Kipulääkkeitä vimpan päälle

Miksi ihmeessä pari miljoonaa (2 197 635) suomalaista saa vuosittain KELA-korvausta kipulääkkeistä ja loput jonottavat apteekissa reseptivapaata Buranaa? Miksi kansan olo on niin karmea, että kaikkia paikkoja kolottaa?

 

Ai ai ai. Voi voi voi. Koskee. Kipu koskettaa juuri sinua. Lue!

Ovatko ihmisen perintötekijät todellakin muuttuneet kahdessakymmenessä vuodessa enemmän kuin edeltävän kahden tuhannen vuoden aikana? Onko sittenkin tämä rasvaton, suolaton, keinomakeutettu, E-koodeja täynnä oleva einesmössö ja ennalta-ehkäisevä verenpaine-lääkitys soluja salpaavine myrkkyineen tuhonnut meiltä loputkin suolistobakteerimme ja aivosolumme? Onko syy ja seuraus mennyt sekaisin?

Tutkiva turpaduunari tilastojen kimpussa huomaa helposti, että ATC-luokka M01, eli tulehduskipu- ja reumalääkkeet, oikeutti vuonna 2012 peräti 1 295 856 suomalaista saamaan toisiltaan rahallista helpotusta kolotukseensa. Hämäyksen vuoksi tämä luokka ei kuitenkaan sisällä muita kipulääkkeitä (parasetamoli, asetyylisalisyylihappo, kodeiini tai tramadoli), eikä myöskään reumalääkkeitä kuten esim. metotreksaatti tai TNF-alfan estäjät. Tämä M01 kertoo Buranan ja Voltarenin käyttäjät. Järkyttävän monta heitä on!

Analgeetit, eli luokka N02, oikeutti tulonsaajiksi 901 779 kivuliasta ja kärsivää suomalaista. Tämän ryhmän myrkkyihin kuuluu esimerkiksi Orionin Para-Tabs ja Tramal. TV-sarjan Tohtori House popsii lääkettä nimeltä Vicodin, joka markkinamiesten riemuksi on lisännyt kipulääkkeen myyntiä hurjasti tuolla Ameriikan suunnalla. Tuotesijoittelu puree. Abbott Laboratories alias AbbVie pomppii riemusta.

Immunosupressantit, eli luokka L04, on se varsinainen rahasampo lääketehtaille. Katso tätä euromäärää: 143 648 565! Melkein 144 miljoonaa euroa. Käsittämättömän suuri rahasumma. Se on kuitenkin se kustannuserä mikä näistä immunosupressanteista muodostui vuonna 2012. Abbottin Humiraa ja Orionin Trexania myytiin kuin viimeistä päivää! Nämä ovat syöpälääkkeitä, joita on nyttemmin alettu sanoa reumalääkkeiksi. Talidomidi on sekin vielä myynnissä. 1960-luku tulee takaisin.

Käsitellään kipuasiat ihan vimpan päälle, eli särkikaloista tässä on kyse. Kyseessä on suuri kusetus. Aivan kaikki ihmisten popsimat myrkyt eivät kerry omiin kudoksiin, vaan vessanpöntöstä vedetään alas vuosittain kasvavia määriä lääkeainejäämiä. Luulitko että lääkkeet katoavat jouduttuaan vessanpönttöön?

Niina Vieno on tietääkseni tunnetuin suomalainen vedenpuhdistuksen asiantuntija. Tampereen teknillisen yliopiston julkaisu numeroltaan 666 (!) on usein viitattu lähde kun puhutaan vaikkapa tulehduskipulääke diklofenaakin kertymisestä vesistöihin. Tai kun halutaan tietää miten valtavia määriä ibuprofeenia vedetään pöntöstä alas. Opus sai oikein Ympäristötieteellisen seuran palkinnon.

Puhtaana lääkeaine-määränä Suomessa käytettiin vuonna 2011 käsittämättömät 160 000 kiloa ibuprofeenia. Tämän lisäksi Buranasta löytyy E-koodeja (E433 polysorbaatti 80 ja E171 titaanidioksidi) ja muuta hauskaa kuten esim. sokeria. Diklofenaakkia Suomessa popsii pillerimuodossa 231 413 ihmistä ja siihen päälle tulee kaikki Voltaren-geeliä hartioihinsa hierovat. Ei ihme, että särkikaloilla on stressiä.

Diklofenaakin ongelma on se, että se ei katoa minnekään. Itse asiassa puhdistetussa vedessä voi olla jopa enemmän diklofenaakkia kuin puhdistamoon tulleessa vedessä. Ei kuulosta hyvältä. Ibuprofeenia sentään saadaan pois vedenpuhdistamoissa. Mutta on niitä mömmöjä sen verran paljon vesistöissä, että menee kalojen seksivietit sekaisin. Homot kalat eivät saa kalakantoja nousuun.

Diklofenaakki ei pitemmän päälle ole kovin terveellistäkään. Muistelen miten vuonna 2007 Ruotsi-Suomi maaottelussa naisten 200 metrin pinkaisussa Johanna Manninen ja Sari Keskitalo ottivat kaksoisvoiton. Novartiksen Voltarenia vuosikausia popsinut Lena Aruhn jäi kisassa neljänneksi, mutta sydän pomppasi huippuvauhtia vielä kauan kisan jälkeen. Aftonbladet teki pilleristä ja Lenasta jutun. Tuoreessa muistissa on turpaduunarilla myös Merckin merkillinen Vioxx-kohu. Tavallinen tulehduskipulääke tappoi ihmisiä talossa ja puutarhassa.

Vanhaa veteraaniurheilijaa hirvittää kysely, joka tehtiin Brasilian teräsmieskisoissa. Vuonna 2008 tutkija Tatiane Gorski teki kyselyn, jonka mukaan yli neljäsosa triatlonisteista Brasilian kisassa käytti kipulääkkeitä kisan aikana ja vielä useampi oli popsinut pillereitä ennen kisaa. Sana ei ollut kiirinyt vuoden 2005 tutkimuksista Western States ultramaratonilla. Tutkija David Nieman oli todennut, että ibuprofeeni urheilijoilla lisää tulehduksia, analgeettista nefropatiaa ja endotoksemiaa. En suosittele omaehtoista munuaisten tuhoamista. Aivan sairasta touhua.

Sanonta ”No Pain – No Gain” saakin aivan uuden merkityksen. Se tarkoittakin, että ilman kolotuksia (Pain) lääketehtaat eivät saa tuottoa (Gain). Kansa on täällä Puskalandiassa ja muuallakin aivopesty syömään epäterveellisesti vastoin matemaatikko Nassim Talebin lanseeraamaa mummo-sääntöä.

Lukekaa ihmeessä Talebin kirja ”Antifragile”. Kuulemma ajatushautomo ”Suomen Perusta” suosittelee kirjaa. Itselleni opusta suositteli harmaapartainen ystäväni Birdie, joka Taleb-fanina yritti tähänkin juttuun tarjota lisää matemaattisia perusteluita. Matematiikasta kiinnostuneiden kannattaa muuten kerrata vanha juttuni ”Lota lota – matikka tutuksi”. Nyt ei tule Bayes-mallinnusta tai Brownin liikkeen sovelluksia.

Onneksi joku muukin kuin minä on sitä mieltä, että pillereitä popsitaan liikaa: Yleisradion aamutohtori selitti keskiviikkona 11.9.2013 särkylääkepäänsärkyä niin, että illanvirkkukin ymmärsi. Särkylääke aiheuttaa nimensä mukaisesti päänsärkyä. Järjetöntä touhua. Tämän epäkohdan ymmärtämiseksi tarvitaan lääkeyhtiöiden itsekkäitä markkinamiehiä.

Turpa rullalle ja yhdessä miettimään mistä se kolotus oikein johtuu. Vinkkinä kerron, että vitamiinipuutos joka johtuu esimerkiksi närästykseen popsituista protonipumpun salpaajista, ei todellakaan ole mikään perinnöllinen sairaus vaan silkkaa elintapojen tyhmyyttä.

Vähennetään nyt niitä pillereitä! Ajatellaan edes hetken verran sitä murtovedessä uiskentelevaa vimpaa!

 

49 kommenttia artikkeliin ”Kipulääkkeitä vimpan päälle

 1. Täytyy sanoa, että hirvitti vielä vuosi sitten elää elämää jossa söi kamalat määrät lääkkeitä, myös reptikupulääkkeitä. Tiedän miten haitallista se on elimistölle pidemmän päälle ja tiesin sen jo silloin. Tajusin että julkiselta puolelta en tule apua saamaan. Sieltä tulisin saamaan vain lisää lääkkeitä. Kun tuntee olevansa nurkkaan ahdistettu ongelmineen ja epätoivoineen sitä voi saada kummasti tiristettyä kasaan ne viimeiset voiman rippeet. Ryhdyin selvittämään pohjimmaisia syitä kroonisille kivuilleni ja muille ongelmille ja hakeuduin funktionaalisen lääkärin hoitoon. Se maksoi maltaita, mutta kannatti. Olen päässyt eroon reseptikipulääkkeistä, masennus- ja psyykelääkkeistä, lihasrelaksanteista, pahoinvointilääkkeistä ja rauhoittavista. Tuntuu että pitkästä aikaa suunta on sellainen, että ainakaan enempää vahinkoa ei terveydelle aiheudu ja vaikka takapakkejakin oloon välillä voi tulla on suunta kuitenkin ylöspäin. Kärrään mielummin nyt rahani luontaistuotekauppaan kun aikaisemmin vein ne apteekkiin. Olen vasta 33-vuotias, joten säryt ei tosiaankaan ole vain senjorikansalaisten riesa.

  Tykkää

 2. Liikaa popsitaan lisäravinteita, superfoodeja, kananmunia, punaista maitoa ja D-vitamiineja.
  Itä-Suomen yliopiston mukaan kansa myrkyttyy ja seurauksena on kuolemia.

  Tavallinen monipuolinen ravinneköyhä rasvaton ruoka puranan kera riittää ja kelakorvaukset päälle.

  Tykkää

 3. Mitenkähän montaa pilleriä 1648 syntynyt, 28.4.1753 kuollut, tuolloin 105-vuotias, naimissa ollut Kustaava Kinnunen http://hiski.genealogia.fi/hiski/4r54md?fi+0248+haudatut+5092 on mahtanut elämänsä aikana syödä? Ei varmasti yhtään, kun tuolloin ei tunnettu pillereitä. Kaiken lisäksi Ison Vihan aikaan täällä eleli vain noin 350 000 ihmistä.

  Tuolloin ei tosin ollut eläkeyhtiöitä, joiden olisi pitänyt vanhuksia elätellä. Meillä työssä kertyneet eläkkeet saa sosialisoida eläkeyhtiöiden johdon taskuun eläkkeensaajan kuollessa (eli kertymät eivät jää perillisille kuten pillereiden luvatussa maassa rapakon takana). Onkin fiksua lisätä työaikaa ja myrkyttää ihmiset, jotta he kuolisivat juuri silloin kun eläkeikä koettaa.

  Kipulääkkeiden popsiminen sopii mahtavasti busineksen luomaan mielikuvaan siitä, että elämä on oltava yhtä ”orgasmia”.

  ”Orgasmin” saa vain kun ostaa jotain. Mitä vaan, kunhan ostaa.

  Ensin ihmiset aivopestään ostamaan elämän kannalta täysin joutavaa roskaa, josta saadaan hetkellinen mielihyvä (mielihyvä on dopamiinia ja serotoniinia aivojen kannalta). Toisille se on uusi auto, joka tuntuu hyvältä kaksi kuukautta. Toisille se voi olla vähärasvainen mutta korkeasokerinen jogurtti ”aidolla marjalla” varustettuna (aidon marjan osuus 0,001%).

  Aikansa kun ihminen pyörittää näitä ”onnentuojia”, tuppaa se dopamiinin aikaansaama säväri jäädä laimeaksi. Päästä tulee pipi ja ihminen masentuu.

  Tähän löytyy, tottakai, masennuslääke. Myös sokerin mussuttamisesta tullut kiihtynyt mieli saadaan hallintaan kun heitellään vähän neuroleptejä massuun. Ai että, business rulettaa ja avohoito rokkaa!

  Kipulääkkeissä on kyse vastaavasta dilemmasta: iso osa ihmisistä eivät välitä ajatella mistä kivut varsinaisesti johtuvat, vaan syövät mieluummin kipulääkkeitä pitääkseen kesto-orgasminsa yllä.

  Lääkärit tukevat ”pilleri-parantaa”-käsitystä, koska heidän olemassa olonsa kannalta olisi hullua, että joku keksisi miten paranutaan vaikkapa ruokavaliolla. Eli parannutaan, ei peitellä oireita. Puhumattakaan lääkefirmojen tuomasta ”orgasmista” lääkäreille, eli mm. ”koulutusmatkoista” mitä eksoottisimpiin maihin ja ”ilmaisista” lääkenäytteistä, joita voipi jaella mahdolisille heikkomielisille lääkeuskovaisille potilaille.

  Tulehduskipulääkkeet kuten Burana on siinä mielessä kiva lääke, että samalla lähes jokaiselle tulee vatsavaivoja. Eli jos määrätään vahvaa Buranaa, pitää määrätä protonipumpun salpaajaakin, eli vaikkapa omeprazolia. Kun vatsasta viedään hapot, eivät ne vatsahapotkaan pääse tappamaan ruoan mukana tulevia pöpöjä, mikä evoluutiossa on ollut yksi vatsahappojen tarkoitus. Ei ihme, jos ihminen sairastuu jos erehtyy kosketuksiin luonnon kanssa.

  Monikohan muuten tuhosi vatsansa piroxicamilla aikoinaan? Feldenillä yms roskalla? Kun tuote vedettiin pois markkinoilta, seurattiinko feldeniä käyttäneiden terveydentilaa? Ei varmasti. Eihän lääkefirmoilla ole mitään vastuuta.

  Kun sitten tullaan pisteeseen jossa kipulääkeet kuten tramal retard eivät riitä, turvaudutaan kipukynnyksen nostamiseen, eli trisyklisiin masennuslääkkeisiin. Kun nekään eivät auta, ollaankin jo sitten saattohoidossa HCC:n tai kolangiokarsinooman vuoksi. Siellä tropit ovatkin sitä, jota jokainen narkkari haluaisi, kuten esimerkiksi oksikodonia. Eli ehtaa opioidia kuten morfiini.

  Jos asiaa katsoo yhteiskunnan kustannusten kannalta, olisi fiksumpaa laillistaa miedot huumeet. Tämä estäisi sekä alkoholin haitat lieveilmiöineen sekä vähentäisi huomattavasti haitallisempien särkylääkkeiden käyttöä. Säästyisi maksa, akka ei saisi turpaan joka känni-ilta ja yhteiskunnan rahat ei valuisi monikansallisten lääkefirmojen taskuun. Huumediilereiltäkin menisi ainakin osa pisneksistä alta, kun maria saisi apteekista. Työn tuottavuuskin voisi parantua, kun voisi olla rennompi eikä narsisti esimieskään paljoa hetkauttaisi.

  Miksihän kipulääkkeissä ei ole porttiteorian mukaista varoitusta? ”Syömällä särkylääkkeitä voit haluta vahvempia särkylääkkeitä?”

  Urheilijoiden menestys perustunee pitkälti siihen miten kestää maitohappojen aiheuttamaa kipua (maitohapon idea evoluutiossa on varmaankin se, että ihmisen pitäisi lopettaa sellainen toiminta, joka tuottaa kipua). Ilman kipua kun lihakset kasvaa hitaammin. Onneksi on pillerit.

  Kaikkea hyvää, pilleristit!

  Tykkää

 4. Merkille pantavaa on myös hurjiin mittoihin paisunut vatsa-ja suolistovaivoihin käytettävät lääkkeet kuten esim. Somac, Losec, gaviscon ym… miten syömästämme ravinnosta on vuosikymmenessä tullut sellaista että 30-50% väestöstä tarvitsee jonkinlaista vasta-ainetta ruoan lisäksi jotta pystyisi elämään edes joten kuten kivutonta ja siedettävää elämää? Pelkkä ruokailutottumusten muutos ei selitä tilannetta. Mikä lienee Elintarviketeollisuuden osuus? Mikä Rehuteollisuuden?

  Tykkää

 5. Kipujakin on monenlaisia ja monesta syystä älä Christer yleistä.
  Kivunhoidon spesialisti lääkäreitä Fysiatreja on liian vähän ja fysioterapiaa hyvää sellaista on vaikeasti saatavissa.
  Työkyvyn ylläpitämiseen käytetään kipulääkkeitä ennemmin kuin työntekijä passitetaan pitkille fysioterapia jaksoille. Ennen kivuliaiden työntekijöiden verkkaista työtahtia ei kummeksuttu nyt saa kenkää jos paljastuu rajallinen työkyky. Moni työntekijä pelkää jäädä sairauslomalle kipujensa takia.
  Jos epikriisissä lukee jotain toistuvista ja kroonisista sairauksista tai vioista niin työnsaanti on vaikeaa.
  Ihmiset haluavat salata vaivansa syömällä kipulääkkeitä.
  Yksipuoliset työasennot ja pitkät työpäivät aiheuttavat terveillekkin työntekijöille kivuliaita jaksoja. Tutkimusta ei tehdä potilaille vaan määrätään helposti lääkitys suurin osa ortobedeistä on niitä reseptin kirjoittajia. Ja siksi toiseksi ulkomailta tuotuja lääkkeitä ei laske kukaan jos on hommannut lääkkeen tuontimaasta reseptinkin siksi toiseksi lääkkeet ovat muualla paljon edullisempiakin kuin Suomessa.
  Suuri osa suomalaisista on sekakäyttäjiä kipulääkkeet ja alkoholi ei ole oikeastaan mikään salaisuus enään. Sekakäyttö taas johtaa mielialalääkkeiden ja nukahtamislääkkeiden käyttöön no siinä sitä sitten ollaan nupit on puolella kansaa sekaisin ja näkeehän sen jo heti kun TV,n aukaisee. Mukaan tulee itsehoito ja laihdutus kolmantena no sitten onkin suolisto sekaisin ja nuppi se alkaa tosiaan tutisee ja ajatukset on BB talon ääliöissä.
  Sitten tulee kuvioihin intomielinen kuntoilu ja siihen vedetään sitten sellaista kamaa , että perseestä savu nousee ja aivo nesteet valuu polviin ja nuppista se järjenvalo vaan kaikkoaa kaiken aikaa lisää ja TV,tä katsotaan BB talon ääliöitä ikään kuin he olisivat jo lähisukulsisia.

  Tässä vaiheessa tollo on jo niin sekaisin että maksat ja munuaiset käyvät mittarit punaisilla ja on ”ilmennyt” kaikki ”ruoka-aine allergiat” joita kukaan ei ole tutkinut mutta on ne kaikki kuitenkin kun persekkin jo vuotaa verta. Tollo itkee jo BB talon asukkaiden puolesta ja lässyttää aviokumppanille jos sellainen enään on olemassa ainoastaasi BB talon asukkaiden tekemisistä. Ja värjää omankin lettinsä jollakin myrkyllä blondiksi tai mustaksi ja värimyrkky imeytyy jo valmiiksi hyvin tyhmään nuppiin ihonläpi. Nyt on peli menetetty lopullisesti ja ihminen on muuttunut Dorgaksi.
  Ainoa kosketus elintarvikkeisiin saadaan kymmenistä kokkiohjelmista ja itse syö amerikkalaisia maissilastuja soijamaidolla ja veri lentää ikenistä ja hanurista mutta ei se mitään kun amerikkalainen farmasia hoitaa kaiken tuskan. Ainoa normaali asia tulee lopussa tuhkaus ja 1,5 kiloa kalkkia jonka joku stikkaa kairattuun reikään.

  Tässä ilta satua lapsille………………

  Tykkää

 6. Joidenkin kuten minun on pakko syödä kipulääkettä, kun muuten ei liikkuminen onnistu.

  Lääkäri sanoo, ettei leikattavaa ole ?

  Mitä se sitten tarkoittaakin ?

  Viellä kuitenkin henki pihisee yli 10 vuotta jo lääkärissä ”juossut”. Mömmöjen syöminen on helppo hoito vian korjaaminen on jo vaikeampaa.

  Tykkää

 7. Olen ollut pitkään kipulääkkeiden vanki. Kaikki alkoi kahdeksan vuotta sitten kun selkäkipua alkoi esiintyä joka päivä. Lääkäri suositteli buranaa. Sen avulla selvisin työpäivästä. Aamulla buranaa poskeen, työpaikalla pari lisää ja kotiin tullessa vielä päivän viidennet-kuudennet buranat. Kipu heijastui oudosti pitkin jalkaa ihan jalkaterään asti, mutta burana vei kivut. Lääkäri piti sitä oikeana, sillä jos burana auttoi, silloin vaiva ei vaatinut leikkaushoitoa!!! Outoa lääkärin logiikkaa!
  Suvussa oli ollut näitä selkäkipupotilaita ihan riittävästi ja niin siinä sitten kävi, että lääkäri rohkaistui ehdottamaan minulle selkäleikkausta kun kivut eivät enää buranalla helpottuneet. Leikkaus tehtiin ja se helpottikin aluksi. Olisikohan mennyt kolme kuukautta ilman selkäkipuja. Sitten ne palasivat erilaisina kuin ennen. Jalka särki niin kauheasti että luulin kuolevani. Sain voimakkaampia särkylääkkeitä ja selkä kuvattiin moneen kertaan. Lyrica ja muutama rauhoittava pilleri auttoivat, mutta olo meni jotenkin uniseksi.
  Nyt selkää ei enää ole särkenyt kokonaiseen vuoteen! Onko tehty uusi leikkaus? Onko löytynyt lääkäreiden ehtymättömästä pillerikokoelmasta se oikea lääke? Ei sinnepäinkään! Yhtään pilleriä en ota tällä hetkellä. Ratkaisu löytyi kotijumpasta, johon innostuin erään lehtiartikkelin perusteella. Minun oli vahvistettavia vatsalihaksia (!) ja selkälihaksia. Huomasin kivun häviävän samassa tahdissa kuin tein vatsaliikkeitä. Vatsa oli sekaisin lääkkeistä, mutta vasta lihaksia voimistamalla sain itseni kuntoon. Miksi ei kukaan kertonut??? Onko vastaavia kokemuksia?

  Tykkää

 8. Kirjoittanut Christer Sundqvist:”Vähennetään nyt niitä pillereitä! Ajatellaan edes hetken verran sitä murtovedessä uiskentelevaa vimpaa!”

  Ehdotatko kenties itsemurhaa vastineeksi sille ettei tarvitsisi syödä kipulääkkeitä? Ja tämä oli sitten aito vakava kysymys. Särkypotilaiden elämänlaatu on nytkin jo pirun kurjaa.

  Aika idiootti täytyy olla kun luulee, että ihmiset syövät niitä muuten vaan.

  Mulla on vielä parempi ajatus! Lopetetaan KAIKKI tuet ja korvaukset. Ihan kaikki. Katsotaan sitten miten kiva on elää sellaisessa yhteiskunnassa.

  ps: Miksi luulet, että junat pysähtelevät tuon tuostakin ”onnettomuuden” vuoksi? Miksi ei uskalleta miettiä miksi ihmiset ajavat kevyellä henkilöautolla suoraan rekan keulaan?

  Tykkää

 9. Minua ärsyttää tavattomasti televisiossa jatkuva lääkemainonta – jos nämä ei auta niin käänny lääkärin puoleen…. Näillä mainoksilla on varmasti myös osasyy siihen että ostetaan lääkkeitä joita ei tarvitse. Kipulääkkettä tulee käyttää vain silloin kun se on tarpeen, ei tavanvuoksi. Joudun itsekin käyttämään kipulääkkeitä joita on lääkärini määrännyt. Toinen asia joka on mennyt kohtuuttomuuksiin on ruokakulttuuri, siitä on tullut mainostajille temmellyskenttä jossa usein määritellään puhtaat luonnon tuotteet vaaralliseksi, kuten maito ja voi. Mainostetaan luomuruokaa joka tuotetaan kutakuinkin samalla tavalla kun muukin ruoka. Lääkkeiden mainostaminen pitäsi televisio kanavilla ehdottomasti kieltää. Samoin ruoan suhteen tulisi harkita mikä on oikeaa tietoa ja puolueetonta mainontaa.

  Tykkää

 10. Kuolema tulee kun syöt voita, maitoa, juustoa, sianlihaa, munia jne. Olet siis huono ihminen.
  Jos syöt margariinia, porkkanaa ja muita rehuja, olet hyvä ihminen jolle kuuluu iankaikkinen elämä.

  Tykkää

 11. Monet ihmiset popsivat tavallisia särkylääkkeitä, kuten aspiriini, naprokseeni ja ibuprofeeni, päivästä toiseen olettaen sen olevan täysin turvallista. Osasyy tähän uskomukseen on varmasti lääkefirmojen hienoissa mainoksissa, jotka kuvaavat miten hienoa elämä on särkylääkkeiden ansiosta ja miten ne vaikuttavat olevan täysin vailla sivuvaikutuksia. Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta. Mainokset eivät kerro, eivätkä lääkäritkään välttämättä tiedä, että nämä lääkkeet vaikuttavat haitallisesti terveyteen pitkäaikaiskäytössä. Esimerkiksi ibuprofeeni vaurioittaa niveliä, sillä kipua lievittääkseen se tukahduttaa samalla luonnollisen parantumisprosessin. Muita näiden lääkkeiden sivuvaikutuksia ovat maksa- ja munuaisvauriot, vuotavat mahahaavat ja kohonnut sydänkohtauksen tai aivoverenkiertohäiriön riski

  Kurkumiini ja inkivääri, ihmeelliset parantavat elämän mausteet

  Intiasta ovat kotoisin myös nämä vahvat yleispätevät tulehduksen vastustajat. Kurkumiini on yhdiste, jota löytyy mm. curry-maustesekoituksissa käytetystä maustekurkumasta. Sen on tutkimuksissa osoitettu estävän tulehduksen syntymistä koko kehossa, vähentävän kipuja ja jäykkyyttä, tehostavan vastustuskykyä ja jopa suojelevan aivoja älyllisten kykyjen heikentymiseltä. Inkiväärillä on useita samoja ominaisuuksia kuin kurkumiinilla ja erityisen huomattavat tulehdusta vastustavat kyvyt. Omien kokemusteni mukaan kurkumiini ja inkivääri toimivat synergistisesti yhdessä kuin dynaaminen duo torjuen helposti tulehduksia ja lievittäen nopeasti kipua.

  Tykkää

 12. ”Sillanaukee korostaa asiantuntijoidenkin olevan eri mieltä siitä, kuinka laajalti terveysriskejä, kuten kohonnutta verenpainetta tai verensokeria, kannattaa hoitaa ennalta lääkkeillä.

  Hän kannustaakin ihmisiä huolehtimaan terveydestään elintapavalinnoilla. Lääkkeitä ei kuitenkaan pidä jättää ottamatta tai vaihtaa luontaistuotteisiin omin nokkineen, vaan asiasta on aina ensin neuvoteltava lääkärin kanssa, Sillanaukee muistuttaa.

  Erityisen ylilääkittynä ryhmänä Sillanaukee pitää vanhuksia.

  Kansliapäällikkö arvioi, että ihmiset joutuvat vastaisuudessa ottamaan lisää vastuuta terveydestään.

  Terveydenhoitojärjestelmältä tämä edellyttää valmentajan rooliin hyppäämistä: ihminen hoitaa itse itseään muun muassa syömällä terveellisesti sekä harrastamalla hyöty- ja muuta liikuntaa. Järjestelmä paitsi kipsaa murtumat ja leikkaa umpisuolet, myös tukee ja motivoi terveiden elämäntapojen tiellä taapertajaa.”
  http://www.hs.fi/kotimaa/Ministeri%C3%B6+Suomessa+sy%C3%B6d%C3%A4%C3%A4n+liikaa+l%C3%A4%C3%A4kkeit%C3%A4/a1379381641424

  Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

  Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Unilever Oy:n ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

  Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. VRN:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

  Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

  ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

  Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

  Mutta ketään ei kiinnosta kenenkään ravitsemus.

  Maito, margariini ja ruisleipä.

  Ja katinvillat. Pitää syödä jotain ihan muuta.

  Tuki- ja liikuntaelin sairaudet lisääntyvät vuosi vuodelta.

  Ne välilevyt ja nivelet pysyy kunnossa ravinnolla ja oikeanalaisella liikunnalla.

  Mutta kun vahinko on jo tapahtunut, niin sitten ei voi enään mitään tehdä.

  Ja sitä ennenkään kukaan ei kerro, mitä pitää tehdä.

  On osoitettu tutkimuksin, että C- ja D-vitamiinin liian vähäinen saanti on yhteydessä nivelrikkoon. Käytännössä kaikilla suomalaisilla on vajausta C- ja D-vitamiinista (jos ei syö purkista riittävästi).

  Ja tässä on vain 2 vitamiinia, kun ravinteita on satoja.

  Silti virallinen suositus on maitoo, margariinii ja homeopaattinen D-vitamiiniannos 10µg/vrk, jolla saa I-tyypin diabeteksen jo lapsena joka päivä 1 lapsi (yhtenä esimerkinä vaan).

  Kuka ottaa vastuun?

  Tykkää

 13. Kari Hämäläinen kirjoitti:

  ”Ehdotatko kenties itsemurhaa vastineeksi sille ettei tarvitsisi syödä kipulääkkeitä? Ja tämä oli sitten aito vakava kysymys. Särkypotilaiden elämänlaatu on nytkin jo pirun kurjaa.”

  Leena oli poistanut kivun selkäjumpalla. Voisiko olla todellakin mahdollista, että lääkkeiden syöntiä ei tarvitse lisätä vaan sitä voidaan vähentää.

  Odotan sitä hetkeä, jolloin lääkefirmojen suunnasta tulee vakava vaatimus, että lääkäreiden koulutukseen tulee lisätä 10-20 opintopisteviikkoa ravintokoulutusta, jonka opetussuunnitelmaa ei laadita elintarviketeollisuuden viestintäosostolla.

  Tykkää

 14. Jaa-a, kummallinen juttu tuo.

  Voi olla että ihmiset popsii noita vähän liian pienien vaivojen vuoksi.

  Itse olen 49-vuotias ja kertaakaan elämäni aikana en ole mitään kipulääkettä käyttänyt, ellei sitä lasketa että olen ehkä kolme kertaa käyttänyt asperiinia.

  En myöskään mitään muita lääkkeitä koskaan käyttänyt, ei antibiootteja, ei mitään, satunnaisiin vaivoihin on aina auttanut sopiva ruoka tai juoma, lepo, venyttely, liikunta ja raikas ulkoilma.
  Oma elimistö tuntuu kertovan aika hyvin mistä on puutetta tai mikä on ongelma, kun vähän kuuntelee sitä.

  Olen koko elämäni vältellyt lääkkeiden syömistä koska en oikein luota sellaisiin kemikaaleihin.

  Tykkää

 15. Pakko esittää eriävä mielipide. Suomessa ei oikeasti anneta riittävää kipulääkitystä silloinkaan kun se on tarpeen ja jopa pakollista. Joiltakin jos joku burana vie kivut, niin silloin ei kyllä kipuja paljoa ole ollutkaan. Edes terminaalivaiheen potilaita joilla on kovat kivut ei lääkitä riittävästi. Saati sitten nuorempia jos syy mistä kivut johtuu ei vie kuolemaan, ellei sellaiseksi lasketa kipujen pitkittymisestä ja hoitamattomuudesta johtuvaa elimistön rasitustilaa joka sekin johtaa kuolemaan. Ja pitkittyvä kipu johtaa lopulta itsemurhaan jos siihen ei lääkkeitä saa. Lääkärit koettavat lääkitä ilmeisesti terveitä buranalla ja oikeasti kipeät eivät saa kuin jotakin mikkihiiritason lääkitystä josta ei oikeasti ole apua.

  Se mistä voisi kyllä informoida kansaa paremmin on kuinka vaarallisia nimenomaan tulehduskipulääkkeet (burana, voltaren jne) ovat vatsan kannalta ja kuinka paljon ihmisiä kuolee vatsa-/suolistohaavoihin jotka johtuvat juurikin tulehduskipulääkkeistä.

  Kipulääkitys on suomessa tabu, ja kipulääkitystä pidetään pahana asiana. ihmisiä jopa syyllistetään kivuista. Sopii kokeilla jokainen kohdallaan. Miettikää mikä on ollut kovin kipu elämässänne ja sitten ajattelette että joillakin se on jokapäiväistä. Ja täällä blogisti hännystelijöineen koettaa vielä pahentaa tilannetta ja syyllistää ihmisiä ja lääkäreitä.

  Mutta se on kyllä totta ettei mihinkään ”pikkukolotukseen” tarvita lääkkeitä. Jos mätkäisee vaikka vasaralla peukaloon, lienee kaikille tuttu tapaus, se pitää kestää ilman pillereitä. Samoin jotkut pienet varvas- tai sormimurtumat ja vastaavat. Kipu jonka tietää ohimeneväksi ja tuollaiseksi pieneksi kivuksi ei todellakaan tarvitse lääkitystä. Mutta annetaan heille joilla kipuja oikeasti on lääkkeet joilla he pystyvät edes jotenkin toimintakykyisinä elämään.

  Tykkää

 16. Niin mitenkäs se on näiden muistisairauksien kanssa. Eiköhän niihin aivoihin ole vaikuttanut lähes jokapäiväinen buranan napsiminen?
  Eikö olisi aika herätä miettimään.

  Tulee mieleen alkoholi-dementia, onko sellainen olemassa, jos on niin eiköhän särkylääkkeet monivuotisena ”makeisena” ole jopa tehokkaampia muistinmyrkyttäjiä kuin alkoholi konsanaan?

  Tykkää

 17. ”pari miljoonaa (2 197 635) suomalaista saa vuosittain KELA-korvausta kipulääkkeistä ”

  Miettikääs sitä MIKSI KELA korvaa ne? Vihje – ASIANTUNTIJA eli lääkäri on ne katsonut tarpeelliseksi.

  Kurkatkaas seuraavaksi Hippokrateen vala.

  Ja luonnossahan ihmisen elinikä taitaa keskimäärin olla 15-20 vuotta. Pientä ikää selitää hyvin suuri lapsikuolleisuus.

  Tykkää

 18. Leenalle sanoisin että noita selänlihasten heikkoudesta johtuvia kipuja on todella monella ihmisellä. Pelkästään omassa perheessäni näitä on ollut kolmella, ja kaikilla kivut katosivat kun ryhtyivät jumppaamaan selkälihaksia.

  Johtuu ilmeisesti siitä että jotkin paikat painavat hermoja kun lihakset ovat liian heikkoja tukemaan selkärankaa kunnolla.

  Tykkää

 19. KH kirjoitti:
  ”pari miljoonaa (2 197 635) suomalaista saa vuosittain KELA-korvausta kipulääkkeistä ”

  Miettikääs sitä MIKSI KELA korvaa ne? Vihje – ASIANTUNTIJA eli lääkäri on ne katsonut tarpeelliseksi”

  Lääkäri on katsonut tarpeelliseksi vajaa 2,2 miljoonalle kipulääkityksen. Olisikohan mahdollista, että joku lääkevirma on joskus voidellut jonkin luennoitsijan/lääkärin ja tämä kiitollisuuden velassa muistaa voitelijaansa eikä suosittele akupunktiota, homeopatiaa ja energiahoitoja.

  Ravitsemusohjeista puhumattakaan.

  Jos noudatamme näiden nettigurujen ravitsemusohjeita (Turpaduunari, Viidakkomies, J.Halmetoja, Raikasweb, Antti Heikkilä… – joista viime mainittu on ASIANTUNTIJA) pysymme paljon terveempinä – jopa terveinä.

  Tykkää

 20. Tuntuisi oudolle että kivut lisääntyvät sietämättömäksi juuri keväisin ja syksyisin, jolloin ihmiset alkavat hyppimään junien alle ja ajavat päin rekkoja. Hoitamaton kipu voi olla osasyy, mutta suurin kipu on kyllä päässä, jota ei ole hoidettu oikein.

  Suurin akateeminen ammattiryhmä joka tekee itsareita sattuu olemaan lääkärit itse. Mitä se kertoo lääketieteestä, oli vika päässä tai soomassa?

  Oma juttunsa on kivun sieto. Jos lapsesta asti ollaan opittu, että pientäkin pipiä pitää hoitaa (lapsihan rääkyy kuin päätä revittäisiin irti pienestäkin pipistä saadakseen vanhempien huomiota), niin mitä se kivun sieto on aikuisena? Miten ihmeessä ennen kestettiin kivut?

  Vai syötiinkö ennen luontaislääkkeitä, jotka nyt on ehdottomasti kielletty (jotta unohtaisimme ne), koska ne eivät tuo katetta lääketeollisuudelle?

  ”Esan” pointti syyllistämisestä on aiheellinen. Yhteiskunnassamme kaikkia muita saa diskriminoida paitsi vammaisia ja homoja.

  Siinä missä lihavia syyllistetään lihavuudesta, tupakoitisijoita tupakoimisesta, ei meidän pitäisi syyllistää kipuilijoitakaan. Ongelma on vain siinä, että ilman jonkinlaista keskustelua, syytellen tai ei, mitään ei tapahdu. Lihavuus jatkaa kasvuaan niin pitkään kunnes lihavuuden oikeat syyt tuodaan esille ja hakataan ihmisten kaaliin yhtä tehokkaasti kuin se, että voi tappaa, margariini pelastaa.

  Kukaan ei halua olla lihava. Luulenpa, että harva tupakoitsijakaan haluaa olla tupakoitsija. Diabeetikko ei halua olla diabeetikko. Sairas ei halua olla sairas.

  Ihmisten käyttäytymistä ohjaa pitkälti viranomaiset ja markkinakoneisto. Me emme olisi tässä tilanteessa jos viranomaiset ja markkinakoneisto toimisivat ihmisten etujen mukaisesti. Viranomainen ei taivu ellei kansa vaadi. Se, että kansa vaatii, edellyttää kansan ravistelua. Ehkä tälllaiset keskustelut vievät asioita eteenpäin.

  Kaipa tämänpäiväinen uutinen siitä, että jopa SM (ei sadomasokistit vaan ministeriö) myöntää, että lääkkeitä syödään meillä liikaa. Tuskin myöntäisivät jos asiasta ei olisi jonkinlaista jupinaa kansan keskuudessa.

  ”Kivut voivat opettaa meitä
  sietämään paremmin tulevia kipuja. Epikuros (341-270 eKr.)”

  Tykkää

 21. Odotan kiihkeästi sitä hetkeä kun joku ihmettelee avoimeen ääneen, että miksi ihmiset syövät kirjaimellisesti solumyrkkyjä ja heidän elinikänsä pitenee vaikka syövät myrkkyvä?

  Noh … totuushan on se, että pääosaa meistä ei olisi koskaan edes tarkoitettu elävän enemmän kuin 25 vuotta …. siis hyvässäkin tapauksessa.

  Ja HUUSSISSA on määritelmä terveestä = huonosti tutkittu. Montako sataa syövän alkua ihisessä on keskimäärin? Ja oliko se niin, että 25-30 %:a ihmisen perimästä on sinne jäänyttä viirusmoskaa joka on muutanut perimää?

  )tää väittää vaan 8 %:a)
  http://blogs.discovermagazine.com/loom/2012/06/14/we-are-viral-from-the-beginning/

  Ja kertokaas mikä eliö on mitokondrio kun sillä on oma DNA? Se on varmaan ollu aikanaan perkeleellinen aids.

  Tykkää

 22. ps: Miksi luulet, että junat pysähtelevät tuon tuostakin “onnettomuuden” vuoksi? Miksi ei uskalleta miettiä miksi ihmiset ajavat kevyellä henkilöautolla suoraan rekan keulaan?
  **********

  Kaikki tietävät sen että 97% Junan ”yliajamista” on itsemurhia ja yli 85% henkilöauto > Rekka nokkakolareista on itsemurhia. Tämän tiedon saa pelastuslaitoksen työntekijöiltä ( ei lausuntoja jakavalta päällystöltä). Salailu perustuu siihen olettamukseen että jos tiedot tulisivat ”julkisiksi” niin ne voisivat lisätä itsemurhia entisestään.

  Lähtökohtaisesti kannattaa huolehtia itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan sekä läheisistään niin välttyy isoilta vitutuksilta.

  Tykkää

 23. Kipulääkkeiden sivuvaikutuksiin kuolee n.300 suomalaista vuodessa. Esimerkkinä,, muutama kuolintapaus ehkäisypillerien käytöstä nosti median mielenkiinnon jopa miehet alkoivat miettimään saako sitä piparia ilman penskoja jos muija yks kaks vielä delaa.
  Kun kirjoitin tuon aikaisemman löpinäni niin tarkoitin erityisesti sitä, että kipujen kanssa jäädään töllöttämään tv,tä kun pitäisi alkaa liikkumaan, syömään hillitymmin ja oikein erityisesti huolehtimaan itsestää.
  Nimimerkki Leena on oikeassa onnittelen Leenaa fiksu tapa yrittää itse. Vaikka hidas, vaivanloinenkin keppikävely on monen mielestä typerän näköistä ja ohikulkijat vittuilevat dementiahiidosta on se erinomainen alku.
  Kipupotilaiden itse pitää ymmärtää anoa kelalta kuntoutusta jos kipulääkeiden syönti jatkuu yli kolmekuukautta. Kelalla on velvollisuus järjestää se. Kela kuitenkin katsoo edullisemmaksi syöttää vuosikaudet myrkkyjä ihmisille ja kyllä kipulääkkeet lyhentää odotettua elinikää. Ja sitähän viranomaiset juuri haluavat sairaat ja vammaiset pois kuluttamasta yhteiskunnan varoja.
  Joku mainitsi itsemurhan no siitä sitten vaan se on omavalinta kanssa se on henkilökohtaisin asia mitä ihminen voi tehdä syntymäkin on muiden aikaansaannos.
  Tunnen erään tyypin joka veti hyvin varustellun lääkekaapin naamaansa ja kun heräsi sitten sairaalassa sanoi ensiksi ”voi vittu vielä täällä ja saatana selkä edelleen paskana”.
  Nyttemmin elää ihan siedettävää elämää ja tietää mitä pitää välttää ja miten pitää toimia.
  Vetäkää vaan lanttuunne kaikki lääkkeet ja pyytäkää lisää reseptejä niitä tippuu kuin manulle lounaita ja huurupäissä tulee oivia ajatuksia voi kevyesti mennä kymmenenkin vuotta ettei akuissa riitä virtaa edes kunnolla perseen pyyhkimiseen saatikka itsensä hoitamiseen.
  Ja kukaan sivullinen ei jaksa kuunnella jatkuvaa valitusta vioista ja vaivoista.
  Sosiaalinen elämä käy olemattomaksi ja puolisotkin alkaa miettimään kuten alkoholistien puolisot,, sammuis jo, että saisi hetken rauhan tosta valittavasta rasitteesta.
  Mukaan tulee itse-inho, saamattomuus kaikkeen ja haiseva hitaasti mätänevä ruumis jossa vielä henki pihisee kehnosti. Vetäkää vaan niitä pillereitä tauluun kyllä Kela korvaa.

  Tykkää

 24. Minulla on lanneranganrikko, joka aiheuttaa iskiaskipua silloin tällöin. Kun iskiashermo alkaa vihoittelemaan, olen mennyt roikkumaan ulkona olevan mattotelineeseen, jossa saan venytyksen aikaiseksi. Näin olen saanut nikamavälin auki ja kivun pois. Suosittelen muillekin.

  Tykkää

 25. Kiitos kommenteistanne. Niitä on ollut mukava lukea.

  Pieni täsmennys:

  ”Minä en ole lääkevastainen, olen lääkekriittinen.”

  Tykkää

 26. ”Kari Hämäläinen” kirjoittelloopi ”Ja kertokaas mikä eliö on mitokondrio kun sillä on oma DNA? Se on varmaan ollu aikanaan perkeleellinen aids.”

  Mitokondrio, eli mtDNA, on se elin joka vastaa solujesi ”hengityksestä”. mtDNA on ihmisellä 16 569 emäksen mittainen rengasmainen DNA-molekyyli. mtDNA periytyy aina vain äidiltä, eli seuraamalla mtDNA:ta voidaa määrittää myös sinun esi-äitisi aina dna-Eevaan saakka.

  Mitkondriossa tapahtuu mutaatioita, siinä missä missä tahansa dna:ta sisältävässä organismissa. Mitokondriossa siirtyy myös perinnöllisiä tauteja. Siksi sitä tutkitaan aktiivisesti. Geenipankista (genebank) löydät hurjasti tietoa, jos kiinnostaa enemmän.

  Linkittämääsi artikkeliin liittyen: antibioottien teho alkaa olla menetetty. Osalla ihmisistä on enemmän hiivaa suolistossaan kuin hyödyllisiä bakteereja. Osa taas saa niin resistentin bakteerin, että henki lähtee teki mitä tahansa.

  Onneksi venakot sentään tajusivat pitää virologian tutkimuksen käynnissä samalla kun me länsimaissa uskoimme harhaisiin tutkimuksiimme antibiootin maailman tappiin saakkka ulottuvasta pelastuksesta. Tästä on kehittynyt tämä http://en.wikipedia.org/wiki/Phage_therapy ja toivon mukaan se auttaa joku päivä niitä, joille antibiootit eivät auta.

  Eräs toinen mielenkiintoinen näkökulma on Craig Venterin kehitelmät, kuten esimerkiksi http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2012/10/craig-venter-email-vaccine.html

  Craig sattuu olemaan se tyyppi, joka ensimmäisenä oli sekventoimassa ihmisen genomia auki.

  Tällä videolla hän puhuu synteettisen elämän synnyttämisestä http://www.youtube.com/watch?v=QHIocNOHd7A

  Mielenkiinnolla odottelemme, millaisia organismeja kokeilut tuovat. Toisaalta, GMO on jo pilannut asioita, niin mitäpä siinä sitten enää muutama itsetehty, aerobinen, nopeasti leviävä, ihmisiä valikoivasti tappava enää merkkaa (kuulostaa joltain Mengelen vanhalta suunnitelmalta)?

  Tykkää

 27. ”Kipupotilaiden itse pitää ymmärtää anoa kelalta kuntoutusta jos kipulääkeiden syönti jatkuu yli kolmekuukautta. Kelalla on velvollisuus järjestää se.”

  Niin se pitäisi olla. Aikoinaan oli itselläni kaksi vaihtoehtoa työnantaja ja vakuutus yhtiö patisti kevennettyyn työhön ja kela tarjosi kuntoutusta.

  Valitettavasti kun Kelan antamilla avustuksilla ei olisi kämpää maksettu eikä perhettä olisi elätetty. Oli pakko mennä töihin vaikka kaikki ei olleetkaan kunnossa operaation jälkeen. Jälkitarkastuksessa kaikki kuului paranemiseen ja ne katoaisivat ajan myötä. Valitettavasti omat rakennus palikat eivät kestäneet ja sairasloma kierre alkoi.

  Hain Kelalta kuntoutus mahdollisuutta aikoinaan sieltä tuli vastaus. Olemme kerran tarjonneet emme tarjoa enään.

  Omatoiminen liikunta tekee hyvää. Se pitää vain tehdä potilaan tuntojen mukaan. Olen käynnyt saamassa jumppaa omatoimisesti ohjeiden mukaan kyseisiin vatsa ja selkä lihaksiin ym. Valitettavasti jumppa aiheutti hieman väärässä asennossa tehtyinä kipuja ja kotimatka kävellen kotiin olikin sitten täyttä hiipimistä. Kotiin päästyääni oli pakko mennä makaamaan selälleen lattialle jotta jalat toimisivat ja kivut vähenisi eli se jumpasta.
  Ohjattua jumppaa 1kk ja omatoimista noin 1kk oireet samat kuin ennen jumppaa

  Parasta on kävely. Se on hidasta ja pahoina päivinä ajoittain mennään keppien kanssa.
  Hyvä ja kuitenkin iloinen elämän asenne auttaa ei tämä ole kuin elämää.

  En söisi yhtään mömmöjä, ellei olisi pakko. Niitä on valitettavasti monia muitakin kuin kipulääkkeet. Jos pelkkä Burana 400 riittää kipujen poistoon sinulla ei ole kipuja vain pientä jomotusta.

  Tykkää

 28. Perussuomalaisetko ovat parhaiten kartalla ihmisen terveysasioissa. Huono terveys aiheuttaa kipua, joten tämä kommnetti liittyy käsiteltävään aiheeseen.

  Tänään suora TV-lähetys eduskunnasta ja siellä kysyttiin useampi kysymys GMO:sta. Mainitsipa eräs kansanedustaja Monsanton ja kyseisen virman halun hallita maapallon ruuantuotantoa. Oli joiltakin muiltakin puolueilta fiksuja ajatuksia.

  Sainpa yllättävän positiivisen kuvan politiikasta.

  Nooh.. Maailma menee silti siihen suuntaan mihin Bilderberg sanoo.

  Tykkää

 29. Kaikkein parhaimmat besserwisserit ovat sellaisia jotka eivät oikeasti ole joutuneet kokemaan neuvomiaan asioita.

  Esim: Hesassa tiedetään miten Lapissa pitäisi elää.

  EU:ssa tiedetään miten Suomessa pitäisi elää direktiiveineen kaikkineen.

  Maalla ollaan helkkarin viisaita kun merellä sattuu vahinko.

  Jne….

  Kyllä näitä vara-jeesuksia on maailmassa piisanut aina.

  Tykkää

 30. Tuomari

  19.9.2013, klo 14.22permalink

  ”Mitokondrio, eli mtDNA, on se elin joka vastaa solujesi “hengityksestä”. mtDNA on ihmisellä 16 569 emäksen mittainen rengasmainen DNA-molekyyli. mtDNA periytyy aina vain äidiltä, eli seuraamalla mtDNA:ta voidaa määrittää myös sinun esi-äitisi aina dna-Eevaan saakka.”

  Heitit pikkaisen hutiin. Kysymyshän oli oikeasti missä vaiheessa kaksi eri dna:ta kekkas lähteä tekemään yhteistyötä. Ei varmaan vaikeuksitta aluksi lähtenyt käyntiin. Puhumattkaan siitä, että meidän suolistossamme on helkkarin myrkyllinen bakteerikanta ja me tarvitsemme sitä kipeästi – suurinpiirtein kaikki elollinen. Ja puut tarvitsevat sen sienirihmaston.

  Vastaukset eivät loppujen lopuksi ole niin selviä.

  Tykkää

 31. ”Kari Hämäläinen” … olet oikeassa. Tajusin vasta jälkikäteen hajatelmani kirjoitusvirheet ja ajatuspierut.

  Besserwisseriyksessäkin olet osittain oikeassa: vain ihminen, joka on itse kokenut saman kuin toinen, voi täysin ymmärtää miltä toisesta tuntuu. Tämä lienee vertaistuenkin idea?

  Tästä syystä aina laihana olleet ravitsemustieteilijät vaikuttaa lähinnä pelleiltä (etenkin kun tulokset ovat niin huonot lihavuuden hoidossa). Tai päinvastoin, karppaajat ovat kuin vertaistukiverkosto niille, jotka karppaamisella ovat parantuneet ties mistä sairaudesta, lihavuus mukaanlukien. Toisaalta, yleislääkäri, joka on sairastanut kaikki mahdolliset sairaudet tuntuu myös uskomattomalta 🙂

  Evoluution suhteen mitokondrion tulo osaksi solujame lienee selvä? Vastaus löytyy tästä http://en.wikipedia.org/wiki/Endosymbiotic_theory

  Kahden eri dna:n yhdistymistä tapahtuu koko ajan. Se on luonnon yksi tapa kokeilla uutta organismia luontoon. Jos toimii, jää eloon, jos ei toimi, kuolee. Kaipa syövänkin voi laskea sellaiseksi mutaatioksi, joka tähtää uuteen organismin versioon.

  Ihmisessä olevat mikrobit pitäisi nähdä yhdeksi tärkeimmistä ”elimistämme”. Etenkin suolistossa oleva. Siksi ruokoavalio, joka sitä mikrobistoakin ruokkii, on mietittävä niin, että se sopii myös mikrobeille, ei pelkästään ihmisen soluille.

  In vitro ja in vivo ilman sisäisiä ja ulkoisia mikrobeitamme on tavallaan aina vain puolitotuus. Tai alle puolitotuus, koska joka ihmisellä on hieman toisistaan poikkeava genetiikka, mukaanlukien mikrobien erilainen genetiikka.

  Toisen ihmisen pseudomonas aeruginosan dna voi olla eri kuin toisen ihmisen (esimerkiksi antibioottiresistenssin suhteen).

  Eikä tässä vielä kaikki: mikrobit tuottavat entsyymejä aineenvaihduntatuotteinaan. Entsyymien merkitys ihmiselle voi olla hyvä tai paha. Etenkin niiden konsentraatiot merkitsevät millaisella vauhdilla ne entsyymit substanssiaan katalysoivat.

  Esimerkiksi nisäkkäille aikuisiällä täysin normaali laktoosi-intoleranssi tarkoittaa sitä, että keho ei itse tuota laktaasi-entsyymiä (haimassa), käyttää paksusuoleen päätyvän laktoosin bakteerit, jotka sitä osaavat hyödyntää. Tuloksena kyseisten bakteerien liikakasvu, bakteerien tuottaman entsyymin lisääntyminen, ilmavaivat, vatsakrampit (joiden tarkoitus lienee se, että keholle haitalliset aineet tulisi nopeammin läpi) jne.

  Esimerkiksi kolibakteeri vaihtaa hetkessä glukoosista laktoosiin jos sitä vain on tarjolla. Mitä entsyymiä kolibakteeri sitten tuottaa, riippuu tietysti sen genetiikasta ja mitä entsyymi auttaa bakteerin selviämisessä (eli pitäisikö katalysoida vaikkapa tärkkelystä glukoosiksi).

  Harva edes tulee miettikeeksi millaista bakteeristoa elättää lisäaineilla kyllästetyllä pullamössöllä, puhumattakaan kyseisten pöpöjen tuottamia entsyymejä. Sienistä (hiivasta) puhumattakaan.

  Tai esimerkiksi lisäaineistamme, harvempi ajattelee miten karrageeni laukaisee tulehdusreaktiot. Etenkin hapottoman vatsan läpäisemänä. Ja miten karrageeni sopii suolistobakteereillemme yms.

  Se, mikä hieman huolestuttaa, on meidän kyky manipuloida näitä organismeja (GMO) tai kyvyttömyytemme ymmärtää luonnon kokonaisuuksia. Kehittelemme lisäaineita ja kaikkea muuta kivaa, vaikkapa lihaliimaa (transglutaminaasia), emmekä voi millään tietää millä tavoin tämän ”luonnottoman” balansin muuttaminen vaikuttaa genetiikkaamme, joko itse geeniin tai geenien aktivaatiota ohjaavaan koodistoon, eli epigenetiikkaan.

  Esimerkkinä se, että H1N1-rokote toimi osalle ihmisistä narkolepsiaa aiheuttavien geenien aktivoijana. Sama voi toistua missä tahansa yhteydessä, jossa ihmiseen laitetaan ”vieraita” molekyylejä tai vaikka ei olisi edes vieraita, niin liikaa siihen nähden mihin olemme tottuneet.

  Tällä vanhalla videolla ykköstyypin diabeetikko kertoo mielenkiintoisella tavalla mikrobien merkitysestä http://www.youtube.com/watch?v=YN1MDwPpch0

  Tykkää

 32. Väitämpä, että mitokondrio mullistusta ajankohtana ei löydy mistään fosiileista tai edes kunnon viitteitä niistä. Se tapahtui niin aikaisessa vaiheessa – eli turha luetella lajeja tai kehityspuita.

  Toistaiseksi masiivisin muutos jälkeen klorofyllin syntymisen.

  Tykkää

 33. Hirveää roskaa jälleen. Kyllä niitä kipuja oli ennenkin, ei vain ollut lääkkeitä. Kyllä minä ainakin tulen jatkossakin nappaamaan buranan krap.. päänsärkyyn. Ennen ei ollut myöskään vessoja, mutta ei se tarkoita, että nykyihmisen pitäisi mennä metsään kakalle.

  Tykkää

 34. ”Dosentti Beckham” – kyllä kannattaisi kakkia vaikkapa ulkohuusiin.

  Mietippäs, miten meidän opettamana Kiinassa huuhdellaan *juomavedellä* paskat jokiin ja sitä kautta takaisin ihmisten juomavedeksi, lääkejäämineen. Mikään puhdistamoiden nitrifikaatio-denitrifikaatioprosessi ei poista lääkejäämiä.

  Ennenvanhaan tehtiin kakat ulkohuussiin ja kompostoitiin. Sieltä ei lääkeaineetkaan kulkeudu kuin ehkä kärpästen ruoaksi.

  Kiinalaiset vetävät helposti yhden Inarin verran juomavettä päivässä pöntäistään alas.

  Pönttöjen suhteen siellä sentään on kyykkyasento, joka ihmiselle optimi, eli peräsuoli on suorassa eikä koukussa.

  Meillä sekin on päin ”persettä”, kun istutaan vessatuolissa suoli mutkalla, ja ihmiset valittaa peräpukamiaan. Onneksi on voiteita, lenkityksiä ja longon operaatioita gradus III pukamiin 🙂

  Tykkää

 35. dosentti bäckman on asian ytimessa ->

  ennen ei ollut vessoja, vai oliko ? Buranaa krapulaan via ?

  p.s. ilmeisesti muinaisessa Roomassa oli julkisia käymälöitä ja samaan aikaan Suomessa paskottiin pellolle, Roomassa no jotain vs jotain.

  Tykkää

 36. Kyllä ennenwanhaan oli lääkkeitä. Morfiinia , kokaiinia ja muita mömmölöitä sai pienen määrän ihan omin luvin.

  Meikäläisen isoäitikn terästi yskänlääkettä jos joniinmoisella narkki-aineilla (kodeiini)

  Senaikaisessa Pervitiinissäkin oli vahvoja huumeita. Suomen pervitiini-paperikapselit olivat paikallisissa apteekeissa tehty ja omalla koostumuksellaan.

  Vähän hermostuneille vaihdevuosi naisillekin olio sopivat rohdot.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Metamfetamiini

  Kannattaa muistaa se tosiasia, että kun apteekiin tuli uusi tulokas niin vuoden-parin päästä saattoivat kirkonkellot soida. Silloin veivi lensi aika pienestäkin krempasta.

  Tykkää

 37. niin tai p.s. miksi suomessa putket ei tukkudu vaikka pönttöön menee kiellettyjä aineita,

  niin jossaon etelän maissahan kosteat jätöspaperithan pitää vessanpöntön sijaan sijoittaa muovivipussiin, ettei putket tukeennu niin meillähän ne menee suoraan pyyhkäisyn jälkeen pönttöön.

  Tykkää

 38. Kipulääkkeiden ohella terveyttä hoidetaan paljon antibiooteilla – kuuria kuurin perään. Monesti toki syystäkin.

  Lääkäreiden koulutuksesta puheen olleen:
  eikö siellä tiedetä, että antibiootit tuhoavat myös hyvän bakteerikannan, joten jos lääkäri määrää antibioottikuurin, pitäisi määrätä myös maitohappobakteerikuuri.

  Vai pitäisikö? Netistä kun lukee, tulee vankkaan käsitykseen, että pitäisi.

  Taitaa kuitenkin olla nykymaailmassa aika harvinaista toimintaa maitohappobakteerikuurien määrääminen, ainakin sen perusteella, mitä olen antibioottikuurilaisilta kuullut.

  Kysynkin asiasta tietäviltä. mitä teidätte tästä asiasta, mukaan lukien opetussuunnitelmat.

  PS. Mie sanoisi, että 1960-luvulla ei ollut tutkimusnäyttöä maitohappobakteereista, joten ei voi määrätä kuuria, kun ei ole tieteellistä näyttöä.

  Tykkää

 39. 48 vuotta nivelreumaa sairastaneena ja monet kipuhelvetit kokeneena voin sanoa, että kipulääkkeita ei voi jättää pois noin vain. Burana auttaa kuin ihme pääsemään aamulla liikkeelle. Olen kokeillut kaikki maailman dieetit, vitamiinit ja yrttiekstraktit, Tauti on välillä laantunut, mutta valitettavasti taas palannut. Fysioterapeutit neuvovat, että kipukynnystä ei saa ylittää. Kun ei ole kipua on hyvä liikkua.
  Minua tuollaiset kirjoitukset suututtaa. Jos en saa lääkkeitäni, voin ottaa yliannoksen ja lopettaa kivun ikuisesti.

  Tykkää

 40. ”Kaarina” – ei sinun kannata syyllistyä. Sinun kohdallasi tuskin on kyse siitä, että liian herkästi kipulääkkeitä söisit. Jos lääkärin pitää tehdä kohdallasi päätös kipulääkkeiden syöttämisestä versus täydellisestä mobiliteetin menettämisestä, puntari kääntyy kipulääkkeiden puolelle. Sinulla on kuitenkin autoimmuunisairaus, jota pitää hoitaa niillä keinoin joita on olemassa.

  Se, mikä huolestuttaa, on näiden autoimmuunisaraisauksien lisääntyminen. Luonnollisen bakteeriflooran tuhoaminen voi olla yksi syy, eli toisin sanoen, olemme erkaantuneet luonnosta. Tai sitten jokin muu tekijä, kuten ihmiselle sopimaton ruoka. Tai molemmat yhdessä. Geneettiset erot mukaanlukien.

  Esimerkiksi geneettisten erojen http://www.snpedia.com/index.php/Rheumatoid_Arthritis suhteen olisi hyvä tietää riskinsä sairastua reumaan. Jos riski on olemassa, niin miten tulisi elää ettei reuma puhkeaisi? Mahtaisiko vaikkapa viljojen välttely auttaa kyseisten geenien aktivaatioon? Tai toisinpäin, jos reuma on jo puhjennut, onko olemassa keinoa sammuttaa reumaa aiheuttavat tekijät?

  Tuo kipukynnyksen ylittäminen on asia, jota kannattaa pohtia hieman pidemmälle.

  Ihminen korjaa kehoaan silloin, kun keho ei ole stressissä (silloin kun parasympaattinen hermosto ohjaa sisäelimiämme). Stressissä kehoa ”hajoitetaan”, sympaattisen hermoston ollessa aktiivinen.

  Kivulla on evoluutiossamme tärkeä merkitys http://www.socrethics.com/Folder2/Biology.htm

  Kannattaa siis pohtia sitä, että jos kipulääkkeillä poistetaan kipusignaalien johtuminen aivoille, poistaako tämä myös stressireaktion aiheuttamat haitat? Tai toisinpäin, jos tuntee kipua, lisääkö se kehon stressiä?

  Oma juttunsa on verrata kivunsietokykyä, niin luontaista kuin opittuja. Urheilussa suoritus paranee kun oppii kestämään maitohappojen tuottamaa kipua. Miksi kipupotilaille ei voisi järjestää psykoterapiaa, jolla kipukynnystä voitaisiin nostaa ilman lääkkeitä? Samalla keskittyen kivun aiheuttajan korjaamiseen, eli paranemiseen (eikä kivun peittämiseen).

  Stressireaktion hormonaaliset muutokset löydät tästä http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3079864/ (suosittelen myös professori Sapolskyn luentoja aiheesta Youtubessa).

  P.S. edellä mainittu kodeiini löytyy edelleen mm. Panacodista. Sillä voi hyvin testata onko sappikiviä 🙂

  Tykkää

 41. tuomari otti hyvin tärkeän asian puheeksi, kivunsietokyvyn, syödäkö buranaa laatikon viikossa vai tehdäkö kivun lähteelle jotain. Niin monestihan kipu saattaa poistua, jahka saapi veren kiertämään.

  p.s. nämä sitten koskee näitä normaaleja pikkukoskuja jotka poistuvat vähintään 2 – 3 viikon kävelyllä + lihasten liikuttamisella.

  Tykkää

 42. Kyllä kai me kaikki olemme sitämieltä että lääkkeillä on omat vaaransa, mutta kun on kipuja niin niitä on pakko käyttää
  ( ei luulotautiin) Yhdestä asiasta olen monen viisaan kanssa erimieltä, täysmaidosta ja voista jota Pekka Puskan ja hänen oppilaat pitävät pahimpana sairauden ja lihavuuden aiheuttajana. Jos maito olisi vaarallinen niin ei sitä lehmä lypsäisi vasikkaansa varten. Se liika lihavuus muuten johtuu usimmiten pääkopasta, kun syö enemmän kun kuluttaa, niin tuloksena on sitten iso ja ruma vatsa. Muuten se burána ja aspiriini ovat niitä lääkeitä joilla on huono vaikutus vatsantoimintaan. TV mainos kyllä sanoo ettei aspiriia tule käyttää viittä vuorokautta kaumpaa kerralla. Aspiriinin korvaa lääkeitä on, mutta monet ihmiset ottaa apteekkilääkkeen jota mainostetaan. Ihmisiä on helppo manipuloida…. ps joudun käyttämään lääkeitä kun on pakko.

  Tykkää

 43. ”Matti.Kalevi” se kirjoittelloopi ”Se liika lihavuus muuten johtuu usimmiten pääkopasta, kun syö enemmän kun kuluttaa, niin tuloksena on sitten iso ja ruma vatsa.”

  Puoliksi oikein. Faktat:

  1. Lihava ei halua olla lihava. Ehkä sumopainijoiden tavoitteena on lihoa, mutta muut tuskin lihovat tarkoituksella.
  2. Lihavuus on normaalia, eihän rasvasolukkoa olisi jos sillä ei olisi ollut merkitystä evoluutiossamme.
  3. Energiankulutusta ohjaavat mm. kilpirauhashormonit.
  4. Näläntunnetta ohjaa mm. leptiini ja greliini-nimiset hormonit (lisäksi peptidit).
  5. Insuliini muuttaa sokerin rasvaksi. Kuka tahansa lihoo, jos koko ajan pumpataan ylimääräistä insuliinia verenkiertoon.

  Logiikka:

  1. Lihavaa ei voi syyllistää lihavuudesta mikäli hänen aivonsa on sekoitettu tarkoituksellisesti lapsesta lähtien. Vain mielipuolet voivat taistella tunteitaan vastaan laihtuakseen (kuten anorektikot). Addiktoimiseen on palkattu tuhansia biokemistejä miettimään miten ihminen saadaan koukutettua ruokaan siten, että hän syö enemmän kuin keho tarvitsisi. Fruktoosi on vain yksi monesta esimerkistä.
  2. Koska lihominen on normaalia, hormonaalisesti säädettyä, epänormaali lihominen tarkoittaa myös hormonaalista epätasapainoa (muutakin kuin kilpirauhasen vajaatoimintaa).
  3. Mikäli hormonaalinen tasapaino pettää, puhutaan homeostaasin (balanssin) pettämisestä. Diabetes on sokerihomeostaasin pettämistä siinä missä kilpirauhasvaivat energiabalanssin pettämistä.
  4. Ihminen hakee mielihyvää. Tämän tietää myös biokemistit. Mielihyvää tuottaa dopamiini ja serotoniini. Tätä sekoittaa mm. fruktoosi. Tarvitset aina enemmän mielihyvää tuottavaa ainetta, koska dopamiinireseptorisi ja aivojen nucleus accumbens ikäänkuin ”kyllästyvät” dopamiinin tuottamaan mielihyvään. Jos et saa mielihyvää, masennut. Mikä sen parempi kuin addiktoida lapset makeaan Pilteillä ja Bonilla heti lapsesta lähtien? Tungetaan fruktoosia ruoat täyteen niin jopa on pää sekaisin – tahtomatta.
  5. Järjetön hiilihydraattien suosiminen aiheuttaa sokerihomeostaasin pettämisen. Mennään niin paljon yli elimien ”suunnitellun” toleranssin, että jokin paikka on pakko pettää.
  6. Pahinta mitä voi kuvitella on lihakseton ihminen, joka ei voi varastoida ylimääräistä energiaa edes lihaksiinsa jos rasvasolujen insuliinireseptorit on ajettu alas (kun rasvasolu ei voi ottaa ylimääräenergiaa vastaan).

  Miten parannutaan?
  1. Opetellaan miten ihmisen keho toimii (endokrinologia, metabolian perusteet) ja mietitään, millaiset ruoka-aineet on tarkoitettu ihmisravinnoksi (ne joissa ei ole tuoteselostetta).
  2. Opetetaan keho (eli kehon biokemialliset reaktiot kuten glukoneogeneesi) käyttämään muutakin energialähdettä kuin hiilihydraatit.
  3. Ajetaan insuliinitaso matalaksi ja yritetään saada sokerihomeostaasi toimimaan.
  4. Palautetaan luonnollinen taso nautintoaineisiin. Jos jogurtti josta on poistettu 30% sokeria maistuu edelleen ällöttävän makealta, ollaan jo lähellä normaalia.
  5. Ihminen aktivoituu kunhan hänen aivokemiansa on palautunut normaaliksi. Useimmat ihmiset lähtevät luonnostaan liikkeelle kun eivät tunne olevansa väsyneitä tai masentuneita.
  6. Jos ihminen kaipaa apua muutokseen, annetaan psykoterapiaa. Ravitsemusterapeutit Nutrilet-pakkauksilla vuoratuin vastaanottohuoneineen eivät aja potilaan etuja. Heillä ei ole minkäänlaista psykologista näkemystä asioihin. Lähtökohta on lihavan syyllistäminen. Se ei toimi missään.

  Miettikääpä miten busineksen kannalta on mahtavaa koukuttaa ihmiset ”paskaruoalla” ja myydä sitten onnettomille ihmisille lääkäripalveluita, lääkkeitä (lihavuus, masennus, ahdistus, hormoni jne) ja tietysti lisää ”paskaruokaa”? Hauska ikiliikkujan omaisesti toimiva osakkeiden omistajan lisäarvon lisääjä, josta lypsetään aina vain enemmän katetta vähemmällä panostuksella.

  Rasvakeskustelu on sitä samaa mitä taikuritkin harrastaa: viedään ihmisten huomio toisaalle jottei totuus paljastuisi. Esimerkiksi sokerit ovat varmasti 10000x pahempia sv-taudeissa kuin rasvat. Stressistä puhumattakaan.

  Rasvojen osalta riittää kun tutustuu miten voi tehdään verrattuna margariinin tuottamiseen. Ei tarvitse olla paljoa älyä kun tajuaa, ettei margariini voi millään olla ihmisravinnoksi kelpaavaa.

  Ihmeteltävää:
  – glykolyysi / glukoneogeneesi http://www.genome.jp/kegg-bin/show_pathway?map00010

  – Ruoansulatuskanavan peptidit kylläisyyden säätelyssä – miten ravinto vaikuttaa
  http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&viewType=viewArticle&tunnus=duo98330

  – Kylläisyyden ja painon hormonaalinen säätely http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/18-kyllaisyyden-ja-painon-hormonaalinen-saately (eipä ole pahemmin tuloksia tullut kun ei haluta, vaikka piti olla valmis jo 10v sitten)

  – Sokeriaddiktiosta video http://www.youtube.com/watch?v=Xn1cI8FNU6M

  – Lihavuus ja hormonitoiminnot video http://www.uctv.tv/shows/The-Skinny-on-Obesity-Ep-3-Hunger-and-Hormones-A-Vicious-Cycle-23592

  Tykkää

 44. Mistä tiedän, että en ole unessa ja että olen vielä elossa? Kivusta!

  Mistä kipu johtuu? Veikkaan sen itselläni johtuvan vääristä eväistä (ruuasta), jota olen yli 30 viime vuotta syönyt syntymäkodistani lähdettyäni. Nyt olen paremmalla tolalla, kiitos siitä veteraaniurheilijalle ja muutamalle muulle toisinajattelijalle.

  Olin jopa viime vuosiin asti ainakin jonkin verran luottanut THL:n nykyiseen ylipääjohtajaan ja hänen Pohjois-Karjalaprojektinsa oppeja. Tätä kadun syvästi. Viimeinen luottamuksen ripe meni THL:n sikapiikistä, josta sain kipeän olkapään ja muita oireita yli viikoksi. Enää en ota ”turvalliseksikin” väitettyjä rokotteita.

  Rankani kipuja olen hoitanut syömällä vuosien mittaan kilotolkulla turvallisenakin pidettyjä särkylääkkeitä ja muita lääkkeitä. Olin vähällä kuolla tähän hoitoon, mutta onneksi havahduin ajoissa. Nyt olen jo lähes lääkkeetön. Vointi on paljon paljon parempi ilman lääkkeiden haittavaikutuksia, vaikka kivut ovat edelleen toisinaan hyvinkin kovat.

  Jo turvallisenakin pidetty päänsärkylääke aiheuttaa vieroitusoireita ja päänsärkyä. Se ei henkeä vie sisäelinvaurioiden tapaan, mutta ikävää kuitenkin. Jossain vaiheessa saatat ylläpitää kipua lääkitsemällä itsesi sairaaksi. Eron huomaa pitkäaikaisen käytön katkettua.

  Haitattomia lääkkeitä eikä varsinkaan särkylääkkeitä ei ole. Kipu on parempi yrittää eliminoida ja ennaltaehkäistä kaikilla muilla keinoilla ennen lääkkeeseen ryhtymistä ja sen aikanakin. Pyri särkylääkkeestä eroon mahdollisiman nopeasti. Se kannattaa. Mainokset ja lääkärit tosin suosittavat kipulaääkkeen käyttöä ensisijaisena ja ainoana keinona. Kyseessähän on lääkebisneksen etu, jota lääkärit ajavat tietoisesti tai toivottavasti tiedostamattaan. Moraalitonta touhua.

  Kaikki valheeseen perustuva kaatuu jossain vaiheessa. Ravitsemuksessa ja terveydessä se päivä on jo tosi lähellä. Vielä alan uutisten sensuuri (puskarointi) Suomessa on voimissaan. Esimerkiksi käy tämä: Ruotsin vähemmän korruptoituneen ”THL:n” raportti vähähiilihydraattisen ruokavalion ylivoimaisuudesta laihduttamisessa jäi uutisoimatta Suomessa. Toivottavasti kirjoitat tästä casesta.

  Kiitos hyvistä kirjoituksista ja vinkeista vuosien varrella ja erityisesti tästä kevennetystä blogista, joka on entistä kovempaa kamaa. Tämä aiheuttaa varmasti suomalaisissa lisää elinvuosia, mutta eräiden tulevaisuuttaan pelkäävien kohdalla käy taatusti päin vastoin.

  Tykkää

 45. ”Tuomari” jaksaa:

  ”1. Opetellaan miten ihmisen keho toimii (endokrinologia, metabolian perusteet) ja mietitään, millaiset ruoka-aineet on tarkoitettu ihmisravinnoksi (ne joissa ei ole tuoteselostetta).”

  Tämä on tuttu ”appeal to nature” fallacy. Valkokärpässienessä ei ole tuoteselostetta –> ideaalia ihmisravintoa? Toisaalta heraproteiinissa on tuoteseloste, joten se ei varmaan huippuhyvästä BV-arvostaan huolimatta sitten kelpaa, eihän?

  ”2. Opetetaan keho (eli kehon biokemialliset reaktiot kuten glukoneogeneesi) käyttämään muutakin energialähdettä kuin hiilihydraatit.”

  Tätä ei tarvitse opettaa. Keho osaa käyttää proteiinia ja rasvaa opettamattakin hyväkseen.

  Suosittelen, että aloitat omista ohjeistasi ja tutustut ihmisen metaboliaan ja endokrinologiaan. Voisit ehkäistä tuota tahatonta koomisuutta jatkossa.

  ”6. Jos ihminen kaipaa apua muutokseen, annetaan psykoterapiaa. Ravitsemusterapeutit Nutrilet-pakkauksilla vuoratuin vastaanottohuoneineen eivät aja potilaan etuja. Heillä ei ole minkäänlaista psykologista näkemystä asioihin. Lähtökohta on lihavan syyllistäminen. Se ei toimi missään.”

  … ja sitten voisit myös tutustua ravitsemusterapeuttien (niiden virkanimikkeellä toimivien) työhön. Eipä siellä taideta lihavia syyllistää tai solvata. Sen kertominen, että asiakkaan OMA AKTIVITEETTI on elintärkeää muutoksen onnistumisessa ei nimittäin ole syyllistämistä.

  ”Esimerkiksi sokerit ovat varmasti 10000x pahempia sv-taudeissa kuin rasvat. Stressistä puhumattakaan.”

  Jaa että meidän isä on vahvempi kuin teidän isä, lollotiloo? Mie niin RAKASTAN noita naiiveja, keinotekoisia vastakkainasetteluita. Sokeri on kaikkea muuta kuin suositeltavaa syötävää, olettaen että puhumme lisätystä sellaisesta emmekä esim. hedelmien ja marjojen luontaisesti sisältämästä sokerista. Tästä ei seuraa, että esim. transrasvat tai safan liiallinen saanti olisi sen suositeltavampaa.

  ”Ei tarvitse olla paljoa älyä kun tajuaa, ettei margariini voi millään olla ihmisravinnoksi kelpaavaa.”

  Ikävä vain, että esim. vaihtoesteröinnin suhteen potentiaaliset ongelmat ovat luokkaa ”mekanismi”, ts. kliinistä näyttöä ja väestötason näyttöä väitteesi tueksi ei ole.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s