysyy Veteraaniurheilija. Esittelen THL jatkaa huijaamista -keskusteluissa muutaman ruokavalion, joilla pysyy terveenä.

  Laitetaanpa muistin virkistämiseksi nämä ruokavaliot tähän. Jokainen voi valita mieleisensä ruokavalion:

  …Masennuslääkkaiden käyttö on kymmenkertaistunut reilussa 20 vuodessa. Ovatko masentuneet parantuneet lääkkeiden avulla vai miksi heidän määränsä on lisääntynyt näin paljon?

  Kolesterolilääkkeitä käyttää yli puoli miljoonaa suomalaista. Sairas kansa.

  Ruokavaliohoitoa ei osata. Lääkkeillä ehkä lievennetään joidenkin oireita, mutta ei paranneta.

  Esittelen nyt neljä ruokavaliota, joilla pysyy terveenä:

  1. Antti Heikkilän vähäviljainen ruokavalio

  2. Okinawan lähiruokavalio

  3. Viidakkomies Olli Postin nutrixruokavalio

  4. Veteraaniurheilija Christer Sundqvistin perusruokavalio

  Yhteistä näille kaikille ruokavalioille ovat nämä
  seikat:

  – käytetään vain luonnollisia rasvoja
  – suositaan luomua
  – ei käytetä lainkaan eineksiä
  – mikroaaltouuni on tuntematon käsite
  – vältetään vehnää ja valkoista sokeria
  – vältetään lisäaineita
  – ei käytetä geenimanipuloitua ruokaa
  – vältetään jalostettuja ruokia, pitkälle jalostettuja ei käytetä lainkaan

  Jokainen, joka haluaa pysyä terveenä, voi valita näistä mieleisensä ruokavalion. Yksinkertaista, nerokasta ja terveellistä.

  Christer kommentoi: Erinomaiset ruokavaliovalinnat!

  Ihan äskettäin professori Matti Uusituvalta (Itä Suomen yliopisto) oli kysytty mikä on terveellisempää kaalisoppadieetti vai karppaaminen. Tuo ylimielinen kieroilija oli siihen vastannut: kaalisoppadieetti. Miten paljon terveysalan tutkija saa vaikuttaa yleiseen terveysvalistukseen täysin järjettömillä väitteillä??? Lähde: http://flowdiet.fi/matti-uusitupa-kirjoitti-kuvitteellisen-ostoslistansa-flappi-tauluun/

  Tykkää

 9. Vastaan nyt vastaukseen, mutta kaalisoppadieetillä Uusitupa varmankin tarkoitti väliaikaista dieettiä/laihdutusta, ei pysyvää ruokavaliota. Karppaushan voi olla pysyvä ruokavalio, heillä, joille se sopii. Eihän kukaan nyt lopun ikäänsä millään kaalisopalla pärjää. Olen itse toisinaan kiristänyt kiloja pois, tuolla kaalisoppadieetillä ja se toimii. Jojo-ilmiötä ei ole tullut, kun ei dieetin jälkeen sorru mässäilemään.

  ps. Christer, jos haluat vaikuttaa edes hitusen uskottavalta, älä hauku muita ylimielisiksi kieroilijoiksi tms. Yrität kovasti antaa itsestäsi mr. positiivinen- kuvan, mutta välillä sorrut ala-arvoiseen haukkumiseen ja paljastat todellisen karvasi.

  Tykkää

 10. Turpaduunarin Facebookissa keskusteltiin nutrixruokavaliosta.

  Oli hieman oudompi valio joillekin, joten linkitän sen tänne.

  Click to access nutrix1.pdf

  Aiemmin mainitsemani neljä ruokavaliota muistuttavat paljolti toisiaan. Tyypillistä Postille on, että hän syö ruokaa. Ei teollisuuden tuotteita.

  Tykkää

 11. Juu, itselläni ovat tuon saman testin tulokset parantuneet katastrofaalisesta lukemasta -22:een (olen 53-vuotias) 7 kk:ssa riittävän määrän arginiini-yhdistelmävalmisteen nauttimisen myötä. Teen itse näitä mittauksia Suomenniemellä ja sopimuksen mukaan muuallakin. Syön kohtuullisen samoja tuotteita, myös jonkunverran lihaa, kuin kirjoittaja. Tosin vielä on kuitenkin ruuvaamista parempaan suuntaan. Riittävä veden juonti on ehdottoman tärkeää!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s