Endokrinologeja soppii ihimetellä

Parhaimman mahdollisen hoidon estäminen kilpirauhaspotilailta ja mahdollisimman kalliin polyfarmasian varmistaminen hautaan asti ei voi olla maamme endokrinologien ja Suomen kilpirauhasliiton tavoitteena, mutta mihin muuhun johtopäätökseen voi päätyä kun seuraa kummallisen tarinan kehittymistä.

 
Endokriminologi Thyra Kilpi-Rauhanen oli saanut tehtäväksi selvittää miksi Valvira hoitaa mulkosilmiä ja viiraako Valviran ja kilpirauhasliiton päässä. Iltapäivälehden sairaustoimittaja Uuno Ärteekolmosella oli riittänyt kiireitä ottaessaan selvää siitä miten maa makaa tässä rauhattomassa kilpirauhasasiassa. Toistaiseksi oli toimittaja Ärteekolmoselle selvinnyt, että joka palio puhuu, se palio valehteloo. Sitä soppii tietennii ihimetellä.

Ärteekolmonen keitti endokriminologi Kilpi-Rauhaselle sumpit ja pyysi häneltä kahvin ryystämisen ja kanelikorppujen rouskuttelun lomaan lyhyen, epävirallisen haastattelun. Viereisen pöydän keitossa olevan kärpäsen vasempaan takajalkaan viritetyn mikrofonin ja pankkikorttilukijan avulla blogilukijani voi saada jonkinlaisen käsityksen keskustelun kulusta. Kas näin, tällaista nauhoitusta CIA sai kuulla eräänä kesäpäivänä:

Kilpi-Rauhanen muisteli käyntiään kilpirauhasliitossa. Liiton puheenjohtajan mielestä oli ihan slama mitä niitä näitä höpäjävät arvauskeskuslääkärit olivat asiasta mieltä. Pitemmän koulutuksen ja useampaan lääkeyhtiön calvadostarjoiluun osallistuneet endokrinologit olivat sopivimmat tarjokkaat kilpirauhaspotilaiden hoidossa. Endokrinologeille oli päivänselvää, että T3:n kanssa ei vehkavaaran takia leikitä, potilailta ei kysytä mitään turhaa ja lääkeyhtiön kanssa sovitut nelimarkat pidetään arvossa.

Ennenkuulumattoman röyhkeänä pidettiin funktionaalisia, integraalisia ja verkostoituneita arvauskeskuslääkäreitä, jotka saattoivat kysyä potilaalta miten hän voi. Oikein älyttömänä pidettiin sellaista lähestymistapaa, että tarkoin määritellyllä T3-monoterapialla potilaiden oireet lievenivät siihen malliin, että pärjäsivät kokonaan ilman lääkitystä suurimman osan elämästään. Liikuntaa oli potilaille suositeltu ja piti matkalle osuvat välimäet ja ilvesmäet harppoa reippaasti ylös. Pääkkönen sentään, vauhkonen iski päälle vähemmästäkin!

Lääketehtaat eivät toimi ihmisten sairauksien parantamisen suuntaan, vaan ne tahkovat riihikuivaa rahaa niistä sairauksista, joihin lääkkeitä myydään ja keksitään sitten lisää niitä sairauksia tarpeen mukaan. Jotkut arvioivat terveellisen ruoan ja ravintolisien parantaneen potilaittensa vointia. Tosi röyhkeää lääkeyhtiöitten osakkeenomistajien mielenrauhan järkyttämistä!

Ei niitä verkostossa olevia arvauskeskuslääkäreitä onneksi kovin paljoa ole, Kilpi-Rauhanen rauhoitteli. Juttelin yhden kanssa toissapäivänä. Valitteli mokoma laiskurilekuri kiireitä, mutta päästi kuitenkin suustaan kupletin juonen. Humpuukisairauksia väitti hoitavansa menestyksellä. Oli joku lisämunuaisuupumustapaus hänellä työn alla. Endokrinologit ovat viisaudessaan päättäneet, että sellaista sairautta ei olekaan missä joku lisämunuainen uupuisi. Ei ole tieteellisesti todistettu tätä asiaa ja oikeasti sitä ei tulla todistamaankaan kun humpuukitutkimuksille ei löydy rahoitusta. Tähän se haastattelemani arvauskeskuslääkäri uskalsi väittää, että lisämunuaisuupumisen osoittauduttua todeksi, lääkeyhtiöiden rahoittajat menettäisivät rahaa jos hoitokeino olisikin halpa, kuten se tässä lisämunuaisuupumuksessa pahimmillaan voisi olla.

Olisihan se pöhköä jos hydrokortisonilla ja/tai adaptogeenisilla yrteillä pärjättäisiin. Koeta nyt sitten patentoida jotain rikkaruohoja! Huonosti siinä käy varsinkin jos ei ole varaa Monsanton käyttämiin lakimiehiin. Siinä oli itku lähellä kun tuo funktionaalinen arvauskeskuslääkäri kirjoitti fibromyalgiapotilaalle T3-hormonia ja selitti ravintovalmentajalle puhelimessa miten potilaalle piti määrittää anti-inflammatorinen ruokavalio. Krooniseen väsymysoireyhtymään tarjottiin tieteellisesti toimiviksi testattujen lääkkeiden sijaan raskasmetallikuormituksen poistoa ja haavaiseen paksusuolentulehdukseen riitti viljaton ruokavalio.

Potilaat saattavat kiittää tällaisesta hauskasta leikistä, mutta kyllä tässä olisi jokin roti oltava. Näen jo nyt miten tomera endokrinologi heittää hiekkalaatikon toiselta laidalta hiekat potilaan ja lääkärin silmille. Siinä oppivat potilas ja lääkäri oikeille tavoille.

Niin kuin esimerkiksi tämä Ninni, sanoi Kilpi-Rauhanen. Siinä oli potilas, joka lupaavalla tavalla oli saatu viritettyä polyfarmasian leveälle polulle. Jo teini-ikäisestä lähtien hän oli lupaavasti käynyt lukuisia vaivojaan hoitamassa. Kilpirauhasessa ei voinut olla mitään vikaa kun verikokeessa kaikki viitearvot olivat kunnossa. Masennukseen määrättiin oikeaoppisesti masennuslääkkeitä, väsymykseen piristävää lääkettä, fibromyalgiaan kaikkea mahdollista, lihomiseen ravitsemusterapeutin vastaanottoa ja uutta uraputkea kampaajan ammatissa.

Ninni oli hyvässä hoidossa, kunnes eräänä päivänä hän heittäytyi hankalaksi lääkärin vastaanotolla. Tyroksiinia oli kokeiltu jo jonkin aikaa, mutta Ninni ei ollutkaan tyytyväinen hyvistä viitearvoista huolimatta. Tämä Ninni hankaloitti hoitoa kertomalla lääkärilleen, että hän oli itse ottanut selvää sairaudestaan surffaamalla internetissä ja juttelemalla muiden kilpirauhaspotilaiden kanssa. Hän oli saanut päähänsä, että hänen piti saada T3-hormonia. Sillä hänen vaivansa helpottaisivat. Eihän hänen lääkärinsä mitään tästä tiennyt ja lääkäri olikin oikeaoppisesti soittanut endokrinologeille. Oli saanut heiltä tietää, että tuollaista hassuttelua oli liikkeellä, että niinkin yksinkertaisella toimenpiteellä kuin yhden lääkkeen antamisella saataisiin iso liuta sairauksia kuriin.

Ninni-potilas höpötti jostain rT3:sta, joka vähensi solujen aineenvaihduntaa ja esti aktiivisen T3-hormonin vaikutukset. Tämä tila oli mukamas jäänyt päälle ja korjaantuisi T3-hormonilla. Lisäksi Ninni oli harmistunut siitä kun hänen masennustaan oli hoidettu sähköhoidolla. Väitti sitä kitkeränherkulliseksi hulluudeksi antaa sähköhoitoa masennukseen, joka johtui pohjimmiltaan aivojen kudostason T3-hormonin puutoksesta.

Turhaa oli Ninnille vakuuttaa, että kun mielialalääkkeitä veti urakalla sisuksiinsa, niin ei sitä enää sitten potilas tajunnut olevansa fyysisesti sairas. Helppoa kun sen osaa! Ei muuta kuin mieli turraksi ja loppuisi juoksut endokrinologin vastaanotolla.

No millainen vointi tällä Ninnillä oli tällä hetkellä? toimittaja Ärteekolmonen kysyi. Ihan hyvässä kunnossa Ninni oli ja hän piti edelleen kovasti kiinni siitä, että juuri tuo T3-hormoni oli hänet saanut kuntoon. Pitääköön käsityksensä, mutta pitäköön mölyt omassa mahassaan, vastasi Kilpi-Rauhanen. Ei kai kampaajaa voi pitää pätevänä näissä sisäeritysasioissa, puhumattakaan sitä, että selittelijöiden joukkoon on ilmaantunut biologeja, matemaatikkoja ja insinöörejäkin!

Ja se vasta harmillista olisi jos suomalaisen terveydenhoidon nykyiset hoitoketjut luhistuisivat näiden uusien ”muotiajatusten” myötä, täsmensi vielä Kilpi-Rauhanen. Ajatelkaa miten nerokas suunnitelma: Viranomaisten ja erityisesti Terveyden Hävityksen Laitoksen (THL) huolellisella ohjauksella suomalaiset saadaan ensin hallitusti sairastumaan ja sitten lääketeollisuus kehittää näihin sairauksiin ja oireyhtymiin täsmälääkkeitä. Hirmu paljon vaikeammaksi tällainen täsmälääkitys muuttuu jos esimerkiksi potilaan sairastelujakso katkeaa useiksi epäämääräisiksi vuosiksi terveellisemmän ruoan, ravintolisien, liikunnan ja laadukkaamman levon myötä.

Suomen kansan sairastellessa ja käyttäessä täsmälääkkeitä vauvasta vaariin, syntyy sellainen tilanne, että kukaan ei enää älyä unelmoida mistään muusta kuin tästä ohjatusta sairastelusta. Yksinkertaista, totesi endokriminologi Thyra Kilpi-Rauhanen ja toimittaja Uuno Ärteekolmosen muistilehtiö sujahti asiakirjasalkun uumeniin.

 

17 kommenttia artikkeliin ”Endokrinologeja soppii ihimetellä

 1. Köyhän kansan anteliaisuus on käsittämätön voima. Se voi yllättää, kuin rajumyrsky ja olla voimakas, kuin hyökyaalto. Historiamme on tupaten täynnä näitä kaikkia mahdollisia muotoja. Kansan kiitollisuudesta ja kunnioituksesta yleensä ylhäistä ihmistä kohtaan.
  Siitä on jo kauan aikaa. Elettiin helteistä päivää vuonna 1833 kesäkuussa. Ruhtinaskunnassa tunnustettiin Romanovien suku, ainoaksi maailman hallitsijaksi. Ruotsinkieliset omat kartanoherrat tiedettiin toki paremmaksi väeksi. Romanovien tsaarillinen paatti oli kiinnitetty Kauppatorin rantaan. Takakannella olivat Aleksandra Feodorovna ja miehensä Nikolai ykkönen halailleet ja pussanneet. Siitä vihdoin nousivat maihin. Tähän laitettiin merkiksi myöhemmin keisarinkivi. Pallo kivipaaden päähän ja siihen kaksipäinen kotka mulkoilemaan joka suuntaan.
  Suurempi merkitys tuli asialle myöhemmin. Paikalla ollut kansanjoukko oli niin riemuissaan. Porvarit hymyilivät ja tunsivat saaneensa affääreilleen lisäpotkua. Papisto hymyili, vaikka luterilainen uskonto ei kuulunutkaan vieraiden arkielämään. Aatelisto tunsi saaneensa vertaistansa parempaa seuraa Helsinki-nimiseen muutaman tuhannen asukkaan kylään. Talonpojat vain kätkivät siementä maahan. Olihan parasta kevätkylvön aikaa.
  Vieraat häipyivät ajallaan, mutta kaupungin syväharras sivistyneistö ja lukemaan oppinut porvaristo oli vieläkin lämpöisenä. Kiitollisuuden muistoa Romanoveille päätettiin kunnioittaa laittamalla parhaalle paikalle Iivana Julman sukua pronssissa seisomaan. Kunnia tuli Aleksanteri toisen kohdalle. Hänhän lienee biologista sukua Julmalle. Kuka senkin tietää?
  A. Thesleff, rikas liikemies, laittoi kolikkohatun kiertämään. Köyhä kansa kaiveli roposensa esille. Laittoi siihen joku rikaskin jotakin, että saatiin kasaan 18 000 ruplaa. Se oli yli 70 000 markkaa! Otettiin joku kallispalkkainen arkkitehti Engel suunnittelemaan. Samoin, kuin tänäänkin huomattiin, että kustannukset olivatkin jo huomenna 27000 ruplaa (108 000 mk)!
  Paljastustilaisuuden väitetään olleen harras, uskonnollinen ja mieliin painuva. Helsingin köyhät saivat tulla katselemaan, miten heidän anteliaisuutensa oli tuottanut kauniin hedelmän. On ollut sydäntä lämmittävä tunne nälissään ja taudeissaan katsella pronssin kiiltoa. Omilla rahoilla pystyyn laitettua komeutta!
  Patsas on saanut kokea kaikenlaista seisoessaan niin kamalassa paikassa. Saksalaisten vallatessa Helsinkiä Mannerheimille, tykkituli tupsahteli aivan viereen. Myöhemmin AKS:n, LL:n, IKL:n ja suojeluskunnan kirkasotsaiset ajattelijat halusivat pois koko pystin. Talvi- ja jatkosota olivat Aleksille yhtä pelkoa. Venäläiset pommittivat jopa yliopiston muusiksi vierestä. Helsingin repimisvimman aikana 60-luvulla esitettiin ajatus jyrätä tori sileäksi asfaltilla.
  Aleksanteri toinen on, kuin rakkaus. Kaiken se kestää siinä vallan etupihalla. Se on kuunnellut yliopiston viisauden valumista ylioppilaisiin ja varuillaan höristellyt korviaan valtioneuvoston linnaan, kun siellä on kokoonnuttu typerysten voimilla. Edessä oli pitkään esivallan putkat, raastuvat ja maistraatit. Nyt riekkuvat ympäri turistibussit ja Balkanin katukuvaa värittävät varkaat.
  Kiinan turistit kuvaavat, kirkuvat kummallisilla kielillään iloisina, jalustassa roikkuen. Kaupungin puistoihmiset tuovat uusia kukkia ja kastelevat helteellä hellästi. On arvioitu, että nyt vastaavan pystin laittaminen olisi yli neljän – kuuden miljoonan euron arvoinen urakka.
  Niin Aleksi! Ovat menneet ruplat ja markat, Kerenski, Bobrikoff, Mannerheim, Kekkonen ja Stalin, vain sinä olet jäänyt.
  Ei mitään asiaa kilpirauhaseen!

  Tykkää

 2. Kiitos jälleen mainiosta blogista 🙂

  Endokrinologiyhdistys painaa tosissaan päälle ja käyttää kaikki mahdolliset likaiset keinot säilyttääkseen kasvonsa. Potilaista viis, mutta potilaista Endokrinologiyhdistyksen nokkahenkilöt ovat aina viis veisanneet.

  Endokrinologiyhdistykselle ei mikään muu asia tässä maailmassa ole niin tärkeä kuin torpata potilaiden hyväksi kokema lääke, jota käytetään valmisteyhteenvedon mukaisesti; joko ainoana lääkkeenä tai yhdessä Thryoxinin tai eläinperäisten lääkkeiden kanssa. Mitään muita kliinisiä kiinnostuksen kohteita heillä ei vaikuta olevan. Mitään tärkeää tutkimuskohdetta ei myöskään näytä olevan. Katsokaa heidän yhdistyksensä etusivua; ei mitään muuta kuin tätä T3 lääkkeen torppaamista. Etusivulla ei ole mitään potilaiden auttamiseksi tärkeää tietoa, ei mitään muuta oikein ylipäänsä kuin hysteeristä morkkaamista tästä yhdestä vanhasta, turvallisesta, laillisesta lääkkeestä.

  Endokrinologiyhdistyksen ainoa tehtävä vaikuttaa olevan aikaansaada totaalikielto kaikille muille kilpirauhaslääkkeille paitsi Thyroxinille. Ainoa sairaus maailmassa johon kaikille potilaille sopii vain yksi ainoa lääke, kaikkialla maailmassa, ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on Endokrinologiyhdistyksen fanaattinen, häiriintyneen asteinen missio.

  Tykkää

 3. Olipas tuttua tekstiä Sundqistilta. Kiitos siitä! Thyroxiinin riittämättömyys kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa pitäisi saada enemmän ihmisten tietoisuuteen.

  Muutama vuosi sitten kysyin yliopistosairaalan endokrinologilta mahdollisuutta saada eläinperäistä lääkevalmistetta vajaatoimintani hoitoon. Olin erittäin väsynyt vaikka T4V ja TSH olivat viitearvojen sisällä. Lääkäri hymyili pilkallisesti kysyttyään ensin mistä olin saanut kuulla lääkkeestä. Netistähän minä tiedon löysin. Johtuu kuulemma ihan jostain muusta väsymykset sun muut vaivat. ”Thyroxin on hyvä lääke”. Onneksi myöhemmin oman terveyskeskuksen arvauslääkärit selvittivät asiaa ja sain kokeeksi lääkettä jota käytettiin vajaatoiminnan hoidossa jo ennen synteettisen thyroksiinin keksimistä. Muutaman vuoden olen syönyt ko lääkettä ja vointini korjaantui jo ensimmäisinä viikkoina lääkityksen aloituksesta.

  Teen töitä hoitoalalla ja useassa työvuorossa näen potilaita jotka ovat vuosia syöneet thyroksiinia kilpirauhasen vajaatoimintaan, monella heistä on masennusta, väsymystä, niveloireita, sepelvaltimotautia, ylipainoa ym. ym. Jos vain on aikaa ja potilas haluaa jutella, olen kertonut heille T3sta ja kuinka tärkeää se olisi tarkistaa. Tähän mennessä kaikki ovat olleet erittäin kiitollisia informaatiosta.

  Nykyisin myös lääkkeiden käyttäjät voivat tehdä haittavaikutusilmoituksen Fimealle. Itse tein Thyroxiinista ilmoituksen. Seuraavanlaista tekstiä Fimean sivuilta:
  Lääkkeen käyttäjät voivat myös ilmoittaa haittavaikutuksista Fimean haittavaikutusrekisteriin
  (www.fimea.fi/vaesto/laakkeidenturvallisuus/haittavaikutukset). Haittavaikutusilmoituksen tekeminen ei korvaa mahdollista hoidon tarpeen ja lääkityksen arviointia, vaan siihen liittyvät kysymykset tulee selvittää oman hoitavan tahon kanssa. Haittavaikutusepäilystä pitäisikin kertoa ensisijaisesti hoitavalle lääkärille.

  Tykkää

 4. Jos endokrinologit saavat toivomansa, minä lähden varaamaan ruumisarkkua ja hautapaikkaa.

  Nimittäin siellä olen aika pikaisesti ilman kilpirauhasta ja synteettiselle T4-hormonille (Thyroxin) epäsopivana.

  Kehoni ei pysty hyödyntämään Thyroxin-valmistetta, vaan vie minut sängynpohjalle. Ruumiinlämpöni laskee lähelle hypotermian rajaa ja sydämensyke laskee ja verenpaineet kohoavat. Jaloistani tulee lyijypainot ja paino nousee puolenkilon viikkotahtia. Näkö lähtee, kuulo lähtee ja hiukset putoavat tupoittain päästä.

  Olen synteettisen Thyroxinin kanssa lääketehtaiden toivepotilas sen, minkä ehdin elää 😉 Saavat määrätä lääkärin kautta joka vaivaan muuta lääkettä, mutta eivät sitä, mikä minut parantaa = Luonnollinen kilpirauhasvalmiste Armour Thyroid ja T3-valmiste Liothyronin.

  Endokrinologit myös väittävät, että Liothyronin on lumelääke. Miten endokrinologit vastaavat näihin kysymykseen:

  Jos Liothyronin olisi lumelääke, miten minä, kilpirauhaseton ihminen pystyin 7kk olemaan pelkän Liothyroninen varassa ja elin elämäni parhaimpia, energisempiä ja kivuttomimpia kuukausia näiden jo kohta 31-vuoden aikana mitä olen elänyt?

  Jos Liothyronin olisi lumelääke, miksen kuollut? Päinvastoin, en paremmin ole koskaan voinut, kuin T3-monoterapialla!!

  Lääkärinvalan on jokainen lääkäri vannonut. Myös endokrinologit.

  Lääkärinvala
  ”Vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärintoimessani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.

  Työssäni noudatan lääkärin etiikkaa ja käytän vain lääketieteellisen tutkimustiedon tai kokemuksen hyödyllisiksi osoittamia menetelmiä. Tutkimuksia ja hoitoja suositellessani otan tasapuolisesti huomioon niistä potilaalle koituvan hyödyn ja mahdolliset haitat.

  Pidän jatkuvasti yllä korkeaa ammattitaitoani ja arvioin työni laatua.

  Suhtaudun kollegoihini kunnioittavasti ja annan heille apuani, kun he potilaita hoitaessaan sitä pyytävät. Rohkaisen potilaitani kysymään tarvittaessa myös toisen lääkärin mielipidettä.

  Kunnioitan potilaani tahtoa. Pidän salassa luottamukselliset tiedot, jotka minulle on potilaita hoitaessani uskottu. Täytän lääkärin velvollisuuteni jokaista kohtaan ketään syrjimättä enkä uhkauksestakaan käytä lääkärintaitoani ammattietiikkani vastaisesti.”

  Ei taida kuitenkaan koskea endokrinologeja, vai mitä mieltä olette? 😉

  Tykkää

 5. Olen saanut tuolta ”arvostetulta” ammattikunnalta osakseni kolme eri hoitovirhettä samaan sairauteen.
  Turha radiojodihoito ilman ainoatakaan kliinistä hypertyreoosin oiretta, verikokeiden tulokset paperilla olivat painoarvoltaan suurempi vaikutin kuin kliiniset oireet mm. puolen vuoden aikana 30kg noussut paino, karsea turvotus, ummetus ja hikoilemattomuus. Koetin tulla kuulluksi, etten mielestäni ole hypertyreoottinen, mihin endokrinologi totesi etteivät verikokeet valehtele. Ja päätti sitten tuhota kilpirauhaseni pelkästään ”varotoimenpiteenä”.

  Sen jälkeen Thyroxin-lääkityksen aloitus viivästyi kolme kuukautta lääkärin laskutaidottomuuden vuoksi. Ko. lääke ei toiminut missään vaiheessa, annosmäärä nousi kymmenen vuoden aikana kuusinkertaiseksi normaaliannostukseen nähden, mutta yksikään oireista ei poistunut.

  Lasken käyneeni vajaa 20 kertaa v.2003-2012 endokrinologien tai sisätautilääkärin yksityisvastaanotolla hakemassa apua olotilaani, mutta kertaakaan minulle ei tarjottu muuta lääkettä tai ohjattu lisätutkimuksiin, eikä kyseenalaistettu tehtyä hypertyreoosidiagnoosia tai Thyroxinin suurta annosmäärää.
  Sanottiin vain, että olen niin stressaantunut etten tiedosta ylensyöväni ja tiedustellessani miksei muutkaan oireet ole poistuneet, minulle vastattiin että ne kuuluvat taudinkuvaan.

  Onnekseni sain 10 vuoden helvetin jälkeen oikean diagnoosin ja lääkityksen. Minulla todettiin olevan paha rT3-dominanssi eikä elimistöni kykene ottamaan vastaan missään muotoa T4-hormonia, ei Thyroxinista eikä eläinperäisestä lääkevalmisteesta.
  Ainoa mikä toimii on tuon arvostetun ammattikunnan mainitsema placebo-lääke, T3 – hormoni.

  Nyt kohta puoli vuotta T3-monoterapialla olleena voin vihdoinkin todeta olevani ELOSSA, palautumassa hyvää vauhtia takaisin omaksi itsekseni. Toki toipuminen kymmenen vuoden väärästä lääkityksestä ja elimistön piiskaamisesta ottaa aikansa.

  Tähän loppuun haluan viedä todeta, että yhden nimeltä mainitsemattoman, halaavan endokrinologin omakustanteisesta teoksesta pystyy jo pelkästään tällä minun tarinallani ampumaan alas väitteen ”rT3 puhdistautumisen häiriöstä” – 10 kertaa suurempi rT3 arvo vs. T3 on tullut nyt todistettua olemassaolevaksi faktaksi.

  Tykkää

 6. Voisko nämä kendokrinologit vaieta jonkin kommentin tänne ja ilmasta oman mielipiteensä?

  Uskon, että olette lukeneet tämän blogikirjotiuksen. Jos ette ole lukeneet, voisiko joku lähettää linkin kyseisille ihmisille.

  Tykkää

 7. Kaksi ryhmää potilaita, jotka eivät saa Suomessa kuin tappavaa ”hoitoa” ovat diabeetikot ja kilpirauhaspotilaat. Typerämpää ammattikuntaa ei ole kuin nämä kopeat ja kaikkitietävät erikoislääkärit, jotka eivät ole edes halukkaita saamaan potilaitaan parempivointisiksi. Hävettävää toimintaa.

  Tykkää

 8. Olen itse ajatellut aivan samaa, että omiin erikoislääkäreihinsä kaikkein tyytymättömimpiä ovat kilpirauhaspotilaat ja diabeetikot. Mikä näitä sairauksia yhdistää? No niin, sama erikoisala lääkäreillä: endokrinologian erikoisala.

  Endokrinologiyhdistyksen toiminta tässä Valvirakiistassa on ollut niin ala-arvoista ja vastenmielistä, että sellaista en ole koskaan nähnyt erikoislääkärijärjestöltä. En mitään lähellekään vastaavaa. Fanaattinen ja häiriintyneen asteinen, mitään keinoja kaihtelematon omien kasvojen pelastus on ainoa mikä heitä kiinnostaa.

  Mistä he pelastavat kasvonsa? No mm. siitä, että heillä ei ole mitään tieteellistä perustaa omille hoitokäytännöilleen. Ei mitään. Ja he itse mesoavat ”tieteellisestä tiedosta”. Niinpä. Sitä tietoa sitten pöytään, pliis. 1. Alkuperäisjulkaisuja. 2. Tilastoja (haittavaikutukset mm, kaikissa maissa on haittavaikutustilastot). 3. Lisää tilastoja (sikiön kasvua ja kehittymistä turvaavat tilastot, on jokaisesta kehittyneestä maasta, Suomessa Teratologinen tietopalvelu). 4. Lisää tilastoja (kuinka kauan lääkkeet olleet markkinoilla, ovatko nk. vakiintunieta lääkkeitä jo ikänsä takia). 5. Potilakokemuksia, paljon. 6. Potilaiden labrojen mittaamista ja miettimistä. Kaikkea tällaista.

  Mutta kun ei tule näitä. Ei tule alkuperäisjulkaisuja. On tietysti vaikea ajatella että keisarilla ei ole vaatteita: että Endokrinologiyhdistyksen fanaattinen toiminta perustuu siihen,että heiltä todella puuttuvat kaikki tieteelliset taustat toiminnalleen. Että ovat huijareita. Tällä hetkeällä siltä vaikuttaa. Huirajeita.

  Tykkää

 9. Suomen endokrinologit ovat lähes yhtä päteviä kuin kolmansista maista tulleet siivoojat: paskainen rätti kädessä siirrellään pölyjä paikasta toiseen, työt tehty ja seuraavaan kohteeseen. Sama pätee puusilmäisiin (ja aivoisiin) endokrinologeihin: paskainen rätti edustaa Käypä Hoitoa, pöly edustaa sairauksia ja kohde on tietysti potilas.

  On hyvä että edes osa kansasta saa nostetuksi päänsä hiekkalaatikosta (aivopesulasta). Tällä kertaa kilpirauhaspotilaat ovat parantuneet ihan väärällä tavalla, samaan tapaan kuin diabetes 2 potilaat jollain THL:n demonisoimalla karppaamisella. Mitä tämä kertoo yhteiskunnasta, kun äly asuukin tyhmässä kansassa eikä hyvin koulutetuissa … eikun aivopestyissä älyköissä? Ei ihme, että pitää järjestää kaikenmaailman hätäkonferensseja, joissa mietitään miksi kansa ei usko tieteeseen.

  Mutta jos palataan aiheeseen, olisiko aika miettiä miksi kilpirauhasepidemia on lauennut käsiin? Mikä tai mitkä tekijät tähän on vaikuttaneet? Lääke sairauteen on nyt olemassa, mutta miten estää sairastuminen? Endokrinologit eivät osaa tähän kysymykseen vastata, sehän on selvä. Tuskinpa edes Poronutrionisti Laatikainenkaan, vaikka osaakin amerikkalaisia tutkimuksia tulkita omalla tavallaan.

  Tykkää

 10. Joskus liika on liikaa ja napsahtaa. Kilpirauhaspotilailla tämä vaikuttaa tapahtuneen nyt. Kilpirauhaspotilaiden raivo ei tunnu laantuvan edes heinäkuun helteillä.

  Kilpirauhaspotilaat ovat vuosikymmeniä olleet väheksyttyjä, vajaalääkittyjä, alihoidettuja, väärin hoidettuja yhdellä ainoalla lääkkeellä, alidiagnosoituja jne. Lähes jokaisella kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnoosin saaneella on samanlainen kertomus: ensin diagnoosia ei tule. Ja sitten sitä ei vieläkään tule. Eikä tule. Kuluu vuosia. Kuluu masennuslääkettä, tutkitaan reumaa, tehdään neurologisia tutkimuksia. Kuluu jopa vuosikymmen.

  Sitten saadaan kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnoosi jonka kerrotaan olevan maailman helpoin. Ja annetaan yksi tabletti Thyroxinia. Jonka pitäisi poistaa heti kaikki oireet ja potilaan olevan aivan kuin entisellään. Kun potilas ei ole entisellään niin ei uskota. Vieläkin lisää masennuslääkettä koska kilpirauhasen vajaatoiminta on niin helppo ja yksi ja sama lääke auttaa ihan kaikkia maailman potilaita.

  Uuden lääkkeen etsintä. Lääkärin etsintä. Uusi lääke löytyy ja apu tulee. Ja nyt se lääke ollaan ottamassa pois. Ja koko ajan takapiruina häärivät endokrinologit eli juuri ne lääkärit, joiden pitäisi auttaa kilpirauhaspotilaita. Mutta Endokrinologiyhdistys viis veisaa potilaista, ihan oikeasti viis veisaa, potilaat ovat viimeinen mikä heitä kiinnostaa.

  Adressiin kerätään koko ajan lisää nimiä. Taistelu ei ole ohi vaan nyt kilpirauhaspotilaiden raivoa ei voi enää estää. Välittäkää tietoa adressista kaikille mahdollisesti kiinnostuneille ja allekirjoittakaa itse, mikäli mielestänne adressin teksti on hyvä:
  http://www.adressit.com/vastustamme_valviran_aikeita_puuttua_kilpirauhasongelmien_hoitoon

  Tykkää

 11. Psykiatrian erikoislääkäri Saara (henkilön nimi muutettu) ei ole voinut kirjoittaa potilailleen reseptejä kuukauteen.

  Hän oli määrännyt osalle kilpirauhaspotilaistaan lääkkeeksi niin sanottua T3-monoterapiaa, eli pelkkää T3-hormonia.

  Suomessa vallitsevana kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkkeenä käytetään T4:ää. Sen sijaan T3:a on perinteisesti käytetty vain muiden lääkeaineiden kanssa yhdistelmähoitolääkkeenä.

  T3-hoidon vuoksi sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira rajoitti hänen oikeuttaan toimia lääkärinä.

  – Osalle potilaista sopii parhaiten perinteinen T4-hoito, osalle T3, osalle niiden yhdistelmä tai eläinperäiset lääkkeet. Jotkut potilaistani ovat palanneet työkyvyttömyyseläkkeeltä takaisin työelämään T3-monoterapiahoidon ansiosta. Potilaat eivät ole kannelleet hoidosta, vaan toiset lääkärit, Saara kertoo.

  Saaran mukaan monet suomalaislääkärit ovat tottuneet siihen, että lääkäri määrää hoidosta.

  – Suomalaiset ovat kuitenkin valistuneita hoidettavia. Itse keskustelen aina potilaan kanssa, jotta löydämme parhaan mahdollisen hoitomuodon.

  Lääkäri on huolissaan siitä, jos Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea vetää T3:n pois markkinoilta Suomessa.

  – Fimean mukaan T3 aiheuttaa sydämentykytyksiä. On kuitenkin syytä muistaa, että ilman reseptiä myytävät kipulääkkeet aiheuttavat vielä pahempia sivuoireita.

  http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194826917947/artikkeli/laakari+ihmettelee+jos+potilaat+paranevat+miksi+laakari+joutuu+vaikeuksiin+.html

  Tykkää

 12. Verisuonikirurgi Taija Somppi kertoo haastattelussa mistä tässä kiistassa on kyse. Todella hyvä ja faktapitoinen haastattelu! Tämä pitäisi lähettää kaikille lääkäreille, ja myös lääkikseen endokrinologian oppitunnilla katsottavaksi:

  Tykkää

 13. Tässä verisuonikirurgi Taija Sompin koko luento SuomiPORIna2013:ssa! Kesto noin 45 min; kannattaa katsoa ja kuunnella, sillä tässä selviää hyvin mistä rT3 ongelmassa on kyse:

  Tykkää

 14. Hyvä teksti ja hyviä kommentteja. Kilpirauhassairuksien hoito on valitettavasti juuri näin huonolla tolalla, kuin tässä esitetään. Endokrinologiyhdistys ei meitä halua auttaa, vaan kieltää meiltä kaiken muun kuin pyhän tyroksiinin.

  Omalla kohdallani tyroksiini vain pahensi oireita, sillä se muuntui rT3:ksi eikä juurikaan T3:ksi, joka on aktiivinen, elimistössä vaikuttava muoto. T4 on pelkkä varastomuoto ja sen täytyy muuntua T3:ksi vaikuttaakseen. Söin lääkärini määräyksestä tyroksiinia useamman vuoden ja lihoin ja väsyin ja palelin armottomasti. Oireita oli toki ollut jo aiemmin, ennen diagnoosia, mutta T4-lääkitys romautti olon. Pari vuotta kärsin ja lopulta hakeuduin funktionaaliselle lääkärille, joka oikeasti paneutui oloon ja oireisiin, paljon muullakin tavalla kuin kilpirauhaslääkityksellä. Löytyi muun muassa aikalailla paha anemia ja vitamiinitasoissakin oli korjaamista. Sain myös T3-lääkkeen, joka on tuonut avun, tosin mitään nopeaa hommaa näiden kilojen pudotus ja yleiskunnon kohentaminen ei ole.

  Aion taistella hoitoni puolesta, enkä niele endokrinologien jupinoita.

  Tykkää

 15. Minulla vajaatoiminta todettiin vuosi sitten, ja Thyroksinia olen nyt vuoden syönyt. En ole koskaan nukkunut niin paljon kuin tämän vuoden aikana. Yhtenä yönä näin jopa unta nukkumisesta. Perheen kokoizsessa omakotitalossa muut touhusivat kuka mitäkin, minä vaelsin sängystä sänkyyn. Mielessä on herännyt kysymys, johtuuko uusi väsymys sairaudesta vai lääkkeestä. No nyt löytyi myös gluteeniallergia, mutta tuskin sekään yhden vuoden aikana on äitynyt väsyttämään. Jos saan gluteenin hurjat vasta-aineet laskemaan, heitän thyroksit hevon kuuseen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s