Herkkuja Helsingissä

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Helsinkiläisiä hemmotellaan älliä sisältävällä tapahtumalla. Helsingin Rautatientorille on 23.-25.8.2012 rakennettu laadukasta, lisäaineetonta, lähellä tuotettua luonnollista ruokaa esittelevä herkkupaikka.

Herkkujen Suomi kokoaa Rautatientorille yli 150 lähi- ja luomuruoantuottajaa 18 eri maakunnasta.

Olin herkuttelemassa ja totesin kohtuullisen vähäisen jonottelun eri paikkoihin hyvinkin kannattavaksi. Sain hyvän läpileikkauksen siitä mitä Suomella on tarjota elintarvikejättien ja isojen tukkuliikkeiden vastapainoksi

Käy sinäkin maistamassa herkkuja ja solmimassa suoria yhteyksiä tuottajiin. Syystober teltassa on oluen ystäville tarjolla 60 parasta pienpanimoiden olutta.

Herkkujen Suomi tapahtuma avautui torstaina Taiteiden yön yhteydessä ja on auki perjantaina 24.8. klo 11-20 ja lauantaina 25.8.
klo 10-18.

Tuotteita saa ostaa mukaan tai maistella paikan päällä. Alueella soi myös musiikki ja tarjolla on runsaasti muuta ohjelmaa. Tuottajien ja yritysten lisäksi ruokaketjussa toimivat yhdistykset esittelevät toimintaansa.

Tapahtuman järjestävät: Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Aitoja makuja II -hanke, Lammin sahti &
Pienpanimoyhdistys.

2 kommenttia artikkeliin ”Herkkuja Helsingissä

 1. Syökää juokaa naikaa vuosi aikaa,, sanoi eräs rillumarei taiteilija Helismaa kun kuuli sairastuneensa syöpään.
  Vedä naamaas hyvää se on sanoi toinen.
  Parasta antia taiteessa oli Pekka ja Pätkä ”lähi neekereinä” saivat kenkää kun huomasivat petoksen. Mutta sen verran pitää Pekkaa ja Pätkää kiittää, että se ” Jees poks halirei” toimii edelleen ulkomailla paremmin kuin Suomessa.
  Lähiruoka ja juoma on Suomalaisille niin rakasta, että se pitää takaisin hakea venäjältä ja virosta ainoa kansa maailmassa joka rakastaa niin paljon lähiruokaa ja juomaa.
  Victor Kalborek lauloi ”söin mä parit nakit ja housuun tuli kakit”. Sen verran siis yhden ja ainoan kerran olen Lammin sahtia maistanut ja paska lensi toista päivää voin suositella laihduttajille joilla on aikaa asua paskahuusissa.
  Homman jälkeen oli perse niin hellänä ettei syöminen oikein tullut mieleen moneen päivään, kannattaa kokeilla ainakin olympilais painijoiden. Siitähän toi Kristeri oli huolissaan.
  Esa Pakarinen oli kaukaa viisas mies ” oli vain syövinänsä” hoikka ja hyvä kuntoinen mies teki Helsingin taiteiden yöhön sopivan rock kipaleen ” Kyllä on Mälsää” voi kanan koivet sentään.
  Niistä pienpanimoista sen verran, että Suomalaismiehet panevat jota kuinkin enemmän tai vähemmän kiihkoissaan noin 1,6 lasta alulle itselläni on yksi kokonainen. En kuitenkaa suostu juomaan Leevi Lestadiuksen kaljaa sitä huutoa ja melskettä en kestäisi.
  Ja luomuista en ole uneksinut sen jälkeen kun Nissen kanssa kiivettiin puuhun katselemaan naisten saunan ikkunasta kun ämmät heittelivät pesuhuoneessa luomuja olkapaäille ja kun huomasivat meidät sitoivat vihaisen rakin puuhun kiinni,, se oli sitten sitä pakkoluomua sen jälkeen. Niin, että kiitos vaan. Ja terveisiä Peralle hän on myynyt aina tuotteita ilta ja yö aikaan mukaan..

  Tykkää

 2. Sehän näissä Herkkujen Suomi ja muissa lähiruoka tapahtumissa on perseestä että ne tuodaan jonnekin Stadin keskustaan. Tällä perusteella lätkäistään reikäleipään 8,- euron hintalappu ja luomu kaljapullo (0,33) maksaa kympin! Kaiken huipuksi tätä huokeutta kauppaa kiekuvalla äänellä joku itsensä kaupungissa löytänyt tupeerattu maalaispoika vienolla karjalais-aksentilla…;)
  Itseltäni loppui näiden kotimaamme-ruoka kemujen ratsaus silloin kun saarioisten puuroletun makuisesta ”mummon karjalanpiirakasta” pyydettiin 2,- euroa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s