Statiinit haittaavat terveyttä

Ottaisitko sinä lääkkeen, joka haittaa terveyttäsi enemmän kuin se hoitaa sairauttasi? Et tietenkään ottaisi. Maalaisjärkevä ja/tai cityhölmö terveyspalvelujen käyttäjä haluaa tietenkin parempaa terveyttä.

.

.orion_vaara

Hyvinvoinnin vaarantamisessa kunnostautui jälleen kerran blogini lukijoille tutuksi tullut valkotakkinen arvauskeskuksen lääkäri, Iiris Lääkemies-Poppanen. Vastaanotollaan hän laukaisi tuhka tiheään lääketeollisuuden virittämiä ansoja.

Eräänä kauniina päivänä Iiriksen vastaanotolle saapui arvattavaksi Pertti Perusjätkä. Tietokoneen ruudulta Iiris näki, että tämä vuonna 1954 syntynyt Pertti oli kokenut lievän aivohalvauksen joitakin vuosia sitten ja halvattu vieköön Iiris ihmetteli itsekseen: ”Heti halvauksen jälkeen oli sairaalassa määrätty statiineja. Niin sitä pitää! Oppikirjan mukaan edetty näköjään. Ei nyt millään löydy syytä muita lääkkeitä tyrkyttää tällä kertaa, joten uudistetaan ihmispoloisen statiiniresepti! On sitten tyytyväisen näköinen kun sai lääkereseptin. Ei ollut turha käynti. Toivottavasti noita uusia biologisia erittäin kalliita kolesterolilääkkeitä pian olisi myynnissä. Matkakassaan pitäisi saada vähän euroja. Kolesterolit ovat äijällä normaaliarvoissa, mutta muistui mieleen Orionin edustaja, joka kertoi menneellä viikolla varmaan tuhannen kerran saman tarinan statiinien erinomaisuudesta. Normaalia lääkärin varovaisuutta tässä noudatellaan. Varmuuden vuoksi siis statiinit äijälle. Vaihtaisiko talvella alle Michelinit vai ottaisiko varmuuden vuoksi GoodYearit? Vartin päästä alkaa palaveri. Päästävä joka tapauksessa eroon tästä potilaasta.”

”Teillä on ollut paralysis cerebrum iam pridem. In cassum statinum accipio halleluja simvastatini orioni remedium amen plottis ömmön mömmön pälä pälä plöp”, Iiris loihti ilmoille ja Pertti hämmästeli lääkärin viisaita sanoja. Lääkäri työnsi syrjään lääkärintyön eettisiä ohjeita selkiyttävän teoksen, joka lojui aikapulan takia lukemattomana pöydällä, vilkaisi nopeasti aikarautaansa ja mietti kuumeisesti sopivaa tapaa päästä eroon potilaastaan.

Iiris muisteli kauhulla sitä äskeistä potilasta, joka kiukutteli hänelle kun Iiris ei millään olisi halunnut kirjoittaa reseptiä kaikkiin niihin 19 lääkkeeseen, joita potilas piti itselleen tarpeellisena. Potilaan uhkaus puhua osaston ylilääkärin kanssa asiasta sai sitten lopulta eloa Iiriksen väsyneisiin sormiin ja vihoviimeinen lääkemääräys tuli valmiiksi. Potilas oli tyytyväinen? Täytyy muistuttaa Orionia bonuksista, ikäänkuin korvauksena raskaasta kirjoitusurakasta.

Tilannetta keventääkseen Iiris kertoi syntyneensä samana vuotena kuin Pertti.

”Olette parasta mahdollista vuosikertaa! Synnyin samana päivänä (20.4.) kun helsinkiläinen opiskelija Lenita Airisto valittiin Suomen Neidoksi. Pidetään teistä nyt oikein hyvää huolta. Pilleriä poskeen ja elämä hymyilee!”

Ja niin jatkui Pertti Perusjätkän elämä. Hänen hyvinvoinnistaan huolehti nyt kallis yhteiskunnan tukema pilleri. Paljon mitään muuta kallista Pertin elämään ei mahtunutkaan. Olihan hän saanut kokea hyvinvointivaltiolle tyypillisen kohtalon. Mies kun tulee tiettyyn ikään, niin onnistu ei hänelle enää mikään. Duunit tietokoneiden parissa loppuivat ja uutta työnsarkaa oli etsittävä suurennuslasien ja muumien kanssa.

Suurennuslasi? Joo, Pertti oli huomannut simvastatiinin ottamisen jälkeen, että nettipankin koodit olivat lukukelvottomia. Liian pientä tihruista tekstiä ja numerot painettiin vielä aivan kelvottoman tuhruisella fontilla. Maksa nyt siinä sitten sähkölaskusi kun koodit ovat lukukelvottomia.

Pertti selasi Leino Utriaisen kirjaa, luki turpaduunarin blogikirjoituksia, tihrusteli hyvinvointia vaarantavan lääkeyhtiön mukaan liittämää lääkkeen pakkausselostetta ja ihmetteli kauheasti synkkää tekstiä sisältävää lappusta. Raskaana hän ei ollut, imettämisestä ei ollut vaaraa ja fusidiinihappoa hän ei muistanut nauttineensa. Sen sijaan pankkikoodien tapaan tuhruisella fontilla varustettu seloste paljasti karun totuuden: Hän kyllä ehkä mahdollisesti. jossain määrin aavistuksen verran ainakin hyötyisi lääkkeestä, mutta kolikon kääntöpuolena olisi siedettävä melko todennäköisesti ilmaantuvia haittavaikutuksia sietämättömän paljon:

Lihassärky, -arkuus, -heikkous ja -krampit. Nämä haittavaikutukset saattavat joissakin harvoissa tapauksissa olla vakavia, jolloin niihin liittyy lihaskudoksen tuhoutumista ja sen seurauksena munuaisvaurioita. Hyvin harvoin oireet ovat myös johtaneet potilaan kuolemaan. Yliherkkyys, eli allergiset reaktiot, kuten kasvojen, kielen ja nielun turvotus, joka voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Kova lihaskipu, jota useimmiten ilmenee hartioissa ja lonkissa. Ihottuma, johon liittyy heikkoutta raajojen ja niskan lihaksissa. Nivelsärky tai -tulehdus (polymyalgia rheumatica). Verisuonitulehdus (vaskuliitti). Epätavalliset mustelmat, ihottuma ja turvotus (dermatomyosiitti), nokkosihottuma, ihon valoyliherkkyys, kuume, punoitus. Hengenahdistus (dyspnea) ja sairauden tunne. Lupustyyppiset oireet (mukaan lukien ihottuma, niveloireet ja veriarvomuutokset). Maksatulehdus, johon liittyy seuraavia oireita: ihon ja silmien keltaisuutta, kutinaa, virtsan tummumista tai ulosteiden vaalenemista, väsymyksen tai heikkouden tunnetta, ruokahaluttomuutta; maksan vajaatoiminta (hyvin harvoin). Haimatulehdus, johon usein liittyy kovaa vatsakipua. Alhainen veren punasolujen määrä (anemia). Käsien ja jalkojen tunnottomuus tai heikkous. Päänsärky, huimaus, pistelyn tunne. Ruoansulatuskanavan oireet (vatsakipu, ummetus, ilmavaivat, ruoansulatushäiriöt, ripuli, pahoinvointi, oksentelu). Ihottuma, kutina ja hiustenlähtö. Heikkous. Unettomuus (hyvin harvoin). Muistin heikkeneminen (hyvin harvoin), muistinmenetys, sekavuus. Erektiohäiriö. Masennus. Tulehdus keuhkoissa, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia mukaan lukien itsepintainen yskä ja/tai hengenahdistus tai kuume. Jänteiden ongelmat, johon liittyy joskus myös jänteen repeämä. Unihäiriöt, mukaan lukien painajaiset. Seksuaaliset toimintahäiriöt. Diabetes. Esiintyminen on todennäköisempää, jos sinulla on kohonnut verensokeritaso ja rasva-arvot, olet ylipainoinen ja sinulla on korkea verenpaine. Lääkäri seuraa tilannettasi tämän lääkkeen käytön aikana.

Lähde: Orionin pakkausseloste simvastatiinia sisältävästä kolesterolilääkkeestä.

Joka perusäijä tietää, että tämä luettelo statiinin haittavaikutuksista ei ole täydellinen. Tässä on lueteltu ne haittavaikutukset, joita lääkeyhtiön on pakko kertoa potilaalle. Niin kauan kuin kukaan ei raportoi esimerkiksi pankkikoodien tuhruisen tekstin liittyvän statiineihin, niin sitä ei tarvitse tietenkään haitoiksi panna.

Pertti oli akateemisen koulutuksen saanut kriittisyyteen tottunut mieshenkilö. Simvastatiini ja näkökyky tuli vastaan internetin keskustelupalstoilla. Näköjään statiinit aiheuttavat myös näkökykyyn muutoksia.

Pertti päätti tehdä kokeen: Jätetään simvastatiinit pois käytöstä. Ikää on jo sen verran, että jos kuolla kupsahdetaan, niin taivaaseen varattu paikka voisi jo pian tulla käyttöön. Simvastatiinissa pidettiin siis tauko.

Tauon aikana pankki lähetti uudet koodit. Vau, nyt on otettu huomioon koodien luettavuus! Ihan selvästi näkyy! Samaan aikaan oli myös elintarviketeollisuus alkanut painaa pakollista ruoka-aineen slisällysluetteloa selkeämmällä fontilla. Oliko palkattu sama mainosfirma pankissa ja elintarviketeollisuudessa?

Pertti etsi roskakorista käsiinsä lukukelvottomat pankkikoodit. Niitä löytyi useita. Kaikki olivat kuitenkin ihan lukukelpoisia. Mitä ihmettä tämä on?

Nyt mysteeriset pankkikoodit tuhruisine fontteineen saivat selityksensä: Simvastatiini heikensi näkökykyä. Näkökyky palautui kun lääkkeen otto lopetettiin.

Pertti jatkoi asian tutkimusta. Silmät tarvitsevat koko ajan kolesterolia, jotta niiden toimintakyky säilyy. Hyvänen aika! Simvastatiinilla hän oli aiheuttanut sen, että jo ennestään alhainen kolesterolitaso oli suorastaan romahtanut ja tähän reagoivat rakkaat silmät!

Kuulkas ihmiset! Lääketehtailla on niin loistavia puolestapuhujia, että kriittiset äänenpainot vaikenevat kuin taikaiskusta. Kun Syvänteen Mikko, Strandbergin Timo, Kesäniemen Antero, Kovasen Petri ja mitä niitä nyt onkaan näitä statiinin käytön puolestapuhujia, kehuvat statiineja niin Iiris saa orgasmin ja arvattavasti myös moni muu arvauskeskuksen lääkärinplanttu. Ja statiinireseptejä kirjoitetaan ennakoivasti monenlaisia haittoja aiheuttaen.

Sanon sen nyt taas uudemman kerran: Ottakaa opiksi tästä Pertti Perusjätkän tositapauksesta.

Statiinit ovat vaarallisia lääkkeitä. Lääkeyritykset tulevat ahneuksissaan jatkamaan näiden myrkkyjen syöttämistä ihmisille. Niin kauan kuin vain on mahdollista, niitä tullaan valmistamaan, markkinoimaan ja lääkärit kirjoittelevat niitä reseptejään. Jos sinulla on sellainen lääkäri rasitteena, joka määrää sinulle ennaltaehkäisevästi statiineja, kysy nyt ihmeessä onko hänellä kaikki naakat kotona? Tai, älä kuitenkaan kysy noin rumasti. Statiinipelleily on saatava loppumaan, mutta ei se lääkärinplantun vika ole. Se vika on ehkä Aku Ankan piiloarvoissa, sanoo psykiatrian yleislääkäri Ilkka Härkönen: itsekkyys, vallanhimo, ahneus, kateus. Pelivälineinä kieroilu, petos, huijaus, valehtelu ja lahjonta. Lue lisää: Elämässä eteenpäin.

Kyllä kansa tietää, eikä tarvitse kaikkea sietää…

69 kommenttia artikkeliin ”Statiinit haittaavat terveyttä

 1. Luenko minä nyt oikein ?

  Christer Sunqvist kehottaa sydän- ja aivohalvauspotilaita jättämään lääkärin määräämät läääkkeet ottamatta jos ”siltä tuntuu” ?

  Tietääkseni kolesterolia voi myös kerääntyä silmaan, kiteytyä tarkan näön keskukseen ja siten heikentää näköä. Ainakin iirikseen tiedetään kiteytyvän FH-potilailla.

  Tykkää

  1. Statiinit eivät ole pelastaneet kenenkään henkeä.
   Infarkituolleisuus laski Suomessa tasaisesti vuoodesta 1960-1990, pysähtyen noin 22 000 verisuonisairauskuolemaan vuodessa. Lasku tasaantui 1990-1992 kun statiinit tulivat markkinoille. Vuodesta 1992 vuoteen 2012 statiinien myynti on 44 kertaistunut. Itse asiassaan statiinien tullessa markkinoille naisten infarktikuolleisuus on hiukan lisääntynyt ja miesten hiukan laskenut. Statiinikuolemat (verisuonisairauskuolemat) itseasiasssa hiukan lisääntyivät 2004 jälkeen. Statiinien myynti villiintyi samaan aikaan, ja koska niitä on myyty jo noin vuodesta 1990-1992 lähtien, niin myös pitkäaikaiskäyttäjiä, yli 5 tai 10 vuotta käyttäneitä on paljon. Eli statiinit ovat lisänneet kuolleisuutta. Jos statiinit tehoaisivat, niin kenenkään ei pitäisi kuolla infarktiin.
   Samaan aikaan DI Leino Utriaisen mukaan samana aikana on lisätty voimakkaasti pallolaajentumien tekemistä ja jonkin verran ohitusleikkauksia. Hoitotoimet ovat aiheuttaneet sen, että infarktit eivät ole lisääntyneet, muuta kuin hiukan.
   Korkea kolesteroli ei ole infarktien riskitekijä, vaan se on kohonnut homokysteiini. Sen saa alas syömällä B-vitamiinia. Homokysteiinin viitearvo on Suomessa 5-15. Tosin 15 on liian korkea, koska jos arvo on yli 11, niin infarktiriski kasvaa voimakkaasti. Sitä ei Suomessa mitata muuallla kuin HUS:ssa vasta vuoden ajan. Lääkärti eivät edes tiedä mikä on homokysteiini, ilmeisesti siksi, koska sen alentamiseen ei ole kallista lääkettä, ainoastaan 1 tabletti B-vitamiinia päiivässä auttaa.
   Eli statiinit eivät tilastojen mukaan ole pelastaneet kenenkään henkeä. Päinvastoin, statiinit aiheuttavat lihaskipuja, koska alhainen kolesteroli aiheuttaa lihaskipuja, sekä kuolleisuutta. Esimerkiksi voimaharjoittelijoilla tulee olla korkea LDL kolesteroli, koska se auttaa lihasmassan kasvattamisesssa.
   Vasta julkaistun norjalaislääkärien tekemän yli 55 000 ihmistä käsittävätn tutkimuksen mukaan alhaisin kuolleisuus oli, jos kolesteroli oli miehillä 5-8 ja naisilla 6-9. Jos kolesteroli oli alle 5, heillä oli korkeampi kuolleisuus kuin jos kolesteroli oli yli 5. Eli meillä käytettävä kolesterolin viitearvo on hengenvaarallinen, se palvelee vain lääkeyhtiöiden etuja, ei ihmisten terveyttä eikä kansanterveyttä. Kolesterolia ei tarvitse, eikä saa mennä alentamaan keinotekoisesti. Ongelmat ovat moninkertaiset hyötyihin nähden, koska hyötyjä ei ole lainkaan kolesterolin alentamisestta. Statiinit estävät maksaa muodostamasta kolesterolia. Kolesterolista 25 % sijaitsee aivoissa. Jos aivoista poistetaan kolesteroli, niin minulle tulee mieleen, että sine tulee tätä alfa-alkyloidi-valkuaisainetta, mitä on kaikillla Alzheimer-potilailla aivoissaan.
   Suomessa on eniten Alzheimer-tautia Eurooopassa. Vuonna 1985 Alzheimer-kuolemia oli noin 2000 tapausta ja vuonna 2012 niitä oli 7200 tapausta. Eli, statiinien käytöllä ja Alzheimer-kuolemilla on tilastollinen yhteys. Erityisesti naisilla Alzheimer kuolemat ovat lisääntyneet moninkertaisesti.
   Lääkärit ovat vain lääkäreitä, ei heillä ole tietoa ihmisen tarvitsemista ravitsemusaineista. Lääkkärit ovat pääasiassa lääkäreiden disinformaation varassa.

   Tykkää

 2. Mainitset lopussa Ilkka Härkösen, joka on muka huijauksia, petoksia ja valehtelua vastaan.

  Kuinka ollakaan, Härkönen tarjoaa omilla nettisivuillaan potilailleen avuksi itse kehittämiään ”hyvinvointiäänitteitä”. Luit oikein, hyvinvointiäänitteitä. Tietenkin maksusta.

  Äänitteiden myyntiin johtavan linkin kanssa etusivulla on mainittu: Stressin helpotus, Itsearvostus, Unettomuus, Masennus ja ahdistus, Pelko ja paniikki, Kivun lievitys, Riippuvuus, Perhe ja parisuhde, Seksuaalisuus ja Kuolema.

  Ei kai puutu enää, että Härkönen lupaa estää kuoleman, jos ostat häneltä ”hyvinvointiääänitteitä”?

  Tuolla vierailtuani tuli mieleen uudestaan sanat huijaus, petos ja valehtelu.

  Tykkää

 3. Pentti Hilkuri, olet ilkeä. Sinulle pitäisi antaa selkään, mutta enhän minä kilttinä ihmisenä sellaiseen voi ryhtyä.

  Toivon, että silmäsi aukeavat. Sitä todellakin toivon.

  Tykkää

 4. Kaikilla lääkkeillä on MAHDOLLISIA haittavaikutuksia. Blogisti taas tuttuun tyylinsä kääntää asiat päälaelleen- kaikki listatut mahdolliset haittavaikutukset ei edes riitäkään.

  Mitä noihin Statiineihin tulee, niin niistä todella on merkittävää hyötyä tietyille erityisryhmille ja varmaan myös Statiinejakin toisinaan määrätään liian heppoisin perustein, kuten melkein kaikkia lääkkeitä. Niin ja blogisti pistää kaikki Statiinit samaan sumppuun, ikään kuin kaikki olisivat yhtä haitallisia. Sama, kuin yleistäisi kaikkien särkylääkkeiden olevan noin niinkus yleisesti ottaen haitallisia…

  Tykkää

 5. Glämöyr: Juu-u, tietyille erityisryhmille, mutta sellaiselle, jonka kolesterolit eivät koskaan ole olleet korkeat ja aivohalvaus on johtunut jostain muusta kuin kolesterolista tai verisuonikalkkeumasta ei VARMASTI ole hyötyä enemmän kuin haittaa…

  Tykkää

 6. Sain myös statiini lääkkeen kolestronin kohonneisiin arvoihin.Parissa kuukaudessa sain noita edelläkerrotuja vaivoja erityisesti jalkoihini. Lopetin lääkkeen ja vaivat poistuivat. Pari ystävääni kävelee jo kyynärsauvoilla mutta syövät statiineja kuoleman pelossa. Itse olen ajatellut kävellä kohti kuolemaa terveillä jaloilla.

  Tykkää

 7. Muutama päivä sitten Hesarissa eräs sinua paljon uskottavampi henkilö arvioi, että statiinien hyödyt ovat paljon niiden haittoja suuremmat. Taisi juttu jäädä huomaamatta, koska et syyttänyt ko henkilöä korruptiosta tai kyvyttömyydestä, kuten tapasi tuntuu olevan.

  Pahinta jutussasi oli kuvaus statiinin uhrin toiminnasta. Hän, akateemisena henkilönä, otti selvää netistä. Herra jesta! Akateemisen henkilön pitäisi tietää, että netissä on virheellistä ja oikeaa tietoa. Google, Bing yms antavat haussaan todennäköisemmin 10-20 ensimmäistä sivua pelkästään virheellistä tai voimakkaasti värittynyttä tietoa. Oikeaa tietoakin löytyy, mutta sen löytäminen vaatii perehtymistä asiaan muualla.

  Esimerkkki. Lasteni piti muutama vuosi sitten tehdä kotiaine kannabiksestä. Ensimmäisenä lähteenä oli Suomen kannabisyhdistys. Informaation puolueellisuus oli minulle itsestään selvyys, mutta 12 v lapselle ei.

  Siis akateemisesi käyttäytyi kuten lapsi.

  Tykkää

 8. Kyllä näitä statiineja tuputetaan kovin heppoisin perustein. Mullekin on tuputettu, kok. kol. on jopa yli viiden.

  Ylipainoisen kannattaa kokeilla vähempiä hiilareita ja enemmän protskua, rasvaa, vihanneksia ja esim. marjoja. Lääketeollisuus häviää ja terveys voittaa.

  Sami Uusitalo
  Dipl. ins. Espoo

  Tykkää

 9. ”Muutama päivä sitten Hesarissa eräs sinua paljon uskottavampi henkilö arvioi, että statiinien hyödyt ovat paljon niiden haittoja suuremmat”,kirjoittaa Ärripurri.

  Kappas. Ihanko Hesarissa kehuttiin lääkkeitä? Tämä on vallankumouksellista.

  Turpa-d heitti syötin Mielle. Miksi Mie ei nappaa.

  Tykkää

 10. niin ja muistakaa kaikki rokotus ym skeptikot, kun käyttä vaatimassa korvatulehduslapsellenne 2 viikon antibioottikuuria, no toivottavasti tohtoori antaa omasta varastostaan kalkichew tapletteja.

  kuten ärripurri huomautti, jos lapsi hakee dataa jostain asiasta sopivalta sivulta niin…

  No ehä tällä sivustolla ärripurrin lapsen saama data on totta, en nyt uskalla olla eri mieltä.

  Tykkää

 11. Isovanhempani ovat vielä hengissä. Ilmeisesti olivat katsoneet Studio55:ta aikoinaan kun Antti Heikkilä siinä esiintyi, sillä sanoivat Heikkilän puhuvan asiaa eivätkä kolesterolilääkkeistä ole innostuneet.

  Sääliksi käy niitä, jotka eivät ole kuulleet teistä ”toisinajattelijoista” vaan kuuntelevat THL:ää kuin maailman ylintä auktoriteettia.

  Tykkää

 12. Triglyseridit , LD , HD ja veren sokerit rajaarvojen sisällä keposesti.

  Reumaa on.,

  Ehdoteltiin statiineja.

  Sori vaan lääkärit, mutta onx tässä ny rahastuksen maku? Eläinlääkintä-bisneksessä se on jo päässy överiksi, mutta ihmisille ei ihan niin suoraan uskalleta markinoida?

  Tykkää

 13. Lopetin kolestrolilääkkeiden syönnin 14 vuotta sitten. Niitä tyrkytetiin sitten vielä pari kertaa myöhemminkin. En huolinut lääkärin painostuksesta huolimatta.
  Paljonko yhteiskunta on säästänyt tällä urotyöllä, jonka olen tehnyt?
  Olisiko minulla mahdollisuus saada palkkioksi verovaroin vaikkapa uudet lenkkarit arvoltaan n. 50 -80 euroa?

  Tykkää

 14. Minulla HDL 1,38 ja LDL hiukka koholla 3,7. Suvussani kummallakaan puolella ei ole ollut sepelvaltimo tai vast. ongelmia. Silti oma lääkärini yrittää väkisin kaupata statiineja vieläpä puhelimitse:)

  Kaiken huipuksi kun sanoin pidättyväni ko.napeista hyöty/haitta suhteeseen vedoten, niin tämä HUS:n lääkärini lopettaa puhelun sanoen lähes uhkaavalla äänellä: ” oma on valintasi, mutta muista että olemme varoittaneet….”

  Tykkää

 15. Luu kurkkuun näille ”statiiniuskovaisille” lääkäreille.

  Jos LDL-C on yli 3 mmol/l, pyydä lähete ApoA/B-mittaukseen. Siitä selviää LDLn partikkelikoko. Mitä enemmän suurta partikkelia sitä parempi!

  Mutta johan sen voi todeta tavallisista labratuloksista…jos hyvä HDL on 1.5-3 mmol/l ja triglyseridit alle/tai 1 mmol/l, on sv-tautiriski uusimman tutkimuksen mukaan olematon!

  Tykkää

 16. STATIININ PITKÄAKAISKÄYTÖN PIILOVAIKUTUKSET

  Lääketeollisuuden järjestämät statiinien potilaskokeet kestivät vain muutamia vuosia, esimerkiksi pohjoismainen 4S-tutkimus keskimäärin vain 5,4 vuotta. Niissä ei pystytty tutkimaan statiinin pitkäaikaiskäytön PIILOVAIKUTUKSIA.

  PIILOVAIKUTUKSET näkyvät kansanterveyden rekistereissä vasta sitten, kun statiinia on käytetty laajamittaisesti todella pitkän ajan. Suomen kuolemansyyrekistereissä viimeisen vuosikymmen aikana statiinin laajamittaisen pitkäaikaiskäytön tuhot jo näkyvät.

  Alla on Tilastokeskuksen rekistereistä kerätyt PIILOVAIKUTUSTRENDIT.

  Kun huomoidaan kaikki sydän- ja verenkiertoelimien sairaudet, ovat kuolemat lähteneet merkittävään nousuun. Jonkinalainen käännekohta oli vuosi 2004.
  Statiinin nopeuttama verenkierron kalkkeutuminen on ilmeisesti statiinin pitkäaikaiskäytön pahin tuholainen. Sepelvaltimoissa olevia lyhkäisiä kalkkiahtautumia voidaan hoitaa pallolaajennuksilla ja ohitusleikkauksilla. Kauttaaltaan kalkkeutuneita suonia ei voida hoitaa ohituksilla ja pallolaajennuksilla.

  Esimerkiksi pitkäaikaisen iskeemisen sepelvaltimotaudin aiheuttamat kuolemat ovat tällä vuosituhannella nouseet vuositasolla noin tuhannella tapauksella. Tämä kuolemansyy käsittääkseni on konkreettisin yksityiskohtaesimerkki statiiniaikauden täydellisestä epäonnistumisesta Suomen kansanterveyden tappioksi.

  Alla linkin takana on virallisia tilastokeskuksen tilastonumeroita. Kannattaa lukea huolella ja miettiä. Voin tarvittaessa vastailla kysymyksiinne.

  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxsZWlub3V0cmlhaW5lbnxneDoxYTFiMzA1YjQwMTU0OGM0

  Tykkää

 17. On jokseenkin hölmöä maksattaa statiinilääkkeistä aiheutuvat kustannukset pilleriuskovaisilla veronmaksajilla, jos alle prosentti niistä oikeasti hyötyy (eli ne FH geenivirheelliset).

  Minun mielestäni statiinilääkkeiden suhteen pitäisi menetellä siten kuin tupakan kanssa: jos joku haluaa välttämättä niillä terveytensä pilata, maksakoot kunnon hintaa omilla rahoillaan.

  Oikeastaan kaikki preventatiivisen sairaanhoidon kustannukset voisi kustantaa niillä jotka niihin uskoo, eikä veronmaksajilla. Tällöin vaihtoehtoiset ”hoidot”, kuten ruokavaliohoito (vaikka karppaus) nousevat todellisiksi vaihtoehdoksi lääkkeiden rinnalle.

  SV-tauteihin liittyen mm. Pekka Puska on perimätiedon mukaan vaatinut itäsuomalaisia maanviljelijöitä lisäämään peltoihinsa reilusti kalkkia, koska länsisuomessa sitä on luontaisesti enempi. Mitenkähän on, onkohan siitä nyt sitten hyötyä vai haittaa?

  Pohjois-Harhala-projektissa Pekka Puska korreloi sv-taudit laardiin, joka oli lienee pahin ihmisten terveyttä ALENTANUT projekti ikinä.

  ”Ärripurri” viittaa akateemiseen skeptisyyteen tiedon luotettavuuden suhteen. Tätä varten on olemassa oikein tutkijakoulutus ennen kuin tohtorin väikkäriä alkaa näpyttelemään.

  Mitä se oikeasti tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että koulutuksen jälkeen et usko mitään muuta kuin jo julkaistuja, peer reviewed tai vastaavia ”varmoja” tutkimuksia ja kaikki muut ovat täyttä kuraa.

  Samalla tapaa minäkin vedin armeijan jälkeen kättä lippaan ja kantapäät yhteen kun menin pankkitiskiltä rahaa hakemaan. Tai rasvainen liha, voi, kerma, rasvainen juusto jne oksettivat kun uskoin virallista propagandaa.

  Kyse on siis loppujen lopuksi vain (kognitiivisesta) aivopesusta, koska jos koulutuksen jälkeen olet kykenemätön kyseenalaistamaan, tai ottamaan huomioon ”hiljaisia signaaleita”, olet oikeasti imbesilli vaikka oletkin tohtori. Tämä todistaa myös sen, että helpoiten aivopestävät ihmiset etenevät koulutuksessa parhaiten.

  Mikäli edellistä vertaa uskontoihin, asia on täysin samanlainen. Molemmissa usko ”totuuteen” on avaintekijä.

  Tykkää

 18. Lääketeollisuuden uusin huiputusyritys on jo käynnissä.

  Nyt pitää nostaa hyvää HDL-kolesterolia. Ihmelääkkeen nimi on CETP-estäjä TORSETRAPIBI.

  Suomessa CorusFit Oy. Jyväskylä hakee koekaniineja näihin hengenvaarallisiin tutkimuksiin
  http://tinyurl.com/n9c8jtu

  Tykkää

 19. Kiitoksia! Asiallinen tarkastelu. Tulin nyt lukeneeksi statiinilääkkeiden varoituksetkin!
  Meillä täällä Säynätsalossa on juuri kuvailemasi kaltainen lääkäri. Hän on kiinnostunut vain statiineista. Eräs naapuri kieltäytyi kokeiluperiodin jälkeen ottamasta statiinilääkettä, koska se aiheuttaa hänelle mielialahäiriöitä. Kyseinen lääkäri soitti vastaanoton jälkeen potilaalle kotiin ja sanoi, että hän on kyllä valmis kirjoittamaan rauhoittavia lääkkeitä, joten potilaan ei tarvitse luopua statiineista!

  Tarkastelusi ja perustelusi silmien näkökyvyn heikkenemisestä on loogista. Statiini vie juustohöylän lailla kolesterolia kaikkialta. Elimistö korvaa puutetta sen kuin ehtii. Vitaalisten elintoimintojen kannalta tärkeimmät kohdat elimistö tietenkin hoitaa ensin. Silmät eivät välttämättä ole sellainen kohde, jonne kolesterolia annettaisiin esin. Punasolut esim. ovat varmaan tärkeämpi kohde. Jos ja kun statiiniannos on tarpeeksi suuri, niin jopa punasolutkin joutuvat kärsimään, kun statiinit aiheuttavat anemiaa.

  Tuli mieleen artikkeliasi lukiessani, että hermosolujen myeliinitupet sisältävät elimistössämme kaikein runsaammin kolesterolia (http://www.nature.com/neuro/journal/v8/n4/full/nn1426.html). Nekin joutuvat statiinlääkkeiden juustohöylän alle ja menettävät kolesterolia. Koska aivot eivät myöskään välttämättä ole vitaalisten elintoimintojen eturintamassa, niin elimistö palauttaa niille kolesterolia vähemmän kuin ne statiinlääkkeiden vuoksi luovuttavat. Tämä saattaa johtaa ennen pitkää siihen, että viestinvälitys aivoissa heikkenee. Seurauksena on sitten ennen aikainen vanhuudenhöperyys. Oletko havainnut kenenkään käsittelevän tälläista seikkaa?

  Tykkää

  1. Suurinpiirteinllut. Statiinien aikakaudella kaikki sydänkuolemat ovat lisääntyneet rajusti tilastokeskuksen mukaan. Alzheimerkuolemat o olen asian ajatevat 7 kertaistuneet vuosina 1985-2012, vuonna 1985 oli 1000 ja 2012 oli 7200 Alzheimerkuolemaa vuonna 1991 oli noin 15000 ja vuonna 2010 oli 680 000 statiinien käyttäjää.

   Tykkää

 20. Lyhyt kommentti Ärripurrille:
  Osaan lukea ja erottaa hömppää oikeista tiedoista aika hyvin. Jos tuo asia olisi mainittu vain yhdessä lähteessä, en olisi todennäköisesti uskonut, mutta kun lähteitä oli monia ja monet kirjoittajista olivat lääketieteen asiantuntijoita, niin uskoin heitä. Sitä paitsi täytän kohta 60, joten rupean olemaan siinä iässä, jossa statiinit eivät enää auta.

  Tykkää

 21. Pääosa verenkiertoelimistön häiriöistä johtuu verisuonia kovettavasta tupakasta. Statiinit vain pahentavat asiaa. En ole koskaan kuullut yhdestäkään lääkäristä joka söisi moisia mömmöjä ja tiedän useita lääkäreitä (sukulaisia)

  Tykkää

 22. Lohdullista tietää, että nämä asiat on paremmin hallussa ex-tehtaanjohtaja diplomi-insinööriltä, kuin lääketieteen ammattilaisilla. Niin lohdullista…

  Tykkää

 23. SUOMESSA ON ”INVESTOITU” STATIINIHOITOIHIN RAHAA JO YLI KAKSI MILJARDIA EUROA.

  Alla linkin takana on yhteenveto statiinihoidon ( lääkkeiden + lääkärikustannusten) panostuksista. Tilastokeskuksen kuolemansyyrekisterien mukaan tuloksena on sydän- ja verenkiertoelinten sairauksiin kuolleiden määrän lisääntyminen erityisesti statiinien pitkäaikaiskäytön laajetessa. Statiinien käyttö otettiin viralliseksi politiikaksi vuonna 1994 valmistuneen lääkeyritys Merck/ MSD:n 4S-tutkimuksen perusteella. Selkeä käännekohta kuolemien lisääntymisessä näkyy 10 vuotta myöhemmin eli vuonna 2004.

  Yksi hätkähdyttävä esimerkki on HYKS. Sen alueella sydäninfarktin ovat lisääntyneet viime aikoina 10-15 % vuosittain eli statiiniaikaudella. Kansainvälisessä mediassa tästä murheellisesti aikakaudesta käytetään termiä STATIN ERA.

  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxsZWlub3V0cmlhaW5lbnxneDo0MTc5NTFhZjVhZjRlZTQz

  Tykkää

 24. Kyllähän se näin menee. Muka leikataan, mutta oikeasti laitetaan vain lisää rahaa lääkeyhtiöille.

  Ketä h-puolen k-edustajaa ei vielä ole pahasti lahjottu? Voisitko perehtyä näihin asioihin?

  Tykkää

 25. Kiitos D-duunarille, että valistat kansaa. Tätä valistusta ei julkaista Hesarissa, Aamulehdessä, Kalevassa eikä Lääkärilehdessä. Ylellä ehkä MOT saattaisi julkaista – muut vaikenee.

  IL:lle kiitos, että tänään oli hyvä, hyvä juttu karmeasta lääkityksestä. Muutenkin IL on hieman enemmän kansan asialla kuin IS, joka on lääketeollisuuden asialla.

  Kiitos Leino Utriainen työstäsi kansan terveyden hyväksi.

  Tykkää

 26. Älkääkä nyt yleistäkö. Jotkut syövät turhaan ja jotkut hyötyvät niistä. Niinhän se on kaikkien lääkkeiden kanssa. Parempi kun ei tarvitsisi syödä minkäänlaisia pillereitä. Jotkut tilaavat netistä lääkkeensä pitkin maailmaa tietämättä mitä syövät ja niitä ei tutki kukaan. Onhan tupakka ja viinakin vaarallisia ihan todistetusti mutta ei se näytä suomalaisia haittaavan. Suurin osa pärjäisi syömällä terveellisesti ja nostamalla takapuolensa sohvalta ja panisi liikettä niveliin. Ylipainoisia ja laiskoja liikkujia on maa pullollaan.

  Tykkää

 27. Kun 1000 ihmistä popsii staatiineja niin heistä vain 1 kuolee sydän ja verisuonitautiin seuraavan 5 vuoden aikana. Muuten kuolisi 2 ihmistä. Näin statiinit hyödyttävät 50% ”korkeasta” kolesterolista kärsiviä. Statiineja popsimalla kuollaan enemmän sivuvaikutuksiin.

  Tykkää

 28. Varmaankin niin infarktit, kuin sydän/ verisuonitauteihin kuollaan lisääntyvästi 2030-2040 luvulle asti, sen jälkeen alkanee tai on jo alkanut luonnollisen poistuman kautta määrät vähentymään.

  Tykkää

 29. Nykyajan ongelma onkin se, miten pitää kolesterolipitoisuus riittävän pienenä. Tiukalla kasvisruokavaliolla ja liikunnalla se onnistuisi, mutta tuskin enemmistölle (6). Elintapamuutokset ovat epäilemättä ensisijaisia lääkehoitoon nähden (ja myös sen aikana), mutta se ei nykyisin välttämättä onnistu, jos valtaosa ruokailusta tapahtuu muualla kuin kotona. Tässä kohdin amerikkalaissuositus on nahkapäätös: ilman kolesterolitavoitteita ateroskleroosi vääjäämättä etenee, vaikka kokonaisriski huomioimalla kliiniset tapahtumat vähenevätkin ainakin lyhyellä tähtäimellä.

  Edellä olevan perusteella ei olekaan ihme, että toistaiseksi tehokkaimmat ja massiivisen kliinisen näytön omaavat statiinit ovat olleet myös huimaava taloudellinen menestys. Tämä on herättänyt ymmärrettävää kateutta, mutta toisaalta suuressa käyttäjäjoukossa myös harvinaisempia sivuvaikutuksia tulee esille paljon. Paha kello kauas kuuluu: yksi sivuoireinen saa huomiota, yhdeksän hiljaista ilman haittoja ei. Statiinien sivuvaikutukset ja vastustus ovatkin poikineet hyvin mielenkiintoisen valikoiman nettikirjoituksia ja tiedepopulistista kirjallisuutta, joka lienee lähinnä verrattavissa rokotevastaisiin kampanjoihin.

  Vaikka statiineilla on toki tietyt kiistämättömät sivuvaikutuksensa (7), niiden suurin hankaluus on se, etteivät kaikki statiinihoidosta hyötyvät voi sitä käyttää joko ollenkaan tai riittävän tehokkaana annoksena. Tässä on tilausta uusille kolesterolitasoa alentaville lääkkeille. Erityisen kiinnostavia ovat PCSK9-proteiinin toiminnan estäjät, joita voidaan ainakin tähänastisen kokemuksen mukaan pitää LDL-kolesterolipitoisuuden pienentämisen täsmähoitona. Etuna on ihonalainen annostelu 1-2 kertaa kuukaudessa, mikä saattaa kohentaa hoitoon sitoutumista. Nykyaikaisen lääkekehityksen osoituksena voidaan pitää sitä, että lääke on olemassa jo runsas 10 vuotta sen vaikutusmekanismin tunnistamisen jälkeen (5).

  Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun valtimotautien ehkäisyä syvällisesti muuttaneen 4S-simvastatiinitutkimuksen tulokset julkaistiin (8). Ollaanko nyt uuden harppauksen kynnyksellä, se saa valaistusta meneillään olevissa satunnaistetuissa hoitotutkimuksissa PCSK9-estäjillä.

  Julkaistu Lääkärilehdessä 5/14.

  Kirjoittanut:
  Timo Strandberg
  LKT, professori, ylilääkäri
  Helsingin yliopisto,
  Oulun yliopisto,
  HUS, Medisiininen tulosyksikkö

  http://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/ldl-kolesteroli-on-ainoa-valtimotaudin-syytekija/

  Tykkää

 30. Riskipotilaiden ei pidä lopettaa statiinihoitoa

  ”Jyväskyläläinen diplomi-insinööri Leino Utriainen oli yksi Kolesterolipommi-ohjelman haastateltavista. Vaikka hän kokee missiokseen saarnata statiinien haitoista, hän on huolissaan niistä korkean riskin potilaista, jotka ovat lopettaneet kolesterolilääkityksen televisio-ohjelman innoittamana.”

  Fiksua puhetta, pakko myöntää. Statiinit on tarpeen juuri ns. riskryhmälle. Sydänleikatut nyt lähinnä tulee mieleen. Pienen riskin potilaat(Utriainen) ovat harmaalla alueella ja vastuunsahan se on potilaallakin.

  ”- Jos potilaalla ei ole muuta riskitekijää kuin korkea kolesteroli, pitää olla tarkkana. Viimeistään silloin, kun kokonaiskolesteroli on yli 8 ja LDL-kolesteroli yli 6, lukemia voidaan pitää jo yksinään perusteena statiinihoidolle, katsoo Vanhanen.

  Hän huomauttaa, että hoitokuvioon kuuluu myös potilaan motivoiminen elintapamuutokseen ja sen tehon katsominen ennen kuin statiinihoito aloitetaan terveelle. Esimerkiksi ruokavaliohoidolla kokonaiskolesterolia pystytään pienentämään 5-10 prosenttia, joskus enemmänkin. Ruokavalion tehoa voidaan lisätä käyttämällä sitostanoli- tai sitosterolituotteita.”

  Niin, yleensä ensin suositellaan elämäntapamuutoksia. Jos ei sitten ole halua muuttaa laivan suuntaa, suositellaan lääkkeitä. Pakkohan niitä ei ole syödä. Samainen lääkäri myöntää, että Statiinitkaan eivät ole haitattomia ja haittoja tulee kartoittaa. Ihan oikein.

  http://www.sydan.fi/jutut/juttu/-/view/134987#.U9ntJPl_vTE

  Tykkää

 31. ”totta toinen puoli” osuu oikeaan, mutta jättää kesken syvällisemmän analyysin:

  ”Jotkut syövät turhaan ja jotkut hyötyvät niistä.”

  Käsittääkseni ne jotka hyötyvät ovat suuri vähemmistö, jolloin investoitu 2 miljardia euroa ei vastaa millään sitä vaikuttavuutta, jota lääkkeillä haetaan.

  ”Parempi kun ei tarvitsisi syödä minkäänlaisia pillereitä.”

  Tässä on asian ydin. Ei ihminen kehity, ellei se muuta tottumuksiaan. Mutta muuttaako ihminen tottumuksia, jos annetaan ymmärtää pillerin parantavan?

  ”Jotkut tilaavat netistä lääkkeensä pitkin maailmaa tietämättä mitä syövät ja niitä ei tutki kukaan.”

  Miksi? Siksi, että ihmiset kuvittelevat pillerin parantavan.

  ”Onhan tupakka ja viinakin vaarallisia ihan todistetusti mutta ei se näytä suomalaisia haittaavan.”

  Ei haittaa, koska luotetaan siihen, että pilleri (ja sairaanhoitojärjestelmä) kyllä hoitaa jos tulee pipi.

  ”Suurin osa pärjäisi syömällä terveellisesti ja nostamalla takapuolensa sohvalta ja panisi liikettä niveliin. Ylipainoisia ja laiskoja liikkujia on maa pullollaan.”

  Tässä on se ongelma, ettei ihmiset tiedä mikä on terveellistä ja mikä on alkusyy liikkumattomuudelle.

  Mikäli ihminen sokeroi aivonsa (höttö)hiilareilla, aiheuttaa se ”sohvalöhö-ilmiön”, joka on aivokemiallinen eikä johdu ihmisen tahdosta.

  Kun alkusyy korjataan, ihminen alkaa liikkua luontaisesti, ilman, että liikutaan hampaat irvessä stressaten, joka on vielä pahempi kuin sata kiloa ylipainoa.

  Tykkää

 32. Leivän, perunan ja muiden huonojen hiilihydraattien syömisen lopettaminen pudottaa painon ja sokeriarvojen lisäksi myös huonoja kolesteroliarvoja ja lisää hyviä. Ainakin mulla, 10vuotta karpanneella

  Tykkää

 33. Glämöyr kirjoitti: Riskipotilaiden ei pidä lopettaa statiinihoitoa

  ”Jyväskyläläinen diplomi-insinööri Leino Utriainen oli yksi Kolesterolipommi-ohjelman haastateltavista. Vaikka hän kokee missiokseen saarnata statiinien haitoista, hän on huolissaan niistä korkean riskin potilaista, jotka ovat lopettaneet kolesterolilääkityksen televisio-ohjelman innoittamana.”

  Tämä todella oli mielipiteeni vuonna 2011. Tämän jälkeen on tullut paljon uusia tutkimuksia ja tietoja. Taas lisätieto lisää tuskaa. On selvinnyt, että statiini aiheuttaa esim. runsaasti myös uusia diabeteksiä sekä pahentaa entisiä kahdella mekanismilla:

  1) Tuhoaa haiman betasoluja, jolloin insuliinin eritys vähenee ja veren glukoosi nousee.
  2) Aiheuttaa osalle potilaista insuliiniresistenssiä t.s. insuliini ei vaikuta niinkuin sen pitäisi vaikuttaa.

  Tämä tarkoittaa, että suuren riskin potilaista diabetikoille statiinista on enemmän erilaisia haittoja kuin hyötyjä. Tämä on suuri ryhmä potilaita.

  Luotettavalta vaikuttavan tutkimuksen mukaan vanhahkoilla sydänvikaisilla potilailla statiini nopeutti kuoleman tuloa. Hekin (mekin) ovat n.s. suuren riskin potilaita.

  Tilastokeskuksen kuolemansyyrekisterien mukaan statiiniaikakaudella viimeisen 10 vuoden aikana aorttaläppäkuolemat, sydänlihaskuolemat, äkilliset verenpainehäiriökuolemat ja ennen kaikkea pitkäaikaiset hitaasti sepelvaltimoita tukkivat ahtautumat (kalkkeutumat ?) aiheuttavat nopeasti lisääntyvällä vauhdilla kuolemia. On hyvin ilmeistä, että tämä noin vuonna 2004 tapahtunut merkittävä käänne on statiinien laajamittaisen PITKÄAIKAISKÄYTÖN syytä.

  Nämä ovat statiinin pitkäaikaiskäytön PIILOVAIKUTUKSIA. Ne tulevat niin hitaasti, että ne eivät ehdi näkyä lääketutkimusten potilaskokeissa, mitkä kestävät vain muutamia vuosia.

  YHTEENVETO
  Tämän hetken aito käsitykseni on, että statiineista on enemmän hyötyä kuin haittaa vain perinöllistä FH-kolesterolitautia sairastaville potilaille. Heitä Suomessa on 10 000 – 11 000.

  TALOUDELLISET SITOUMUKSENI
  Minulla ei ole taloudellisia eikä henkisiä eturistiriitoja mihinkään suuntaan ellei eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen maksamaa eläkettä ja statiinin aiheuttamasta suunniteltua aikaisemmasta eläkkeelle joutumisesta tulevaa Lääkevahinkovakuutuspoolin lisäeläkettä lasketa eturistiriidoiksi.

  Tykkää

 34. Luja näyttäis usko olevan. Teoria . . paha kolesteroli alas ja hyvä ylös. Vaan mistä näyttö kolesterolin syyllisyydestä valtimotauteihin? Ei mistään. On lukeineita miehiä ja naisia vakuuttamassa ..olkoon vaikka Kiinan keisarikin sitä mieltä. Siinä on puuttuva rengas kuten ihmisen ja apinan välillä.

  Kaikki lekuritkaan ei usko siihen höpöön. Minua hoitanut sydänlekuri vakuutti tulpan olevan kalkkia vaan statiinimyrkky risätti pitää jonkun pakottavan syyn mukaan kirijoottaa.

  Kunhan joku löytää sen puuttuvan renkaan kolesterolin ja valtimotulpan väliltä..

  Olisko ollut aikansa nettikirjoitus se siellä kirkonovessa Saksanmaalla johon valtionkirkko oppinsa perustaa?

  Tykkää

 35. Leivän, perunan ja muiden huonojen hiilihydraattien syömisen lopettaminen pudottaa painon ja sokeriarvojen lisäksi myös huonoja kolesteroliarvoja ja lisää hyviä. Ainakin mulla, 10 vuotta karpanneella
  ……………………………………………………
  Tyyppi 2 oikeilla jäljillä! Kaikki hiilihydraatit ovat huonoja. Määrä ja henkilön metabolia ratkaisevat kuinka paljon niitä voi syödä. Paras olisi terveenkin pysyä alle 100g/pvä

  Uuden VHH-tutkimuksen 12 teesiä

  – Korkea verensokeri kertoo diabeteksen huonosta hoitotasapainosta
  – Lihavuus johtuu kohonneesta hiilihydraattikuormasta
  – Hiilihydraattien rajoittamisesta on aina hyötyä huolimatta mitä tapahtuu painolle
  – HH-rajoitus tuo parhaan laihdutustuloksen
  – HH-rajoitus antaa usein parhaat riskimarkkeritulokset
  – Yleensä on paras korvata hiilarit proteiinilla
  – Eläinrasvan lisäys ei lisää sv-tautiriskiä
  – Triglyseridien määrään vaikuttaa enemmän hiilari kuin rasva(LDL,HDL)
  – Pitkäsokeri(HbA1c) on diabeteskomplikaatioden paras riskimarkkeri
  – Hiilarien vähennys on tärkein keino vähentää triglyseridejä ja kohotta hyvää HDLää,joka samalla vähentää sv-tautiriskiä
  – VHH-dieetti vähentää potilaan lääkemäärää ja usein poistaa kaikkien lääkkeiden tarpeen
  – Verensokerin alentaminen VHH-dieetillä ei aiheuta mitään vaarallisia sivuvaikutuksia potilaalle
  http://tinyurl.com/m3bvpqk

  Tykkää

 36. Otsikkokuvan perusteella :

  Suositteleeko Christer Sunqvist siis että
  myös..

  ..D-vitamiinit nimeltänsä ”Devisol” pitää viskata roskakoriin hyvinvointia vaarantavina ?

  Nehän tekee myös Orion..

  Tykkää

 37. Statiinien sivuvaikutuksia esiintyy eniten niillä henkilöillä, joiden D-vitamiinin saanti on niukkaa, kirjoitti oululainen ”statiinimafioso” prof. Timo Strandberg hiljattain. Toinen syy statiinien ikäviin sivuvaikutuksiin on se, että statiinit estävät maksaa tuottamasta ubikinonia eli koentsyymi Q10:tä, jolloin sen pitoisuus veressä ja muissa kudoksissa pienenee. Q10:n puute aiheuttaa lihaksistossa energian puutetta, väsymystä ja kipuja.

  Statiinien sivuvaikutuksia voitaisiin siis ehkäistä ja vähentää huolehtimalla riittävästi D-vitamiinin saannista, niin että S-D-25 nousee 125-150 nmoliin/l. Toiseksi statiinien käyttäjien kannattaisi nauttia ubikinonia vähintään 100 mg päivässä.

  Uusi tutkimus osoittaa, että berberiini tehostaa atorvastatiinin (Lipitor) antiaterogeenista vaikutusta. Berberiinin käyttö ravintolisänä voi siis vähentää statiinin tarvetta, jolloin myös sen sivuvaikutusriski voi pienentyä.

  Chi L, Peng L, Pan N, Hu X, Zhang Y. The anti-atherogenic effects of berberine on foam cell formation are mediated through the upregulation of sirtuin 1. International Journal of Molecular Medicine. 2014 Jul 28. doi: 10.3892/ijmm.2014.1868.
  http://www.spandidos-publications.com/10.3892/ijmm.2014.1868

  Tykkää

 38. Kyllä kansa tietää ja saa sellaiset asiantuntijat kuin ansaitseekin: sundqvistit, toloset ja muut puoskarit.

  No, ei ihan näin, sillä onneksi valtaosa suomalaista toki osaa ajatella ja luottaa vielä oikeisiin lääkäreihin.

  Tykkää

 39. Tyy kirjoitti:

  No, ei ihan näin, sillä onneksi valtaosa suomalaista toki osaa ajatella ja luottaa vielä oikeisiin lääkäreihin.
  …………………………………………….
  Luottaa ken luottaa? Ja tulokset on nähtävissä. Puolet kansasta on lihavia,puoli miljoonaa kärsii diabeteksesta. Eikä sydäntauditkaan ole hävinneet minnekkään vaan statiinit jopa lisäävät niitä. Ei auta enää edes ”oikeitten lääkärien” pallolaajennukset.

  Oiskos systeemissä vikaa? Ettei vaan Suomi olis puska-puoskareitten vallassa?

  Tykkää

 40. Minkälaiset ovat näiden ”virallisten höttöhiilihytrattipillerilääkärien” näytöt diabeteksen, syänkohtauksien ym hoidossa?

  Surkeat. Vain lääketehtaiden myyntikäyrät on saatu kuntoon.

  Tykkää

 41. Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta 4S-tutkimuksen valmistumisesta. Sen avulla lääkeyritys Merck (MSD Euroopassa) sokaisi asiantuntijoiden silmät uskomaan statiiniin jopa ihmelääkkeenä.

  Leino Utriainen kertoo surullisen totuuden blogissaan:
  http://tinyurl.com/of44s4r

  Tykkää

 42. Voisiko Leino U. ja Mie osallistua A-Talk -keskusteluohjelmaan statskujen autuaaksitekevistä tai valheellisista terveysvaikutuksista??

  Jos Mie kieltäytyy, voidaanko tilalle kysäistä Oulusta Timppa S. tai ohukainen?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s