Kuppilat kuntoon vaikka muisti pätkii

Jyrki Sukula onnistui aikoinaan tuomaan rypsiporsaan Suomeen. HKScan lankesi vipuun kun lupsakka Jyrki lumosi kuulijansa. Terveystietoiset eivät koske rypsiporsaaseen pitkällä tikullakaan.

 

Sukkuloinnin ihmeellisten asioitten parissa aloitan Mutlilla. Mut sitten mulkaisen pian Valviran touhuja. Ihmettelen tunnistaako media Leino Utriaisen. Tutustun Birdien epätoivoiseen taisteluun valtakunnansyyttäjävirastoa vastaan. Paljastan konsulttiyhtiö McKinseyn lonkerot Monsantossa, Pfizerissä, Eli Lillyssä ja Suomen hallituksessa! Annan opettajan loikkia junan eteen Lontoossa ja käväisen Tähtitornin mäellä. En rääkkää apinoita. Tunnustaudun Sauli Niinistön ihailijaksi. Ehkä Sauli saa jotain rotia Käypä Hoito -työryhmään? Jaksathan taas lentää terveyssatiirini siivillä sinne missä Limousin-nauta laiduntaa?

Kauheita paljastuksia luvassa!

Kuka muistaa Tarmo Mutli -nimisen miehen? Ask Bing KVG Google Gigablast Startpage DuckDuckGo ixquick Exalead Lycos Yebol (RIP) DeepDyve Yahoo! Keskiverto rypsipossun ja einesmoskan pureskelija vain ihmettelee siinä kun veroasiantuntijat ihailevat Tarmon tarmoa. Vaatimaton kansallissankari Mutli selätti verottajan housut kintuissa. Se, että jossakin maassa julkisella sektorilla on lakipykälä ja siihen yhdistetty sokeasti seurattu käytäntö, ei vielä tee asiasta laillista. Onhan sentään olemassa Perustuslaki, EU-direktiivit ja Ihmisoikeus-sopimukset.

Muisti voi siis pätkiä sekä lukijoilla että lakipykälien sorvaajilla. Onko iskenyt hepaattinen enkefalopatia? Sehän tarkoittaa sitä, että maksa tuhotaan vaikkapa väärillä lääkkeillä (esimerkiksi statiineilla tai parasetamolilla) ja muisti alkaa pätkiä. Demokratian korvaa dementia. Samanalkuiset sanat kun on niin helppo sekoittaa.

Mikä siis on lääketieteellinen uutinen Suomessa? Onko se sitä, että nuori urheilija Jonna Moilanen sairastuu ortoreksiaan? Unohtuiko tässäkin uutisessa kokonaisuus? Onko valtamedia ponnekkaasti tutkinut mikä on terveellistä ruokaa ja mikä ei? Onko valtamedia käsitellyt ponnekkaasti tänä vuonna vellonutta oppiriitaa kilpirauhashoitojen ympärillä, johon Valvira onnistui sotkeutumaan? Saako muualla kuin sosiaalisessa mediassa seurata pitkäjänteisesti Leino Utriaisen taistelua statiini-lääkkeitä vastaan? Ovatko kaikki muut hiljaa kuin kusi sukassa? Onko media asettanut käsitteen ”ennalta ehkäisevä lääkehoito” suurennuslasin alle? Onko valtamedia penteleellisellä tarmolla penkonut kuolinsyytilastojen oikeellisuutta?

Vastaan satunnaisotannan avulla tuohon kuolinsyytilastojen penkomiseen. Ystäväni Birdie on yrittänyt saada julkisuutta tapaukselleen lehdissä, televisiossa ja uutistoimistoissa. Ei ole kelvannut. Edes Tutkivan Journalismin Yhdistyksen edustaja ei ole suostunut häntä tapaamaan. Syytä olisi. Turpaduunari kertoo nyt Birdien tapauksesta.

Näin Suomessa tutkitaan lääkealaa. Birdien isä kuoli jo yli vuosi sitten Peijaksen sairaalassa hyvin hämärissä olosuhteissa, eikä hänelle suostuttu tekemään mitään elvytysyrityksiä. Sitten astuikin kuvaan mukaan asioiden peittely. Isän tilanteen tiedustelusta lähetetyt lomakkeet tulivat bumerangina takaisin. Poliisi kieltäytyi teettämästä oikeuslääketieteellistä ruumiinavausta ja vaadittuja toksikologisia testejä ei haluttu tehdä. Viimeisenä niittinä Valtakunnansyyttäjävirasto väärensi (!) todisteita. Sen mukaan ruumiinavausta ei oltu pyydetty ennen kuin yli kuukauden päästä. Ministeriöt ja muut paikat ovat täynnä Birdien valituksia. Tämä ei kuitenkaan ole mikään uutinen Suomessa. Taitaa tarkoittaa sitä, että tämä on niin yleistä Suomessa, ettei se enää ylitä uutiskynnystä?

Rikoksesta ei saa hyötyä on ollut oikeustieteen pääperiaatteena jo tuhansia vuosia. Tämän pitäisi koskea myös valtiota ja julkista sektoria. Tästähän näissä väärin perityissä maksuissa tullin ja tuontiautojen kohdallakin on kysymys. Väärin perustein saadut rahat kuuluu palauttaa.

Miten tämä liittyy kuolinsyiden määrittelyyn? Birdien logiikan mukaan valtio hyötyy väärin tehdyistä kuolinsyytilastoista perintöveron ja alkoholiveron avulla! Perintövero tuottaa valtiolle noin 400 miljoonaa euroa vuodessa ja alkoholivero noin miljardi euroa. Aivan senteistä ei siis ole kysymys. Birdie on samanlainen verotaistelija kuin Tarmo Mutli.

Oikeuslääketieteen tutkimusten mukaan kuolinsyy yleensä muuttuu ruumiinavauksen jälkeen! Toisin sanoen kuolinsyy yleensä määritellään väärin. Jostain syystä hoitava lääkäri ei määritellyt tässä tapauksessa lääkemyrkytystä kuolinsyyksi.

Turpaduunari nieleskelee tyhjää välillä… (jatkan hetken kuluttua…)

Ei kelpaa lääkemyrkytys siis kuolinsyyksi. Ei liioin liiallinen rypsiöljyn käyttö. Alkoholin aiheuttama maksakirroosi toki kelpaa – se on yliedustettu. NASH aliedustettu. Vääristely hyödyttää valtiota. Panimo- ja ravintola-ala kärsii, samoin kuin tuhannet omaiset, jotka eivät saa oikeutta iatrogeenisesta kuolemasta.

Työpaikat katoavat Suomesta kiihtyvään tahtiin, mutta Monsanto, Pfizer ja Eli Lilly kiittävät. Hallitus voisi selittää miksi konsulttiyhtiö McKinsey on Suomen terveydenhuoltojärjestelmän ja kilpailupolitiikan uudistamisessa mukana. Muistatteko tämän uutisen: Hallitus maksoi amerikkalaiselle konsulttiyritykselle 15 000 euroa ideoiden saannista seuraavan hallituksen ohjelmaan. Tieto käy ilmi valtioneuvoston kanslian ja amerikkalaisen McKinsey & Company –yhtiön välisestä sopimuksesta.

Otan tässä puolivälissä kirjoitusta pienen sivuloikan Englantiin. Sinä voit käydä jääkaapilla. Sillä tarvitset energiaa jaksaaksesi kirjoitukseni lukea loppuun asti. Englannissa oli kerran opettaja nimeltä Allan Woolley, joka päätti heittäytyä junan eteen. Henkihän siinä meni. Kuolinsyytutkija Andrew Walker tutki pahoin ruhjoutuneen ruumiin. Hän löysi ruumiista myrkkyjä, jotka johtivat sylttytehtaalle. Merck-lääkeyhtiön Zocor simvastatiinin haittavaikutukset saivat opettajaparan niin epätoivoiseksi, että törmäys junaan tuntui hyvältä idealta. Kyseessä ei siis ollut itsemurha – sehän on vapaaehtoinen teko.

Minä olin eilen Kotkassa luennoimassa reumapotilaille. Luennoin taas siihen tuttuun keskustelevaiseen tyyliini ja yleisö innostui kertomaan reumalääkkeistään ihan auliisti. Paljastui se mitä olin pitkään pelännyt: Suomalaiset lääkärit eivät varoita reumalääkkeitten haittavaikutuksista, jotka saattavat olla hyvinkin vakavia. Onhan reumapotilailla käytössä samat myrkyt kuin syöpäpotilailla, eli solunsalpaajia. Mikä meidän lääkärikuntaamme on mennyt? Ummistetaanko totaalisesti silmät arkitodellisuudelta ja annetaan lääkeyhtiöitten määritellä mitä potilaalle saa lääkkeestä kertoa?

Suuhun tungetuilla vierailla kemikaaleilla on vaikutuksia ihmisen elimistöön. Tämä on tieteen näkökulma. Lääkärien mielestä lääkkeet vaikuttavat tilastoihin ja omaan palkkapussiin (?) eikä elimistöön. Ihmiset kuulemma elävät pitempään kun ennalta ehkäisevästi myrkyttävät itsensä. Tosin ihmiset, jotka eivät koskaan käy lääkärissä elävät pitempään, mutta he ovatkin kuulemma terveitä. Tosi loogista.

Vaikka omasta mielestäni Komisario Palmu -elokuvista tutun Tähtitorninmäen kupeessa koulua käynyt tiedemies Ragnar Granit oli myös suomalainen Nobelpalkinnon voittaja, niin virallisen historian mukaan vain Artturi Ilmari Virtanen on suomalainen tiede-Nobelisti. A. I. Virtanen oli itseäni huomattavasti tunnetumpi ja varsinkin etevämpi ravitsemusbiologi. Hän tutki sekä lehmien että ihmisten ravintoa. Minä tutkin vain minkin ja asiakkaiden ravintoa. Virtasen urotekoihin kuului jodin lisääminen suolaan. Minun urotekoihin kuuluu mahdollisesti ensimmäisten joukossa nostaa suolaiset terveysaiheiset keskustelut sosiaalisen median kautta suomalaisten tietoon. A. I. Virtanen on myös hoksannut ristikukkaisten kasvien syömisen aiheuttaneen struumaa kilpirauhaspotilaille. Minä olen hoksannut, että kilpirauhaspotilaita saa sahata linssiin niin paljon kuin kerkiää.

Tässä vaiheessa lukijan on siis syytä huomata, että öljykasvi rypsi on ristikukkainen kasvi. Seuraavaksi lainaan Hanna Kivimäen vuonna 2013 julkaistusta Pro gradu -tutkielmasta muutaman rivin:

 

Kuitenkin myös sekasyöjillä on todettu alhaisia virtsan jodipitoisuuksia, vaikka jodin saanti onkin suomalaisilla keskimäärin riittävää (Alfthan ja Välimäki 2010). Koska jodia lisätään ruokasuolaan ja eläinten rehuun, ovat maito ja ruokasuola tärkeitä jodin lähteitä suomalaisten ravinnossa. Elintarviketeollisuus ei kuitenkaan pääsääntöisesti käytä jodioitua suolaa tuotteissaan ja kanojen rehuissa jodin käyttö on lopetettu.

 

Jodin suhteen tämäkin kuulostaa jo pahalta, mutta lisään vettä myllyyn näyttämällä mitä Georg Alftan ja Matti J. Välimäki kirjoittivat suuresti rakastamassani Duodecim -lehdessä. Kas näin velikullat kirjoittivat iki-ihanassa teemanumerossa Kilpirauhanen:

 

Koko väestön kattavien suolan joditusohjelmien puuttumisen seurauksena struuman esiintyvyys on – ehkä yllättäen – Euroopassa suurempi kuin muualla maailmassa: 10–15 %:lla eurooppalaisista on struuma (Delange 2002). Kouluikäisistä eurooppalaisista lapsista puolella jodin eritys virtsaan on riittämätöntä (alle 100 μg/l). Yhdysvalloissa näiden lasten osuus on 10% (Andersson ym. 2010).

 

Mutta eläimiä ei onneksi saa rääkätä. Elokuun alussa tuli voimaan koe-eläinlaki, jossa otetaan huomioon eläinten oikeudet. Jos vaikkapa söpölle reesusmakaki-apinalle lempinimeltään X85 pistetään kylkeen insuliinia laboratoriossa, niin viranomaisten on PAKKO tehdä jälkikäteen seurantatutkimus projektista.

Tuli myös kesällä rikoslain muutos, jonka presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti 14.6.2013, että vakavien henkirikosten suunnittelusta joutuu neljäksi vuodeksi vankilaan. Tulipa mieleeni, että tämä koskee todennäköisesti myös Käypä hoito -työryhmää. Jos kirjalliset hoito-ohjeet todetaan vaarallisiksi, niin kakkua tulee istuttavaksi neljä vuotta näillekin lääkeyritysten suosimille veijareille. Ohjeistavat mokovat veijarit CYP3A4 sytokromi P450 -entsyymiryhmään kuuluvaa entsyymiä hitaiden metabolisoijien ryhmälle tai jotain muuta vastaavaa. Lupaava kakunhankintareissu alkaa statiinimyrkytyksellä vaikkapa hitaasti puoliintuvalla Pfizer-lääkeyhtiön Lipitor atorvastatiinilla yhdessä Eli Lilly -lääkeyhtiön kehittelemää ja Orionin hallitsemaa Ermysin erytromysiini -antibioottia, joka kuuluu makrolidiryhmään. Eikö ihmisten kuolemia pitäisi seurata yhtä tarkkaan kuin reesusmakaki-apinoiden kuolemia?

Lopuksi ihmettelemme vielä miten Jyrki Sukula onnistui aikoinaan tuomaan rypsiporsaan Suomeen. Vipuun lankesi HKScan. Ammattilainen Sukula osasi hommansa. Jyrki lumosi kuulijansa aivan kuten hänen äitinsäkin, joka tunnettiin roolistaan Kassi-Almana. Kuppilat Kuntoon. Goitrogeenit lautaselle ja masennuslääkettä naamaan. Itse taidan ostaa vapaasti laiduntanutta Limousin-nautaa. Aegrescit medendo.

 

28 kommenttia artikkeliin ”Kuppilat kuntoon vaikka muisti pätkii

 1. Tiedäthän, että Käypä hoito -suositukset perustuvat viimeisimpiin tieteellisiin tutkimuksiin, joilla pyritään todistamaan se, että parastä myrkkyä on se, joka tuottaa eniten tuohta lääkeyhtiöille.

  Tykkää

 2. Christer

  Esität retorisia kysymyksiä siitä, huomioiko media kansalaisvelvollisuustyötäni. No hätä.
  Media on jo bongannut lokakuussa ilmestyvän kirjani STATIININ UHRIT. Perästä kuuluu, sanoi ruisleivän syöjä.

  Tykkää

 3. Chisteriltä hyvää tarinaa taas kerran. Kiitos.

  Kommentoinpa kieroutuneesta näkövinkkelistäni, joka ei missään tapauksessa noudata yleisesti hyväksyttyä aivopesun standardia. Älkööt kukaan loukkaantuko.

  Kuolinsyistä: kuka tahansa voi tilata sukulaisistaan ilmaiseksi kuolintodistukset (vuodesta 1936 alkaen) Tilastokeskuksesta osoitteesta http://tilastokeskus.fi/tup/kuolintodistusarkisto/index.html .

  Kuolintodistuksenhan kirjoittaa yleensä kiireinen, loppuun palanut, suurella todennäköisyydellä itsemurhaa hautova narkomaani-lääkäri nähtyään ruumiin, ei itse exitusta. Lääkäri vähät välittää todellisista kuolinsyistä, hän merkitsee kuolintodistukseen pitkäaikaiset sairaudet ja välittömän kuolemaan johtaneen sairauden kuten esimerkiksi Inclutus cefebri (436) 5 vrk, arterioscletaris (440) 4 vuotta. Numero suluissa on tilastonumero.

  Lääkäriä ei kiinnosta onko tilastomerkintä oikein, koska se ei hänen palkkioonsa vaikuta. Hänelle tärkeintä on tehdä asiat niin, että asioista ei valiteta ja asiat läpäisevät politbyroon mahdolliset tarkastukset. Lääkäri kun on ihminen ja ihminen on opportunisti: sieltä mennään missä aita on matalin. Sukulaiset eivät surussaan jaksa miettiä tällaisia asioita. Hautauslupa on ainoa, joka heitä kiinnostaa. Jos edes sekään, koska hautauslupaa tarvitsee kuolemalla itsensä elättävät hautausurakoitsijat.

  Toisaalta, ovat nämä nykyiset kuolinsyyt toki informatiivisemmat kuin ennen vuotta 1877 voimassa olleet kuolinmerkinnät ”vattusot, andtäppa, hetsig feber, nervfeber jne”. Aika monet punaiset kuolivat merkinnällä ”aflifvade”, eli teloitetut.

  Mikäli suvun tautihistoria kiinnostaa ja sattuu teettämään geenitestejä, hakien suvuissa kulkevia tautiriskejä, soisi kuolintodistuksessa olevan nykyisin selkeästi mikä oli välitön exituksen syy. Mutta näin pitkälle ei kenenkään tarvitse ajatella.

  Takaisin nykyhetkeen: koska byrokratia on lääkärin vihollinen, lääkäri merkitsee mielellään kuolinsyyksi sellaisen kuolinsyyn, joka on kansansairauksiin laskettava tusinasairaus eikä missään tapauksessa jatkotutkimuksiin johtava sairaus. Jatkotutkimuksethan sitä paitsi maksaa!

  Nykyisin kuolinsyyksi voidaan merkitä esimerkiksi ympäripyöreä ”lihavuus”, vaikka todellisuudessa kyse voi olla jostain ihan muusta kuin lihavuuden aiheuttamasta kuolemasta . Mutta kuka nyt lihavia hoitaisi tai huomioisi? Hyi olkoon, hehän ovat rumia, tyhmiä, eivät tuota BKT:lle (lue elätä viranomaisia) lisä-arvoa ja hehän hyllyvät inhottavasti (näin meidät on aivopesty ajattelemaan).

  Lääkäreiden kommentit paljastaa heidän asenteensa sairaita kohtaan. Pari sairaalan käytävillä kuultua kommenttia tähän kevennykseksi: sektiolla synnyttäneen obeesin naisen läsnä ollessa lääkäri toiselle lääkärille: ”onneksi ei mun tarvinnut tota läskiä avata, koska ei mun skalpelissa olisi edes terä riittänyt”. Tai vastaanottohuoneessa vatsakrampeista naama sinisenä olleen obeesin naispotilaan kuullen lääkäri kovaan ääneen hoitajille ja muille odotushuoneen väelle: ”pitääkö tota läskiä joka on yhtä pitkä kuin paksu oikeasti hoitaa?”.

  Tätä on realimaailma. Valhe, emävalhe, tilasto, tutkimus. Tässä järjestyksessä, uskottavuus valheella paras.

  Poliiseista ja viranomaisista: poliisit tutkivat sitä mitä osaavat. Mikäli he eivät osaa, he pyytävät virka-apua asian osaavalta viranomaiselta. Poliisihan kirjoittaa tapauksesta ilmoituksen, jonka ensimmäinen kirjain kertoo mistä on kysymys. Jos kirjauksessa on R, voi olettaa, että aletaan esitutkimaan rikosta. Merkintä S tarkoittaa sekalaista, eli poliisikielellä ”sekopään tekemää ilmoitusta”.

  Artikkelissasi mainitsemasi henkilön saama tutkimuskirjaus lienee S. Poliisi on tehnyt tutkimattajättämispäätöksen toisen viranomaisen lausunnon perusteella.

  Esimerkki: potilas kuolee hämärissä olosuhteissa sairaalaan. Poliisilla ei riitä asian tutkimiseen ammattiaito, joten poliisi tekee virka-apupyynnön asiantuntijoille, vaikkapa Valviralle. Valvira suojelee tietysti koneistoaan ja toteaa poliisille toimittamassaan lausunnossa, että kukaan ei ole toiminut väärin. Poliisi toteaa, että asiaa ei tarvitse tutkia, koska ei ole tapahtunut rikosta. Asia ei päädy edes syyteharkintaan, kun esitutkinta torpataan heti alkuvaiheessa. Ihan sama, vaikka asialla olisi tuhat todistajaa, heitä ei ainakaan saa kuulustella. Näin on toimittu viranomaispiireissä aina ja tätä symbioosia ei pysty murtamaan edes Oikeusasiamies.

  Viranomaiset voivat tehdä mitä haluavat, miten haluavat, vaikka yhteiskunnan pitäisi olla avoin ja läpinäkyvä. Se, mistä poliisin merkintä ”S” tulee olisi mielenkiintoinen tutkittava. Mahtaisiko poliisilla (ja miksei terveysviranomaisillakin) olla jokin ”salainen” rekisteri, johon ihmisten ”luotettavuus” on määritelty? Malliin Vladimir Putin KRP:n ”rikollisjengit-tietokannassa”?

  Vakavien henkirikosten suunnittelu ja käypä hoito oli hyvä avaus. Veikkaanpa, että lain tulkinnassa tämä kohta sivuutetaan. Tai ainakin tulee ”lievä tappo” tai ”lievä murha”, josta seuraamusta on esimiehen paheksunta ja virkamiehen kyseessä ollen palkankorotus.

  Jos ei sivuuteta, käytetään edellä kerrottua ”virka-apu”-menetelmää, jossa virkamies suojelee toista virkamiestä. Katsokaapa kun Pekka Puskasta mahdollisesti tulee STM:ää ohjaava ministeri, miten kaikki mahdollinen piilotettava piilotetaan. Vitsi vitsi.

  Miksihän muuten ihmisiltä ei tehdä rutiinisti eläessään tai edes kuollessaan toksisuusmittauksia verestä ja kudoksista? Mielestäni rasvasolut siinä missä hiukset kertovat todella paljon siitä, mille kaikille aineille ihminen on elinaikanaan altistunut.

  Diagnostiikka ei ole edes kallista. Olisi jännä mittailla miten esimerkiksi ftalaatit näkyvät verenkierrossa, homeista puhumattakaan. Tai millä tavoin vaikkapa etäluettavan sähkömittarin aiheuttamat transientit sekoittavat kontaminoituneen ihmisen verenkiertoa. Neurologisista tekijöistä puhumattakaan.

  Koomisinta on se, että esimerkiksi professori Sapolsky pitää apinoistaan ottamat verinäytteet tallessa (video stressistä tappajana jossa hän asiasta kertoo http://www.youtube.com/watch?v=eYG0ZuTv5rs) vain siksi, että diagnostiikka voi parantua tulevaisuudessa ja hänen ei tarvitse uudelleen ottaa apinoista näytteitä.

  Luulisi, että muutaman miljoonan kuolleen ihmisen verinäytteen säilöminen olisi pikkujuttu ottaen huomioon miten tärkeää tietoa verestä voitaisiin tulevaisuudesta saada. Muista kudosnäytteistä puhumattakaan.

  Rypsin suhteen on koomista seurata miten pölyttäjiä (lue: mehiläiset) tappavat myrkyt ovat EU:ssa kieltolistalla sekä miten lääkeyhtiö Bayer että meidän rypsinviljelijät ovat nousseet barrikadeille kiellon suhteen. Tässä näkee, miten vähän toksisuus merkitsee, epigenetiikasta puhumattakaan.

  Mahtaakohan kukaan miettiä onko ihmiselle oikeasti hyväksi syödä fytaasilla pumpattua viljaporsasta? Vaikka toksisuus onkin possun kohdalla ilmeisesti ok, mahtaako possun nauttimalla proteiinilähteellä olla kuitenkin merkitystä? Mikäli on, niin mahtaako ihmisen syömällä proteiinilähteellä olla jotain merkitystä? Eli onko kyse (gmo)entsymaattisesti modifioidusta proteiinista vai siitä proteiinirakenteesta, johon kehomme on vuosimiljoonien aikana tottunut?

  Vai onko tosiaan niin, että kaikille vain soijjaa, koska soija tuntuu olevan hyvä niin liimana kuin rintasyövän aiheuttajana?

  Lopuksi ajatus aikojen takaa: ”Paras käytettävissämme oleva terveytesi sytyke on todenmukainen käsitys maailman hallinnosta, se että uskot sen saavan selityksensä jumalaisesta järjestä eikä suinkaan sattumanvaraisista tapahtumista. Älä siis pelkää; jos tästä pienenpienestä kipinästä sinun elämänvoimasi hehkuu jälleen. Mutta vielä ei ole vahvojen lääkkeiden aika. Ihmismieli on tunnetusti sellainen, että kun se menettää oikeat käsitykset, sen on pakko omaksua väärät; näistä jälkimmäisistä nousee sitten mielenhämmennyksen sumu peittämään tuota oikeaa katsantoa. Koetan hetkisen vähentää tuota sumua hellävaraisin ja kohtuullisin lievennyskeinoin, niin että petollisten mielikuvien aiheuttama pimeys poistuisi ja sinä pystyisit tunnistamaan totuuden hehkuvan valon. Boethius noin vuosina 475-524”

  Tykkää

 4. Vai ovat nämä liian pitkät ja sekavat aivopörähdyksesi nyt sitten terveyssatiiria. Terveys on niin vakava asia, että kannattaako siihen, edes ilmaisutyylissä, sotkea minkäänlaista huumoria…

  Tykkää

 5. Meidän kunnon lihan ystävien iloksi tämä ”Rypsiporsas” on osoittautunut aivan täydeksi flopiksi. HK-Scan teki yhden historiansa kalleimmista mokauksista tämän tuoteryhmän lanseerauksessa. Tavara seisoo tiskeillä ja -30% laput loistavat näissä tuotteissa. Eihän KUKAAN normaalijärkinen ruoanlaittaja osta mitään sellaista lihaa joka näyttää kuolleen ihmisen iholta ja maistuu valmistettuna aivan paskalta! Vieläpä ylihinnoitetulta paskalta! Jyrki sai supliikki miehenä kovat rahat kupattua HK:lta mutta totuuden paljastuttua tuli myös kenkää hanuriin. Saa nähdä kauanko Hells Kitchenin elikä HK:n tai paremminkin kauppiaiden kantti kestää pitää näitä ”rypsi-eines” lihojaan turhina tiskien täytteinä sillä syötäväksi niistä ei ole…hyi hele**tti!

  Tykkää

 6. Sehän vaikeaa myöntää - Arvokkaan elämän käsitteen ytimenä olevasta arvokkuuden käsitteestä seuraavat eettisellä tasolla vapauden - oleskeluyhteiskunnassa voi oleskella mm kaikenmaailman kabineteissa tekemättä mitään ja hyvä sanoo:

  Ja näihin lisäten ns ”viranomaisasiaa”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013080817344762_uu.shtml

  Poliisi ampui putkassa sydänvaivaista miestä 8 kertaa etälamauttimella – ei syytettä murhasta

  Torstai 8.8.2013 klo 09.29
  Poliisi käytti riehuvaan mieheen etälamautinta kahdeksan kertaa Vantaan putkassa, kunnes mies makasi elottomana maassa.

  Tykkää

 7. Yle Fem (ruotsinkielinen) lähettää tänään 29.8.2013 ohjelman, joka käsittelee näitä minunkin esille ottamia asioita.

  Arpapeliä sairaanhoidolla
  Yle Fem Torstai 29.8. klo 21:00
  Ruotsissa voi saada maailman parasta sairaanhoitoa, jos on onnea. Iäkäs, monivaivainen potilas on monesti väliinputoaja ja joutuu kärsimään siitä, ettei terveydenhoidon hoitoketju toimi.

  Voit mieluusti lukea ruotsinkielisen laadukkaan blogikirjoituksen ohjelman annista:

  http://slowfox.wordpress.com/2013/03/05/att-spela-svarte-petter-i-varden/

  Tietääkseni ohjelmalla on Suomessa suomenkielinen tekstitys. Katsellaan!

  Tykkää

 8. Blogistin ajatus lentää aiheesta toiseen siihen tahtiin, että oksat pois. Millähän aineilla saa aikaan noin sekavan tekstin!?

  Terveystietoiset… 😀 Puhdasta ravitsemuselitismiä, sanon minä. Kohta Suomessa eletään sellaisia aikoja, ettei enää hifistellä joutavia ruuan suhteen. Vielä on asiat monella liian hyvin, kun on aikaa ja varallisuutta sekoittaa päänsä(ja muidenkin) täysin epäolennaisilla pohdinnoilla. Toivottavasti tulee mahdollisimman syvä lama/taantuma, jotta ihmiset taas oppisivat kunnioittamaan ruokaa.

  Tykkää

 9. Kyllä Christerin tekstit ovat asiaa, mutta ne eivät tietenkään kohtaa sellaista ihmistä, joka ei niitä tajua. Kannattaa silti yrittää ymmärtää, mistä hän kirjoittaa ja miksi. Ilman ennakkoluuloja.

  Olen ”sekasyöjän” kanssa osittain samaa mieltä. Syvä lama/taantuma karsii turhia julkisia palveluita ja pakottaa viranomaisiakin miettimään millä tavoin he itse selviävät luomastaan pykäläviidakosta, kun ihmiset eivät olekaan enää halukkaita uhraamaan terveyttään valtion ”huorana”, eli veronmaksajana.

  Ruoan suhteen voidaan mennä laman aikana entistäkin enemmän pieleen. Makaroni, hampurilaiset ja muut roskaruoat ovat halpaa mättöä, jolla kyllä elää, mutta eivät välttämättä ole ihmiselle hyväksi. Ainakaan pitkällä tähtäimellä. Kokeiltu on.

  Mikä sitten on tarpeeksi huonoa niille jotka vihaavat ”ruokaelitistejä”? Pohjois-Koreassa ollaan saavutettu varmaankin se heidän hallintonsa tavoittelema alin taso, jossa ei-ruokaelitistit syövät ruohoa, voikukan lehtiä ja muuta maasta löytyvää (kun mitään muuta ei ole saatavilla). Tarvitseeko meidän mennä yhtä alas? Vai riittääkö mm. karppauksen arvostelijoille se, että Valion voi vaihdetaan Ingmannin voihin? Tai että sika saakin nauttia sialle tarkoitettua sekaruokaa (ruoan tähteitä), kuten ennen EU aikaa?

  Oma näkökulmansa on se, että nykyisin ihmiset ovat ajettu niin ahtaalle, että harvalla on energiaa alkaa tehdä oikeaa ruokaa oikeista raaka-aineista. Ruoan valmistus kun tuppaa ottamaan sen tunnin päivässä: onhan se pois kotiäidin/isän pleikkari-ajasta, tai ainakin sättiajasta tai jostain muusta ”itsensä kehittämisestä”. Samasta syystä lapsetkin kasvatetaan elokuvilla ja tikkari suussa. Tätähän markkinakoneisto on halunnutkin, koska eihän itseensä tyytyväinen, lähes omavaraisesti elävä ihminen tuota yhtään mitään.

  ”Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä hänestä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on. Demokritos 460-371 eKr.”

  Tykkää

 10. Bloginpitäjä kirjoittaa:

  ”Ehkä Sauli saa jotain rotia Käypä Hoito -työryhmään?
  …presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti 14.6.2013, että vakavien henkirikosten suunnittelusta joutuu neljäksi vuodeksi vankilaan. Tulipa mieleeni, että tämä koskee todennäköisesti myös Käypä hoito -työryhmää. Jos kirjalliset hoito-ohjeet todetaan vaarallisiksi, niin kakkua tulee istuttavaksi neljä vuotta….
  Lupaava kakunhankintareissu alkaa statiinimyrkytyksellä vaikkapa hitaasti puoliintuvalla Pfizer-lääkeyhtiön Lipitor atorvastatiinilla yhdessä Eli Lilly -lääkeyhtiön kehittelemää ja Orionin hallitsemaa Ermysin erytromysiini -antibioottia, joka kuuluu makrolidiryhmään”
  ………………………………………………….
  Kakkua Käypähoito-proffille? Kova juttu…

  Tykkää

 11. Missä näkyvät Shwabin ja Fogelholmin suositukset siitä, että ihminen tarvitsee jodia?
  He suosittelee, ette syö tavallista vähärasvaista ruokaa ja paljon leipää. Pullan voi syödä kahvin kanssa.

  Mitä sanovat viralliset pohjoismaiset suositukset? Okinawan väestö syö merilevää ja pysyy terveenä. Ei puhettakaan margariinista, epäluonnollisista rasvoista tai jodin puutoksesta.

  Tykkää

 12. Apuva!

  Edellisen blogisi kommenteissa samanhenkinen kommentoija tuomitsi fruktoosin (l. hedelmäsokerin) myrkyksi, oli se sitten vaikka osana disakkaridia, kuten sakkaroosia (l. rypälesokeria). Vaarallista on siis syödä marjoja, hedelmiä ja makeita vihanneksia ja juureksia

  Nyt meni vaaralliseksi ristikukkaiset, eli muun muassa kaalit, lanttu ja nauris (lehtivihanneksena kiinankaali). Ristikukkaisten heimo pitää sisällään myös hyvin monia ns. villivihanneksia; niitäkin kiinnostuksen vuoksi aina silloin tällöin olen maistellut.

  Millä nuo nyt myrkyllisiksi julistetut pitäisi korvata?

  Tykkää

 13. Sorry. En jaksanut lukea koko kirjoitusta, mutta jo alusta lukiessani oli mielipide.
  Tuomarin kanssa monista asioista samaa mieltä.

  Isäni kuoli epämääräisen konfliktin alaisena sairaalassa, äitini läsnäollessa. Lääkäri kävi jossakin vaiheessa ns. kohtausta antamassa isälleni jonkinlaisen pistoksen, jonka laadusta ei kerrottu äidilleni. Lähes välittömästi pistoksen antamisen jälkeen isäni kuoli. (Tietenkin epäilyistä on jo jonkinlaista arviota.)

  Isälleni oli aikoinaan tehty erikoislaatuinen leikkaus Suomen historiassa ja hän oli allekirjoittanut todistuksen, että kun hän kuolee niin hänen ruumiinsa avataan ja tutkitaan miten leikkaus oli pelastanut hänen henkensä ja mitä se leikkaus kertoo jatkossa…
  No ei hänelle tehty mitään ”autopsyä”. Todettiin vain että kuollut. Ja se siitä.

  Itse en hyväksy mitään geenimuunneltua tai muuta epämääräisesti muunneltuna ruokaa. Ja minua hirvittää nykyään jatkuvasti julkitulleisiin elintarvikeväärennöksiin tulleista uutisista.
  Joskus tuntuu, ettei voi syödä mitään mitä ostaa kaupasta ajattelematta, että tässä taas myrkytetään tai huijataan ostajaa.
  Jotakin on kuitenkin syötävä.

  Tykkää

 14. Nälkiintyvälle: Ei kai nuo ristikukkaiset kauheata ”myrkkyä” ole muuta kuin kilpirauhasvaivoista kärsiville. Pointtina tuossa oli se, että aineenvaihduntaansa ei saa sekoittaa yksipuolisella ravinnolla. Monipuolinen ruoka siis kunniaan.

  Tutustumatta tarkemmin ruokavalioosi, en voi sanoa onko sinun viisasta vai epäviisasta jättää kaalit syömättä.

  En ota vastuuta muiden kommenteista. Omissa kommenteissa ja kirjoituksissa on ihan riittävästi puuhaa jo ennestään.

  Kiitos tästäkin kommentista parahin nälkiintyvä.

  Tykkää

 15. Tuomarin kommentteja on ilo lukea. Kiitos! Olet varmaan huomannut, että sinulta saan kirjoitusideoita. Juttuaiheita on tällä hetkellä jopa jonossa!

  Tykkää

 16. Tuomari, muiden syyllistäminen on se helpoin tie.
  Itse kannan vastuuni kaikista valinnoistani, niin ravitsemuksen, kuin muunkin elämän suhteen.

  En vihaa ketään, päinvastoin. Blogistin kirjoitukset vaan välillä ihmetyttää. Ehkä en ole tarpeeksi Terveystietoinen? Viittaukseni ruokaelitisteihin pohjaa ihan omaan kasvatukseeni- kaikki ruoka on arvokasta. Nokkosesta rypsiporsaaseen.

  Tykkää

 17. 95% viranomaisista tehdyistä kanteleusta päätyy roskakoriin siis 95 prossaa ihmisistä valittaa turhasta. No muutaman prossan tapauksessa päätös on kirkko keskelle kylää ja pariprosenttia on kanteluissaan oikeassa ja saavat aloittaa uuden kierroksen kantelunsa suhteen ongelma vaan on se kun porukkaa sattaa kupsahtaa ja lausunnon antajia ei löydy enään siis väsyttävät nekin muutamat jotka on korkeimassahallinto-oikeudessa olleet ns oikeassa paitsi tietysti poliitiikot joilla on erityiskohtelu lain rikkomisen suhteen.
  Suomessa on aina parasta ja terveellisintä ravintoa nyt ei saa vaan maitoa juottaa penskoille eikä sairaille. Siinä on saatana touhua. Tämä kyseinen rypsisika on pelle näkeehän sen jo kaikesta mitä jätkä touhuaa.
  Mitenhän sen omat kuppilat on ”kunnossa” asiahan ei minulle kuulu sanoi jo Masa Niemi aikoinaan mutta täällä siat syövät sikojen ruokaa tonkivat matoja ja syövät tammenterhoja ja hyvää on. Rypsihepulla on mesta Italiassa vetääköhän hän rypsi prosguittokinkkua siellä ei varmaan vedä.
  Italiassa syödään rääkättyä hevosen lihaa jota mafia herrat toimittavat eikä toi rypsisika tiedä siitäkään yhtään mitään.

  Tykkää

 18. Tätä lukiessa tulee mieleen yleinen havainto, että onko kenelläkään puhtaita jauhoja pussissa. Christerin jutuissa tulee esiin epäilyt lääketehtaiden, lääkäreiden yms kytköksistä.

  Olen katsellut tätä probleema jo yli 30 vuotta. Silloin oli muotia maasäteily, joka on nyt korvautunut kännykkäsäteilyllä. Löytyi paljon ihmisiä, jotka esittivät vastaavia syytöksiä asian laiminlyönnistä kaikkia tahoja vastaan. Mielenkiintoista oli havaita, että kaikki he myös myivät maasäteilyyn liittyviä tuotteita. Sama toistuu kännykkäsäteilyn kohdalla. Tärkeimmät syyttelijät myyvät säteilyyn liittyviä tuotteita. Entä Christer ? Hän tuntuu saavan leipänsä elämäntapatuotteista. Silloin tietysti vastapuolen mustamaalaus on hyvä keino saada asiakkaita.

  Joten pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.

  Tykkää

 19. niin tästä Arpapeliä… paljastaa ehkä miksi ruotsalainen sairaanhoito on ns tehokasta. Otetaan nopeasti ja helposti hoidettavia osastolle. Tai kuten Suomessa pistetään jonoon ja toivotaan että käy leikkelemässä yksityisellä puolella.

  Tykkää

 20. Ihmettelijälle:

  ”Entä Christer ? Hän tuntuu saavan leipänsä elämäntapatuotteista. ”

  Ei pidä paikkaansa. Saan leipäni luennoilta, ravintovalmentajaopetuksesta, asiakasneuvonnasta ja kirjojeni myynnistä. Syön vain vähän leipää.

  Tykkää

 21. ”Sekasyöjä” kirjoitteli fiksusti ”Tuomari, muiden syyllistäminen on se helpoin tie. Itse kannan vastuuni kaikista valinnoistani, niin ravitsemuksen, kuin muunkin elämän suhteen.”

  Olet täysin oikeassa. Meistä jokainen lankeaa ainakin joskus syyllistämään muita, joka on vielä tervettä. Silloin kun ihminen alkaa syyllistää itseään, on hän pitkällä masennuskierteessä.

  Asian voi nähdä myös niin, että ulkoinen vihollinen yhdistää, sisäinen hajoittaa.

  Esimerkiksi Pekka Puska on hyvä ulkoinen kohde vaikkapa karppaajia yhdistämään, koska Puskan teesit ovat mitä ovat.

  Samaan tapaan voidaan ajatella, että sodassa toista valtiota kohtaan kaikki sisäiset riidat unohdetaan ja tapellaan yhteistä vihollista vastaan. Tällä logiikalla maailmanrauha saavutettaisiin sillä, että marssilaiset hyökkäisivät maahan. Sama selviytymissääntö tuntuu toimivan biologiassakin, oli sitten kyse puista tai vaikkapa bakteereista.

  Vielä noihin ruokavalintoihin: me pyrimme järkeistämään valintojamme. Perustamme valintamme niihin oppeihin, joita meihin on ”istutettu”. Jos kuitenkin kehon primitiviisimmät signaalit, esimerkiksi tunteet, kertovat, että jokin ruoka-aine ei sovi, niin ei kannata uskoa oppeja vaan tunteita.

  Esimerkkinä ruisleipä, jos siitä tulee mahanpurua, nivelet narisee ja olet koko ajan tulehduskierteessä, niin ei sitä ruisleipää kannata syödä väitti ”terveysideologit” mitä tahansa. Ennen ei ollut tutkimuksia joka tunteitasi rusileivän haitallisuudesta olisi puoltanut, nyt alkaa löytymään niitäkin. Mikäli tutkimukset ovat niitä, jotka elämääsi ohjaavat.

  Mikäli edellinen esimerkki ei avannut silmiäsi, niin pohdi millä perusteella palkkaat ihmisen tai ostat vaikkapa asunnon. Teet hirveästi järkeen perustuvia analyysejä (PaPi jne), mutta loppujen lopuksi päädyt tekemään ratkaisun tunteiden perusteella. Jos palkattava ihminen on kaikissa testeissä paras, mutta jokin tunne sanoo, että älä palkkaa häntä, olet varmasti oikeassa tunteinesi. Jos talo tuntuu olevan järjellisesti juuri sinulle sopiva, mutta tunnet, että se ei ole oikein sinun, tuskin ostat sitä. Kaikkea ei voi järkeistää, eikä ole tarkoituskaan, koska järki voidaan istuttaa, tunteiden sekoittamiseen vaaditaan (aivo)biokemian sekoittamista.

  Mielestäni Christerin poikkitieteellinen/näkemyksellinen kyky tuoda asioita esille on piristävää. Hänen sanomansa ymmärtäminen vaatii kykyä ajatella lintuperspektiivistä ja nähdä kokonaisuuksia.

  Mikäli Christer ei toisi näitä asioita esille, emme olisi tässäkään hetkessä tästä aiheesta kirjoittelemassa.

  Ilman mielipiteitä ei mennä eteenpäin, eikä sillä, että kaikki ovat samaa mieltä asioissa. Kyse ei kuitenkaan ole uuden uskonnon luomisesta, vaan tiedon ymmärtämisestä eri merkityksissä (konteksteissa).

  Tiedon käsittelyn suhteen on olemassa huolestuttavia piirteitä: esimeriksi nykynuoriso ei osaa yhdistellä asioita (nähdä kokonaisuuksia), koska kaikki mitä kysytään löytyy Googlesta.

  Entistä enemmän törmää sellaisiin ihmisiin, jotka tietävät paljon asioista, mutta eivät osaa siirtää tietoa saati osaamistaan käytäntöön. Tyypillisesti heidän koulumestyksensä on erinomainen, koska koulussa pärjää asioiden ulkoa opettelulla.

  Samasta syystä olemme ajautumassa sellaiseksi innovaatiovaltioksi, jossa ideoita syntyy, muttei kukaan osaa niitä tuotteistaa.

  Nuorison puolustukseksi on tietysti laskettava se, että tiedon määrä tuppaa tuplaantumaan kaksinkertaiseksi n. 18 kk välein, eli kyky osata kaikkea on täysin mahdotonta.

  Ehkä tämä tiedon ”pirstoutuminen” myös ravitsemustieteessä johtuu siitä, että tietoa on liikaa, eikä kukaan hahmota enää kokonaisuuksia? Menemme tavallaan perse edellä puuhun, kun emme enää ymmärrä, miten sinne pitäisi kiivetä.

  ”Toisilleen vastakkaiset pyrkivät yhdistymään, erilaisista sävelistä syntyy kaunein harmonia ja kaikki syntyy taistelun kautta. Herakleitos n. 535-475 eKr.”

  Tykkää

 22. Tuomari kirjoitti

  ”Ehkä tämä tiedon ”pirstoutuminen” myös ravitsemustieteessä johtuu siitä, että tietoa on liikaa, eikä kukaan hahmota enää kokonaisuuksia? Menemme tavallaan perse edellä puuhun, kun emme enää ymmärrä, miten sinne pitäisi kiivetä”
  …………………………………………………………Tuomari on harvinaisen oikeassa! Koko ravitsemustiede perustuu yhdenlaiseen tulkintaan virallisen kaavan mukaan. Kaikkea peilataan linjalla ”kova eläinrasva nostaa kolesterolia, käytä pehmeitä rasvoja”.

  Uusi diabetestutkimus Look AHEAD romuttaa koko kuvion. Elintaparemontista, intensiivisestä neuvonnasta,vähärasvaisesta dieetistä,laihduttamisesta ja liikunnasta ei ollut mitään hyötyä.
  http://yle.fi/uutiset/laihdutusohjelmista_ehka_luultua_pienempi_apu_diabeetikolle/6747549

  Tästä ei voi päätellä muuta kuin, että tuhlattiin kauheasti energiaa ja rahaa tyhjän tutkimiseen, vaikka pari aikaisempaa tutkimusta on vahvistanut jo saman tuloksen. Kauankohan nykyisen ”ravitsemuseliitin” annetaan mellastaa ihmisten terveyden kustannuksella väärin neuvoin?

  Tykkää

 23. Lainaan bloggaajan bloggausta virkkeen verran ja kysyn alalla työskennelleiden mielipidettä tähän:

  ”Suuhun tungetuilla vierailla kemikaaleilla on vaikutuksia ihmisen elimistöön.”

  Psykiatrisissa hoitolaitoksissa eli m-sairaaloissa ja vastaavissa tungetaan – jopa väkivalloin – suuhun vieraita kemikaaleja. Onko se oikein vai väärin ja milloin se on oikein ja milloin väärin, kun potilas ankarasti vastustaa kemikaaleja.

  Ne tuovat hetkellisen helpotuksen lähiympäristölle, mutta onhan siinä liikamyrkytyksen vaara?

  Mitkä ovat pitemmän aikavälin vaikutukset?
  Aika paljonhan näitä syötetään väkisin???

  Tykkää

 24. ”Margariinin Ystäviltä” hyvä pointti. Neuroleptejä sun muuta ”kamaa” syötetään potilaille siksi, ettei kalliita psykiatrian sairaalapaikkoja tarvittaisi. Eli pistetään ihmiset kulkemaan sormet suorana kaduille, koska se ehkä maksaa vähemmän kuin psykiatrian laitospaikat.

  Yksilön kannalta voi olla ihan hyvä olla vapaalla jalalla avohoidettavana, mutta onko yhteiskunta valmis kohtaamaan mielisairaita, kun yhteiskunta ei tunnu olevan valmis kohtaamaan edes lihavia?

  Onneksi lääkäri ja kansanedustaja Riitta Kauppinen sai aikaan sen, ettei ihmistä voida ihan tuosta vain pakottaa tahdonvastaiseen hoitoon, mutta toisaalta, mistäpä me tiedämme minkä verran tätä vieläkin tapahtuu (eli tahdonvastaisen hoidon lähetteeseen kaksi lääkäriä voi kyllä sopia asiat miten tahtoo siinä missä kaksi virkamiestäkin jossain toisessa asiassa).

  Yhteiskunnan kannalta kun asiaa pähkäilee, niin onhan se hyvä, että mielisairaatkin ovat keskuudessamme. Jos ei muuta, niin ainakin osa heistä ampuu välillä Hyvinkään ravintolan katoilta vähän ihmisiä ja räjäyttelee itseään jossain ostoskeskuksissa. Tai ajelee autolla sormet suorana päin tukkirekkoja. Näin syksyn kynnyksellä nämä suoralla tieosuudella tapahtuvat ”kohtaamisonnettumuudet” lisääntyvät, pitäkääpä varanne.

  Tällä tavoin menettelemällä saadaan kyllä aikaan lisää pelkoa yhteiskuntaan, joka pitää ihmiset entistä enemmän toisistaan erillään, tittytainmentin eli pleikkarin ja töllöttimen ääressä. Ihmistä on helpompi aivopestä television ja tietokoneen välityksellä kuin alkaa kiertelemään turuilla ja toreilla kyseenalaistavia ihmisiä käännyttämässä.

  Mitä enemmän seuraa neurobiologian kehittymistä, sitä enemmän alkaa ymmärtää, että suurin osa masennuslääkkkeistä ja monista muista (mieliala)lääkkeistä ovat turhia. Niillä hoidetaan vain yhteiskunnan vinoutuman seurauksia.

  Mikäli yhteiskunta toimisi ihmislähtöisesti, keskityttäisiin poistamaan ne tekijät, jotka meitä sairastuttaa. Valitettavasti tällaista emme koskaan tule näkemään, koska sellainen yhteiskunta, jossa ihminen voi elää terveesti, ei ole tuottava, ei ainakaan nykysysteemissä.

  Pelkällä arkipsykologialla saadaan paljon enemmän aikaan kuin vaikkapa masennuslääkkeillä. Psykologia pitäisi kuulua jokaisen (perheen) perusopintoihin.

  Ongelma on siinä, että psykologia on lääkkeisiin keskittyneen psykiatrian mielestä pseudotiedettä samalla tavalla miten karppaus on saatanan palvontaa esimerkiksi THL:n mielestä.

  Väärin ei saa parantua! Tärkeintä on olla parantumatta ja peittää oireet, eikö niin?

  Tykkää

 25. Tuomari, kirjoitin:

  “Tuomari, muiden syyllistäminen on se helpoin tie. Itse kannan vastuuni kaikista valinnoistani, niin ravitsemuksen, kuin muunkin elämän suhteen.”

  Tuomari;

  ”Olet täysin oikeassa. Meistä jokainen lankeaa ainakin joskus syyllistämään muita, joka on vielä tervettä. Silloin kun ihminen alkaa syyllistää itseään, on hän pitkällä masennuskierteessä.”

  Omien valintojen pistäminen muiden piikkiin, on mielestäni jonkunsortin pelkuruutta. Huom. kirjoitin jokaisen omista valinnoista ja vastuunkannosta, en itsesyyllistämisestä. 2 eri asiaa, ainakin minun mielestä. Kai jokaisella vielä on joku vastuu omista valinnoistaan?

  Tykkää

 26. joo, törmäsin tähän blogaajan blogiin tänä päivänä. Heh, Jyrky Sukala ajoi jotain… heh, hauskaa, onkos tämä enää tätä päivää ?

  Voiskos olla mahdollista, että HKScan keksi, että kun käytetään kotimaista rypsiä, ostetaan normaalien kaupantekoprosessien mukaan, niin tuutko mainostaan, palojn maksast, Jyrsi S tulee.

  Niin ilmeisesti suomalaiset possun syöjät syö mieluummin terveelistä esim brassisoijaa mieluummin kuin kotimaista rypsiä, no ilmeisesti nyt aletaan saada ulkomaista GM-soijaa kotimaisen GM-vapaan rypsin sijaan.

  No keep it going, Brasseissa tapetaan sademetsää, jotta suomessa saataisiin syödä GM-soijaa kotimaisen GM-vapaan rypsin sijaan. No blogaaja ja muut vhh- hypettäjät varmaan haluavat kieltää kotimaisen rypsin ja haluavat ulkomaista GM-soijaa ruuaksi kotimaiselle lihalle -> kee it going

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s