Alaston lounas on ilmainen

Masentavat lääkkeet maistuvat, mutta ilmaiset vitamiinit eivät kelpaa.

.

.

brunette
Kuvalähde: Wikimedia Commons

Turpaduunari joutuu taas selventämään markkinatalouden ja joukkoviestinnän outoa logiikkaa, joten YLEn TV-ohjelmat, Helsingin Sanomien journalistiikka ja talousalan oikeudenkäynnit saavat taas tuttuun tapaansa kyytiä.

Torstai on toivoa täynnä, joten valtamedia Helsingin Sanomat oli 8.5.2014 torstai-liitteensä sivun C18 alakulmaan haudannut pienen jutun otsikolla ”Aurinkoa ei tarvitsekaan pelätä”.

Journalistiikan pelisääntöjä kunnioittava Helsingin Sanomat oli jättänyt uutisesta toimittajan nimen pois, joten kyseessä on tietenkin ABSOLUUTTINEN TOTUUS, jota kelpaa lainata muutaman lauseen verran:

Laaja ruotsalaistutkimus kiistää näkemyksen, jonka mukaan liialliselta auringonvalolta pitää suojautua.

Päinvastoin – auringonvalon synnyttämän D-vitamiinin hyödyt ovat tutkijoiden mukaan merkittävämpiä kuin auringon aiheuttama ihosyöpäriski.

”Aurinkoa välttävien naisten kuolleisuus oli tutkimuksessa kaksinkertainen verrattuna niihin naisiin, jotka oleskelivat auringossa eniten”, sanoo tutkimusryhmän vetäjä Pelle Lindqvist Tukholman Karoliinisesta instituutista.

Masentavaa onkin ollut seurata kuinka pelottelutaktiikka on toiminut ja masennuslääkkeiden syönti kasvanut. Kun ennen miehet huhkivat heinäpellolla ilman paitaa, niin nyt saa Lapistakin talvella aurinkorasvaa.

Vaikka turpaduunari ei oikein virallisia kuolinsyytilastoja kunnioita, niin jotainhan sitä pitää iltaisin lukea. Jos vuodessa ihosyöpään kuolee 200 suomalaista, haimasyöpään 1000 ihmistä ja hoitovirheisiin 1700 ihmistä, niin ei se aurinko niin kovin vaaralliselta vaikuta. Stressin merkityksen huomaa siitä, että pahimpana lamavuonna 1993 kuoli peräti 3000 ihmistä enemmän kuin talouden kääntyessä nousuun vuonna 1994. Kesti lähes 20 vuotta kunnes väkiluvun nousu toi kuolleiden määrän stressivuoden 1993 tasolle.

Mikäli jotakuta teistä kiinnostaa tämä aurinkoinen ruotsalaistutkimus enemmänkin, niin koko tekijäporukka oli Pelle Lindqvist, Elisabeth Epstein, Mona Landin-Olsson, Christian Ingvar, Kari Nielsen, Magnus Stenbeck ja Håkan Olsson. Sinivalkoiset silmälasit omistaville tiedoksi, että Kari Nielsen on nainen. Lontoon murteella kirjoitetun artikkelin nimi kaikessa ytimekkyydessään on ”Avoidance of sun exposure is a risk factor for all-cause mortality: results from the MISS cohort.”

Lisäpähkäiltäväksi lukijoilleni voin muistuttaa, että Helsingin Sanomien toimittaja Pauliina Grönholm oli peittänyt sunnuntaina 2.2.2014 koko Kotimaa-osion sivun A8 jutulla jonka otsikko oli ”Ylipaino vaivaa somalialaisia”. Alaotsikkona oli pahaenteisesti: ”Lihavuudesta on tullut naisten ongelma”.

Helsingin Sanomat on ottanut virallisen toimituksellisen linjan, että lääkkeillä ei ole Suomessa mitään haittavaikutuksia, mutta Kotimaa-osaston on toki raportoitava somalialaisten ylipainosta ja syömätavoista.

Biologina ja tohtoriksi väitelleenä oma näkökulmani on joskus turhan tieteellinen, mutta harmaapartainen ystäväni Birdie tuo joskus tarinoihini lisää aasinsiltoja ja historian nippelitietoa. Tällä kertaa nyhdin vitamiinijuoman avulla hänestä lähinnä SSRI-masennuslääkkeiden, yrityskauppojen ja kartellituomioiden kinkkisiä yhteyksiä. Auringonvalo on tässä se yhteinen nimittäjä.

Jotta lääkärit ja muutkin tiedettä huonosti tuntevat lukijani pysyisivät kärryillä, aloitan pienestä sukulaisuussuhteiden kertauksesta:

  • D-vitamiini on kolesteroli-johdannainen
  • Melaniini on tyrosiini-johdannainen
  • Melatoniini on serotoniini-johdannainen
  • MSH on 13 aminohappoa sisältävä nauhaproteiini

Kansakoulun biologian tunneilta olisi hyvä myös muistaa, että tärkeää yhtälössä on nimenomaan auringon UVB-säteily, eli se valo joka on aallonpituudeltaan 290-320 nanometriä. Tämä aallonpituus ei muuten mene läpi siitä konttorin ikkunasta eikä parvekkeen lasituksesta.

YLE MOT-dokumentti ”Masentavat lääkkeet” tuli televisiosta maanantaina 26.5.2014. Siinä toimittaja Riikka Kaihovaara jahtasi SSRI-lääkkeiden eli serotoniinin takaisinoton estäjien hyötyjä ja haittoja. Lundbeck-yhtiön lääke Cipramil sitalopraami ja sen kalliimpi muoto S-enantiomeeri Cipralex essitalopraami saivat kylmää kyytiä.

Blogiani seuraavat tietävät jo, että MOT-dokumentissa edukseen esiintynyt psykologi Aku Kopakkala sai kenkää Mehiläinen-konsernista kun ohjelma tuli ulos. Näin kohdellaan totuuden puhujia.

Turpaduunarin mieleen muistui Pfizer-yhtiön entinen isokenkäinen nimeltä Peter Rost, joka sai potkut lääkeyhtiöstä kun kirjoitti kirja-arvostelun Amazon-nettikaupan sivuille elokuussa 2004.

Rostin kehujen kohteena oli entinen New England Journal of Medicine -lehden päätoimittaja Marcia Angell ja hänen kirjansa ”The Truth about the Drug Companies: How They Deceive us and What To Do about it”.

Rost ei oikein pitänyt potkuistaan ja hänestä itsestään tulikin kuuluisa syväkurkku, jonka kirjat ovat vielä rajumpia kuin Marcia Angellin. Rostin kuuluisin teos on ”The Whistleblower: Confessions of a Healthcare Hitman”. Psykologi Aku Kopakkalan edessä lienee siis pitkä kirjailijanura. Saamieni sisäpiiritietojen mukaan Kopakkalan tapaus ei ole ainutlaatuinen tuossa hunajaa mukamas keräävässä mätäpaiseiden pesäkkeessä, jota lääkärikeskukseksi kutsutaan.

Mutta nyt takaisin kemiaan. Vaikka SSRI-lääkkeet eivät oikein toimi masennuksen hoidossa, tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö serotoniini liittyisi asiaan mitenkään. SSRI-lääkkeiden käyttäjät nimittäin palavat herkästi auringossa ja tämä kertoo jo paljon!

Nyt turpaduunari vääntää oikein rautalangasta mikä tämä yleinen päättelyvirhe on tässä serotoniini-touhussa.

Koska elimistössä jylläävät monimutkaiset entsyymit ja palautemekanismit, niin lopputuloksen mekanistinen peukalointi aiheuttaa työttömyyttä alkuperäisellä valmistuslinjalla kun välituotteet jäävät pois. Serotoniinin muuntuminen melatoniiniksi vaatii ensin asetylaation ja sitten metylaation, mutta jos kaikki serotoniini kulkee monoamiini-reitin kautta, niin tuloksena on paha melatoniinin puute.

Nyt kaikki valistuneet lukijani jo huutavat kurkku suorana, että eihän melatoniini liity rusketukseen vaan se melaniini. Mutta vaikka melatoniini ei itsessään rusketa, se vaikuttaa siihen kuinka herkästi ihminen palaa auringossa. Melatoniini on tärkeä erilaisten suojautumismekanismien säätelijä ja se säätelee myös unta.

Loisteputkien valossa työskentelevät konttorirotat saavat helpommin ihosyövän kuin rantavahdit, ja D-vitamiinin puutoksen takia myös osteoporoosin. Se somalinaisten huntu on siksi selittävä tekijä miksi pimeässä Pohjolassa somalinaiset lihovat ja saavat 2-tyypin diabeteksen.

Melaniini eli se ruskettava aine taas saa osan käskyistään MSH-hormonin kautta. Tätäkin säätelee valaistus ja aivolisäke eli pituitary gland. Julkkisten suosima Barbie-ruiske on synteettistä MSH:ta, koska mainoslauseen mukaan sen käyttäjästä tulee ”tanned, thin and turned on”. Auringonvalo saa siis alakerran hormonit hyrräämään.

Yhteenvetona siis ylenpalttinen auringon pelkääminen lisää kuolleisuutta syöpiin ja verisuonitauteihin sekä lisäksi aiheuttaa luiden haurastumista ja masennusta.

Eipä olekaan ihme, että Lundbeck valmisti aikoinaan aurinkorasvaa ennen kuin siirtyi tuottoisampaan masennus-bisnekseen. Nykypäivänä tunnettu Coppertone aurinkorasva-tuotemerkki on Merck-lääkeyhtiön hallussa ja käynnissä on 14 miljardin dollarin arvoinen kauppa myydä se Bayer-lääkeyhtiölle.

Yhdysvalloissa vuonna 1999 alkanut suuri vitamiini-kartellin oikeudenkäynti on johtanut vuosien saatossa huimiin satojen miljoonien korvauksiin. Kymmenen vuoden ajan lääkeyhtiöt olivat monopolimaisesti jakaneet markkinat ja nostaneet hintoja. Lääkeyhtiö Hoffmann-LaRoche oli tässä pelissä suurin konna, Merck oli toki mukana. Oikeusministeri Janet Reno pääsi Clintonin kaudella otsikoihin bisnes-huijareita jahdatessaan. Joel I. Klein ja Gary R. Spratling olivat muut viranomaisten sankarit.

Synergiaedut ovat siis käteviä. Lääketeollisuus valmistaa aurinkorasvoja ja lääkkeitä joilla ihmisille saadaan kaikenlaisia puutostiloja ja sitten myydään lisää pillereitä ja vitamiineja, että olo edes vähän helpottuisi. Seteli kaipaa setelin luo.

Lopetuksena sitaatti menneiltä Suomen itsenäisyyden ajoilta. Näin luki setelin kulmassa siinä Väinö Linnan näköisessä rahassa:

Hyväntahtoinen aurinko katseli heitä. Se ei missään tapauksessa ollut heille vihainen. Kenties tunsi jonkinlaista myötätuntoakin heitä kohtaan. Aika velikultia.

25 kommenttia artikkeliin ”Alaston lounas on ilmainen

  1. Uskomuslääkintää puolin ja toisin. Toinen uskoo lääkkeiden ihmeelliseen voimaan ja toinen uskoo muuten vain luonnon ihmeellisyyksiiin. Josta tulikin mieleeni, että jos joku ehtisi, niin voisi tehdä pienen tutkimuksen flunssien yleisyydestä

    Otetaan kaksi ryhmää, Käypä Hoito- ryhmä ja toinen ryhmä kerätään meistä terveyshörhöistä.

    Jos käy ilmi, että meillä terveyshörhöillä on enemmän flunssia lupaan syödä viikon eineksiä ja hätätilassa käyn vaikka Mäkkärillä lounaalla.

    Harrastan itse golfia ja vuorilla patikointia täällä Andalusian auringon alla myös kesäaikana. Rasvana käytän neitsyt kookos- tai joskus harvemmin arganöljyä. Vaikuttaa siltä, että nykyisin päivetyn jopa vähemmän ruskeaksi kuin Niveaa käyttäessäni.

    Tykkää

  2. D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

    Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän vitaminoituja maitotaloustuotteita) alle 10 µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei juurikaan ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Muiden kalojen D-vitamiinipitoisuudet vaihtelevat suuresti, joissakin kaloissa se on nolla.

    Albanyn yliopiston terveyden ja ympäristön tutkimuslaitoksen johtaja tutki kasvatettuja lohia. Miehen mukaan verkkoaltaissa kasvatettu soijalla syötetty lohi sisältää paljon luonnossa kasvanutta vähemmän D-vitamiina. Luonnon lohessa D-vitamiinia on keskimäärin 9µg/100g (fineli).

    D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

    Meillä asiantuntijat Ursula Schwab, Christel Lamberg-Allardt ja Suvi M. Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle, vaikka se estää ainoastaan riisitaudin. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

    Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, luuston- ja lihasten heikkous, MS-tauti, reumataudit jne…), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

    Pelkästään luuston ja lihasten hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

    Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

    Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

    D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

    Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, jonka sivut päivittyvät säännöllisesti uusimmista tutkimustiedoista.

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    D3-vitamiinia on Suomessa monia eri vahvuuksia: kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita. Ota D-vitamiinisi ruuan kanssa, joka sisältää rasvaa imeytymisen varmistamiseksi.

    D-vitamiinia tarvitaan kohdusta hautaan riittävästi, jotta pysyy sen puutteesta johtuvat taudit ja vaivat loitolla.

    D-vitamiini maksaa 10€ vuodessa annoksella 50-100µg/vrk (iHerb).

    Toki tuon 10€ voi säästää ja laittaa rahansa lääkäreihin ja lääkkeisiin tai vaikka yhteen pizzaan.

    Tosin joutuu säästämään 20 vuotta, jotta pääsee lääkärille ja saa lääkkeet D-vitamiinista säästetyillä rahoilla.

    Esim. jos saa I- tai II-tyypin diabeteksen, niin hintaa tulee ennen kaikkea inhimillisestä kärsimyksestä.

    Ja toki kannattaa hakea terapiaa, jos joka kulman takana näkyy joku pillerikauppias, joka haluaa sinun rahasi menevän D-vitamiiniin.

    D-vitamiinia talvella 50-100µg/vrk (aikuisen normaali annos), niin alkaa iho heti ruskettumaan keväällä ja ruskettuu nopsaan.

    Johtuneen ihan siitä, että kun kropassa on D-vitamiinitasot kunnossa, niin iho voi ruskettua, sen sijaan että olis vaalea kerätäkseen mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinivarastoa täyteen.

    Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä keskipäivällä, kun se on mahdollista.

    100µg on ollut 40-60 luvulla lasten annos eli ei ole liikaa aikuiselle. Aikuinen kuluttaa n. 100µg D-vitamiinia päivässä, jos sitä on saatavilla.

    Rasvaa en laittaisi, koska niitä ei ole tutkittu riittävästi.

    http://personal.inet.fi/koti/magge/aurinkorasva.htm

    Vanhoja tuotteita poistuu ja uutta tulee siihen tahtiin, että olisi edes vaikea tutkia näiden kemikaalien kaikkia mahdollisia haittoja.

    Tykkää

  3. Kannatan Veikko P:n esitystä. Ja vaikka tutkimustulos ei olisi halutun kaltainen, vastoin lääketutkimusten periaatteita se tulee julkaista.

    Enkä aurinkorasvoilla tai muilla teollisilla rasvoilla minäkään tahallisesti itseäni myrkytä.

    Tykkää

  4. Olen tätä Christeriä yrittänyt diagnosoida jo monta kertaa. ADD? Jutuista yleensä puuttu punainen lanka, aiheesta toiseen hypätään täysin satunnaisesti, ja monista jutuista näyttää tolkku puuttuvan kokonaan. Voisin kuvitella, että kirjoitustyyli sopii jollekulle, joka tavaa kutakin sanaa useamman sekunnin, jolloin ehtii jo unohtua, mitä on muutama rivi ylempänä kirjoitettu. Voisi Christer yrittää miellyttää potentiaalisen lukijakunnan enemmistöä (so. normaalilukutaitoista) kirjoittamalla pari pykälää selkeämmin ja suunnitellummin.

    Tykkää

  5. Lainaus: Kun ennen miehet huhkivat heinäpellolla ilman paitaa, niin nyt saa Lapistakin talvella aurinkorasvaa.

    Kommentti: Joo, mutta kalastajilla ja maanviljelijöillä on merkittävästi kohonnut ihosyöpäriski, ettei se nyt ihan vaaratonta ole.

    Lainaus:Jos vuodessa ihosyöpään kuolee 200 suomalaista, haimasyöpään 1000 ihmistä ja hoitovirheisiin 1700 ihmistä, niin ei se aurinko niin kovin vaaralliselta vaikuta.

    Kommentti: Taas onnistutaan vertaamaan rypäleitä ja meloneja keskenään. Oikeampi vertailuluku olisi sairastuneiden määrä. Ihosyövässä on paljon parempi ennuste kuin haimasyövässä. Toinen tekijä on sairastuneiden ikä, jota pitäisi katsoa. Hoitovirheiden tuominen tähän on halpa-arvoista kosiskelua. Hoitovirheet kun pääsääntöisesti koskevat terminaalivaiheessa olevia moni-ongelmaisia vanhuksia.

    Lainaus:Laaja ruotsalaistutkimus kiistää näkemyksen, jonka mukaan liialliselta auringonvalolta pitää suojautua. ”Aurinkoa välttävien naisten kuolleisuus oli tutkimuksessa kaksinkertainen verrattuna niihin naisiin, jotka oleskelivat auringossa eniten”, sanoo tutkimusryhmän vetäjä Pelle Lindqvist Tukholman Karoliinisesta instituutista.

    Kommentti: Tutkimus sinällään on ihan arvokas, mutta jos CS tuntisi hyvin tutkimukseen liittyviä ongelmia, niin hän ei vetäisi tutkimuksesta mitään johtopäätöksiä. Selitetäänpä: Kun asiaa tutkitaan ensimmäisen kerran niin kaikkia asiaan vaikuttavia tekijöitä ei tunneta. Siksi tulos ei ole luotettava ennen kuin on selvitetty mahdolliset virhelähteet. Tässä ensimmäisenä mieleen tulee kysymys, että kuinka paljon enemmän aurinkoa väistelevistä naisista oli sairaalloisia. Tämä kun on usein syy välttää aurinkoa. Vastaavia virheitä on havaittu esim. punaviinin terveellisyys väitteissä. Ei tarkoita, että juttu on huuhaata vaan sitä, että se on alku tieteelliselle selvittelylle. Ei missään tapauksessa asiasta voi vetää mitään johtopäätöksiä.

    Lainaus: Vaikka turpaduunari ei oikein virallisia kuolinsyytilastoja kunnioita, niin jotainhan sitä pitää iltaisin lukea.

    Kommentti:Parempi olisi, jos et lukisi, kun et oikein tunnu ymmärtävän.

    Tykkää

  6. Kaikkea kohtuudella, myös aurinkoa !

    Huomio, lapset kasvavat kesällä ja flunssiakin on kesällä vähemmän…Johtuisikohan D-vitamiinista ?

    Tykkää

  7. Pyhä yksinkertaisuus kirjoitti.

    ”Joo, mutta kalastajilla ja maanviljelijöillä on merkittävästi kohonnut ihosyöpäriski, ettei se nyt ihan vaaratonta ole.”

    Tämä on kyllä täyttä valetta. Monissa tutkimuksissa juurikin kalastajat ovat terveempiä ja elävät kauemmin, johtuen juurikin siitä että

    1. ovat runsaasti ulkona ympäri vuoden
    2. syövät runsaasti kalaa, jossa on tunnetusti

    runsaasti hyvää rasvaa
    runsaasti hyvää proteiinia
    runsaasti muita ravinteita
    D-vitamiinia

    Valtaväestö syö kassilohta ja sitäkin harvakseltaan, joka ei millään mittarilla ole mitään terveysruokaa, vaikka kuinka saisi halvalla, kuten margariinia.

    http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalastuksen_loppu.htm

    Pyhä yksinkertaisuus kirjoitti.

    ”Tässä ensimmäisenä mieleen tulee kysymys, että kuinka paljon enemmän aurinkoa väistelevistä naisista oli sairaalloisia. Tämä kun on usein syy välttää aurinkoa.”

    Ennenvanhaan sairaat kärrättiin ulos aurinkoon suomessa. Sairaus ei ole este olla ulkona millään mittarilla.

    Jo kautta maailman hirstorian on oltu ulkona auringossa.

    Mutta jahka keksittiin aurinkorasvat, niin auringosta tuli suuri ja paha, jotta rasvakauppa käy. Tämän jölkeen suuri osa koululaisista on ollut kalmankalpeita syksyisin, kun vanhemmat pelkäävät kuollakseen altistamasta lapsiaan auringonvalolle, jotta saisivat edes kesällä D-vitamiini kroppaansa riittävästi.

    Jo vuosikymmeniä D-vitamiinin puutteen vaarat ovat olleet suomen korruptoituneen THL:n tiedossa, mutta kukaan ei tee mitään eikä varsinkaan Media. Miksi?

    ”Suomessa todettiin jo yli 10 vuotta sitten, että 50 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä varhaislapsuudessa vähentää 1-tyypin diabetesriskiä 80 prosenttia. Yhdysvalloissa asti ihmetellään, miksi suomalaiset eivät osaa hyödyntää edes omia tutkimuksiaan.”

    http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/vitamiinitutkimuksen-pioneeri-suomalaiset-tarvitsevat-suosituksia-enemman-d-vitamiinia/?shared=42653-e373a8ad-999

    Tykkää

  8. Meitä vanhuksii on jotka on elääksen hitsaillut ja kaulanseudut on palanut ja punoittanut monet kerrat. Ja se valokaari on uv säteilyä. Enkä ole saanut tietooni onko heillä ollut ihosyöpää.

    Saksalainen hitsari hitsaili menemään t-paita yläkroppansa suojana.

    Tykkää

  9. Nou hätä. Lääketeollisuudella on ratkaisu kaikkeen: jos Burana hajottaa vatsan, löytyy happosalpaajia. Eli toinen lääke estää toisen lääkkeen haittavaikutuksia.

    Jos ei rusketu, voi syödä vaikka Ciproxin-kuurin (antibiootti). Varoituksissa on mm. ”Ihon herkkyys auringonvalolle tai ultraviolettivalolle (UV) lisääntyy Ciproxin-hoidon aikana. Vältä altistumista suoralle auringonvalolle ja keinotekoiselle UV-valolle, kuten solariumlaitteille”

    Eli ei muuta kuin Ciproxinia down the hatch ja biitsille selluliittejä esittelemään 🙂

    Minun genetiikallani olen havainnut, että B-vitamiini auttaa ruskettumaan. Runsaan veden kanssa reilu B-vitamiiniannos auttaa myös krapulan estoon. Onneksi jälkimmäistä tarvitsee harvoin 🙂

    Tykkää

  10. Iisalmelainen gynekologi Hannu Vierola kävi huhtikuun lopulla Lontoossa kansainvälisessä D-vitamiinitutkijoiden kongressissa. Hän onnistui haastattelemaan yhtä kongressin pääesitelmöitsijöistä, amerikkalaista professori Robert Heaneya, joka on tutkinut D-vitamiinia vuosikymmeniä. Heaney suosittelee suomalaisille D:tä 100 µg päivässä, aivan kuten arkkiatri Ylppö neuvoi antamaan vauvoille jo 1920-luvulla. Suomen kuvalehti julkaisi Vierolan kirjoittaman jutun Heaneyn haastattelusta.
    http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/vitamiinitutkimuksen-pioneeri-suomalaiset-tarvitsevat-suosituksia-enemman-d-vitamiinia/?shared=42653-e373a8ad-999

    Tykkää

  11. Monasti tulee miettineeksi, olisiko D-vitamiinikeskustelun tilalla käypää toimintaa miettiä joidenkin poliitikkojen työuran ja koulutuksen tarkoituksenmukaisuutta.
    Miten ne liittyvät terveyteen?

    Kannattaa ottaa esimerkki. Tämän tästä asioiden oikean laidan tietäjä Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on tiettävästi koulutukseltaan lääkäri.
    Tulee mieleen, olisiko Räsäsestä ollut hyötyä enemmän lääkärinä kuin KD:n puheenjohtajana.

    Tässä spekulaatiossa kannattaa ensiksi laittaa koulutuskustannukset pois, sillä se voi alkaa normi veronmaksajaa pänniä.
    Nimittäin poliitikkona voi olla vähemmälläkin veronmaksajien kustantamalla koulutuksella.
    Tunnemme poliitikko T Hakkaraisen ja aikoinaan Kelassa oli eräs putkimies, joka selvisi erittäin hyvin, vaikka ei ollut tuhlannut verovarojamme niin kovin suuresti koulutukseen.
    Siihen ei huuhtaslääkäreitä tarvita. Kela menee ja menee, jyrää.

    Jos ajatellaan, että KD-johtaja olisi toiminut lääkärinä ja tehnyt vaikka hoitovirheen, johon potilas olisi kuollut, olisi siitä voinut nousta mekkala.
    Nyt kun hän on poliitikko, ei haittaa, jos äänimäärä ei riitä EU-vaaleissa, hän voi jatkaa edelleen KD:ssä ja potilaita voi välttyä mahdollisilta hoitovirheiltä.

    Nyt syytettynä oleva valelääkäri Laiho, joka on toiminut vuosia lääkärinaä tekemättä hoitovirheitä, voisi aivan hyvin jatkaa urallaan.
    Lehdessä luki, että hän on aiheuttanut miljoonan palkkavahingon. Miten niin palkkavahingon? Menisin hänen vastaanotolleen.

    Tunsin erään ihmisen, joka kuoli hoitovirheeseen. Mitään hoitovirhesyytettä ei koskaan nostettu.

    Entä jos Räsäsen vastaanotolle olisi kävellyt terve ihminen, jolle Räsänen olisi kirjoittanut kolesterolireseptin ja tämä ihminen olisi sitten aikojen saatossa saanut jonkin vamman hoidosta. Mitä sitten olisi tehty?

    Nyt Räsänen on KD:ssä, eikä näitä ongelmia taatusti siinä hommassa tule. Voimme kannattaa lämpimästi terveyteen liittyvien näkökohtien pohdiskelua.
    Alllekirjoittaneellekin on tarjottu kolmea nykymuodikasta lääkettä jo yli 10 vuotta sitten (reseptiä).
    En ole syönyt niihin. Lääkärin mieliksi otin reseptin.

    Tykkää

  12. Turpaduunari on taitelijanimeni. En ole mikään solisti, en edes trubaduuri, mutta olen erittäin ahkerasti Suomea kiertävä turpaduunari (käytän puhujan lahjojani terveysviestini välitykseen).

    Tykkää

  13. Hyvä blogi todellakin ja kommentit valaisevat näitä hyvin. Kiitos Christer, iltani piristystä parhaimmillaan kun saa lukea oikeaa asiaa.

    Tykkää

  14. Christer hyvä,

    Kenenkähän terveys kohentuu riidanlietsomisesta eri osapuolten välille? Eikö sovitteleminen ja väärinymmärrysten korjaaminen parantaisi terveyttä paremmin asiassa, jossa yhtä ainoaa oikeaa totuutta ei ole kenenkään hallinnassa. Nyt vieläpä lukijoidesi vatsahapot, aivoverenkierto, sydämensyke ja stressihormonien eritys käyvät ikävän ylikierroksilla.

    Eli minulle jäi nyt epäselväksi, kenen terveyttä tälläkin blogilla ja ehdotetulla elämäntavalla parannetaan. Vai onko motiivi sittenkin vain maallinen synti eli omien ajatusten väkisin työntäminen muiden kurkusta alas terveysvalistuksen nimellä ja ilman vaihtoehtoja.

    Veljeni Dhaneshkin puhuu kiikusta, vaikka ajatuksensa ovat jo lentäneet pitkälle 😉 …

    Tykkää

  15. ”Dhanesh” … muista laskea millainen voiman momentti (http://fi.wikipedia.org/wiki/Voiman_momentti) oksaan tulee, sillä jos malli painaa 40kg ja sinä 80kg, niin voipi olla, että oksa ei kestä 🙂

    Aiheeseen liittyen, olisi mielenkiintoista tehdä analyysi miten lääketeollisuuden lobbarit ovat saaneet asioitaan läpi mm. lainsäädäntöön.

    Sokerisuosituksissa WHO:ta kiristettiin vuositolkulla, mutta entä muissa suosituksissa?

    Mitä tieteellistä se on jos rahalla voi kiristää?

    Tykkää

  16. Hei Christer, tässä jutussa ja keskustelussa kun on mainittu että ennenkin oleiltiin auringossa ja iho paloi ilman vakavia seurauksia: Eikö tämä nykyinen varoittelu auringonotosta liity nimenomaan UV-säteilyn lisääntymiseen, ts. se mikä ennen oli turvallista auringonottoa on nyt liikaa? Vai olenko ymmärtänyt väärin?

    Tykkää

  17. Polttiainen, olet mahdollisesti oikeassa. Mutta tätä liioitellaan hurjasti.

    Ohjeeni on: keskipäivällä suojaamatonta aurinkoa noin 20 minuuttia, sen jälkeen suojavoidetta mikäli oleskellaan pitempään suorassa auringonpaisteessa. Auringolta voi toki hakeutua myös suojaan, varjoon. Tai lisätä vaatetusta.

    Tykkää

  18. Ulkona oleilu on terveellistä myös varjossa. Silloin ei tarvita ahnaan kosmetiikkateollisuuden tuottamia aurinkovoiteita. Toivottavasti sain hymyn huulillenne tänä kauniina päivänä. 🙂

    Tykkää

  19. …kyllä kesä on muukaavaa… diida dai daa… no, niin… veljeni Tuomarin (ja hei, kyllä tää kiikku homma ihan aiheesta käy… älä vähättele veljeni) hyviä ohjeita noudattaen kiikku on ny sitten valmis ja 80 kg (okei, 85kg) se kesti oikein hyvin… vaan tuli tenkkapoo empiirisen kokeen kakkosvaiheen kanssa kun nyt sitten pitäisi löytää toi 40kg malli jostain, oiskokohan Chrisulla tietoo.

    Tykkää

  20. Polttiainen esitti asiallisen kysymyksen.

    Kysynkin nyt ”turpaduunarilta”, liittyykö ilmiö jotenkin ilmastonmuutokseen/otsonikatoon.

    Kiitän etukäteen asiallisesta vastauksesta.

    Tykkää

  21. SSRI-lääkkeiden käyttö 3 kuukauden aikana ennen aivoverenvuodon aiheuttamaa aivohalvausta voi huonontaa taudin ennustetta, kertoo uusi tanskalainen tutkimus Aarhusin yliopistosairaalasta. SSRI-lääkkeiden käyttö 30 päivän aikana ennen aivohalvausta lisäsi kuolemanriskiä. Ongelmana on tietysti se, ettei kukaan voi tietää 30-90 päivää edeltäpäin että on saamassa aivohalvauksen. Joka tapauksessa tutkimustieto on kiinnostava ja olisi hyvä saattaa sekin SSRI-lääkityksen autuutta hehkuttavien lääkäreiden ja potilaiden tietoisuuteen.
    http://www.medpagetoday.com/Cardiology/Strokes/46181

    Lisäksi tiedetään, että SSRI-lääkkeiden isot päiväannokset lisäävät itsemurhien ja itsensä vahingoittamisen riskiä alle 24-vuotiailla potilailla.

    Tykkää

Jätä kommentti