Nuori – ethän halua kivessyöpää?

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Missä nuoret pojat pitävät kännykkäänsä? Taskussa. Mitä siitä seuraa? Ikävyyksiä. Nuoret ovat vaarassa saada todella ikävän seuralaisen: kivessyövän.

 

Erja Tamminen on kirjoittanut Veteraaniurheilija -blogiin ajankohtaisen varoitustekstin kännykänkäytön vaaroista. Tässä Iltalehden terveysblogissa kohdistetaan valistussanoma nuoriin miehiin.

Nuorilla miehillä eniten esiintyviä syöpiä ovat kivessyöpä, lymfooma sekä aivo- ja keskushermostoperäiset syövät.

Kivessyövän kasvukäyrä ansaitsee huomiota. Se on suorastaan jyrkkä ja herättää huolta rinnastettuna ajankohtaan kännyköiden yleistymisestä.

Missähän ne nuoret miehet sitä puhelintaan säilyttävät?

Myös nuorten aivolymfooman kasvu oli esillä, kun lääkäri Pekka Niemelä kirjoitti Mediuutisten kolumnissa 2010:

Sanomalehti Kalevassa kerrottiin keväällä 2010 tehokkaasta hoitomuodosta aivolymfooman hoidossa. Syöpälääkäri ja neurokirurgi toteuttavat yhteistyössä täsmähoidon aivoihin. Syöpälääkäri kertoi, että aivolymfoomien määrä nuoremmassa väestössä on dramaattisesti noussut. Kaikkein kiivainta kasvu on ollut Oulun ympäristössä, mutta raju nousu näkyy kaikkien yliopistosairaaloiden tilastoissa. Aivolymfoomien ilmenemismäärissä näkyy 5–10 -kertaisia kasvulukuja.

Ruotsalaisepidemiologi Lennart Hardell on toistuvasti raportoinut nuorten kännykän käytön riskeistä. Heinäkuussa 2011 International Journal of Oncology -tiedelehdessä julkaistiin tutkimus, että nuorilla, jotka aloittavat kännykän käytön teini-iässä ja jatkavat sitä yli vuosikymmenen, kohoaa aivokasvainriski. Aivokasvaintyyppi astrosytooma lisääntyi 4,9-kertaisesti sillä puolella päätä, jolla kännykkää käytettiin.

Lasten kasvainriskiä selviteltiin myös kansainvälisessä, osin teollisuuden rahoittamassa CEFALO-tutkimuksessa. Hanketta koordinoineen professori Martin Rööslin mukaan matkapuhelimen käyttö ei aiheuttanut lapsille aivokasvaimia.

Lasten vanhempia rauhoittava uutinen sai ikävän käänteen, kun kanadalainen, Trentin yliopiston tutkija Magda Havas laati raportista uuden analyysin. Havas osoitti, että 2,8 vuotta kännykkää käyttäneillä lapsilla aivokasvainriski kasvoi 115 prosentilla ja riski kohosi edelleen lisääntyneen käytön myötä. Lateraalisen aivokasvaimen osalta riski kasvoi jopa 519 prosenttia.

Vaikka teollisuudelle liikevoitto onkin etualalla, Belgian matkapuhelinoperaattori, Belcom, varautuu jo tulevaisuuteen. Belcomia johtava Didier Bellens valistaa lapsia, markkinoinnin tärkeintä kohderyhmää, mutta samalla potentiaalisia tulevia gliooma-potilaita:

On parempi käyttää handsfree-laitetta, koska kännykkä kuumottaa korvaa. Säteily on vaarallista. Sulkekaa yöksi puhelin. Jos kännykkää käytetään herätyskellona, se pitäisi silloinkin kytkeä pois päältä.

Voisivatko suomalaiset oppia Bellensiltä jotakin? Viranomaisten julkaisut ohjaavat pitkälle kulutuskäyttäytymistä ja -tottumuksia. Kumpi on vastuullisempi, härkää sarvista tarttuva Belgian operaattori, vai pään pensaaseen pistävät Suomen viranomaiset?

71 kommenttia artikkeliin ”Nuori – ethän halua kivessyöpää?

 1. ”Mie, tutkimuskatsaus on yleistä jorinaa. Sellaista tutkimustulosta ei ole saatu, että sähköyliherkkyyttä ei ole.”

  Osannet siinä tapauksessa selittää että miksi kyseinen katsaus nimenomaan päätyi siihen tulokseen että mitään ilmiötä joka johtuisi yliherkkyydestä sähkömagneettisille kentille ei ole tutkimusnäytön perusteella havaittu?

  Katsos kun se että toteaa ”yleistä jorinaa” ei riitä ellei pysty pe-rus-te-le-maan omaa kantaansa.

  Tykkää

 2. Mie, ymmärrä nyt:

  Nämä jannut eivät pystyneet osoittamaan,
  että sähköyliherkkyyttä ei ole!

  Siis sellaista tutkimusta ei ole, jolla osoitettaisiin, että kaikki nämä korpeen muuttaneet ovat muuttaneet huvikseen sinne.

  Se, mikä sinun mukaan on tänään tiedettä, on huomenna potaskaa.

  VRT tapaus Kopernikus/Galilei.

  Tykkää

 3. ”Nämä jannut eivät pystyneet osoittamaan,
  että sähköyliherkkyyttä ei ole!”

  Tuota noin, kukaan ei ole myöskään pystynyt osoittamaan että maailmaa eivät hallitse uranuslaiset mutanttiampiaiset.

  Tajuat kai, että todistustaakka on niillä jotka esittävät väitteen – tässä tapauksessa sen, että sähköyliherkkyys on olemassa?

  Jatka siis vain räpistelyä. 🙂

  Tykkää

 4. Mie, oletko vakuutusyhtiön lääkäri?

  Väitätkö tosissasi, että Gro Harlem Brundtland ei ole sähköyliherkkä? Ja että koko sähköyliherkkyyttä ei ole olemassa?

  Ja perustat väitteesi siihen, että nämä jampat näissä tutkimuksissaan eivät pystyneet asiaa osoittamaan.

  Tiede muuttuu. Kerron vielä miten.

  Tiede sanoi ennen: maapallo on litteä
  Tiede sanoo nyt: maapallo ei ole litteä

  Tiede sanoi ennen: tupakka on seksikästä. Fiksut lääkärit röökää Camelia.
  Tiede sanoo nyt: tupakka tappaa

  Ja sitten uudempi esimerkki: Reilut pari vuotta Suomen viranomaiset vakuuttelivat että bisfenoli A on turvallinen. Toivottavasti et luottanut viranomaisiin.

  Minun on pastattava tähän pari hieman pitempää tekstiä. Näistä selviää, että Bisfenoli A oli yli 800 tutkimuksen mukaan todettu turvalliseksi.

  Tiede muuttui muutamssa kuukaudessa, ja sitten bisfenoli A todettiin vaaralliseksi!!!

  Luotatko Mie tosiaan näihin jamppoihisi?

  15.7.2010:
  Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisten mukaan tuttipullojen ja metallitölkkien sisältämä bisfenoli A (BPA) ei aiheuta terveysriskejä.

  http://www.terve.fi/terveyden-abc/eu-viranomaiset-bisfenoli-bpa-ei-vaaranna-ihmisten-terveytta

  YLEn uutiset:
  25.11.2010:

  Euroopan unioni kieltää ensi keväänä tuttipullot, joissa on bisfenoli A -kemikaalia, BPA:ta. Vuoden 2011 maaliskuun alusta BPA-kemikaalin käyttö on kielletty tuttipulloissa. EU:ssa pelätään, että altistuminen tälle kemikaalille vahingoittaa lapsia.

  EU:n terveyskomissaarin John Dallin mukaan uudet tutkimukset osoittavat, että BPA saattaa vaikuttaa vauvan kehitykseen ja immuunijärjestelmään.

  Kesäkuun alusta tällaisten tuttipullojen myynti ja tuonti EU:n alueelle kielletään, sanoi Euroopan komissio lausunnossaan.

  Lokakuussa Kanada luokitteli BPA:n myrkylliseksi aineeksi. EU-maista Ranska ja Tanska ovat kieltäneet aineen käytön tuttipulloissa.

  http://yle.fi/uutiset/eu_kieltaa_bisfenoli_a_-kemikaalin_tuttipulloissa/5676144

  Mie, ajattele järjenhäivälläsi, älä niillä tutkimusviitteillä.

  Tykkää

 5. Niin Margariini, onhan tämäkin varmaan suuri huijaus, kun saatiin tieteellisesti todisteita bisfenolin vaarallisuudesta, ei varmaankaan tarvittu 800 tutkimusta ennen kuin bisfenoli kiellettiin. Tai siis kielltteeiin liittyen pikkulapsiin liittyviin tuotteisiin.

  Niin ja onko tietellinen julkaisu sama kuin tutkimus ?

  Tai kumoutuuko nämä 800 ,no tuskinpa kaikki 800 koskivat alle kolmivuotiaiden tuttipulloja ?

  Tykkää

 6. Mie ei hahmota minusta oikein mailmankaikkeutta, Tuo margariinin ystävät kertoma vertaus tapaus Kopernikus/Galilei kertoo juuri sen, mailmankaikkeus ,universumi on sen verran monimutkainen paikka että ihminen ei kykene tiedostamaan ”heti” kaikkia ilmiöitä vaan laahaa perässä . Se on ikäänkuin luonnonlaki….ensin on aina ilmiö ja sen jälkeen ”aina” ihminen joko hoksaa sen ilmiön tai ei.

  Toisaalta ihminen itse haluaa myös huijata keksimällä ilmiöitä omasta päästään (motiivina jokin tarkoitus) , mutta aidot original ilmiöt ovat ja aina tulevat olemaan ”ensin” vaikka voissa paistaisi ( huomaa terveellisen voin valinta tähän tarkoitukseen)

  Esim , ihmiset huomasivat kokeilemalla että avantouinti saa aikaan hyvän olon, kyse on nyt ilmiöstä joka jo oli olemassa jo ennen kuin kukaan edes hyppäsi avantoon, ja vasta jälkikäteen tutkimalla asiaa selvisi :

  Tutkittua tietoa

  Dosentti Pirkko Huttunen Oulun yliopiston oikeuslääketieteen laitokselta on tutkinut avantouinnin vaikutuksia.

  -Avantouinti lisää kylmänsietokykyä. Avannossa vapautuu lisämunuaisesta kortisolia ja adrenaliinia, jotka lisäävät lämmöntuottoa.

  -Avantouinti lisää stressinsietokykyä. Se tasaa stressihormonipitoisuutta. Niillä henkilöillä, joilla -stressihormonipitoisuus on matalalla, se saattaa nousta ja päinvastoin.

  -Vastustuskyky infektioita vastaan paranee, koska elimistön puolustusjärjestelmien toiminta tehostuu.

  Jos siis Mie hänen logiikallaan tyypillisesti olisi asettunut kannalle että ihmiset ovat väärässä kun puhuvat avantouinnista terveydelle hyödyllisenä ajanjaksona milloin ei oltu vielä aloitettu tutkimaan avantouinnin fysiologisia vaikutuksia ”tieteellisesti”, Mie väittäisi sen olevan humpuukia siis. Eli huomatkaa miten vajavaisia me ihmiset loppupeleissä olemme, tieto asioista kun tulee viiveellä koska emme kykene ymmärtämään realiajassa ilmiöitä.

  Mutta ihmisen hoksattimet pystyvät onneksi päätelmien tekoon, kun jokin ilmiö satuttaa niin sen huomaa ja samoin kun jokin ilmiö parantaa oloa niin sen huomaa , tähän huomaamiseen perustuu suuri osa tiedetyistä ilmiöistä joilla Hyvä/huono vaikutus ihmisen terveyteen.

  Eli jospa Mie laskeutuisi sieltä valtaistuimestaan ja ottaisi hiukan nöyremmen asenteen, täällä on ihan oikeasti ilmiöitä jotka ovat olleet olemassa jo kauan ennen kuin Mie edes itse oli ilmiö.

  Ihmiset ovat huomanneet että sähköyliherkkyys/säteily vahingoittaa heitä, jos lääkäri aikoo tyystin sivuuttaa tuon ja väittää sen olevan psykologis peräistä (viiraa korvien välistä) niin hän silloin ei kykene itse hahmottamaan elämän monimuotoisuutta, ihmisen taipuvaisuutta kokemaan hyviä/pahoja vaikutuksia ilmiöille, ja täten mokaa jo lähtömetreillä koko hoidon.

  Mutta kuten Christer jo totesi, Mie ei tule muuttumaan, tuo asia on liian vaikea hänen omaksua 🙂

  Tykkää

 7. ”Jos siis Mie hänen logiikallaan tyypillisesti olisi asettunut kannalle että ihmiset ovat väärässä kun puhuvat avantouinnista terveydelle hyödyllisenä ajanjaksona milloin ei oltu vielä aloitettu tutkimaan avantouinnin fysiologisia vaikutuksia “tieteellisesti”, Mie väittäisi sen olevan humpuukia siis.”

  Olkiukko. Yleisesti ottaen ei kannata kuvitella että toisen suuhun asetetut väitteet vastaisivat todellisuutta.

  Avataanpa tämä(kin) asia muille lukijoille:

  Pohdinnassa avantouinnin terveysvaikutusten suhteen oli olemassa mielekkäitä mekanismeja, jonka realisoituminen on havaittu tutkimuksissa. Näin ollen on mielekästä esittää avantouinnilla olevan jonkintasoinen terveysvaikutus.

  Pohdinnassa sähköyliherkkyyden olemassaolosta oli/on olemassa hypoteettisiä mekanismeja, joiden realisoitumista ei ole havaittu tutkimuksissa. Näin ollen ei ole mielekästä esittää, että sähköyliherkkyydessä on kyse yliherkkyydestä sähkömagneettisten kenttien suhteen.

  Näin yksinkertaista se on. Ei siinä ole kyse mistään muusta kuin kriittisestä suhtautumisesta. Joka sinulta ja ”Margikselta” vain sattuu puuttumaan valikoiduissa kysymyksissä.

  Tykkää

 8. ”Mie, oletko vakuutusyhtiön lääkäri?”

  En.

  ”Väitätkö tosissasi, että Gro Harlem Brundtland ei ole sähköyliherkkä?”

  En. Mitä ilmeisemmin hän vaikuttaa olevan. Tämä vaiva nyt vain sattuu olemaan nykytiedon valossa psykosomaattinen.

  ”Ja että koko sähköyliherkkyyttä ei ole olemassa?”

  Kts. ylempää.

  ”Ja perustat väitteesi siihen, että nämä jampat näissä tutkimuksissaan eivät pystyneet asiaa osoittamaan.”

  Juu.

  Pitäisikö se sitten perustaa siihen, että todisteita päinvastaisesta EI ole?

  Samalla logiikalla sinun pitäisi nyt samantien lopettaa veden juominen. Heti. Sillä eihän meillä ole 100% aukotonta todistusaineistoa siitä, että vesi EI ole myrkyllistä. 🙂

  Tykkää

 9. Uusi termi lääketieteeseen:
  Psykosomaattisesti sähköyliherkkä.

  Termin on lanseerannut markkinoille Mie.
  Mie uskoo, että Gro Harlem Brundtland on sähköyliherkkä ja että sähköyliherkkyys on psykosomaattinen sairaus. Bruntlandkin on psykosomaattisesti sähköyliherkkä.

  Ei muuta kuin GSK ja kumppanit patentoimaan lääkkeitä psykosomaattiseen sähköyliherkkyyteen ja lääkärit / lääkäriopiskelijat lääkeyhtöiden järjestämiin koulutuksiin koulutettaviksi psykosomaattisen sähköyliherkkyyden hoidon spesialisteiksi.

  Mie on ainakin looginen.

  Tykkää

 10. Mie ei ottanut kantaa tähän:

  Miten on mahdollista, että Bisfenoli A oli heinäkuussa turvallista käytettäväksi tuttipulloihin, mutta muutaman kuukauden päästä vaarallista. Ja molemmat olivat viranomaispäätöksiä, jotka perustuivat tieteeseen ja tutkimukseen.

  Etkö ole havainnut, että tiedekin kehittyy. Miksi pidät absoluuttisena totuutena sitä, mikä on käsitys juuri nyt (..teollisuuden rahoittamien tutkimusten mukaan).

  Jos olisi elänyt 1400-luvulla, vannoisit yhä, että maapallo on litteä.

  Sinun kannattaisi ottaa sivuaineopinnoiksi filosofian syventävät opinnot. Aristoteleen ja kumppaneiden opissa kehityt varmasti omatoimisen ajattelun alueella.

  Tykkää

 11. ”Mie ei ottanut kantaa tähän:”

  En niin. Voin ottaa kantaa siihen, mutta vasta sitten kun kommentoit sitä alkuperäistä katsausartikkelia sähköyliherkkyydestä seikkaperäisesti kommentoiden. Yritys kääntää todistetaakka negatiiviseksi ei yksinkertaisesti riitä.

  Pallo on sinulla. Lue se artikkeli ja kommentoi. Joko kykenet asialliseen kritiikkiin jolloin selviää onko asiasta vielä epäselvää & mitä. Tai sitten et, missä tapauksessa sinun tulee todeta että nykykäsitys sähköyliherkkyydestä psykosomaattisena ilmiönä on validi. Muutan kantaani ilomielin ollessani väärässä ja oletan että muut toimivat samoin. Katsotaan kummalla on syytä tähän.

  Mikäli et halua toimia asiallisesti, en katso että sinuun kannattaa enää kuluttaa aikaa. Voin toki joskus satunnaisesti oikoa viestiesi huuhaaväitteitä jos siltä tuntuu.

  Tykkää

 12. Mie, jos tutkimustieto ja kokemustieto ovat ristiriidassa, miksi uskot vain tutkimustietoa.
  Kyseiset jampat, joihin viittaat, eivät ole onnistuneet vielä työssään.

  Jussi Hirvi kirjoitti blogissaan 2009 näin:
  http://www.greenspot.fi/jussihirvi/blog/?cat=2

  ”Ikävintä on, ettei tutkimusnäyttö yleisesti ottaen tosiaankaan tue meidän sähköherkkien itsestäänselvää kokemustietoa, jonka mukaan oireet syntyvät sähköaltistuksesta!

  On tiedeuskovaisia, jotka uskovat aina tutkimuksia, milloin tutkimustieto ja kokemustieto ovat ristiriidassa. Näiden ihmisten näkökulmasta me sähköherkät olemme luulosairaita. No, näitä yhden totuuden ”uskovaisia” on moneen lähtöön.

  Tähän kyseiseen tutkimustiedon ja kokemuksen ristiriitaan itselläni ei ole muuta ratkaisua kuin peräänkuuluttaa parempia tutkimuksia! Tutkimuksissa täytyy olla vikaa, jollei sähköyliherkkyys-ilmiötä ollenkaan löydy altistuskokeissa. Ja kyllä se sähköherkkyyden fysiologinen mekanismikin sieltä joskus löytyy! Ahkeroikaa, arvoisat tutkijat!”

  Margariinin ystävät ry jatkaa:

  Tuskinpa Jussi Hirvi on kuvitelmansa vuoksi hommannut tietokoneeseensa suojakaappia:

  http://www.greenspot.fi/jussihirvi/blog/index.lasso?s=suojakaappi

  Pitäisikö tämänkin tyypin todistaa, että kyseessä ei ole kuvitelma:
  http://ul-we.de/about-me/

  Tukiasemien aiheuttamat mutaatiot kotieläimille ovat ilmeisesti eläinten itsensä kuvittelemia.

  Voisiko Mie lanseerata markkinoille uuden termin:
  psykosomaattinen mutaatio

  Tykkää

 13. Olen jo useamman kerran vastannut sinulle, että uskon, että tiede kehittyy. Vertaus: maapallo ei ole litteä.

  Sinä olet jämähtänyt tieteeseesi.

  Jussi Hirvi totesi osuvasti vuonna 2009:

  ”Tutkimuksissa täytyy olla vikaa, jollei sähköyliherkkyys-ilmiötä ollenkaan löydy altistuskokeissa.”

  Minä en osaa sanoa, mikä meni vikaan näiden jamppojen hommissa, mutta minä uskon että tuhannet (maapallolla miljoonat) sähköyliherkkyyteen sairastuneet eivät huvikseen esitä sairasta.

  Nyt kun vastasin tähän, voi ilmoittaa, mitä mieltä olet psykosomaattisesta mutaatiosta.

  Joo, tiedän. Ilmoitat, ettei ole tutkimusviitettä. Minä ilmoitan, että näkeehän sen asian omilla silmillään ilman mitään viitteitä.

  Tykkää

 14. ”Minä en osaa sanoa, mikä meni vikaan näiden jamppojen hommissa”

  No siinä tapauksessa koko asian tarkempi tarkastelu kanssasi on yksiselitteisesti turhaa. Miksi keskustella asiasta sellaisen henkilön kanssa joka ei osaa arvioida alan tutkimusnäyttöä edes alustavasti (maallikkohan minäkin olen sähköyliherkkyysasioissa, mutta kykenen arvioimaan tuloksia ja koeasetelmia edes perustasolla). Vikaanhan kys. katsausartikkelissa ei sinällään mennyt mikään.

  Mutta kiitos rehellisyydestäsi. Toivoisin, että tämän jälkeen käyttäisit hetken sen pohtimiseen, että miksi sitten asiasta mitään ymmärtämättömänä kieltäydyt hyväksymästä vallitsevaa nykykäsitystä ja sen sijaan kumarrat kritiikittömästi reunamielipiteille jotka eivät kestä tarkempaa tarkastelua.

  ”mutta minä uskon että tuhannet (maapallolla miljoonat) sähköyliherkkyyteen sairastuneet eivät huvikseen esitä sairasta.”

  ???? Tajuat kai, että psykosomaattiset oireet eivät todellakaan tarkoita sitä että henkilö teeskentelee huvikseen?

  Eli ei, en minäkään usko tähän.

  ”Nyt kun vastasin tähän, voi ilmoittaa, mitä mieltä olet psykosomaattisesta mutaatiosta.”

  En ole kuullut moisesta termistä. Kerrotko omin sanoin mitä moisella tarkoitat?

  Tykkää

 15. Mie antaa norsunluutornistaan omasta mielestään virallisia lausuntoja:

  ”Miksi sitten asiasta mitään ymmärtämättömänä kieltäydyt hyväksymästä vallitsevaa nykykäsitystä ja sen sijaan kumarrat kritiikittömästi reunamielipiteille jotka eivät kestä tarkempaa tarkastelua.”

  Mien mukaan nykykäsitys on hänen oma käsityksensa: sähköyliherkkyys on psykosomaattinen sairaus.

  Millä lihaksilla laitat oman mielipiteesi viralliseksi mielipiteeksi???

  ”Sähköherkkyydestä kärsivien mukaan heidän oireensa helpottuvat nopeasti, jos he lopettavat jonkin laitteen käytön, mutta oireilu alkaa taas hetimiten mikäli säteilylle altistunut henkilö palaa aikaisempaan ympäristöönsä”

  Niin, sähköyliherkät ovat todenneet että terpiasta ei ole mitään hyötyä.

  Asiaan kannattaa perehtyä lukaisemalla läpi
  tämä lausunto. Täältä löytyvät myös Mien kaipamat tutkimusviitteet.

  SÄHKÖHERKÄT KASVAVANA VAMMAISRYHMÄNÄ JA HEIDÄN OIREIDENSA HUOMIOIMINEN

  Click to access 110328_publikaattoriin_L%C3%84%C3%84KETIETEELLINEN_LAUSUNTO_MINISTERI%C3%96%C3%96N_valmislausunto23032011_730.pdf

  Kopsaan sieltä tähän tekstiä:

  ”Pohjoismainen ministerineuvosto luokitteli sähköherkkyyden oireperusteiseksi työympäristövammaksi jo vuonna 2000 ja suositteli käyttämään sen diagnosoinnissa ICD-10-luokituksessa merkintää R68.8. ”muu yleinen oire tai sairaudenmerkki”. Tämän lisäksi lääkärintodistuksessa on informatiivista mainita sana ”sähköyliherkkyys”.18

  Ruotsissa sosiaalihallitus on ohjeistanut, että lääkärien tulee käyttää tätä diagnosointitapaa kohdatessaan sähköherkkiä potilaita. Ruotsissa sähköherkkyys tunnustetaan toimintarajoitteena, joka ei ole yksilön ominaisuus, vaan vamma, joka ilmenee hänen suhteessaan ympäristöönsä.

  Sähkömagneettisiin kenttiin liitetyt terveysongelmat eivät ole marginaalinen ilmiö: kyselytutkimusten perusteella arvioidaan, että noin 5 % eurooppalaisista reagoi ainakin jonkin verran elektronisille laitteille.

  Päällekkäisten langattomien verkkojen rakentaminen on Turun Sanomien uutisen mukaan nostanut Turun maailman säteilevimpien kaupunkien joukkoon. Samaan riskiluokkaan kuuluu myös langattomiin verkkoratkaisuihin satsannut Oulun kaupunki.23

  Tämä seikka näkyy myös potilasrekisterissä: Oulun ja Turun seudulla asuu merkittävän paljon sähköherkkyydestä kärsiviä verrattuna muihin suurehkoihin kaupunkeihin

  Myös matkapuhelinvalmistajat ovat rajoittaneet korvausvastuutaan ja esimerkiksi Nokian 6555 –matkapuhelimen käyttöohjeissa26 on vastuunrajoituslauseke, jonka mukaan puhelin täyttää radiotaajuusaltistumista koskevat suositukset, jos puhelimen etäisyys kehosta on vähintään 2,2 senttimetriä.”

  Laitetaanpa tähän lopuksi Itävallan lääkäriliiton suositus. Itävallan lääkärien mielestä sähköyliherkkyys ei ole psykosomaattinen sairaus.

  Click to access emf-leitlinie-der-oak.pdf

  Ovatko Itävallan lääkärit huuHaa -porukkaa?

  Tykkää

 16. Psykosomaattisesta mutaatiosta.

  Asia on vakava. Katso seuraava video.

  Nämä eläimet kärsivät psykosomaattisesta mutaatiosta. Parannuskeinoksi on tarjottava terapiaa.

  Tämä siis sillä logiikalla, että sähköyliherkkyys on psykosomaattinen sairaus, jota tulee hoitaa terapialla.

  Tykkää

 17. ”Millä lihaksilla laitat oman mielipiteesi viralliseksi mielipiteeksi???”

  Kyseessähän ei ole vain ”minun mielipiteeni”, vaan todellakin nykykäsitys mikä käy ilmi linkittämästäni katsausartikkelista.

  Asia ei muutu projektityöntekijöiden lausunnoilla. Merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, että kun tutkimuskentän näkemykset on käyty läpi, on havaittu etteivät koehenkilöt erota onko kenttä päällä vaiko ei, heidän tuntemuksensa eivät myöskään riipu kentästä/sen päälläolosta jne. jne.

  Ja sikäli kun et omien sanojesi mukaan ymmärrä mitään tieteellisestä näytöstä, oli tämä keskustelu tässä. Saat jankuttaa itseksesi ja linkittää niin monta Youtube-videota kuin haluat.

  Tykkää

 18. Mie, elät omassa norsunluutornissasi tutkimusmaailmaelämää. Herää jo normaaliin elämään.

  Yrität vain vedota johonkin epäonnistuneisiin tutkimuksiin Mikset sano suoraan, että Itävallan, Saksan, Ruotsin, Ranskan, Italian, Venäjän jne…. lääkärit ovat marginaaliporukkaa, jotka eivät osaa tulkita tutkimuksia oikein. Sano vaan rehellisesti,että he ovat huuHaaHihhuleita.

  He tulkitsevat potilasta. On varsin erikoista, että sinä lääkärinä et kuuntele potilasta vaan lueskelet vain näitä tutkimuksia – erityisesti teollisuuden rahoittamia.

  Lue se projektityöntekijän lausunto läpi. Se perustuu tieteellisiin tutkimuksiin sekä käytännön elämään. Tutkimusviitteet on merkitty oikein.

  Löytyikö tutkimusviitettä, että mutaatiokin on psykosomaattista laatua?

  Tykkää

 19. Sähkömagneettisen säteilyn riskeistä tulee jatkuvasti uutta tutkimustietoa. Tänään 7.1.2013 on julkaistu tutkimusyhteenveto 1800 tutkimuksesta. Nyt Mie ei voi vedota enää niihin huonoihin tutkimuksiin.

  Selvää on, INCIRP-raja-arvot, joiden taakse STUK piiloutuu, eivät suojaa meitä.

  Mie ei kommentoi. Ja jos kommentoi, sanoo, että nämä ovat pseudoseptistisiä olkiukkoja:

  ”Experterna i The BioInitiative Working Group från 10 olika länder, varav 7 från Sverige, har gått igenom över 1800 vetenskapliga undersökningar.Effekterna av strålningen är fullt klarlagda och kan uppträda inom några minuter av exponering för mobiltelefoner, trådlösa telefoner, mobilmaster och de i skolorna massivt införda trådlösa datanätverken. Långvarig exponering kan resultera i sjukdomar. Studier visar att risken för sömn- och koncentrationsproblem, huvudvärk och cancer ökar vid kronisk exponering för mobilmaster.”

  ”Forskningen visar genomgående att risken för gliom och hörselnervstumör ökar vid användning av mobiltelefon och trådlös telefon. Gällande gränsvärden från ICNIRP ger inte ett tillräcklig skydd, säger Lennart Hardell, cancerläkare vid Örebro Universitetssjukhus som anser att strålningen borde klassas som cancerogen.”

  Lue koko juttu tästä:

  http://www.stralskyddsstiftelsen.se/press/internationella-experter-varnar-f%C3%B6r-mobilstr%C3%A5lning-och-tr%C3%A5dl%C3%B6s-teknik

  ”The new report concludes that we have far more evidence than is necessary to require us to immediately take more precautionary action to protect ourselves, our children and all life of the planet.”

  http://www.powerwatch.org.uk/news/20130106-bioinitiative.asp

  ”The BioInitiative 2012 Report has been prepared by 29 authors from ten countries, ten holding medical degrees (MDs), 21 PhDs, and three MsC, MA or MPHs. Among the authors are three former presidents of the Bioelectromagnetics Society, and five full members of BEMS.”

  http://www.bioinitiative.org/

  Tykkää

 20. Yllämainitusta aiheesta on nyt suomenkielinen yhteenveto.

  Näyttö on vahva. Mitä tekee STUK?
  (ei mitään..) Mitä tekee Mie?

  Sanoo, että 1800 psykosomaattista tutkimusta.

  ”BioInitiative 2012 -asiantuntijaryhmän mukaan näyttö terveysriskistä on merkittävästi lisääntynyt vuoden 2007 jälkeen. Tämä riski liittyy sähkömagneettisiin kenttiin ja erityisesti langattomien teknologioiden (radiotaajuisen säteilyn) kuormitukseen. Raportti käy läpi yli 1800 tieteellistä tutkimusta. Kännykänkäyttäjät, lapset ja raskaana olevat naiset ovat erityisiä riskiryhmiä.

  ”On selkeää näyttöä gliooman (pahalaatuisen aivokasvaimen) ja kuulohermokasvaimen riskistä liittyen kännykän ja muiden langattomien puhelinjärjestelmien käyttöön”, sanoo lääkäri, LT Lennart Hardell Örebron sairaalasta Ruotsista. ”Epidemiologinen todistusaineisto osoittaa, että radiotaajuinen säteily tulisi luokitella karsinogeeniseksi.” ”Voimassa olevat FCC/IEE- ja ICNIRP/STM-raja-arvot eivät ole riittäviä suojaamaan kansalaisten terveyttä.”

  Uusimmat tutkimukset liittävät radiotaajuisen säteilyn hedelmällisyysvaurioihin. Jopa kännykkä taskussa tai vyöllä voi vaurioittaa siittiösoluja; aiheuttaen epämuodostunutta spermaa ja haitaten miesten hedelmällisyyttä. Kannettavat tietokoneet, joissa on langaton Internet-yhteys, voivat myös vahingoittaa sperman DNA:ta.

  Autismin osalta on näyttöä siitä, että sekä matalataajuiset sähkö- ja magneettikentät että radiotaajuinen säteily voivat lisätä riskiä ja pahentaa oireita. ”Sillä välin kun yhä keskustellaan autismin ja langattomien teknologioiden yhteydestä, meidän tulisi minimoida sähkömagneettisten kenttien altistus autismia sairastavilta, lapsilta, perheenlisäystä suunnittelevilta pariskunnilta ja raskaana olevilta naisilta”, sanoo lääkäri, FT Martha Herbert.

  Raskaana olevien naisten käyttämät langattomat laitteet kuten kännykät ja kannettavat tietokoneet voivat haitata sikiön aivojen kehitystä. Tämä vuorostaan on liitetty sekä eläin- että ihmistutkimuksissa ylivilkkauteen, ADHD:een, oppimisongelmiin ja käyttäytymishäiriöihin. Lääkäri, LT David O. Carpenter, BioInitiative 2012 raportin kirjoittaja:

  ”Nyt on jo paljon näyttöä terveysriskistä, joka vaikuttaa jo miljardeihin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Nykyinen viranomaisten saamattomuus ei ole hyväksyttävissä, koska näyttöä haitoista on niin paljon.”

  Tämä BioInitiative-raportti kattaa sähkömagneettisten kenttien altistuksen voimalinjoista, sähkökaapeleista, työkoneista ja kodinkoneista. Samoin kohteena ovat langattomat teknologiat (kännykät, DECT-puhelimet, matkapuhelintukiasemat, etäluettavat sähkömittarit, WLAN, kannettavat tietokoneet, itkuhälyttimet ja muut langattomat laitteet).

  Terveysvaikutukset sisältävät vauriot DNA:lle ja geeneille; vaikutukset muistiin, oppimiseen, käyttäytymiseen, huomiokykyyn; uniongelmat, syövät ja hermostolliset sairaudet kuten Alzheimerin tauti. Uudet turvallisuusstandardit ja raja-arvot tarvitaan kiireellisesti, jotta voidaan suojella lapsia ja riskiryhmiä erityisesti langattomien teknologioiden alati kasvavalta kuormitukselta.”

  http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129309-lehdistotiedote-bioinitiative-2012-raportti

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s