JFK, Nokia ja taikaluoti-teoria

Kun turpaduunarin tekstissä John F. Kennedy ja Nokia mainitaan samassa artiklassa, niin asiaan liittyy tietenkin myös lääketeollisuus, joka innokkaasti on ominut taikaluotiteorian omiin hämäriin tarkoitusperiinsä.

.

.

Taikaluoti-teoria kiteytettynä tarkoittaa sitä, että yksi luoti tekee käsittämättömiä ihmeitä eikä sen kulkureitti noudata normaaleja fysiikan eikä biologian lakeja. Lääketieteen alalla teoriaa voitaisiin kutsua termillä taikapilleri-teoria. Warrenin komitea ei siis tehnyt turhaa salailutyötä.

Turpaduunarin mielenkiinnon asiaan herätti taaskin lääketeollisuuden aivopesujulkaisu Helsingin Sanomat ja sen perjantai-numero 17.10.2014.

Toimittaja Tuomo Tamminen oli korvat höröllä kuunnellut mitä Helsingin Yliopiston immunologian professori Seppo Meri hänelle satuili, ja lehteen pääsikin seuraavia lauseita:

”Mitään ihmelääkettä ei probiooteistakaan tuosta vain saada, sillä jo parin vuoden ikäisen lapsen mikrobisto on hyvin vakaa. Antibioottikuuri tai sairaus voi sekoittaa sen joksikin aikaa, mutta lopulta oma mikrobikanta yleensä aina palaa.”

Sitaatin tekee mielenkiintoiseksi se, että Helsingin Sanomien artikkelin alkupuoli käsitteli amerikkalaisia tutkimuksia jotka olivat päätyneet täysin vastakkaiseen johtopäätökseen:

Kaikki suuhun tungettu vaikuttaa suoliston bakteerien kantaan ja paljon.

Suomalainen lääkärien opetus siis noudattaa lääketeollisuuden lanseeraamaa taikapilleri-teoriaa. Esimerkiksi lasten korvatulehduksiin yleisesti popsittu laajaspektrinen penisilliini-antibiootti amoksisilliini-klavulaanihappo-tabletti menee lääkärien mielestä suoraan suusta lapsen korvaan, eikä osu matkalla suolistobakteereihin eikä maksaan eikä verisuoniin. Teorian on omaksunut melkoisen moni, koska joka kolmas suomalainen käyttää vuosittain antibiootteja. Siis yli 1,7 miljoonaa ihmistä.

suuseksi

Vanha harmaapartainen ystäväni Birdie hieman kiteyttää tieteen todellista logiikkaa melko kansanomaisin termein:

”Suuseksi ei ole tehnyt ketään raskaaksi, joten yhdisteiden annostelutavalla on siis väliä. Ruiskutus sisään on eri asia kuin mälli suussa myös antibioottien kohdalla.”

Toki Birdie muistaa myös hieman virallisempaa lääketieteen historiaa. Kun esimerkiksi Addisonin taudista eli lisämunuaisen vajaatoiminnasta kärsinyt presidentti John F. Kennedy oli antibiootti-kuurilla samaan aikaan kun Japanin pääministeri Hayato Ikeda oli vierailulla Yhdysvalloissa vuonna 1961, niin Kennedy sai penisilliininsä piikkinä perseeseen, mutta piristeet kuten Ritalin menivät suun kautta. Suolistoa ei yritetty tappaa vaan piristää.

Useassa lääketieteellisessä lehdessä onkin pohdittu miksi kaikki länsimaiden lääketieteelliset ongelmat näyttäisivät alkaneen vasta 1980-luvulla. Kasarimuoti oli myös kauheata, mutta se ei ehkä ole lääketehtaiden vika. Sen sijaan ongelma koskee myös eläinlääketiedettä, jolla alalla injektiot ovat tosin taas yleistymässä ja suun kautta otetut antibiootit vähenemässä.

Birdie ja moni muukin, esimerkiksi Joan Fallon, syyttää englantilaisia ja varsinkin Beecham-yhtiön vuonna 2004 kuollutta pääkemistiä nimeltä Frank Peter Doyle.

klavuliini

Entisen Beecham-yhtiön eli nykyisen GSK:n Augmentin-nimellä markkinoitu amoksisilliini-klavulaanihappo aloitti suun kautta otettavien laajaspektristen antibioottien kultakauden ja mullisti maailman terveyden. Terveistä tulikin sairaita.

Salaliitto-teoreetikoille tiedoksi, että rakennuksen jossa lääkeyhtiö Beecham toimi omisti ennen Paul Rykens, Unilever-yhtiön johtaja ja myöhemmin yksi Bilderberg-ryhmän perustajista Joseph Retinger apunaan.

Suomessa vuonna 2013 amoksisilliiniä popsi peräti 458879 ihmistä, joista osa sai useammankin kuurin. Kyllä siinä suoliston bakteerit ovat ihmeissään ja korvissa soi kun lapsilla pistetään elimistö uuteen uskoon. Aineen ominaisuuksiin kuuluu myös enterohepaattinen kierto, joka maallikkokielellä tarkoittaa että osa suolistosta maksaan jo erittyneistä molekyyleistä palaa sappinesteen avulla takaisin suoleen. Potilas joutuu siis todelliseen noidankehään. Suolisto on joukkotuhonnan kohteena.

Koska ihmisen ruoansulatuskanavassa on kymmenen kertaa enemmän mikrobeja kuin koko muussa kehossa on soluja yhteensä, niin suolistobakteerien joukkotuho ei kuulosta hyvältä idealta millään logiikalla, paitsi tietenkin lääkäri-logiikalla.

Terveellä ihmisellä suolistobakteeristo lisäksi tuottaa esimerkiksi aineita kuten biotiini, K2-vitamiini ja B12-vitamiini. Birdien mukaan näiden kolmen vitamiinin puutosoireet vastaavatkin kumman hyvin nykyisiä länsimaisia kansantauteja.

Tavalliselle pulliaiselle edellä luetelluista vitamiineista tuntemattomin on luultavasti K2. Kuopion Aivopesulan Arja Erkkilä vähätteli K2-vitamiinia Iltalehdessä 16.09.2014 ja jutussa luki seuraavaa:

”K-vitamiinia tutkinut yliopistonlehtori Arja Erkkilä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselta on hyvin epäileväinen K2-vitamiinituotteiden laajoista terveysvaikutuksista.”

Samainen Arja T. Erkkilä ja Sarah L. Booth olivat kuitenkin vuonna 2008 tutkineet että K2-vitamiini alentaa verisuonien kalkkeutumista ja sydäntautikuolemia sekä myös yleistä kuolleisuutta mihin tahansa tautiin. Turpaduunari pitää tällaista kyllä positiivisena merkkinä K2-vitamiinin hyödyllisyydestä. Varsinkin K2-vitamiinin muoto menakinoni-7 eli MK-7 näyttää olevan hyödyllinen.

heatley

Vaikka antibiootit ovat lääkeryhmänä yksi historian kirkkaimmista onnistumisista, tuo maine on ajalta jolloin penisilliini saatiin piikkinä perseeseen ja annettiin vain oikeasti sairaille.

Kovinta tuhoa tulee aikaiseksi kun suun kautta otettaviin antibiootteihin yhdistetään virallisterveellinen pitkäketjuisia monityydyttymättömiä rasvahappoja suosiva ravinto jota Ursula Schwab suosittelee.

Koska kylomikronit siirtävät pitkien rasvahappojen ohella myös enterobakteereita maksan kautta vereen, niin potilaan vääristynyt bakteerikanta leviää hiljaa hiipien myös muualle elimistöön tulehduksia aiheuttamaan. Syntyy hiljainen tulehdus, kuten Barry Sears asian ilmaisee.

Vastaavasti lyhyet ja keskipitkät tyydyttyneet rasvahapot eivät käytä kylomikroneita lainkaan, joten voin ja MCT-öljyn käyttö vähentää tulehduksia. Voi ja perunat hakkaa siis terveellisyydessä makaronin ja rypsiöljyn.

Esimerkiksi autismi-tyyppisten oireiden kasvu, diabeteksen yleistyminen ja myksedeema-tyyppisen turvotus-lihavuuden lisääntyminen näyttäisivät selittyvän suolistobakteerien vääristyneellä kannalla, ja varsinkin lapsuusiässä tapahtuneella Clostridium-bakteerien liikakasvulla ja maitosokeria hajottavien bakteerien vähentymisellä. Antibiootit tappavat suolesta juuri aivan väärät bakteerit.

Marion Gruner ohjasi vuonna 2011 52-minuuttisen tv-dokumentin nimeltä ”The Autism Enigma”, jossa Ellen Bolte ja Sidney Finegold valottavat omine teorioineen autismin ja suoliston bakteerien linkkejä. Suomessa ohjelma näkyi nimellä ”Autismin arvoitus”.

cheri

Antibiootti-ryhmistä taas fluorokinolonit on yhdistetty sidekudosvaurioihin jotka ovat vieneet ihmisiä jopa pyörätuoliin, myös Suomessa. Antibioottien ”friendly fire” osuu taas vääriin kohteisiin.

Vuonna 2009 Nancy Edwards ohjasi DVD-myynnissäkin olevan dokumentin ”Certain Adverse Events”, jossa esiintyy esimerkiksi Illinoisilainen teinityttö Cheri Fakes, joka joutui fluorokinoloni-antibiootin takia pyörätuoliin. Eläkeläinen John Schedin taitaa kuitenkin olla eniten korvauksia fluorokinolonin takia saanut potilas.

FDA langetti fluorokinoloneille Black Box -varoituksen vuonna 2008, mutta Suomessa lääkkeitä popsi vuonna 2013 iloisen tietämättöminä vaaroista peräti 129706 ihmistä, eli joka kolmastoista antibioottien käyttäjä.

Tavallinen aivopesty arvauskeskuslääkäri sanoo tietenkin tällaisen tieteellisen ongelman olevan täyttä paskaa, ja onkin parannuskeinon suhteen lähempänä kuin arvaakaan.

Ulosteensiirtoja on tehty jo 1950-luvulta lähtien suolistobakteerien tilan parantamiseksi, mutta Ilan Youngster tiimeineen Harvardissa on kehitellyt paskapillerin kiireisille nykyajan ihmisille. Tulevaisuudessa siis poliitikot puhuvat paskaa ja potilaat syövät paskaa. Jänikset syövät joskus papanoitaan juuri vitamiinien takaisinsaanin takia.

Jostain niitä bakteereja on pakko saada tarpeeksi kirjava joukko, kun virallisterveellinen ruokavalio ja suihin otetut antibiootit on kutistanut skaalan vain leegioon pahoja bakteereja.

Turpaduunari ei itse vielä aio alkaa mitä tahansa paskaa nielemään, vaan tyytyy rasvaisen jogurtin ja muiden probioottisten hapanmaitotuotteiden kuten AB-piimän parantavaan voimaan.

Kiinalainen mikrobiologi Liping Zhao on havainnut että yleistyessään suolistobakteeri B29 lihottaa ihmisen, joten ruokavalio jolla säädellään suoliston mikrobikantaa laihduttaa jopa ilman kalorimäärän vähennystä. Tärkeintä on se mitä elimistö saa ravinnosta irti eikä se mitä ravintoarvoja lautasella on.

Usein unohdettu tekijä onkin ruoan lämpötila, sillä lämmin ruoka tehostaa entsyymitoimintaa paremmin kuin kylmä ruisleipä päällään Benecol-margariinia ja nahistunut salaatinlehti. Kyllä itse leivottu uunituore sämpylä voittaa kaupan kuivat patongit.

Mikäli jotakuta lukijaa muuten vielä kiinnostaa miten se otsikossa mainittu Nokia liittyy asiaan, niin sanonpahan vain että Nokiallakin voi demonstroida tätä taikaluoti-teoriaa ja annostelutavan merkitystä.

Kun norjalainen Endre Holen ja McKinsey-yhtiö palkattiin aikoinaan pelastamaan Nokia ja suomalaiset kännykät, niin kävikin niin että luova strategiaosasto kuivui kasaan ja koko firma haihtui pois. Massiivinen suoraan Molokin kitaan väärin annosteltu lääkeannos tappoikin yhtiön aivot, kun oikein ruiskutetut vapaapäivät olisivat saaneet luovuuden kukkimaan kuin Piilaaksossa konsanaan. Stephen Elop ja Nokia valitsi kuitenkin askeleenlyhentäjät, ihan niin kuin sinun lääkärisi, ei siis itselleen mutta muille. M.O.T.

 

60 kommenttia artikkeliin ”JFK, Nokia ja taikaluoti-teoria

  1. Olen antanut asiantuntijan kertoa itselleni että suolistobaktreerit tuottavat serotoniinia, luonnon omaa ”ilomolekyyliä”. Tohtori Tolosen palstalta olen myös lukenut vastaavan väitteen siitä että maitohappobakteerien syönti vaikuttaa mielialaa. Mikäli tämä pitää paikkansa, on suolistolla (ja sen bakteereilla) todella merkittävä rooli ihmis olennon arkipäivässä. Turbaduunari on ehdottomasti oikeilla jäljillä (jälleen kerran), koska antibiootit tappavat suolistobakteereja ja vaikuttavat kaiken muun lisäksi mielialaan negatiivisesti. — Antibiootin käyttäjä masentuu, menee lääkäriin ja saa masennuslääkkeen Lääketeollisuus kerää rahat ja hieroo iloisesti tyytyväisenä käsiään. .

    Tykkää

    1. Oikeassa on ylipoppamies. Suolistobakteerit tuottavat serotoniinia. Ainakin jos on uskomista Turun yliopiston bakteeriopin professoria Pentti Huovista.

      Tykkää

      1. ”How the bacteria in our gut affect our cravings for food
        This brings us to the topic of food cravings. Scientists have largely debunked the myth that food cravings are our bodies’ way of letting us know that we need a specific type of nutrient. Instead, an emerging body of research suggests that our food cravings may actually be significantly shaped by the bacteria that we have inside our gut. In order to explore this further we will cover the role of gut microbes.”
        http://medicalxpress.com/news/2014-11-bacteria-gut-affect-cravings-food.html

        Tykkää

  2. Salaliittoteoreetikoille tiedoksi, että ensi yönä tulee Neloselta Jesse Venturan salaliittoteoriat, aiheena JFK. Silkka salaliittohan se oli, vaikkei niin törkeä kuin tämä Hesarin juttu. Uusintalähetys taitaa tulla parin yön päästä.

    Tykkää

    1. Heh, jotkut salaliittoteoriat ovat ihan kaistapäisiä kuten esim. kemikaalivanat. JFK ja taikaluoti lienee aika lähellä totuutta.

      Tykkää

    2. Joo-o, salaliitto hämää ihmisiä kehittämällä tarinan salaliitosta. CIA:lla, FBI:lla, Amerikan poliisivoimilla ja presidentin suojamiehillä ei riitä ylpeys kertoa, että Fidel Castroa ja pieni Kuuba pystyi siihen, mihin iso USA ei pystynyt. CIA yritti tappaa Castron monta kertaa, mutta epäonnistui. Kuuban lähettämät KGB:n tappajat onnistuivat heti.

      Nykyinen tilanne on sama. Putin saa tehtyä salaisia operaatioita aivan tuossa nenän alla ja me vaan töllötetään & ihmetellään dosenttia & kumppaneita.

      Tykkää

  3. Vatsan hyvinvointi on se joka takaa ihmisen hyvinvoinnin.
    Tarkailkaapa itseänne ,kun on huono olo tai v-aa.
    Vatsalla on siinä aina jotain sanomista ,sieltä tulee sellaista murinaa että ei elämä tunnu hyvältä.
    Ruoka-vatsa-hyväolo.

    Tykkää

  4. ”Kovien rasvojen ja sydäntautien välillä ei ole yhteyttä, mutta liika rasvojen syönti on haitallista. Rasvan laadulla ei ole vaikutusta kuolleisuuteen lukuun ottamatta kalarasvoja, joilla on suojaavaa vaikutusta.
    Kuolleisuutta lisäävät vain hyvin matalat ja hyvin korkeat kolesteroliarvot. Sen sijaan kolesterolitason ollessa noin viidestä kahdeksaan, jopa yhdeksään, kuolleisuus on vähäisintä.
    Tällaista uusinta kansainvälistä tutkimustietoa toi lääketieteen ja kirurgian tohtori, sydän- ja verisuonitautien lääkehoitoon perehtynyt professori Heikki Karppanen (kuvassa).
    Tutkimustulokset eivät Karppasta yllättäneet, sillä hänen mukaansa jo 1990-luvulla on ollut tiedossa, ettei kolesterolilla ole sellaista vaikutusta kuolleisuuteen kuin on luultu.
    -  Maailmassa tuhatmiljoonaa ihmistä syö kolesterolilääkkeitä alentaakseen kolesterolia, joka tosiasiassa on hyvällä tasolla. Statiinien keksiminen oli huikea bisnes. Aina kun edellisen version patentti vanhenee ja hinta romahtaa, markkinoille tuodaan kaksikymmentä kertaa kalliimpi lääke, josta sanotaan, että vain se tehoaa.
    Erityisen ikävänä Karppanen pitää sitä, että kolesterolilääkkeillä on ollut paljon haittavaikutuksia. Hän korostaa kuitenkin, ettei lääkitystä tulee kokonaan kieltää, sillä on pieni osa ihmisiä, jotka siitä hyötyvät.
    Karppanen pitää uutta tutkimusta erittäin luotettavana, koska sen tekijänä ovat olleet maailman parhaiden yliopistojen parhaat tutkijat. Tutkimukseen osallistui 18 maasta peräti 600  000 henkeä.
    Karppanen huomasi tutkimustuloksen ulkomaisesta julkaisusta. Se, että kotimaassa siitä on oltu hiljaa, johtunee siitä, etteivät tulokset tue yleistä käsitystä.”
    http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/60090-uusi-tutkimus-valtaosa-ihmisista-syo-turhaan-kolesterolilaakkeita

    Tykkää

    1. Huomasin saman uutisen. Näinhän se menee: Ravitsemuksen laiva on ajamassa karille. Ehkä ulkomaiden uutiset ja hiljentyvät vanhat huru-ukot ja heidän tilalleen nostettavat toivonkipinät vielä voivat laivan kurssin muuttaa?

      Tykkää

      1. Minun henkilökohtainen näkemys on että Suomesssa pitäisi olla vitamiini, lääke ja ruokateollisuuden sidonnaisuuksista vapaa ryhmä joka olisi vastuussa virallisista suosituksista. Jos Suomessa ei ole/olisi riittävän tasokkaita rippumattomia asiantuntijoita niin sitten ulkoistus kansainvälisille riippumattomille ryhmille.

        Tykkää

      2. Olen kanssasi prikulleen samaa mieltä ja toivon todellakin että ”toivonkipinät” vielä voivat laivan kääntää”. Mutta senverran vanhana kaakina kerron sinulle ettei se ikä ole sen kääntymisen esteenä vaan se ettei osaa käyttää sitä järkikultaansa oikein. Ja suurin syy sen järjenkäytön esteenä on se yhä suurenevaan ”uskonlahkoon uskovien määrä eli auktoriteettien toilauksiin ja valheisiin uskominen valitettavasti.

        Tykkää

    2. Äsken oli televisiossa ohjelma, jossa kerrottiin, että kovat rasvat ja suolistobakteerit yhdessä mudostavat riskin sairastua. Tälläinen kombinaatio on erittäin vaikea tutkittava, sillä siihen tarvittaisiin tilastollisia monimuuttujamenetelmiä, paljon tutkimuksia ja aukoton tilastointi diagnooseineen. Ei liene nyt mahdollista.

      Tykkää

  5. ”A new Danish-led research suggests that signs of brain aging can be postponed in mice if placed on a high-fat diet.

    Our brain has a constant need for fuel in the form of either sugar or so-called ketones. Ketones are the brain’s fuel reserve, and, in particular, play an important role in periods of low blood sugar levels, e.g. if you are fasting. This is because the body breaks down fat if it needs sugar, and during this process it produces ketones. The researchers see a particular positive effect when the mice are given the so-called medium chain fatty acids — e.g. from coconut oil.”

    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141105112614.htm

    Tykkää

      1. Tästä hieman taustaa…

        ”Medium chain fatty acid metabolism and energy expenditure: obesity treatment implications.

        The metabolic discrimination between varying fatty acids begins in the GI tract, with MCFA being absorbed more efficiently than long chain fatty acids (LFCA). Subsequently, MCFA are transported in the portal blood directly to the liver, unlike LCFA which are incorporated into chylomicrons and transported through lymph. These structure based differences continue through the processes of fat utilization; MCFA enter the mitochondria independently of the carnitine transport system and undergo preferential oxidation. Variations in ketogenic and lipogenic capacity also exist. Such metabolic discrimination is supported by data in animals and humans showing increases in postprandial energy expenditure after short term feeding with MCFA. In long term MCFA feeding in animals, weight accretion has been attenuated. These differences in metabolic handling of MCFA versus LCFA are considered with the conclusion that MCFA hold potential as weight loss agents.”
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9570335

        Tykkää

  6. Hyvä artikkeli. Monikohan se tajuaa?

    Tähän sopiikin kuin nenä päähän, näin nenäpäivänä, dokumentti http://microbirth.com/

    … se pitäisi ehdottomasti kaikkien raskaana olevien ja imettävien äitien nähdä. Siitä tajuaa myös miksi ne suolistobakteerit ovat niin tärkeitä ja miksi imetys on niin tärkeää. Esimerkkinä äidinmaidon oligosakkaridit, jotka ravitsevat suolistobakteereita, ei lasta.

    Olen yrittänyt pohtia sitä, miksi tässä maassa on niin näköalattomia, helposti huijattavia ihmisiä? Onko niin, että kyseenalaistaminen on ihan oikeasti tapettu ajattelustamme? Mikäli joku silmät kirkkaina väittää, että probiooteista (ja niiden ravinteesta prebiooteista) ei muka ole hyötyä, pitää olla todella aivopesty tapaus. Sellaisen ihmisen soisi opiskelevan edes perusteet siitä, miten solut kommunikoivat keskenään. Jopa patogeenit, kuten toksoplasma, osaa ohjata aivojamme https://www.youtube.com/watch?v=m3x3TMdkGdQ niin miksi sitten ei tavalliset bakteerit, jotka ovat olleet maapallolla 3,4 miljardia vuotta, ei muka tiimiytyisi ihmissolujen kanssa?

    Herra nimeltään Jonathan Eisen on käsittääkseni tällä hetkellä ykkösnimi, joka näistä asioista tietää. Ehkä nämä aivopestyt voisivat hieman kysellä häneltä tietoa? Aloittaen vaikka tästä https://phylogenomics.wordpress.com/

    Tykkää

    1. Kiitos Tuomari. Kiva kun ymmärrät arvostaa juttujani, harva ymmärtää. Tätäkin juttua tein yhdessä Birdin kanssa monen monta viikkoa tutkien ja pohdiskellen sekä tätä terveyssatiirin genreä kokeillen.

      Antibiootit ovat kauheita bakteerien tappajia.

      Tykkää

      1. Olet oikeassa. Mikrobiomimme on kutistunut noin kolmasosalla. Tätä menoa ihmiskunta on todella k*sessa, jos jatkamme antibiooteilla ja muilla aineilla bakteereiden tappamista. Elämä on kuitenkin ”bakterologiaa” ja me ihmiset olemme tulleet tänne maapallolle vasta hiljattain verrattuna bakteereihin.

        ”Koprofagian” suhteen olen ajat sitten ”kieli poskessa” esittänyt, että meidän tulisi kylmäkuivata isovanhempiemme ulostebakteerit jälkipolvia varten. Uusimpien tutkimustulosten mukaan vanha ”reikäpäinen” kommenttini näytti olevan edellä aikaansa, sillä jos tämä meno jatkuu, emme löydä enää kohta mistään tervettä, tasapainoista, bakteeriflooraa. Siksi olisi fiksua saada vanhusten terve bakteerikanta istutetuksi sairaalle lapselle.

        Tässä on pohdittu sitä (tutkimuksiin viitaten), miksi ihmisen suolistobakteerien diversiteetti poikkeaa niin paljon sukulaisistamme apinoista http://www.medicalnewstoday.com/articles/284881.php?tw … kannattaa lukea, on tuoretta tietoa (julkaistu 4.11.2014).

        Kritisoin joskus myös GMO:ta siitä syystä, että se kaventaa luonnon diversiteettiä. Olemme jo nyt tehneet itsellemme karhunpalveluksen kehossamme tiimityneiden mikrobien osalta, mutta entä kun ruokammekin, josta siis mm. suolistobakteerimme (ja muut mikrobit) saavat myös ravintonsa, on niin köyhää, etteivät nekään elä? Mikä on lopputulos?

        Tykkää

  7. Miksi nämä life-style blogit on piilotettu tolta IL-blogien etusivulta? Eihän tänne löydä jos ei löydä.

    Ja per,,kk,,elee….:
    U. Schwabb jälleen kerran tänään mediassa STT:n jutussa puhumassa paskaa. Julkaistu varmaan siellä täällä. Mummot uskoo. Ja ne joillei nettiä.

    Tykkää

  8. Jussi lainasi artikkelia:

    ”Kovien rasvojen ja sydäntautien välillä ei ole yhteyttä, mutta liika rasvojen syönti on haitallista. Rasvan laadulla ei ole vaikutusta kuolleisuuteen lukuun ottamatta kalarasvoja, joilla on suojaavaa vaikutusta.
    Kuolleisuutta lisäävät vain hyvin matalat ja hyvin korkeat kolesteroliarvot. Sen sijaan kolesterolitason ollessa noin viidestä kahdeksaan, jopa yhdeksään, kuolleisuus on vähäisintä.
    Tällaista uusinta kansainvälistä tutkimustietoa toi lääketieteen ja kirurgian tohtori, sydän- ja verisuonitautien lääkehoitoon perehtynyt professori Heikki Karppanen (kuvassa).
    …………………………………………………………………………………………..
    Mistä professori Karppanen tietää, että liika rasvojen syönti on haitallista? Löytyykö siitä jotain tutkimustietoa? Ja minä on liikaa?

    Tykkää

  9. ”Our gut bugs evolved with us as we split from chimps

    ”Ochman and colleagues show that human evolution was accompanied by both a rapid divergence of the microbiome from the microbiome of apes, and a drastic loss of diversity of the microbial community,” says Thomas Bosch of the Christian Albrechts University in Kiel, Germany. He says this is a landmark study.

    Among the bugs we have lost are a number that help digest plant matter, while we have gained others that help us digest meat. That makes sense in light of our diet.

    Chronic disease risk

    But Ochman’s collaborator Andrew Moeller of Yale University suspects that the changes in our gut microbes may have had a downside. The bugs form a small, complex ecosystem, and diverse ecosystems are more resilient.”

    http://www.newscientist.com/article/dn26501-our-gut-bugs-evolved-with-us-as-we-split-from-chimps.html#.VF3l2ZCUf4y

    Tykkää

  10. Jussipussi 8.11.2014 klo 15.22

    Sitä pitää kysyä Karppaselta
    ………………………………………………………………………………
    Voisitko kysyä Karppaselta?

    Tykkää

  11. joopa joo,

    tuomari taisi tuoda esiin asioita, syntyykö 2 lasta 25v menessä vai vasta 38-42 vuotiaana ? No ehkä tämä on jopa geenejä heikontavaa,

    Mutta sitähän ei saa mainita, koska…

    Tykkää

      1. Etenkin Clostridium Dificiclen osalta ulosteensiirtoa tehdään (esim. Mikkelissä), mutta myös näissä tulehduksillisissa suolistosairauksissa siitä näyttää olevan välitön hyöty.

        Koprofagialla eläimet palauttaa suolistobakteereidensa toiminnan. Ihmisellä se on enempi koprofiiliaa, koska ei meitä ole ajateltu p*skaa syövän. En kuitenkaan ihmettelisi, vaikka kohta syötäisiin, koska antibiootit ja mikrobiomia elättävä ravinto on niin huonoa, ettei sillä elä itse pirukaan.

        Tykkää

    1. Älä huoli jp, on hyvin todennäköistä että sitä tullaan jatkossa syömään erilaisiin vaivoihin ei nyt sentään hatullista mutta riitävästi.

      Tykkää

  12. Mikrobiologit ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että valtaosa autistilapsista kärsii vakavista ruuansulatuskanavan häiriöistä. Tutkijat ovat löytäneet uuden näkökulman, joka saattaa selittää autismin ”bakteeriteorian”. Sitä tukee se, että 70 % autistisita lapsista kärsii myös vakavista suolistovaivoista. Voisiko autismin syynä olla ruoansulatusongelmat? Dokumentissa The Autism Enigma kansainvälinen tiedemisryhmä selvittää suoliston bakteerien osuutta autismin arvoituksessa.

    http://assijorinat.blogspot.fi/2013/07/katso-autismin-arvoitus.html

    Tykkää

  13. Walma kysyi Jussipussilta,joka pyysi kysymään Karppaselta:

    Mistä professori Karppanen tietää, että liika rasvojen syönti on haitallista? Löytyykö siitä jotain tutkimustietoa? Ja minä on liikaa?
    ………………………………………………………………………………….
    Conclusion: Current evidence does not clearly support cardiovascular guidelines that encourage high consumption of polyunsaturated fatty acids and low consumption of total saturated fats.
    http://annals.org/article.aspx?articleid=1846638&resultClick=3

    Onkohan Karppanen lukenut siteeraamansa tutkimuksen johtopäätöksen?

    Siinä ei puhuta mitään liiasta rasvasta vaan, että tutkimus ei anna tukea kasviöljyjen käytön lisäämiselle ja eläinrasvan vähentämiselle…

    Tykkää

  14. Ja kun antibiootit tappavat suolistoflooran, niin hiivasieni valtaa lisää tilaa elimistössä.

    Toivottavasti blogisti pysyy vain ravintoaiheissaan. Muista aiheistä näyttäisi olevan täydellisesti ulkona ja vaikuttaa siltä, että maailmankuva on muotoutunut vain massamedioiden propagandan omaksumisella. Mutta ravintoaiheista puhuu ihan asiaa, siitä kiitos.

    Tykkää

  15. ”Mistä professori Karppanen tietää, että liika rasvojen syönti on haitallista? Löytyykö siitä jotain tutkimustietoa?”

    Osa näistä on eläintutkimuksia, mutta kuitenkin…

    Harford KA1, Reynolds CM, McGillicuddy FC, Roche HM. Fats, inflammation and insulin resistance: insights to the role of macrophage and T-cell accumulation in adipose tissue. Proc Nutr Soc. 2011 Nov;70(4):408-17. doi: 10.1017/S0029665111000565. Epub 2011 Aug 12.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21835098

    Pessin JE1, Kwon H. How does high-fat diet induce adipose tissue fibrosis? J Investig Med. 2012 Dec;60(8):1147-50. doi: 10.231/JIM.0b013e318271fdb9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23072903

    Williams LM1, Campbell FM1, Drew JE1, Koch C2, Hoggard N1, Rees WD1, Kamolrat T3, Thi Ngo H4, Steffensen IL4, Gray SR3, Tups A2. The development of diet-induced obesity and glucose intolerance in C57BL/6 mice on a high-fat diet consists of distinct phases. PLoS One. 2014 Aug 29;9(8):e106159. doi: 10.1371/journal.pone.0106159. eCollection 2014.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25170916

    Woods SC1, D’Alessio DA, Tso P, Rushing PA, Clegg DJ, Benoit SC, Gotoh K, Liu M, Seeley RJ. Consumption of a high-fat diet alters the homeostatic regulation of energy balance. Physiol Behav. 2004 Dec 30;83(4):573-8.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15621062

    Wan Z1, Durrer C2, Mah D3, Simtchouk S4, Little JP5. One-week high-fat diet leads to reduced toll-like receptor 2 expression and function in young healthy men. Nutr Res. 2014 Sep 3. pii: S0271-5317(14)00163-8. doi: 10.1016/j.nutres.2014.08.012.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25245200

    Chang SN1, Han J, Abdelkader TS, Kim TH, Lee JM, Song J, Kim KS, Park JH, Park JH. High animal fat intake enhances prostate cancer progression and reduces glutathione peroxidase 3 expression in early stages of TRAMP mice. Prostate. 2014 Sep;74(13):1266-77. doi: 10.1002/pros.22843. Epub 2014 Jul 22.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25053105

    Shankar E1, Vykhovanets EV, Vykhovanets OV, Maclennan GT, Singh R, Bhaskaran N, Shukla S, Gupta S. High-fat diet activates pro-inflammatory response in the prostate through association of Stat-3 and NF-κB. Prostate. 2012 Feb;72(3):233-43. doi: 10.1002/pros.21425. Epub 2011 May 20.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21604287

    Hooper L1, Abdelhamid A, Moore HJ, Douthwaite W, Skeaff CM, Summerbell CD. Effect of reducing total fat intake on body weight: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials and cohort studies. BMJ. 2012 Dec 6;345:e7666. doi: 10.1136/bmj.e7666.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23220130

    Tykkää

  16. Fluorokinoloniantibiootit aiheuttavat tuhansille ihmisille pysyviä jänne- ja hermostovaurioita. Näistä lääkärisi tai apteekkarisi eivät kerro sinulle.

    Liity meihin Facebookissa ”Sano EI fluorokinoloniantibiooteille”

    Tykkää

  17. Miten turpaduunari mahtaa suhtautua raakamaitoon? Itse ainakin luettuani kirjan ’Vallankumouksellinen maito’ siirryin paljolti raakamaitoon, vaikka sitä lähinnä vain kahvissa käytänkin. Raakamaidon väitetään sisältävän runsaasti noita ihmiselle hyödyllisiä bakteereja, puhumattakaan vitamiineista ja entsyymeistä, jotka pastöroimalla tuhotaan.

    Tykkää

    1. Tässä on jännä pointti: olen testaillut erilaisia hapattajabakteereita jogurtin teossa ja jostain syystä Valion luomumaitoon ei meinaa jogurtti onnistua. Tuloksena on sellainen liru, joka kertoo siitä, että joko bakteerit eivät ole saaneet tarpeeksi ravinnetta (glukoosia tai laktoosia) tai sitten bakteereiden tuottamat entsyymit eivät hapata maitoa.

      Luomumaitoa ei ole homogenisoitu, mutta en voi käsittää, miten rasvapalleroiden koko vaikuttaisi hapattajabakteereiden toimintaan? Alan epäillä, että joko Valio lisää jotain luomumaitoonsa (joka estää hapattajabakteereiden toimintaa), tai sitten kyse on mm. entsyymeistä, joita maidossa on luonnostaan. Tällä logiikalla voisi ajatella, että jos kerran jogurtin bakteerit eivät Valion luomumaidossa elä, ja se ei johdu mistään ”salaisesta” lisästä, niin sittenhän kyseisen maidon nauttiminen voi olla ihan järkevääkin silloin, kun on bakteeritulehdus meneillään suolistossa tai vatsassa.

      Kokeilkaa itse: tavalliseen maitoon ja UHT maitoon jogurtin teko onnistuu, mutta Valion Luomumaitoon ei.

      P.S. Valio on myös suuri karrageenin käyttäjä, ja se näyttää linkittyvän suolistosyöpiin ja tulehduksiin:

      Tulehduksen käynnistäjänä: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24778176
      Syöpiin http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24328990

      Tykkää

  18. Walma kirjoitti ja Otus kirjoitti vähän sinnepäin:

    Mistä professori Karppanen tietää, että liika rasvojen syönti on haitallista? Löytyykö siitä jotain tutkimustietoa?”

    Osa näistä on eläintutkimuksia, mutta kuitenkin…
    ……………………………………………………………………
    Otus,kerro nyt ihmeessä mikä tarkoittaa ”liikaa rasva”? Ja minkälaista?

    Ruotsissa syödään ennätysmäisen paljon voita ja sydänterveys senkun paranee kertoo sikäläinen Sosiaalihallitus!

    ”Svenskar äter mycket mer smör och blir samtidigt friskare i hjärtat snabbare än någonsin”

    http://www.kostdoktorn.se/risken-hjartinfarkt-rasar-sverige

    Tykkää

      1. Ravitsemuksen laiva kääntyy h-i-t-a-a-s-t-i. Tärkeää säilyttää keskustelukontakti ravitsemusasioista päättäviin ihmisiin. Eräänä kauniina päivänä huomaamme, että tilanne on Suomessakin muuttunut.

        terveisin, christer

        Tykkää


  19. Dietary Fatty Acids and Risk of Coronary Heart Disease in Men The Kuopio Ischemic Heart Disease Risk Factor Study

    (Received June 4, 2014.Accepted September 4, 2014.)

    Conclusions—Our results suggest that SFA intake is not an independent risk factor for CHD, even in a population with higher ranges of SFA intake.In contrast, polyunsaturated fat intake was associated with lower risk of fatal CHD, whether replacing SFA, trans fat, or carbohydrates. Further investigation on the effect of monounsaturated fat on the CHD risk is warranted.”
    http://atvb.ahajournals.org/content/early/2014/09/25/ATVBAHA.114.304082.abstract

    Tykkää

  20. ”Tavallinen aivopesty arvauskeskuslääkäri sanoo tietenkin tällaisen tieteellisen ongelman olevan täyttä paskaa, ja onkin parannuskeinon suhteen lähempänä kuin arvaakaan.”
    Nice Strawman you’ve got there… Kävitkö ihan moneltakin kysymässä?
    Niin siis ihan tottahan se on että antibiotit syö kaikki bakteerit mihin ne osuu mutta kyllä nuo lääkärit on ihan tietoisia asiasta, eikä ne sitä määrää jos ei ole pakko.

    Tykkää

  21. Ottamatta kantaa muihin kommentteihin, ihmettelen kuinka voin olla vielä hengissä ? Olen syönyt antibioottia 25 vuotta joka päivä, alkuun 400 mg x 4, nyt 750 mg x 3. Siitä tulee vaikuttavana aineena aika monta kiloa. Suoli kuitenkin käsittääkseni toimii, koska käyn vessassa päivittäin. Miten se on mahdollista, en tiedä. Lääkäreiltä on turha kysyä, mitään vastausta ei saa. En yleensä lue näitä blogeja, mutta sattumalta tämä antigioottihomma kiinnosti.

    Tykkää

    1. Antibioottien aiheuttamassa ripulissa (esim. Clostridium Difficile) suhteen suoli toimii liiankin hyvin. Ihminen ripuloi koko ajan. Tilannettasi kun pohtii, niin voihan olla, että kehosi on jollain tavoin keksinyt sopivan kombibaation sieniä (hiivoja) ja sellaisia bakteereita, jotka kehossasi voivat antibiootista huolimatta elää. Resistenttien kantojen (eli mutatoituneiden) lisäksi. Luonto kun tuppaa olemaan aika nerokas monessa asiassa. Eri asia on tietysti se, mitä kaikkea muuta ”huonossa balanssissa olevasta” tai ”kaventuneesta” mikrobiomista sitten seuraa.

      Pari uutta artikkelia luettavaksi:
      – suolistobakteerit ja aivot http://www.nature.com/news/gut-brain-link-grabs-neuroscientists-1.16316
      – äidinmaidossa kulkevat viestit http://www.nytimes.com/2014/11/06/science/in-a-mothers-milk-nutrients-and-a-message-too.html?smid=fb-share&_r=2
      – lihavuus ja suolistobakteerit http://www.kcl.ac.uk/newsevents/news/newsrecords/2014/November/Weight-influenced-by-microbes-in-the-gut.aspx

      Tykkää

  22. ”When patients were exposed to alcohol, the researchers found that the inflammatory response originated from gut-derived bacterial products that crossed the gut barrier, which in turn, activated specific inflammatory pathways in blood mononuclear cells.
    Prior to undergoing detoxification, the observed inflammation correlated with both alcohol consumption and alcohol craving among the alcohol-dependent patients. Following detoxification, some, but not all, of the altered inflammatory processes were either partially or fully recovered.
    ”This establishes a new concept where events having their origin at peripheral sites in the body could modify central brain mechanisms that ultimately influence behaviour in alcohol dependence,” Stärkel explained.
    Dr. John Krystal, Editor of Biological Psychiatry, commented, ”This study suggests that there may be a link between inflammatory processes that develop when gut barriers to bacteria break down and risk for continued heavy drinking among people with alcohol use disorders.”
    http://medicalxpress.com/news/2014-10-breakdown-gut-barriers-bacteria-inflammation.html

    Tykkää

  23. Etela Kalifornia
    30.9.2010 jouduin vatsakipujen takia ensiapuun Etela Kaliforniassa, erittain ”hyvamaineeseen” sairaalaan. Ultra-aanen ja CAT scanin jalkeen minut kotiutettin mukanani kaksi antibioottikuuria, suolistotulehduksen takia.
    Metronidazole 250 mg 3/pv ja Levaquin (fluorokinoleni) 750 mg 1/pv.
    Heti ensimmaisen paivan jalkeen alkoivat kovat jannekivut , jotka pahenivat seuraavana paivana siin etta kavelykin kavi akillesjanteiden tulehduttua todella kivuliaaksi. Laakarille ilmoitettuani asiasta, han maarasi (ouhelimessa) syomaan kuurin loppuun, silla jos jattaisin kuurin kesken, melko varmasti joutuisin syomaan uuden kuurin. Laakari kaski tulla vastanotolle sovittuna paivana, noin 7 paivaa kuurin aloittamisesta. Vastaaotolle paasin hadin tuskin kipujen takia. Ja vastaanotolla se suurin yllatys sitten tulikin. Laakari totesi , etta minulla oli tuo nk. ”adverse reaction to Quinlone antiobiotics” ja en saisi missaan tapauksessa koskaan enaa ottaa niita.
    Taman jalkeen alkoi kuntoutus ja se kesti tosi kauan. Akillesjannetulehduksen ja olkajannetulehdukset kestivat kauan kuntoutua. Jannetulehdukset, mm. bursiitti ja kivut vaivaavat edelleen.
    Apteekki ei koskaan maininnut ”Black Box warning”ista kun sain antiobiootit. En siis voinut tietaa sivuvaikutuksista. Olen oma-aloitteisesti syonyt maitohappobakteereita ja soin niita silloinkin kun oli kuurilla. En tieda kuinka olisi kaynyt, jos en olisi ottanut niita. En ole koko elamani aikana syonyt montaakaan antibiootti kuuria, mutta tama yksi noin 7 paivan kuuri aiheutti elamani suurimman terveyden heikkenemisen.
    Olin erittain positiivisesti yllattynyt tasta artikkelista ja toivoisin, etta asiaa tutkittaisiin enemman. Kiitos, etta kirjoitit asiasta, josta muut eivat uskalla tai eivat valita. Ennenkuin asia sattuu omalle kohdalle, niin asioihin ei puututa laakeviranomaisten puolelta. Antibiootit ovat hyva keksinto ja ovat pelastaneet monia ihmisia, mutta niiden varjopuolikin tulee tuoda esille ja varsinkin tiedottaa ihmisille, miten toimia jos ei-toivottuja, tai jopa vaarallisia sivuvaikutuksia ilmenee.

    Tykkää

    1. Kiitos! Asiaa pitäisi tutkia enemmän. Lääketeollisuuden synkkä todellisuus paljastuisi, siksi näistä asioista ei juurikaan kirjoitella. Minulla ei ole mitään menetettävää, siksi voin tästä kirjoittaa ja jatkan paljastelua tarpeen mukaan.

      Tykkää

  24. Ruotsista kuuluu taas kummia. Vaaditaan puolueettomia ravitsemustutkimuksia! Ovatko kaikki nykyiset korruptoituneita?

    Kostfondenin tieteellisen neuvottelukunnan jäsenet yhdessä kahden potilasjärjestöjen puheenjohtajan kanssa vaativat mielipidekirjoituksessaan Dagens Nyheterissä valtiota panostamaan kaupallisista intresseistä riippumattomaan tutkimukseen suurten kansantautien ruokavaliohoidosta
    http://www.dn.se/debatt/kostbehandlingar-kan-spara-miljoner-i-diabetesvarden/

    Tykkää

    1. ”Vaaditaan puolueettomia ravitsemustutkimuksia”

      Ja suosituksista päättäjiä joilla ei ole sidonnaisuuksia vitamiini, lääke eikä ruokateollisuuteen.

      Tykkää

  25. Tanskan ”Pekka Puska”: Maitorasva on ystävämme

    Suosittelen tätä kirjoitusta…myös Iltalehden toimittajille!!

    Arne Astrup on sisätautilääkäri, professori ja ravitsemus- ja urheilutieteen laitoksen johtaja Kööpenhaminan yliopistossa ja kokenut ravitsemustutkija. Lisäksi hän toimii mm. American Journal of Clinical Nutrition -tiedelehden päätoimittajana ja OPUS-tutkimusprojektin johtajana.

    Astrup on kannattanut aikaisemmin vähärasvaisempaa ruokavaliota mutta on viime vuosten aika tarkistanut kantaansa uuden tutkimusnäytön valossa. Hän kohautti lokakuun lopussa julistamalla AJCN-lehden pääkirjoituksessa, että tyydyttynyt rasva, erityisesti maitorasva, ei olekaan haitallista.

    http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/11/14/tanskan-pekka-puska-maitorasva-on-ystavamme/

    Tykkää

  26. ”Promoting healthy gut microbiota, the bacteria that live in the intestine, can help treat or prevent metabolic syndrome, a combination of risk factors that increases a person’s risk for heart disease, diabetes and stroke, according to researchers.”

    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141124081036.htm

    ”Intestinal bacteria may have a greater influence on us than was previously thought. Researchers have shown that patients with type 2 diabetes have an altered gut microbiota. Their findings have led to a new model to identify patients at increased risk of developing diabetes.”
    http://www.sciencedaily.com/releases/2013/06/130603092328.htm

    Tykkää

Jätä kommentti