Lääkärikeskus Mehiläinen hävetkää!

Kokeillaan sosiaalisen median vaikutusta lääkärikeskus Mehiläisen toimintaan. Pyydän boikotoimaan tätä yritystä kunnes suostuvat ottamaan takaisin töihin psykologi Aku Kopakkalan.

.

.

.

Taustatietoa: Eilen (2.6.2014) sosiaaliseen mediaan (Facebook, Twitter yms.) levisi tieto, että lääkärikeskus Mehiläisen psykologi ja kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala oli saanut potkut esiinnyttyään Ylen MOT-ohjelmassa, jossa keskusteltiin masennuslääkkeistä. Kopakkalan hyvin maltillisten lausuntojen ydinviesti oli, että masennuslääkkeistä harvoin on hyötyä ja niiden tehosta pitäisi saada rehellinen tieto esiin ja niitä pitäisi tutkia rehellisin keinoin.

Psykologi Aku Kopakkala on tehnyt harvinaisen rohkean asian: hän on tuonut julkiseen keskusteluun sen voiko lääkäri, psykologi, terveydenhoidon ammattilainen puhua julkisuudessa muistakin lähtökohdista kuin Käypä hoito -suosituksiin pohjautuvasta tiedosta. Saako lääkäri puhua totta? Saako psykologi julkisesti epäillä esimerkiksi masennuslääkkeiden järkevyyttä?

Mitä mieltä olet suomalainen? Pistetäänkö Mehiläinen boikottiin?

Avaan keskustelun tästä aiheesta… NYT!

110 kommenttia artikkeliin ”Lääkärikeskus Mehiläinen hävetkää!

 1. Lisää häpeän aihetta Mehiläiselle? Näin kirjoitettiin minun Facebook -seinälläni äsken:

  ”Lääkärini oli Mehiläisessä mutta vaihtoi sitten lääkäriasemaa. Kun soitin Mehiläiseen ja kysyin aikaa hänelle niin sain vastaukseksi että ei ole enää heillä EIVÄTKÄ HE TIEDÄ MISSÄ NYT OTTAA VASTAAN. Tämä oli silkkaa valhetta koska lääkärini oli kyllä kertonut heille missä on, ja minne hänen potilaat voi ohjata. Mutta Mehiläinen vain tarjosi minulle toista lääkäriä heiltä, onneksi olen ruotsinkielinen joten pystyin vetomaan siihen että haluan ruotsinkielisen lääkärin. Mutta törkeää toimintaa tämäkin on!
  Harmittaa että en silloin antanut tästä tiukkaa palautetta mutta olin vain tyytyväinen kun googlaamalla löysin läkärini.”

  Tykkää

 2. ”En voi olla miettimättä, kuinka paljon leskiä ja orpoja Suomeen ilmaantui tyyten tarpeettomasti sen jälkeen kun Psykologi päästi irralleen itse itsensä asiantuntija-asemaan nostaneen harrastelijan (Kopakkala), jolla ei ollut ainoatakaan tietokantoihin markittyä tieteellistä julkaisua eikä edes psykofarmakologista koulutusta tai omittuun asiantuntijarooliin soveltuvaa työkokemusta – eikä liioin Valviran ammattihenkilörekisteristä löytyvää psykoterapeutin pätevyyttä, toimintaa psykoterapiakouluttajana kylläkin.”

  Hannu Lauerma

  Tykkää

 3. ”Jos Coca-Cola julkistaa tutkimuksensa siitä, mikä on parhaimman makuista kolajuomaa, kukaan ei ylläty tuloksesta. Nyt kuitenkin Käypä hoito -suositus perustuu lääketeollisuuden omiin tutkimuksiin. Isot lääkeyhtiöt maksavat vuosittain miljardeja sakkoja Yhdysvalloissa muun muassa sen takia, että ne tuottavat tahallisesti väärää tietoa ja jakavat sitä.”

  Aku Kopakkala

  http://www.iltalehti.fi/terveys/2014081718579420_tr.shtml

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s