Maailman parasta näkkileipää

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Olen maistanut maailman parasta näkkileipää! Sitä valmistetaan Suomessa Leipomo J. Martinissa Tammelassa suomalaiselle SunSpelt yritykselle. Eläköönhuuto suomalaiselle ruoalle!

 

SunSpeltin speltti-mustikka näkkileipä on valloittava makuelämys. Ohutta, rapeaa ja täysarvoisen ravinteikasta. Tinkimättömän laadun ja alkuperäisyyden maistaa. Tämä on aitoa ja puhdasta suomalaista ruokaa parhaimmillaan.

Tämä häikäilemätön mainoskirjoitus tulee 100% omasta sydämestäni ja allekirjoitan täysimääräisesti toimitusjohtaja Kari Kaipaisen ajatukset ruoasta:

  • ruoan pitää maistua ja tuntua hyvälle
  • ruoalla täytyy olla kasvot ja tarina taustalla
  • oikea aito ruoka on tahdon asia
  • ilo ruoasta on paras vitamiini
  • ravinto on tunnelmaa
  • ravinto on rakkautta
  • ruoka on runoutta
  • aidolla ruoalla saadaan aikaiseksi taivaallisia tuoksuvia tunnelmia
  • syö ruokaa johon ei tartu negatiivisuutta

 

Näkkileipä leivotaan juureen 100% luomu speltti täysjyvistä ja suolaa lukuunottamatta siinä on vain kotimaisia raaka-aineita.

Silmiä hivelee ja vatsaa hellii tällainen ainesosaluettelo: Luomuspeltti täysjyväjauho, luomuspeltti hiutale, luomumustikka, Himalajan kristallisuola, luomunokkonen.

Speltti on vehnänsukuinen alkuperäisvilja noin 10000 vuoden takaa. Useat muinaiskulttuurit käyttivät spelttiä ravinnoksi merkittävissä määrin. Euroopassa spelttiä käytettiin jyvinä ruokiin jo ennen ajanlaskumme alkua. Esimerkiksi muinaisen Rooman armeijan tiedetään marssineen speltin voimalla.

Speltti on jalostamaton vilja, joka on säilyttänyt alkuperäisen koostumuksensa läpi historian. Näin se on luonnonmukaista ravintoa sekä ihmisille että eläimille.

Nykyään speltti on tulossa vahvasti takaisin maukkaana ja trendikkäänä viljana, josta monet löytävät uusia ideoita ruoanlaittoon ja leivontaan. Hyvät ravitsemukselliset ominaisuudet yhdistettynä täyteläisen pehmeään makuun ovat johtaneet speltin käytön lisääntymiseen niin koti‐ kuin ammattikeittiöissä.

Speltti ei sovi keliaakikoille. Monet vilja‐ ja vehnäallergiset voivat kuitenkin käyttää spelttiä, koska se on lempeämpi vilja keholle.
Speltissä on 13–18 % hyvälaatuista proteiinia sekä runsaasti erilaisia kivennäis‐ ja hivenaineita. Liukenevien ja liukenemattomien kuitujen suhde on hyvä ja rasvahappokoostumus erinomainen.

Speltti kehoosi ravinteet tuo
ja hyvän mielen samalla suo.

 

Suosittelen! Oletko sinäkin maistanut?

 

 

 

Mainokset

17 kommenttia artikkeliin ”Maailman parasta näkkileipää

  1. Kerrankin markkinointi-, piilomainonta ja propagadankoneisto toimii täysin avoimesti.
    Kerrotaan reilusti, että tämä on häikäilemätön mainoskirjoitus.

    Verrataanpa tätä vaikkapa eräiden suomalaisten teehooällien, sydänyhdistysten ja muiden vastaavien kerhojen tyyliin: ”Syökää 9 palaa leipää päivässä tai kuolette sydänkohtaukseen.”

    Nyt ollaan leipien markkinoinnissa linjalla, jonka toivoisi yleistyvän.

    Margariinin ystävänä olisin ollut kiinnostunut tietämään, mitä margariinia Turpaduunari levitti leipänsä päälle.

    Christer kommentoi: Valitettavasti maailman parhaan näkkileivän päälle ei voi pistää margariinia (yök). Voi on tämän leivän paras levite.

    Tykkää

  2. Eiköhän ne kohta keksi speltillekin tehoviljelyohjelmaa, joka pilaa hyvän viljan. Mitä tulee margariiniin leivän päällisenä sanon samoin kuin Krister, YÖK. Jos siihen leivälle pitää jotain laittaa ylähuulen lisäksi niin voita. Olen voinut itse paljon paremmin kun lopetin margariinin syönnin, tunnustan, käytän voita, en edes joka päivä, mutta sitten kun käytän sitä on niin, että näkyy ja tuntuu. Kaikkinensa kohtuudella kuitenkin.

    Tykkää

  3. varmaan hyvä leipä,, saako Suomesta jo voita?? Speltti leipää saa entisen Rooman valtakunnan alueelta vaikka minkälaisilla yrteillä, jyvillä, siemenillä,pähkinöillä tai oliiveilla, tehty oliiviöljyyn, suola on merisuolaa pitäisköhän alkaa toimittamaan. Päälle ilmakuivattua jamon serrano kinkkua ja Manchego Aceite juustoa juomaksi mintulla maustettu vuoriston lähdevesi ja cafe con leche. Tai oikeastaan ensin kunnollinen ajo gazpacho kylmäkeitto on kyllä paras käy nyt kesäisestä lounaasta etelän auringossa ulkona terassilla samalla silmäillen tummia kaunottaria.
    ,, niin mikähän se näkkileipä juttu olikaan,,,,, joku puolukka pettuhan se vaan oli ,,

    Tykkää

  4. Turhan hyviä jo ovat Leksandin jälkiuuninäkkileipä ja miksei myös Ylhäinen, meinaa nimittäin käydä paketille heikosti kun avaa, kuin suklaalevylle

    Tykkää

  5. Ai nii laittaisin sinne Christerin niksi nurkkaan vinkin, sitä margariinia voi käyttää vanhoihin myytäväksi tarkoitettuihin siloihin ja satuloihin muuhunhan se ei sitten käykkään eikä oikeastaan noihinkaan.

    Tykkää

  6. Leipätiedotus:
    Tärkeintä leipässä ei ole määrä vaan laatu.

    Kuukauden kysymys:
    Muistatteko vielä Lasse Virenin ja olympiakomiten TV-mainoksen:

    maito, juusto, margariini –
    kovan kunnon toi.

    Christer kommentoi: Pitää tietenkin olla:

    ”maito, juusto, voi –
    kovan kunnon toi”

    Eikö niin?

    Tykkää

  7. Kuten muistit, näin se meni – muistin väärin.

    Muistan lukeneeni, että 1970-luvulla
    urheilijat söivät mehiläisen siitepölyä.

    En tiedä, meinaako tämä kommentti jo poiketa sivuraiteelle, mutta:

    minne tämä herkku on superfoodien aikakaudella unohdettu urheilijoiden ruokavaliosta.

    Seuravassa en pysy aiheessa pätkääkään, mutta se sallittakoon siksi, että tämä on huumoria:

    Muistattekos Suomi-Ruotsi -maaottelun TV-mainoksen:
    Anssi Kukkonen: ”Entäs Lasse, pitkät matkat?”
    Lasse Viren: ”Voitto kotiin!”

    Tämä tapahtui ennen sosiaalisen median aikakautta.

    Aasinsiltana näkkileipäkeskusteluun:
    Turpaduunari söi leipää.
    Mitä päälle?
    Voi vai margariini?

    1970-luvun mainoksen mukaan kovan kunnon
    toi ”toi” voi. Mainos sisältää terveysväittämän.
    Mitä sanoo EVIRA?

    Tykkää

  8. Sorry, että kommentoin omia kirjoituksiani, mutta mielikuvani 70-luvulta selkiytyivät.

    Muistaakseni kehitin itse näitä vaihtoehtorunoja ennen karppausbuumia silloin:

    maito, juusto, leipä,
    kovan kunnon veipä.

    maito, juusto, voileipä,
    kovan kunnon veipä.

    maito, juusto, lei,
    pä kovan kunnon vei.

    Tämä oli jotain undergroundrunoutta,
    josta sitten ”leipä” jäi mieleeni silla tavalla,
    että mietin, että kuuluiko se alkuperäiseen mainokseen.

    Mutta varma en ole.
    Kyllä kai se alkuperäinen oli maito, juusto voi
    – passaisi Valion mainokseksi.

    Tykkää

  9. Elämä ilman leipää on kivaa, kun voi koko ajan keksiä mitä kivaa tänään söisi.

    Läskigeenisenä ja laiskana popsisin muuten aamulla muutaman smörgärin ja eipä siinä enää loppupäiväksi paljon jäisi kaloreita nautittavaksi.
    Tai jos söisin kuitenkin jonkun pitsan tai pihvin ranskiksilla olisin pian samanlainen plösilö kuin enemmistö ikäisistäni lajitovereista.

    Kyllä leivänpäälliset voittavat näkkärin ja jopa jälkiuunileivän. Ovat sitä paitsi täyttä energiaa.

    Tietysti tämä on helpompaa tällä Espanjassa, jossa kinkku on kinkkua, juusto juustoa ja mariscoja pilvin pimein.
    Kun leivänpäälliset napsii superfoodsmoothin tai gaspachon kanssa homma hoituu gurmeetasolla ja erittäin terveystietoisesti.

    Tykkää

  10. Voi on hyvästä ja margariini aiheuttaa syöpää. Toki ei sitä voitakaan mahan täydeltä kuulu vetää, sitä kuuluu laittaa leivän päälle vähän mut eihän kenenkään hyvinvoivan ihmisen reokavalioon kuulu leipä, mut toki käytän itse sitä pannulla, tähänkin suositeltas öljyä mut jos yhtää perehtyy ni ei kyl käytä sitä öljyä.. Mut joo, kerran päiväs leivälle ja pannulle.. hyvä on..

    Onneks voi edes joskus sanoo että onneks meillä on intternetti..:D

    Tykkää

  11. Loppui juuri elämäni ensimmäinen paketti tätä näkkileipää ja päätin etten enää edes syö muuta leipää. Niin hyvää, vähäkalorista ja tulee hyvä olo. Löysin tän blogin kun etsin netistä, että mistä voin ostaa lisää. Tää on parasta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s