Juristin kanssa liemessä

Eka kertaa olen juristin kanssa liemessä. Täytyy nimittäin vastoin ennakko-oletuksia myöntää, että juristi Kaijus Ervasti on koonnut aivan erinomaisen Lakimiehen Keittokirjan. Ei uskoisi juristin tekemäksi, sillä Lakimiesliiton kustantama kirja on poikkeuksellisen selkeä ja yksinkertainen. Kuka tahansa pysty vääntämään sapuskaa itselleen keittokirjan ohjeita seuraten.

 

Mateemaatikko, fyysikko ja asianajaja olivat työhaastattelussa. Jokaiselle heistä haastattelija esitti yksitellen yhden kysymyksen.
– Paljonko on 1+1, haastattelija kysyi mateemaatikolta.
Mateemaatikko esitti käyränsä ja laskutoimituksensa, jonka mukaan se on noin kaksi.
Fyysikko taasen ilmoitti kaavojensa ja liitutaulun avulla, että teoriansa mukaan tulos ei voi olla muu kuin kaksi.
Asianajajalta vastausta kysyttäessä juristi sulki oven perässään, laittoi ikkunan sälekaihtimet kiinni ja irroitti puhelimen seinästä ja kuiskasi haastattelijalle.
– Paljonko haluaisitte sen olevan ?

 

Juristi Ervasti työskentelee Oikeuspoliittisessa tutkimuslaitoksessa erikoistutkijana ja hallintopäällikkönä. Hän on myös Helsingin yliopiston dosentti. Ervasti on mm. konfliktinratkaisun ja sovittelun johtavia asiantuntijoita Suomessa. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita sekä on suosittu kouluttaja. Lisäksi Kaijus Ervasti on intohimoinen ruokaharrastaja, josta esimerkkinä tämä kirja jossa ollaan liemessä.

 

Mistä voit päätellä, että juristi valehtee?
– Sen huulet liikkuvat.

 

Vastoin oletuksiani ja netin yleisestä vitsiarkistosta poiketen, kirjassa ei myöskään valehdella. Päinvastoin kirjassa myönnetään jopa, että uusia ruokia on vaikea keksiä. Ainakin niitä on vaikea keksiä niin paljon, että niistä kannattaa kirjoittaa kirja.

Tässä kirjassa on siis tuttuja ruokia, joilla on juristin urapolkua seurailevia nimiä. Mitä sanotte siitä kun alussa on esillä edullista juristiopiskelijan kukkarolle sopivaa ruokaa! Sitten on sapuskaa oikeusoppineille ja käytännön juristeille. Jälkiruoat on koottu tyydyttämään lakinaisten mielihaluja. Jokaiselle ruualle esitetään myös juomasuositus.

 

Mitä saat, kun risteytät blondin ja asianajajan?
– Kukaan ei tiedä. On olemassa asioita, joita blonditkaan eivät suostu tekemään.

 

Hauskassa ja herkullisessa keittokirjassa esitellään lukuisia maukkaita ruokalajeja ja reseptejä yhdisteltyinä oikeuteen liittyviin tarinoihin ja kuviin. Jokaisesta ruokalajista on ensin kirjoitettu lyhyt johdanto, jonka jälkeen kerrotaan raaka-aineet ja valmistusohjeet sekä ruokalajiin liittyvä oikeudellinen tietoisku tai tarina.

 

Yllättäen opettaja, puliukko ja lakimies päätyivät yhdessä taivaan porteille. Pyhä Pietari ilmoitti heille, että jos he mielisivät Taivaaseen, heidän täytyisi jokaisen vastata oikein yhteen kysymykseen. Pyhä Pietari osoitti opettajaa ja kysyi:
– Minkä niminen laiva ajoi jäävuoreen ja upposi? Siitä tehtiin juuri elokuva.
– Sen täytyi olla Titanic, vastasi opettaja varmasti
Pyhä Pietari päästi hänet portista. Sitten Pietari kääntyi puliukkoon päin ja hahmotteli mielessään, että Taivas ei todellakaan tarvinnut kaikkea sitä tuoksua, mitä tämä mies toi mukanaan ja päätti tehdä kysymyksestä hieman vaikeamman:
– Kuinka monta ihmistä kuoli sillä laivalla?
Valitettavasti puliukko oli juuri nähnyt elokuvan.
– 1228, hän vastasi.
– Aivan oikein! Voit mennä.
Sitten Pyhä Pietari kääntyi lakimiehen puoleen ja kysyi:
– Mitkä olivat hukkuneiden nimet?

 

Kaikenlaista kirjasta löytyy, eikä tarvitse siis olla juristi kiinnostuakseen kirjasta. Biologikin voi kiinnostua. Ja vain tästä blogikirjoituksesta löytyy näin mauttomia juristivitsejä.

 

Mitä sata asianajajaa tekee keskellä tyyntä valtamertä?
– Ei kai sitä kukaan tiedä, mutta ainakin se on hyvä alku.

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Juristin kanssa liemessä

  1. Ovatko blogistilla aiheet loppuneet, kun pelkäksi tekstimainonnaksi meni tämä kirjoitus. Mikä mahtaakaan olla provikkaprosentti… – Sinänsä kyllä ihan kelvollisia vitsejä.

    Tykkää

  2. Kyllähän Sanoma Oy ja Valiokin tekevät yhteistyötä. Ja margariiniteollisuus on aina aktiivinen näillä markkinoilla.

    Tykkää

  3. Niin, täsmennettäköön vielä, että meta-analyysin mukaan tässä tapauksessa tuskin kuitenkaan provikkoja maksetaan – sen verran on pienet budjetit liemikirjoilla.

    Tykkää

Jätä kommentti