Helsingin Sanomat Valviran äänitorvena!

Turpaduunari on taas hyvin, hyvin vihainen. Toimittaja Tuula Toivio satuili Helsingin Sanomien Kotimaa-osastolla 14.08.2014 jutussa jonka alaotsikkona oli ytimekkäästi ”Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistä, mutta lääkärit tunnistavat sen huonosti”.

.

.

Helsingin Sanomien Kotimaa-toimitus on virallisen totuuden vankkumaton äänitorvi aina kun THL, Valvira tai Itä-Suomen yliopisto haluaa lannoittaa suomalaisia eli suoltaa potaskaa ilmoille.

Onneksi Tiede-osasto voi julkaista sellaista kuin Jani Kaaro kirjoitti 22.08.2014 : ”Lääkkeillä psyykattu vanhuus”.

Mutta Valviran äänitorvi Tuula Toivio teki Spede-sketsien ”naisen logiikka” -tyylisen todistelun ja selitti, että kun kilpirauhasarvot ovat normaalit niin potilaan kuuluu itse vaatia tyroksiini-hoitoa eli T4-hormonia. Lehtijutun mukaan normaalit kilpirauhasarvot (TSH ja T4v) siis todistavat kilpirauhasen vajaatoiminnan ja jutun mukaan tähän tarvitaan elinikäistä hoitoa.

Tämä kuulostaa toki tutulta maassa jossa normaalit kolesteroliarvot omaavat ihmiset popsivat statiineja ja normaalin verenpaineen omaavat syövät beetasalpaajia tai kalsium-kanavan salpaajia. Mitään järkeä touhussa ei tietenkään ole.

Sivistyssanat tuntuvat olevan sen verran hankalia ymmärtää, että turpaduunari vääntää sanaston oikein rautalangasta.

Normaali tarkoittaa sanana sitä, että touhussa ei ole mitään outoa tai puutetta tai vajausta.

Filunki ja veronkierto esimerkiksi näyttää olevan aivan normaalia ja sitä harrastetaan vaikkapa terveydenhuollossa. Aivopesun takia ”Wilsonin syndrooma” -nimistä oireyhtymää ei saa virallisesti mainita. Homma on parannettavissa ja yleensä syyltään lääkkeistä ja väärästä ravinnosta johtuva. Wilsonin syndrooman mukaan oireet nimittäin johtuvat aktiivisen T3-hormonin puutteesta kohdekudoksissa eikä itse kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

faktaruutu

Virallisen linjan mukaan on siksi parempi riidellä kilpirauhasarvoista, että lääkärien mielissä pysyy Valviran pelko reseptejä rustaillessa. Tänäkin vuonna Valvira on jo ojentanut lääkäreitä jotka olivat T3-hormonilla parantaneet potilaita. Miten siinä kävisi lääkärien työpaikkojen jos ihmiset olisivat terveitä? Työllisyys ja sote-uudistus ovat hallituksen ykkös-listalla.

Terveydestään jonkinasteista huolta pitävä harmaapartainen ystäväni Birdie vaati taas vastineeksi nestemäisiä B-vitamiini-valmisteita, jotta suostuisi kertomaan omituisia nippelitietoja endokrinologian historiasta ja talouspakotteista. Vladimir Putin kuulemma parantaa suomalaisten kansanterveyttä elintarvikkeiden tuontikiellollaan, koska suomalaiset syövät nyt enemmän juustoa.

kyltti

Biologina ja tohtorina tajusin itsekin B-vitamiinin avittamana, että juusto ja lehmät todellakin liittyvät kilpirauhasen toimintaan hyvinkin oleellisesti. Birdien talouspoliittinen esimerkki oli seuraava:

”Se että Pietarista on Oltermanni loppu ei todista, että suomalaiset lehmät ovat lakanneet lypsämästä. Kääntäen taas se, että näkee lehmästä tulevan maitoa navetassa Rantsilassa ei todista, että juustopulasta Pietarissa valittavat venäläiset ovat luulosairaita hulluja.”

Lääketieteellinen pointti tässä sitaatissa on se, että T4-hormoni ei ole se lihaksissa vaikuttava aktiivinen yhdiste vaan T3, joten itse kilpirauhasen toiminta on vain pieni osa yhtälöä, jonka loppusumma on sadoilla tuhansilla suomalaisilla väsymys, masennus, palelu ja painonnousu.

Juusto ja kilpirauhaset kuuluvat silläkin tavalla yhteen, että kilpirauhashormonit muodostuvat aminohaposta nimeltä tyrosiini, johon on liittynyt jodia. Tyrosiini taas on saanut nimensä kreikan kielen sanasta ”tyros”, joka tarkoittaa juustoa. Siksi ei pitäisi olla vaikeaa muistaa, että maitotuotteet ovat terveellisiä pirteän elämän tavoittelijoille.

Yhtä tärkeä osanen juuston lisäksi on tietenkin jodi, jonka saannista jo nobelisti A. I. Virtanen oli huolissaan, mutta Ursula Schwab tekee kaikkensa jotta kansa ei söisi suolaa vaan masentuisi sohvalle sairauseläkettä odottelemaan.

Seleeni ja sinkki taas ovat oleellisen tärkeitä T4-hormonin muuntumisessa aktiiviseen T3-muotoon, joten monipuolinen ravinto on ehdottomasti parasta mieliala-lääkettä. Birdien mielestä kaikkien pitäisikin tuntea uraa-uurtavat tutkimukset joita J. Enrique Silva ja P. Reed Larsen aikoinaan tekivät Harvardissa dejodinaasi-tutkimuksen alalla.

tölkki

Mielenkiintoisena historian havinana voisin mainita, että fluoria käytettiin ennen liian aktiivisen kilpirauhasen rauhoittamiseen. Nykyään siihen on toki muitakin lääkkeitä.

Muutaman B-vitamiinilisä-juoman jälkeen Birdie kaivaa salkustaan esille parituhatsivuisen lääketieteen opuksen ja näyttää listan lääkkeistä, joilla nykyään hoidetaan kilpirauhashormonien liiallista aktiivisuutta. Toisin sanoen kyseiset lääkkeet joko vähentävät kilpirauhashormonien imeytymistä kudoksiin tai sitten estävät niiden muuntumista aktiiviseen muotoon.

Yliaktiivisten kilpirauhasten rauhoittamiseen tarkoitetuilla lääkkeillä saa siis aikaan Wilsonin syndrooman oireet tavallisella ihmisellä. Kuten lukijani jo tässä vaiheessa arvaavat, kyseiset lääkkeet ovat melkoisen yleisiä : beetasalpaajat (732 980 suomalaista), kalsium-kanavan salpaajat (370 902 suomalaista) ja glukokortikoidit (216 418 suomalaista).

Yli miljoona suomalaista eli joka viides meistä syö siis lääkkeitä, joita kuuluu määrätä yliaktiivisen kilpirauhasen aiheuttamien oireiden hoitoon joko yksinään tai karbimatsolin kanssa.

Jos joku näistä miljoonasta valittaa Wilsonin syndrooman oireista, niin Käypä Hoito -työryhmäähän voisi syyttää joukkotuhonnasta, ja tässä on syy viralliselle hys hys -linjalle. Rikokset ihmisyyttä vastaan eivät saa paljastua Suomessa, koska ihmisoikeus-ongelmia on vain Syyriassa. Suomessa on maailman paras terveydenhuolto, kaikkihan sen tietävät. Todisteena siitä ovat tietenkin pitkät hoitojonot ja ylipainoinen ja masentunut kansa.

Näiden kolmen varsinaisen yliaktiivisuuden rauhoittamiseen käytettävien lääkkeiden lisäksi on joukko lääkkeitä jotka muuten vain aiheuttavat samansuuntaisia salpaavia vaikutuksia kilpirauhashormoneille. Näistä yleisimmät ovat statiinit (666 552 suomalaista) sekä ehkäisypillerit (arviolta 250 000 suomalaista).

Tähän sitten vielä päälle ihmiset, jotka syövät paljon goitrogeenisiä, kilpirauhasia rauhoittavia ruoka-aineita, joita ovat esimerkiksi rypsi, kaali ja nauris.

Ei siis ole mikään ihme, että väsymys, masennus, palelu ja lihominen ovat lähinnä naisten tauteja. Vähäsuolainen kasvisruoka ja ennaltaehkäisevät askeleenlyhentäjät pitävät suomalaisen sohvaperunan pois äänestyskopista valtaapitäviä häiritsemästä. Vain terveet maratoneja juoksevat tai veronkiertoa harrastavat kokoomuslaiset käyvät äänestämässä!

45 kommenttia artikkeliin ”Helsingin Sanomat Valviran äänitorvena!

 1. Vaikka artikkelissasi onkin tuotesijoittelua, en silti usko että saat palkkoita herralta nimeltä Sinebry Choff?

  Mitä enemmän ihmisten kanssa keskustelee, sitä ahdistuneempi olo tulee, kun tajuaa miten hulluiksi heidät on aivopesty. Moni popsii mieluummin nappeja kuin muuttaa terveelliseksi kokemaansa ruokavaliota! Todella himmeetä.

  Toinen ihmetys liittyy resepteihin. Resepti on lääkemääräys. Onko lääkemääräys tarkoitettu apteekille siksi, että lääkettä saa myydä vai määräys potilaalle syödä lääkettä? Mikäli se on määräys syödä lääkettä, miksi suurin osa lääkäreistä ei ole linnassa?

  Käypä Horo-työryhmä ei ole antanut kilpirauhasen hoitoon liittyvää ohjeistusta. Heitä emme (valitettavasti) voi asiasta syyttää. Suomalaisia endokrinologeja voimme kyllä syyttää, koska useista heillä näyttäisi olevan lähinnä kerrossiivoojan tietotaito (siivoojat ovat siis todella älykkäitä).

  Tykkää

 2. Hesari toimii DDR-tyyppisen journalismin esikuvana myös siten, että lukijoilta ei juuri julkaista virallisen totuuden vastaista oikeaa totuutta – tai jos julkaistaan, viimeinen kommentti tulee DDR-tyyppiseltä kansandemokratiasektorilta.

  Tykkää

 3. Eräs Maria -niminen henkilö kysyi äsken Facebook-sivullani fluorin vaikutuksesta kilpirauhaseen. Hän epäili fluorin olevan haitallista terveydelle. Hyvä kysymys, jonka vastaus saattaa kiinnostaa muitakin blogini lukijoita:

  *******
  Maria, olet oikeassa fluoridien suhteen. Oikeastaan voisin kopsata sinulle tämän ja pyytää lukemaan koko yhteenvedon linkistä alla:

  What concerns me so deeply is that in concentrations as low as 1ppm, fluorides damage the thyroid system on 4 levels.

  1. The enzyme manufacture of thyroid hormones within the thyroid gland itself. The process by which iodine is attached to the amino acid tyrosine and converted to the two significant thyroid hormones, thyroxine (T4) and liothyronine (T3), is slowed.

  2. The stimulation of certain G proteins from the toxic effect of fluoride (whose function is to govern uptake of substances into each of the cells of the body), has the effect of switching off the uptake into the cell of the active thyroid hormone.

  3. The thyroid control mechanism is compromised. The thyroid stimulating hormone output from the pituitary gland is inhibited by fluoride, thus reducing thyroid output of thyroid hormones.

  4. Fluoride competes for the receptor sites on the thyroid gland which respond to the thyroid stimulating hormone; so that less of this hormone reaches the thyroid gland and so less thyroid hormone is manufactured.
  These damaging effects, all of which occur with small concentrations of fluoride, have obvious and easily identifiable effects on thyroid status. The running down of thyroid hormone means a slow slide into hypothyroidism. Already the incidence of hypothyroidism is increasing as a result of other environmental toxins and pollutions together with wide spread nutritional deficiencies.

  http://rense.com/general57/flur.htm

  Tykkää

 4. Ursula Schwab tekee kaikkensa jotta kansa ei söisi suolaa vaan masentuisi sohvalle sairauseläkettä odottelemaan.
  ………………………………………………….
  Bloginpitäjälle tiedoksi Urusulan viimeisin töräytys! Ursula väittää, että MTC-öljyillä(kookosöljy) kehittää itselleen rasvamaksan:

  Maksahan toimii sillä tavoin, että jos se ei tiedä, mitä jollekin aineelle tekee, se varastoi sen itseensä. Liiallinen MCT-öljyn käyttö voi johtaa rasvamaksaan, sanoo Schwab.
  http://tinyurl.com/pgfa9eh
  ……………………………………………………
  Suolasta muuten kirjoitti naapurin DN: Suolan vähentäminen on turhaa…
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-raden-om-mindre-salt-kan-vara-onodiga/

  …joten Ursulan ja VRNn ravitsemussuosituksia näiltäkään osin ei kannata ottaa todesta.

  Voi,voi Ursula osta sinäkin nyt halpaa Putinvoita. Sehän on suolatonta!

  Tykkää

 5. ”Halogeenit ovat jaksollisen järjestelmän 17. ryhmän, 7. pääryhmän, alkuaineet eli fluori, kloori, bromi, jodi ja astatiini. ”
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Halogeeni

  Pitäisi ymmärtää näiden kaikkien saanti/ vaikutus kehossa. Esim pelkkä jodin saanti ei kerro ”koko totuutta”
  Jos esimerkiksi kilpiarauhaseen varastoituu halogeeneista bromia ja fluoria jodin tilallle, mitkä ovat vaikutukset? jne?

  Tykkää

 6. ”Bromia käytetään pääsiassa väriaine-, lääke- ja valokuvausteollisuudessa. Bromideilla ja eräillä muilla bromiyhdisteillä on rauhoittava ja narkoottinen vaikutus. Näistä esimerkkejä bromisovaali, fenatsepaami, halotaani ja brallobarbitaali. Niitä on aiemmin käytetty unilääkkeinä ja epilepsian hoidossa.
  Merkittävä bromin käyttökohde ovat palonestoaineet, joita käytetään televisioissa, tietokoneissa, jopa vaatteissa. Bromia on löydetty äidinmaidostakin, eikä sen vaikutusta elimistöön tunneta vielä. ”

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Bromi

  Miten esimerkiksi bromi kilpailee jodin kanssa kilpirauhaseen mahdollisesti varastoituvana?

  Tykkää

 7. Wilsonin syndrooma on näköjään humbuugia. Taas uusi medikalisaatiokeino jolla lypsää rahaa ja vaaranta terveys.

  http://roskatiede.wordpress.com/2013/07/29/wilsonin-syndrooma-satutauti-jolla-puoskarit-lypsavat-rahaa/

  ”Kun yleensä tieteelliset havainnoit jukaistaan vertaisarvioiduissa tiedelehdessä, niin tyyppiliseen puoskareiden tapaan, tämä ”tauti” esiteltiin Wilsonin tekaisemassa kirjassa. Vuonna 1991 50-vuotias nainen kuoli rytmihäiriöön ja sydänkohtaukseen ottaessaan yliannostuksen Wilsonin määräämää kilpirauhashormonia. Vuonna 1992 Floridan Valvira ryhtyi kurinpidollisiin toimiin Wilsonia vastaan potilaiden ja vakuutusyhtiöiden ”kynimisestä” tekaistun diagnosin avulla. ”

  ” Kaleva kertoi, että Tampereella on kolme potilasta joutunut sairaalahoitoon yhdistelmälääkityksen T4 + T3 takia.”

  Tykkää

 8. No ei ainakaan tämä Sanomakonsernin lehti ole syyllistynyt väittämääsi tiedon panttaamiseen/vääristelyyn, vai mitä, Christer?

  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288730395956.html

  Ovatko siis artikkeli ja sen sisältämät jatkolinkit bluffia, ja vain sinä oikeassa…

  Ja kannattaisi jättää puoluepolitiikka tämän terveyspoliittisen blogitekstin ulkopuolelle. – Loppukevennysvitsisi ei toimi ainakaan minulle, vaikka en kokoomuksen äänestäjä olekaan.

  Tykkää

 9. Tässä artikkelissa puhuttiin lähinnä lääkityksestä. Sairauksien syistä ei haluta puhua. Mikä voisi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa? Olisiko tulehdus? Mikä aiheuttaa tulehdusta?

  Subakuutti kilpirauhastulehdus influenssarokotteen jälkeen:
  Bol Asoc Med P R. 2011 Apr-Jun;103(2):48-52.
  Subacute thyroiditis and dyserythropoesis after influenza vaccination suggesting immune dysregulation.
  Hernán Martinez J, Corder E, Uzcategui M, Garcia M, Sostre S, Garcia A.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22111471

  Subakuutti kilpirauhastulehdus influenssarokotteen jälkeen nuorella naisella:
  Kaohsiung J Med Sci. 2006 Jun;22(6):297-300.
  Subacute thyroiditis following influenza vaccine (Vaxigrip) in a young female.
  Hsiao JY, Hsin SC, Hsieh MC, Hsia PJ, Shin SJ.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16793568

  Subakuutti kilpirauhastulehdus H1N1-rokotteen jälkeen:
  J Endocrinol Invest. 2010 Jul-Aug;33(7):506.
  Subacute thyroiditis following the H1N1 vaccine.
  Girgis CM, Russo RR, Benson K.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20671410

  Adjuvantit aiheuttavat autoimmuunityreoidiittia rotilla:
  Proc Soc Exp Biol Med. 1970 Jan;133(1):185-9.
  Adjuvants for the production of autoimmune thyroiditis in the rat.
  Twarog FJ, Kenney E, Rose NR.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/5412333

  Oksidatiivisen stressin yhteys kilpirauhasen autoimmuniteettiin:
  Endocrine. 2014 Aug 23.
  Assesment of oxidative status and its association with thyroid autoantibodies in patients with euthyroid autoimmune thyroiditis.
  Baser H1, Can U, Baser S, Yerlikaya FH, Aslan U, Hidayetoglu BT.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25150037

  Gravesin tauti subakuutin kilpirauhastulehduksen jälkeen:
  Thyroid. 1996 Aug;6(4):345-8.
  Graves’ disease occurring after subacute thyroiditis: report of a case and review of the literature.
  Bartalena L, Bogazzi F, Pecori F, Martino E.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8875758

  Gravesin tauti subakuutin kilpirauhastulehduksen jälkeen:
  Acta Endocrinol (Copenh). 1992 Jun;126(6):495-6.
  Development of Graves’ disease after subacute thyroiditis: two unusual cases.
  Fukata S, Matsuzuka F, Kobayashi A, Hirai K, Kuma K, Sugawara M.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1642082

  Subakuutti kilpirauhastulehdus voi laukaista autoreaktiiviset B-solut tuottamaan TSH-reseptorin vasta-aineita, mikä johtaa TSH-reseptorin vasta-aineisiin liittyvään kilpirauhasen vajaatoimintaan:
  Clin Endocrinol (Oxf). 1998 Apr;48(4):445-53.
  TSH receptor antibody-associated thyroid dysfunction following subacute thyroiditis.
  Iitaka M, Momotani N, Hisaoka T, Noh JY, Ishikawa N, Ishii J, Katayama S, Ito K.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9640411

  Tykkää

 10. ”MrrKat” antoi linkin ”Roskatiede” blogiin. Siellä on paljon asiaakin, mutta esimerkiksi homeopatian osalta tulee muistaa se, että placebo oikeasti parantaa. Eli tieteen näkökulmasta homeopatia voi olla roskaa (nykykäsityksellä), mutta ihmisen näkökulmasta ei. Pahinta on viedä ihmisiltä toive pois, etenkin, kun lääketiede ei voi välttämättä auttaa sen enempää kuin homeopatia.

  Kaipa sama pätee tähän Wilsonin tautiinkin. Vaikka tieteellistä näyttöä ei olekaan, niin kaipa empiiriseksi näytöksi riittää se, että moni kertoo sillä parantuneensa? Ehkä tuolloin ongelmaksi tulee mahdollisten riskien arviointi suhteessa odotettuun lopputulokseen.

  Nimimerkki ”mie” on näköjään siirtynyt tuonne kommentoimaan. Ilmankos ei ole täällä näkynyt 🙂

  Tykkää

 11. njooh, pitääpä roskatieteeseen tutustua. Vaikka siellä joku mie kirjoitteekin.

  Niin eikös placebo viakutus monasti kestä ma-pe ajan ja sitten sairastetaan la – su, ja maanantaina ollaan valmiina työpaikalla.

  Niin sopivasti lämpö/ kylmähoitoa, vähän venyttelyä ->

  Tykkää

 12. Valviran ja endokrinologien kannattajat kirjoittelevat mielipiteitään roskatiede.com -sivustolla! Heillä ei kyllä oikeasti olekaan mitään muuta paikkaa, missä voisivat kirjoittaa. Kaikki nk. oikea fakta kun on näiden T3 lääkäreiden puolella.

  Valmisteyhteenvedon mukaan T3 lääke Liothyronin on virallisesti saatavilla oleva vanha lääke (myyntilupa 1956). Liothyroninin käyttöaihe eli indikaatio on kilpirauhasen vajaatoiminta kaikilla kilpirauhasen vajaatoimintapotilailla (myös lapsilla, myös vastasyntyneillä, 3-vuotiaasta alkaen aikuisten annos, myös raskaan oleville ja myös imettäville).

  Nämä tiedot löytyvät myös Duodecimin Lääketietokannasta ja USA:n lääkevalvontaviranomainen FDA:n sivuilta.

  Tykkää

 13. Hesari on muidenkin korporaatioiden ja vastaavien äänitorvi: MTK, Teostot, EK, Kepu, Suomen Yrittäjät, Pellervo, Folktinget jne…..

  HS on aina ollut ns. virallisen lääketieteen asialla muita vastaan, ja muutenkin on lääketeollisuuden asialla.

  Joten lehtirintamalta ei mitään uutta!

  Tykkää

 14. Ihmiset täälläkin luulee, että omat kokemukset on tieteen yli menevä empiirinen näyttö.

  ”En oo koskaan nähny ketään keuhkosyöpään sairastunutta..ootsä”, 16- vuotias polttaja kaverilleen virnuillen tehottomalle valistukselle.

  Monet näytöt ei selviä kuin tieteellisesti tilastoimalla = epidemiologisesti.

  Placebosta ei kenkään pitäisi maksaa, halvimmaksi tulee jos kaveri tai sukulainen pistää valkoisen paidan takin tai lakanan päälle, pitää kädestä ja käskee juomaan ”tehokasta lääkettä” (vesijohtovesilasi) kerran päivässä 2 viikon ajan.
  Miksi siitä pitäisi rikastuttaa suurta 700 miljoonan dollarin(tai euron) liikevaihdon homeopatialääke-tehdasta Ranskassa?

  Tykkää

 15. Melkoista potaskaa on tuolla roskatiede sivulla, vaikuttaa tuo kirjoittaja jollain tavalla katkeralta kaikkea vastaan, mikä ei kulje ”oikean lääketieteen” linjan mukana. Aivan kuin olisi ollut esim. funktionaalisen tai muun ”erilaisen” lääkärin hoidossa mutta ei ole saanut apua ilmeisiin ongelmiinsa ja katkeruus on valmis. Eniten tuosta sivusta ja sen pitäjästä tulee mieleen vaihtoehtoisen median Ursula Schwab, joka pyrkii kumoaamaan kaiken valtavirran ulkopuolella olevan tiedon ja hoidot. Sääliksi käy tuon henkilön lapsia jos ei iltaisin muuta tekemistä ole kuin kirjoitella höpöjä blogiin.

  Tykkää

 16. ”ihmetellen” osuu arkaan asiaan kirjoittamalla: ”Niin eikös placebo viakutus monasti kestä ma-pe ajan ja sitten sairastetaan la – su, ja maanantaina ollaan valmiina työpaikalla.”

  Olen tämän itsekin kokenut ja vasta neurobiologian opinnot avasivat silmäni.

  Mistä ilmiö johtuu?

  Ilmiö johtuu siitä, että kun ihmisen keho on stressissä (= kortisoli tapissa, ”taistele-ja-pakene” tila päällä) niin silloin ei ole aikaa sairastaa, vaan paeta sitä kuvitteellista leijonaa. Toisin sanoen, sympaattinen hermosto ottaa kropasta (endokriinisistä elimistä) vallan.

  Kun tulee perjantai, keho rentoutuu, jolloin parasympaattinen hermosto ottaa vallan ja silloin aloitetaan korjaustoimet. Usein tähän liittyy kuumeilu ja muut oireet, kunnes sitten sunnuntaina aamupäivällä aletaan olla taas kondiksessa valmiina seuraavan viikon stressiin.

  Mikäli ihminen havaitsee itsessään tällaista, on ehdottomasti otettava etäisyyttä stressin aiheuttajiin, oli se sitten duunia tai jotain muuta. Pitkään jatkuvana tämä kierre tuhoaa ihmisen: toisilta pettää sydän, toisilta pää (vaikea masennus). Tästä sanonta ”ajoin sata lasissa tiiliseinään” tulee, kun juttelee asian kokeneiden kanssa (työnarkomaanit, joilla pettää terveys 30-40 ikävuoden välillä).

  Tykkää

 17. ”MrrKAT” on oikeassa kun kirjoittaa ”Ihmiset täälläkin luulee, että omat kokemukset on tieteen yli menevä empiirinen näyttö.”

  Ongelma on vain siinä, että näissä piireissä (lääketiede ja ravitsemustiede) tieteen empiirinen näyttö tuntuu olevan kovin hataraa, ellei jopa tahallisesti manipuloitua.

  Lukaise kirja ”Tappava lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus” niin saat kuvan miten törkeää tämä on lääketieteen puolella. Ravitsemustieteen puolella voi olettaa tieteellisen ”vilpin” olevan vielä lääketiedettäkin pahempaa.

  Esimerkki: mikäli mitataan sv-sairauksien esiityvyyttä väestössä ruokavalion suhteen, eikö olennaista ole mitata myös tutkittavien stressitaso? Miksi korreloida jotain voita sv-sairauksiin, jos tiedetään, että kausaalisesti ja korrelatiivisesti stressi merkitsee enemmän kuin mikään rasva?

  Tykkää

 18. Niin tuomari tai tutkimus, jossa todettiin että rasvaisten maitotuotteiden syönti on terveellisempää kuin olla syömättä maitotuotteita (vai rasvattomia) Jodienkin mielestä tämä taisi olla todistus, että voi on terveellistä. Oliko kyseessä maidon rasva, vai esim maitotaloustuotteissa olevat muut aineet ?Toki joku tutkimus taisi olla että hedelmien vaikutus oli parempi kun saatiin maitorasvaa.

  Niin sama taitaa olla maksaruokien kanssa, kannattaa nauttia samalla c-vitamiina, kait vanhan kansan mukaan.

  Tykkää

 19. Hyvä että on analyyttistäkin kirjoitusta.
  Sama Hesarin juttu pisti silmään.

  Muuten. On se ihmisen elimistö kyllä harjaterästä noin yleensä.
  Nautittuaan Lipcuttia (ennen sitä Zocordia Lipobayta), Emconcoria tai vaikkapa Natrilixiä, tilapäiseen särkyyn ja kuumeeseen ibuprofeiinia,
  Kummalliseen limakalvotoimintaan hän nappasee Duactia.
  Flavamediaa ja Fontexia nautittuaan ei hän ole moksiskaan, vaikka käsittääkseni pitäisi olla.
  Odotellaan.
  Kun välipalana ja illallisena on 2 litraa tumman väristä limpparia ja jännityselokuvan kera monivärisiä karkkeja, hän nukkuu huonosti.

  Kun hän sitten saa muitakin epämääräisiä oireita, hän oitis lähtee jonottamaan lisäreseptiä.
  Voisiko joku alan ihminen arvata, mihin vaivaan hän saa seuraavan lääkereseptin?

  Tykkää

 20. Uusi Suomi/Puheenvuoro Timo Isosaari kirjoittaa: THL lakkautettava!

  Ääriesimerkki organisaatiosta, joka ei ole historiansa aikana kyennyt tuomaan juuri mitään lisäarvoa, mutta onnistunut pseudo-tieteellisillä suosituksillaan ja täydellisyyttä hipovalla kyvyttömyydellään sekä tuhoamaan kansanterveyttä, että nostamaan sen kustannukset pilviin, on Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos, THL.

  THLn sinänsä suuri ylläpitokustannus ei ole vielä summaltaan kummoinenkaan, jos verrataan sitä terveydenhoidon kokonaiskustannuksiin. Sen tutkimustiedon, jota THL ei julkaise, puitteissa voidaan arvioida, että jopa 50-60 % nykyisistä kustannuksista on täydellisen turhia. Ne olisivat joko ehkäistävissä ja osin jopa parannettavissa yksinkertaisilla ruokavalio- ja elämäntapamuutoksilla, joita THL puolestaan sabotoi kaikin mahdollisin keinoin, koska ne ovat sen omien suositusten vastaisia.

  THL on profiloitunut maailman rasvasodan lähettilääksi erityisesti Pekka Puskan aikana. Linjaa ei ole johtajan vaihduttua muutettu, eikä edes kommentoitu TIME-lehdessä kesäkuussa 2014 julkaistua artikkelia, jossa tieteentekijät vihdoin tunnustivat harhautuneensa asiassa täydellisesti metsään. Samainen, erittäin arvostettu lehti toimi aikoinaan rasvasodan äänitorvena 30 vuotta sitten. Rasvateoriaa on kritisoitu tiedepiireissä jo pitkään, mutta ääni on läpäissyt taustamelun vasta hiljattain, tunkematta silti THLn tietoisuuteen.

  Sivujuonteena tässä asiassa on ollut kolesterolihumpuuki, jossa THL on kunnostautunut statiini-lääkityksen markkinoinnissa lääkärikunnan kautta. Sillä ei ole todistetusti onnistuttu edistämään monenkaan terveyttä, mutta sivuvaikutukset ovat kyllä tuhonneet monen ihmisen terveyden.

  Lievempiä oireita, kuten allergioita, hoidetaan lääkkeillä vaihtelevin vastein, mutta vaikeampiin autoimmuunisairauksiin ei ole juuri muita hoitokeinoja kuin ruokavalion pysyvä muutos. Nekin ovat räjähdysmäisesti lisääntyneet, mutta ilmeisesti vain reilun 1000 ihmisen organisaatiolta on liikaa vaadittu, että se nostaisi aiheen tikun nokkaan, eli hoitaisi itselleen kuuluvia tehtäviä

  Kuinka on mahdollista, että valtio ylläpitää massiivista organisaatiota, jonka toiminta on lähes täydellisessä ristiriidassa oman nimensä ja sille ainakin nimellisesti asetettujen tavoitteiden kanssa?

  Toki se myös puuttuu ensimmäisenä kaikkiin itse- ja korvikehoitoihin, sekä haitallisiksi luokittelemiinsa elämäntapoihin, joiden perusteella moraalista ylemmyydentunnetta kokevat poliittiset keskinkertaisuudet sysäävät maksimaalisen haittaverokuorman varattomimpien ja heikoimpien harteille.

  THL nauttii myös yhteiskunnassa sellaisesta asemasta, jossa se voi pyyhkiä lattiaa ihmisoikeuksista tärkeimmällä, jokaisen oikeudesta määrätä omasta kehostaan.

  http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174262-thl-lakkautettava

  Koska Hesari julkaisee samanlaisen kirjoituksen? Ei koskaan?

  Äänestäkää itsenäisyyspuoluetta…ugh!

  Tykkää

 21. Myös lääkäri Antti Heikkilä innostui kirjoittelemaan kilpirauhassekoilusta maassamme:

  http://www.anttiheikkila.com/blogi/kilpirauhasongelmasta/

  ”…Jostakin syystä viisaat ovat päättäneet, että mitataan vain osa kilpirauhasarvoista. Ennen mitattiin TSH, T4 ja T3. Nyt viimeksi mainittu on jätetty pois ja siitä ei ole edes mainintaa KELA:n laboratoriolähetteessä. Perusterveydenhoidon tasolla T3:ta ei mitata käytännössä koskaan, joten diagnoosit perustuvat vajavaiseen tietoon. Haluaisin tietää, kuka on vastuussa kyseisestä muutoksesta ja minkä takia. Fysiologien tosiasia (mikä on unohtunut tyystin) kertoo, että kilpirauhanen erittää T4:ää, joka sitten muuttuu maksassa T3:ksi, mikä on hormonin aktiivimuoto. Jos sitten mitataan vain T4, niin ei tiedetä totuutta, toimiiko systeemi oikein. Pitäisi aina mitata myös T3. On nimittäin paljon potilaita, joilla maksa ei tee tuota muutosta. Virallinen labra voi näyttää normaalilta, vaikka potilas on hypotyreoottinen. Nämä potilaat sitten luokitellaan psyykkisesti poikkeaviksi ja saavat helposti SSRI-lääkityksen, jota määrätään kuin karkkia jokaiselle.

  Valistuneet potilaat ovat tiennet tämän ja alkaneet penätä muutosta asiaan. On valmisteita, joissa on mukana sekä T4 että T3. Ne ovat siinä mielessä hankalia, että jokainen pilleri sisältää eri määrän hormonia ja siten voi saada liikaa tai liian vähän, nämä lääkkeet kun on tehty eläinten kilpirauhasista. Siksi näillä luonnon valmisteilla hoito voi osoittautua hyvinkin hankalaksi. Ongelmaan löytyy toinenkin ratkaisu. Viljaton vähähiilihydraattien ruokavalio muuttaa oleellisella tavalla maksan toimintaa. Toinen, mikä vaikuttaa T4:n muuttumiseen on seleeni, joka yhdessä ruokavalion kanssa on normalisoinut potilaiden kilpirauhasen aineenvaihdunnan.

  Potilaani tilanne kertoo omalta osaltaan, kuinka sekaisin perushoidon osaaminen on tässä maassa. Lääkärit ovat omituista sakkia. Olen kuullut hurjia tarinoita kilpirauhashormonin tiimoilta. Jotkut lääketeollisuus-kiihkouskovaiset ovat kannelleet kliinikko- kollegoista näistä asioista. Erään psykiatrin oikeuksia rajoitettiin tämän määrättyä Tyroxinia masentuneelle hypotyreoosipotilaalle. Jos maassa ei konsuleilla ole mitään muuta järkeä jäljellä, niin rahan pitäisi puhua. Onko mielekästä pompotella esimerkkipotilasta, kuten on tehty. Kuka vastaa? Miten käy niiden kymmenien tuhansien, jotka kärsivät osaamattomuuden takia.? Pitäisikö heidän jonottaa vuosia päästäkseen niiden harvojen endokrinologien vastaanotolle, joita maassa on vai onko siinäkin jokin tarkoitus? Tai sitten on tarkoitus sumentaa ihmisten mielet SSRI-lääkkein. Joka tapauksessa osaamattomuus lisää kustannuksia tähtitieteellisen suuriksi. Poliitikkojen on turha näprätä organisaatiouudistuksen parissa, kun sisältö alkaa lahota.”

  Tykkää

 22. ”Medicin man”… anamneesina korkea kolesteroli, verenpainetauti tai ahdistuneisuus (betasalpaaja), happoinen vatsa ja masennus. Nauttii runsaasti psykoaktiivisia aineita, kuten kolalimsan kofeiini. Tämän lisäksi runsaasti sokereita ja eläimestä uutettua gelatiinia limsojen ja karkkien muodossa. Uutena oireena, tosin myös masennukseen liittyvänä, unettomuus.”

  Miten tulee käymään:

  Hän hakee Imovanea tai Sillnoktia nukahtamislääkkeeksi. Aikansa näitä popsittuaan hän tarvinnee antipsykoottia, malliin ketipinor tai seroquel. Näiden jälkeen hän tarvitsee vielä lisäksi Deprakinea, koska maniahan siitä tulee kun kiihdytetään ja tasataan yhtä aikaa 🙂

  Verenpainetaudin osalta betasalpaaja vaihdetaan Micardis Plussaan ja Amoldipiniin, koska betasalpaajalla ei saada sykettä nousemaan tarpeeksi. Mielialalääke vaihdetaan Efexoriin, koska potilaalla todetaan impulsiivisuutta.

  Lopuksi hänet viedään ensiapuun pikaiseen pallolaajennukseen, jossa samalla todetaan tiettyjen entsyymitasojen nousu ja pitkälle edennyt, metastoitunut haimasyöpä. Histologian perusteella hänelle annetaan 2 kk elinaikaa. Exitus tapahtuu rauhallisesti, Oxycontinia ja Oxynestiä reiluin annoksi annettuna, sairaalan siivouskomerossa.

  Tykkää

 23. No eihän hesari laita potilaiden laittamia vastineita edes näkyville?? Miksiköhän?
  Useat ihmiset useaan otteeseen kirjoittaneet mielipidepalstalle jo aiemminkin, eikä ikinä ole julkaissut. Salapoliisiksi varmaan täytyy ryhtyä ja etsiä kytköksiä hesarin ja lääketehtaiden välillä.

  Tykkää

 24. Merkillinen tapaus Ruotsissa! Mats -niminen potilas diagnosoidaan väärin perustein ALS-potilaaksi. Hänelle annetaan ALS-lääkkeitä kolmen vuoden aikana, joiden vaikutuksesta hän menee heikompaan kuntoon. Lääkärit pitävät tätä väistämättömänä, onhan hänellä ALS, kuolemaan johtava sairaus. Hänen kuuluukin mennä huonompaan kuntoon ”parhaasta” mahdollisesta lääkityksestä huolimatta.

  Sitten tapahtuu jotain sellaista, joka ylittää minun ymmärrykseni. Ehkä Big Pharma (lääketeollisuus) voisi tähän antaa selityksen? Yllättäen kun tehdään lukuisten pyyntöjen jälkeen tarkka terveystarkastus todetaan, ettei Matsilla olekaan ALS, vaan toinen vakava sairaus, ei kuitenkaan niin paha sairaus kuin ALS. Lääkärit toteavat, että ne lääkkeet mitkä annettiin Matsille väärän diagnoosin perusteella, ovat nakertaneet Matsin sairautta niin paljon, että hän todennäköisesti kuolee lääkkeiden sivuvaikutuksiin.

  Miten tämä on mahdollista? Eikö tästä pitäisi nostaa kova meteli? Miten on mahdollista, että tällaisia tappolääkkeitä saadaan antaa potilaille?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19444258.ab

  Tykkää

 25. Tässä on pointti, T-duunari wrote:

  ”Hänelle annetaan ALS-lääkkeitä kolmen vuoden aikana, joiden vaikutuksesta hän menee heikompaan kuntoon.”

  Siis lääkkeillä saadaan ihminen huonompaan kuntoon. Kuinka monelle miljoonalle käy näin?
  Kuinka monta miljardia saadaan rokotuksilla huonompaan kuntoon.

  Nythän tämä huijaus on paljastunut: MPR-rokotus lisäsi autismin riskiä 340 prosenttia.

  ”..vuonna 2004 julkaistua tutkimukseen on viitattu 91 PubMedissä viitatussa artikkelissa ja monet muut rokoteturvallisuutta käsittelevät tutkimusartikkelit ovat samoilta tutkijoilta, jotka ovat olleet mukana petollisessa 2004 julkaistussa tutkimuksessa.”

  http://vaxtruth.org/2014/08/how-many-african-american-children-have-been-harmed-by-cdc-fraud/

  http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1164794

  http://www.naturalnews.com/046630_CDC_whistleblower_public_confession_Dr_William_Thompson.html

  Hours before this happened, the science journal Translational Neurodegeneration censored Brian Hooker’s analysis re-analysis of CDC data regarding MMR vaccines and autism:

  http://www.naturalnews.com/046629_scientific_censorship_Brian_Hooker_science_journals.html

  Arvatkaapa milloin HS uutisoi asiasta..

  Tykkää

 26. Christer kirjoitti:”Merkillinen tapaus Ruotsissa! Mats -niminen potilas diagnosoidaan väärin perustein ALS-potilaaksi. Hänelle annetaan ALS-lääkkeitä kolmen vuoden aikana, joiden vaikutuksesta hän menee heikompaan kuntoon. Lääkärit pitävät tätä väistämättömänä, onhan hänellä ALS, kuolemaan johtava sairaus. Hänen kuuluukin mennä huonompaan kuntoon ”parhaasta” mahdollisesta lääkityksestä huolimatta.”

  Jos haluaa tietää ALSsista hieman enemmän alla yksi itse sairautta sairastava ja hänen näkemyksiään:

  ”This is a portal under which I will collect the data and results on different attempts to find ways to slow down or stop the progression of my ALS disease.

  Currently there is no cure or effective treatment for the disease, nor hope of any coming from the ALS research institutes or companies to help most of the people with ALS today. It is therefore up to the patients to try and help themselves.”

  http://alsanesthetics.org/research/
  http://mattila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171484-als-tutkimus-ei-ole-ydinfysiikkaa

  Tykkää

 27. Siinä vähän syitä, jotka voivat aiheuttaa ALS:ia:

  J Inorg Biochem. 2009 Nov;103(11):1555-62. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2009.05.019. Epub 2009 Aug 20.
  Aluminum hydroxide injections lead to motor deficits and motor neuron degeneration.
  Shaw CA1, Petrik MS.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19740540

  Magnes Res. 1992 Sep;5(3):203-13.
  Relationship between neurological diseases due to aluminium load, especially amyotrophic lateral sclerosis, and magnesium status.
  Mitani K.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1467159

  Neurotoxicology. 1991 Summer;12(2):277-83.
  High aluminum deposition in the central nervous system of patients with amyotrophic lateral sclerosis from the Kii Peninsula, Japan: two case reports.
  Yasui M1, Yase Y, Ota K, Mukoyama M, Adachi K.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1956586

  Immunol Res. 2013 Jul;56(2-3):304-16. doi: 10.1007/s12026-013-8403-1.
  Aluminum in the central nervous system (CNS): toxicity in humans and animals, vaccine adjuvants, and autoimmunity.
  Shaw CA1, Tomljenovic L.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23609067

  Biol Trace Elem Res. 2013 Feb;151(2):159-70. doi: 10.1007/s12011-012-9547-x. Epub 2012 Dec 8.
  Metal concentrations in cerebrospinal fluid and blood plasma from patients with amyotrophic lateral sclerosis.
  Roos PM1, Vesterberg O, Syversen T, Flaten TP, Nordberg M.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23225075

  Int J Mol Sci. 2012;13(8):9615-26. doi: 10.3390/ijms13089615. Epub 2012 Aug 2.
  Metal-Sulfate Induced Generation of ROS in Human Brain Cells: Detection Using an Isomeric Mixture of 5- and 6-Carboxy-2′,7′-Dichlorofluorescein Diacetate (Carboxy-DCFDA) as a Cell Permeant Tracer.
  Pogue AI1, Jones BM, Bhattacharjee S, Percy ME, Zhao Y, Lukiw WJ.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22949820

  PLoS One. 2014 Jun 30;9(6):e101186. doi: 10.1371/journal.pone.0101186. eCollection 2014.
  Environmental risk factors and amyotrophic lateral sclerosis (ALS): a case-control study of ALS in Michigan.
  Yu Y1, Su FC1, Callaghan BC2, Goutman SA2, Batterman SA1, Feldman EL2.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24979055

  Environ Toxicol Pharmacol. 2005 Sep;20(2):351-60. doi: 10.1016/j.etap.2005.03.007.
  Low dose mercury toxicity and human health.
  Zahir F1, Rizwi SJ, Haq SK, Khan RH.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21783611

  Clin Neurol Neurosurg. 2007 Dec;109(10):880-3. Epub 2007 Aug 23.
  ALS and mercury intoxication: a relationship?
  Praline J1, Guennoc AM, Limousin N, Hallak H, de Toffol B, Corcia P.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17719172

  http://www.webmd.com/sexual-conditions/hpv-genital-warts/news/20091016/rare-disease-may-be-linked-vaccine

  Tykkää

 28. Outoa, että juurikin rokotteet Otuksen mielestä aiheuttavat ihan kaikki sairaudet?

  Kannattaisi varmaan ottaa yhteyttä THL:n rokotevastaaviin ja sieltä selvitää näitä rokotehommeleita.

  Tykkää

 29. Mikäli katsotaan isoa kuvaa kuolinsyistä, eli faktaa siitä, että hoitovirhe on kolmanneksin yleisin kuolinsyy ja niistä iso osa lääkkeillä aiheutettuja, lisättynä lääketutkimuksissa salatut sadat tuhannet lääkekuolemat, niin eikö silloin pitäisi suunnata katseet vastuisiin?

  Johtamisessa on sellainen perusoppi, että voit ulkoistaa tehtävät, muttet koskaan vastuuta (tähän moni virkamies on kompastunut, kun on teettänyt konsulteilla juttuja vältelläkseen vastuuta).

  Miten lääkärit voivat kirjoitella reseptejä ilman mitään konkreettista vastuuta? Mikäli lääkäri joutuisi oikeasti tilille kuolemista (tai vahingoista), alkaisivatko he miettiä paremmin miten ketäkin hoidetaan?

  Hyvä esimerkki rokotteiden aiheuttamista ongelmista oli tämä sikainfulenssarokote. Kenen päitä tippui? Ei kenenkään! Edelleenkin on epäselvää johtiko samainen rokote muihin sairauksiin, jotka puhkeavat vuosia rokotteen antamisen jälkeen (sama epigeneettinen triggeri kuin narkolepsiassa).

  Ottakaapa joku kansanedustajaehdokas tästä lääkärien vastuukysymyksestä koppi, niin saatte minun ääneni.

  Tykkää

 30. ”Outoa, että juurikin rokotteet Otuksen mielestä aiheuttavat ihan kaikki sairaudet?”

  Ehkä Evellä on esittää tutkimuksia, joiden tulokset kumoavat näiden tutkimusten tulokset?

  Olisi myös mukavaa kuulla, onko näissä tutkimuksissa jotain sellaista, mikä ei pidä paikkaansa.

  Hepatiitti B-rokotteet kiihdyttävät punahukan kaltaista sairautta hiirillä:
  J Autoimmun. 2014 Jul 16. pii: S0896-8411(14)00103-6. doi: 10.1016/j.jaut.2014.06.006.
  Immunization with hepatitis B vaccine accelerates SLE-like disease in a murine model.
  Agmon-Levin N1, Arango MT2, Kivity S3, Katzav A4, Gilburd B5, Blank M5, Tomer N5, Volkov A6, Barshack I6, Chapman J4, Shoenfeld Y7.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25042822

  Alumiiniadjuvantit aiheuttavat eläimillä allergista nuhaa ja granuloomaa:
  Genet Mol Res. 2014 Jul 7;13(3):5173-81. doi: 10.4238/2014.July.7.10.
  Role of aluminum adjuvant in producing an allergic rhinitis animal model.
  Xi L1, Fan E2, Zhao Y1, Li Y2, Zhang Y1, Zhang L3.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25061742

  Sjögrenin oireyhtymä: toinen puoli adjuvanttien aiheuttamasta autoimmuunisesta/tulehduksellista oireyhtymästä.
  J Autoimmun. 2014 Jun;51:10-6. doi: 10.1016/j.jaut.2014.03.003. Epub 2014 Apr 26.
  Sjögren’s syndrome: another facet of the autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants (ASIA).
  Colafrancesco S1, Perricone C1, Priori R2, Valesini G2, Shoenfeld Y3.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24774584

  Adjuvanttien aiheuttama autoimmuuni oireyhtymä – eläinmallit konseptin todisteena:
  Curr Med Chem. 2013;20(32):4030-6.
  Autoimmune (auto-inflammatory) syndrome induced by adjuvants (ASIA)–animal models as a proof of concept.
  Cruz-Tapias P1, Agmon-Levin N, Israeli E, Anaya JM, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23992328

  Adjuvanttien aiheuttama autoimmuuni/tulehduksellinen oireyhtymä:
  Expert Rev Clin Immunol. 2013 Apr;9(4):361-73. doi: 10.1586/eci.13.2.
  Autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants (Shoenfeld’s syndrome): clinical and immunological spectrum.
  Vera-Lastra O1, Medina G, Cruz-Dominguez Mdel P, Jara LJ, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557271

  Rokotteet ja Sjögrenin oireyhtymä:
  Expert Rev Clin Immunol. 2014 Apr;10(4):429-35. doi: 10.1586/1744666X.2014.902312.
  Immunization with vaccines and Sjögren’s syndrome.
  Soriano A1, Afeltra A, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24646084

  Adjuvanttien aiheuttama autoimmuuni/tulehduksellinen oireyhtymä:
  J Autoimmun. 2013 Dec;47:1-16. doi: 10.1016/j.jaut.2013.10.004. Epub 2013 Nov 13.
  Autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants (ASIA) 2013: Unveiling the pathogenic, clinical and diagnostic aspects.
  Perricone C1, Colafrancesco S, Mazor RD, Soriano A, Agmon-Levin N, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24238833

  Yhteys rokotuksen ja Guillain-Barrén oireyhtymän välillä:
  Lancet Infect Dis. 2013 Sep;13(9):730-1. doi: 10.1016/S1473-3099(13)70142-7. Epub 2013 Jun 28.
  Association between vaccination and Guillain-Barré syndrome.
  Tomljenovic L1, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23810251

  Autoimmuunisairaudet yhdistetty non-Hodgkin -lymfoomaan:
  Ann Oncol. 2014 Jul 31. pii: mdu365.
  Autoimmune diseases associated with non-Hodgkin lymphoma: A nationwide cohort study.
  Fallah M1, Liu X2, Ji J2, Försti A3, Sundquist K2, Hemminki K3.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25081899

  Hodgkin-lymfooma autoimmuunisairauksien jälkeen:
  Ann Oncol. 2014 Jul;25(7):1397-404. doi: 10.1093/annonc/mdu144. Epub 2014 Apr 8.
  Hodgkin lymphoma after autoimmune diseases by age at diagnosis and histological subtype.
  Fallah M1, Liu X2, Ji J2, Försti A3, Sundquist K2, Hemminki K3.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24718892

  Tiomersaali aiheuttaa apoptoottisia ja fibroottisia muutoksia munuaisen epiteelisoluissa:
  Environ Toxicol. 2014 Jun 18. doi: 10.1002/tox.22012.
  Thimerosal induces apoptotic and fibrotic changes to kidney epithelial cells in vitro.
  Hornos Carneiro MF1, Morais C, Small DM, Vesey DA, Barbosa F Jr, Gobe GC.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24942245

  Elohopean myrkyllisyys ja neurodegeneratiiviset vaikutukset:
  Rev Environ Contam Toxicol. 2014;229:1-18. doi: 10.1007/978-3-319-03777-6_1.
  Mercury toxicity and neurodegenerative effects.
  Carocci A1, Rovito N, Sinicropi MS, Genchi G.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24515807

  Alumiinin kerääntyminen kudoksiin voi aiheuttaa luuston toksisuutta, hematologista toksisuutta ja neurologista toksisuutta. Korkea seerumin alumiinin taso on yhteyssä oireiden pahenemiseen potilailla, joilla on sekundaarinen hyperparatyreoosi ja jotka ovat käymässä läpi lisäkilpirauhasen poistoa:
  World J Surg. 2014 Jul 8.
  Aluminum Overload Hampers Symptom Improvement Following Parathyroidectomy for Secondary Hyperparathyroidism.
  Cheng SP1, Lee JJ, Liu TP, Chen HH, Wu CJ, Liu CL.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25002247

  Rokotteiden ja virusten/toksiinien yhteys neurologisiin sairauksiin:
  Handb Clin Neurol. 2014;123C:719-744. doi: 10.1016/B978-0-444-53488-0.00038-9.
  Vaccines and viral / toxin-associated neurologic infections.
  Sejvar J.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2501551

  Alumiini aiheuttaa oksidatiivista stressiä solulimakalvostossa ja hermosolujen apoptoosia hyvin pieninä pitoisuuksina:
  PLoS One. 2014 May 30;9(5):e98409. doi: 10.1371/journal.pone.0098409. eCollection 2014.
  Aluminium Induced Endoplasmic Reticulum Stress Mediated Cell Death in SH-SY5Y Neuroblastoma Cell Line Is Independent of p53.
  Mustafa Rizvi SH1, Parveen A1, Verma AK2, Ahmad I3, Arshad M4, Mahdi AA1.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24878590

  Kätkytkuolema heksavalentin rokotteen jälkeen: neuropatologinen tutkimus.
  Curr Med Chem. 2014 Mar;21(7):941-6.
  Sudden infant death following hexavalent vaccination: a neuropathologic study.
  Matturri L, Del Corno G, Lavezzi AM1.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24083600

  Rokotusten aiheuttamat tulehdukselliset keskushermoston demyelinisoivat oireyhtymät:
  Autoimmun Rev. 2014 Mar;13(3):215-24.
  The spectrum of post-vaccination inflammatory CNS demyelinating syndromes.
  Karussis D, Petrou P.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24514081

  Rokotusten aiheuttama akuutti disseminoitunut enkefalomyeliitti:
  PLoS One. 2013 Oct 16;8(10):e77766. doi: 10.1371/journal.pone.0077766. eCollection 2013.
  Acute disseminated encephalomyelitis onset: evaluation based on vaccine adverse events reporting systems.
  Pellegrino P1, Carnovale C, Perrone V, Pozzi M, Antoniazzi S, Clementi E, Radice S.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24147076

  Tykkää

 31. Otuksella päättelyssään on runsaasti esimerkkejä argumentaatiovirheestä
  nimeltä ”Post hoc ergo propter hoc”.

  Jos rekisteröisimme muutkin tapahtuma samalla tavalla niin Otuksen
  ”Elovena kaurapuuroa söi aamulla ->infarkti/astmakohtaus/liukastuminen/luunmurtuma päivällä” niin jättilistaa ei kukaan jaksaisi lukea.

  Ja p on luokkaa 1 : miljoona.

  Jatkakaamme siis Elovenan popsimista ja rokotteita kaikessa rauhassa. Ja isänmaamme toivot rokotetaan armeijassa, edelleen. On siis epäisänmaallista haukkua rokotteita.. ;D

  Tykkää

 32. Kerro MrrKAT tarkemmin niistä virheistä. Kerro myös, oliko tutkimuksissa jotain sellaista mikä ei pidä paikkaansa? Esität varmasti myös todisteita väitteillesi. Kommentoi myös näitä.

  Rokotteet ja autoimmuunisairaudet:
  J Autoimmun. 2000 Feb;14(1):1-10.
  Vaccination and autoimmunity-’vaccinosis’: a dangerous liaison?
  Shoenfeld Y1, Aron-Maor A.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10648110

  Rokotteet ja autoimmuunisairaudet aikuisilla:
  Discov Med. 2010 Feb;9(45):90-7.
  Vaccines and autoimmune diseases of the adult.
  Orbach H1, Agmon-Levin N, Zandman-Goddard G.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20193633

  Influenssarokote ja autoimmuniteetti:
  Isr Med Assoc J. 2009 Mar;11(3):183-5.
  Influenza vaccine and autoimmunity.
  Agmon-Levin N, Kivity S, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19544711

  Autoimmuunisairauksia rokotteiden adjuvanteista:
  http://lup.sagepub.com/content/21/2/118.full

  Autoimmuunisairauksia hepatiitti B-rokotteesta. Analyysi 93:sta tapauksesta:
  Lupus. 2012 Feb;21(2):146-52. doi: 10.1177/0961203311429318.
  Autoimmunity following hepatitis B vaccine as part of the spectrum of ’Autoimmune (Auto-inflammatory) Syndrome induced by Adjuvants’ (ASIA): analysis of 93 cases.
  Zafrir Y1, Agmon-Levin N, Paz Z, Shilton T, Shoenfeld Y.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22235045

  Toistuvat immunisoinnit antigeeneilla aiheuttavat systeemistä autoimmuunisairautta:
  PLoS One. 2009 Dec 31;4(12):e8382. doi: 10.1371/journal.pone.0008382.
  Self-organized criticality theory of autoimmunity.
  Tsumiyama K1, Miyazaki Y, Shiozawa S.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20046868

  Autoimmuunisairaudet yhteydessä non-Hodgkin-lymfoomaan:
  Ekström Smedby K1, Vajdic CM, Falster M, Engels EA, Martínez-Maza O, Turner J, Hjalgrim H, Vineis P, Seniori Costantini A, Bracci PM, Holly EA, Willett E, Spinelli JJ, La Vecchia C, Zheng T, Becker N, De Sanjosé S, Chiu BC, Dal Maso L, Cocco P, Maynadié M, Foretova L, Staines A, Brennan P, Davis S, Severson R, Cerhan JR, Breen EC, Birmann B, Grulich AE, Cozen W. Autoimmune disorders and risk of non-Hodgkin lymphoma subtypes: a pooled analysis within the InterLymph Consortium. Blood. 2008 Apr 15;111(8):4029-38. doi: 10.1182/blood-2007-10-119974. Epub 2008 Feb 8.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18263783

  Autoimmuunisairaudet ja krooniset tulehdussairaudet yhteydessä non-Hodgkin-lymfoomaan:
  Smedby KE1, Hjalgrim H, Askling J, Chang ET, Gregersen H, Porwit-MacDonald A, Sundström C, Akerman M, Melbye M, Glimelius B, Adami HO. Autoimmune and chronic inflammatory disorders and risk of non-Hodgkin lymphoma by subtype.
  J Natl Cancer Inst. 2006 Jan 4;98(1):51-60.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16391371

  Autoimmuunisairaudet yhteydessä non-Hodgkin lymfoomaan:
  Mellemkjaer L1, Pfeiffer RM, Engels EA, Gridley G, Wheeler W, Hemminki K, Olsen JH, Dreyer L, Linet MS, Goldin LR, Landgren O. Autoimmune disease in individuals and close family members and susceptibility to non-Hodgkin’s lymphoma. Arthritis Rheum. 2008 Mar;58(3):657-66. doi: 10.1002/art.23267.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18311836

  Riski lymfooman kehittymiseen autoimmuunisairauksissa:
  Zintzaras E1, Voulgarelis M, Moutsopoulos HM. The risk of lymphoma development in autoimmune diseases: a meta-analysis. Arch Intern Med. 2005 Nov 14;165(20):2337-44.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16287762

  Mahdollisia mekanismeja lymfooman kehittymiseen Sjögrenin oireyhtymässä:
  Dong L1, Chen Y, Masaki Y, Okazaki T, Umehara H. Possible Mechanisms of Lymphoma Development in Sjögren’s Syndrome. Curr Immunol Rev. 2013 Feb;9(1):13-22.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23853604

  Lymfooma ja muut pahanlaatuiset kasvaimet Sjögrenin oireyhtymässä:
  Theander E1, Henriksson G, Ljungberg O, Mandl T, Manthorpe R, Jacobsson LT.
  Lymphoma and other malignancies in primary Sjögren’s syndrome: a cohort study on cancer incidence and lymphoma predictors. Ann Rheum Dis. 2006 Jun;65(6):796-803. Epub 2005 Nov 10.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16284097

  Riski sairastua lymfoomaan Sjögrenin oireyhtymässä:
  Solans-Laqué R1, López-Hernandez A, Bosch-Gil JA, Palacios A, Campillo M, Vilardell-Tarres M. Risk, predictors, and clinical characteristics of lymphoma development in primary Sjögren’s syndrome. Semin Arthritis Rheum. 2011 Dec;41(3):415-23. doi: 10.1016/j.semarthrit.2011.04.006. Epub 2011 Jun 12.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21665245

  Riski sairastua lymfoomaan Sjögrenin oireyhtymässä:
  Baimpa E1, Dahabreh IJ, Voulgarelis M, Moutsopoulos HM.
  Hematologic manifestations and predictors of lymphoma development in primary Sjögren syndrome: clinical and pathophysiologic aspects. Medicine (Baltimore). 2009 Sep;88(5):284-93. doi: 10.1097/MD.0b013e3181b76ab5.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19745687

  Sjögrenin oireyhtymä ja non-Hodgkin-lymfooma:
  Le Guern V1, Mouthon L. [Sjögren’s syndrome and non-Hodgkin’s lymphoma: from pathophysiology to treatment]. [Article in French] Presse Med. 2011 Dec;40(12 Pt 1):1113-9. doi: 10.1016/j.lpm.2011.08.004. Epub 2011 Oct 2.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21964038

  Lymfoproliferatiiviset sairaudet Sjögrenin oireyhtymässä:
  Prochorec-Sobieszek M1, Wagner T. [Lymphoproliferative disorders in Sjögren’s syndrome]. [Article in Polish] Otolaryngol Pol. 2005;59(4):559-64.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16273862

  Post hoc ergo propter hoc?

  Tykkää

 33. Itseltä poistettiin kilpirauhanen syövän takia n. 10 vuotta sitten. Lääkitys oli pelkkää tyroksiinia, ja välillä tuntui, että kuolema tulee, järki ei kulje, mitään ei jaksa, paino nousee, töihin ei pystynyt, jne.
  No, sitten selkeämpänä kautena selasin nettiä, ja löysin Armour Thyroid -uskovaiset. Siitähän se lähti. Ensin tilasin koeluonteisesti netin kautta satsin, ja muutaman kuukauden kuluttua elämä jo hymyili. Siinäkin tuli pari takaiskua pitoisuuksien vaihteluiden vuoksi, mutta suunta oli oikea.
  Lukuisten ihmiskokeideni jälkeen olen päätynyt yhdistelmään 1 x Novothyral 100mg ja 4 x Thyroid 60mg (Erfa) / vrk.
  Sekakäyttöä viimeiset viisi vuotta siis, koska ensimmäinen on synteettinen ja jälkimmäinen sikaperäinen; hyvin tasalaatuisia ja oikein käytettynä toimivia. Näistä en luovu.

  Mutta lääkäreiden kanssa joutui painimaan. Suomen johtava endokrinologi silloin kieltäytyi kirjoittamasta sekakäyttöreseptiä väittäen sen olevan hengenvaarallista, vaikka olin jo vuoden sekakäyttänyt, ja voinut loistavasti.
  Reseptillä synteettiset, ja netistä sikaperäiset, kävi se niinkin.

  Viimeiset viisi vuotta olen saanut ihan lailliset (erityisluvalliset) reseptit, ja elämä hymyilee.
  Annos on melko iso, mutta käyn punttisalilla raskaan raudan väännössä, ja liikun jonkin verran. 176cm / 93kg. Lisäaineina sinkki, seleeni, ja magnesium pilleripurkista, proteiinia maito- ja lihatuotteista.

  Älkää hyvät ihmiset luovuttako, vaan kokeilkaa edes sikaperäisiä. Minulle ne ainakin toimivat, ei välttämättä kaikille. Niillä ei ole instant-vaikutusta, vaan kuukauden tai kahden kuluessa olo ehkä paranee. Tai sitten ei.

  Kiitos Veteraaniurheilijalle tästä palstasta.
  Värikästä syksyä kaikille.

  Jape

  Tykkää

 34. Lainaus:
  ”Eipä netti kansa valvo täällä. Joten minä laitan jutun esille.
  Valvira on antanut nyt sivulleen 1.9. raportin kilpirauhaslääke-puoskaroinnista:

  http://www.valvira.fi/valvira/ajankohtaista/kilpirauhaspotilaiden_hoidossa_ei_ole_kysymys_pelkastaan_laakkeen_maaraamisesta

  Näyttää ainakin 4 lääkäriä vaarantaneen potilasturvallisuuden ..MrrKAT, Skepsis ry:n jäsen”

  Mutta hyvä MrrKAT, kun tuossa linkkaamassasi Valviran tiedotteessa Valvira nimenomaan väittää, että kyse ei ollenkaan ole kilpirauhaslääkkeistä… vaan diagnooseista ja seurannasta ym. Itse lääke ei ole vikana. Eli mitä tarkoitat, MrrKAT?

  Toinenkin kysymys MrrKAT: missä ovat haittavaikutusilmoitukset noista potilaista? Nimittäin ainakaan Fimeasta ei löydy. Ovat siis huuhaata koko vaarat. Miten Skepsis ry nyt yhtäkkiä julistaa huuhaata, eikös sen pitänyt olla toisinpäin?

  Tykkää

 35. Sikaperäiset lääkkeet toimii hyvin vajaatoiminnassa (Armour Thyroid, Thyroid), ei ongelmia annostelun suhteen, ovat hyvin tasalaatuisia. Yhdistettynä ravintolisiin esim. C-vitamiini, seleeni, sinkki. Näillä ovat oireet kadonneet kokonaan. Tyroksiinin kanssa oli koko elämä niin raskasta ja vaikeaa, että meinasin vetää itseni jojoon.

  Puhukaa potilaan suulla please vain ne, jotka ovat oikeasti kys. sairauden kanssa kamppailleet, emme tarvitse lääketehtaiden trollien mielipiteitä.

  Kilpparia blokkaamasta kannattaa tosiaan poistaa ruokavaliostaan viljat tai ainakin vähentää niiden käyttöä, samoin sokeria ja kaikkia turhia lisäaineita kannattaa välttää.

  Missä tahansa sairaudessa fakta tuntuu olevan se, että kun kuuntelee THL-uskovaisia, päätyy valtion kannalta riittävän ajoissa hautaan, eipä tarvitse eläkkeitä maksella. Tällä tavalla Suomessa ”hoidetaan”. Olen ollut hoidettavana maailman johtavassa terveydenhuoltomaassa (Japani), ja hoidon taso oli käsittämättömän korkea, potilaan kuunteleminen, hoidon jälkiseuranta, lääkeohjeet jne jne jotain aivan ennen kokematonta suomalaiseen arvauskekus-mentaliteettiin tottuneelle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s