YLE valehtelee lääketeollisuuden puolesta

Lahjomaton terveystoimittajanne ja Suomen ainoa turpaduunari ihmettelee Yleisradion touhuja.

.

.

Human_brain_in_a_vatEurovaaliehdokkaat kirjoittelevat ennätystahtiin juttujaan tänne Iltalehden blogiosastolle. Onks’ jotkut vaalit tulossa?

Finnpanel-katsojatutkimuksen mukaan viikolla 18 Yleisradion terveysohjelma Akuutti keräsi 392 tuhatta katsojaa, kun tv-tohtori Risto Laitila puhui muunneltua totuutta kolesterolilääkkeistä niin että korvat heiluivat. Tiedoksi niille lopuille viidelle miljoonalle suomalaiselle, että tv-ohjelman nettisivuilta löytyy seuraavanlaista huipputietoa:

Omalääkärin uusimmat vastaukset 30.4.2014 – Kolesterolilääkkeet ja dementia

”Kuulin luennolla, että kolesterolilääkkeet aiheuttavat dementiaa. Itsellä lääkitys on toiminut hyvin, kolesteroli laskenut eikä haittoja ole ollut. Mutta odottaako minua nyt muistamaton vanhuus? – Ei ole luennoitsija tainnut olla muistilääkäri tai neurologi tai muukaan asiantuntija. Statiinit eivät missään nimessä aiheuta dementiaa tai muistin huononemista – ennemminkin päinvastoin. Akuutin omalääkäri Risto Laitila”

Turpaduunari selventää alkuun, että näin lääkärin eettiset ohjeet neuvovatkin toimimaan. Avainsana on asiantuntijuus, ja profession suuria paradigmoja ei saa kyseenalaistaa. Maa olisi vielä litteä eikä pallo jos lääkäriliitto saisi siitä päättää.

Lääkäri on aina asiantuntija omasta mielestään, ja kaikki muut ovat idiootteja. Asiantuntijan ei tarvitse perustella sanomisiaan, koska hän on asiantuntija, eikä amatööri kuitenkaan tajuaisi mitään. Asiantuntijan mielipiteen todistaa oikeaksi asiantuntijan titteli, eikä siinä mitään tiedettä kaivata. Isä Aurinkoinen on aina oikeassa.

Statiinien tapauksessa Risto Laitilan ongelma on se, että tieteelliset tutkimukset todistavat ne muistiongelmat todellisiksi. Lisäksi Arizonan yliopistossa on jopa tutkittu mikä aivoissa saa aikaan ne muistiongelmat näille statiinien käyttäjille.

Ehkäpä Risto Laitila käyttääkin itse statiineja, ja siksi sytytys vähän pätkii tv-kameroiden käydessä. Jos ei muista mitään niin ei silloin paskan puhuminenkaan ole valehtelua.

Toinen valehtelu-syytteestä vapauttava tekijä on se, että ei tiedä mitään lääketieteestä. Tämäkään syy ei tee hyvää Pihtiputaan potilasturvallisuudelle.

Kolmantena asiana tuli turpaduunarille mieleen tämä Yleisradion rooli tässä valehtelujupakassa. Mitä mieltä Julkisen Sanan Neuvosto on siitä, että veronmaksajien rahoilla levitetään valheellista propagandaa, ja usutetaan ihmisiä ulkolaisten lääkeyhtiöiden kanta-asiakkaiksi?

Mikäli pessimistinä kuitenkin oletamme, että Akuutin omalääkäri Risto Laitila ei ole valelääkäri, vaan oikeasti valmistunut Oulun Yliopistosta vuonna 1986, tämä tarkoittaa että hänen uransa aikana markkinoille on tullut yli tuhat uutta lääkemolekyyliä, joista tosin kaikki eivät ole Suomessa myynnissä.

Kokonainen uskonto nimeltä ”ennalta ehkäisevä lääketiede” eli Lontoon murteella Preventive Medicine, on syntynyt Risto Laitilan valmistumisen jälkeen. Siis kaikki statiinit kuten atorvastatiini, kaikki ATR-salpaajat kuten losartaani, ylipitkävaikutteiset insuliinit kuten glargininsuliini ja detemirinsuliini, kaikki gliptiinit kuten sitagliptiini, lähes kaikki ACE-estäjät kuten ramipriili, ja jopa Suomen eniten käytetty beetasalpaaja bisoprololi ovat tulleet markkinoille Risto Laitilan valmistumisen jälkeen.

Oikeutettu kysymys siksi kuuluukin, mistä Risto Laitila noin teoriassa olisi saanut suomenkielistä tietoa näistä sadoista uusista lääkkeistä?

Oikea vastaus kuuluu: Lääketehtaiden järjestämiltä luennoilta tietenkin!

Seuraavaksi lukijat voivatkin miettiä onko lääketehtaiden itse tarjoama informaatio puolueetonta ja kaikki tieteelliset kriteerit täyttävää?

Harmaapartainen ystäväni Birdie kertoi minulle eräästä järkyttävästä meta-analyysista vuodelta 1994, jossa vertailtiin useita monilääketutkimuksia kipulääkkeistä. Peräti 56 tutkimusta sai aina rahoittaja-yhtiön lääkkeen parhaimmaksi.

Tilastotieteen perusteet hallitseva ei kovin helposti niele tilannetta, että jokainen lääke on parempi kuin kaikki muut, koska silloin jokainen lääke on toisessa tutkimuksessa muita huonompi. Tässä on kyllä jotain kaksinaamaista.

Birdien mukaan tilanne ei silti ole kovin outo, koska oman lääkkeen yliannostelulla ja kilpailijan aliannostelulla päästään melko helposti imarteleviin tuloksiin, varsinkin kun pieleen menneet testit yksinkertaisesti jätetään julkaisematta. Oma maa mansikka, ja mustikat pilkotaan pieniksi.

Mutta kyllä valehtelussakin jotain rajaa pitäisi olla. Kun sentään Pfizer Lipitor atorvastatiinin pakkausselosteesta löytyy haittavakutuksista kohta ”muistin heikentyminen”, niin pitäisi jopa Pihtiputaan rokkitohtorin tajuta, että statiinit voivat aiheuttaa muistin heikentymista. Jos Doc Jerry eli Risto Laitila ei jostain syystä osaa Lontoon murteella kirjoitettuja tieteellisiä tutkimuksia lukea, niin kyllä suomenkielinen lääkkeiden pakkausseloste olisi hyvä lähtökohta perustietämykselle.

Turpaduunari muistuttaa taas tästä lobbauksen voimasta, sillä kesti kieltämättä kauan että muistihäiriöt myönnettiin virallisesti. Tämä siitäkin huolimatta, että statiinien ubikinonia haittaava toiminta tiedettiin jo paljon ennen kuin ensimmäinen HMG-CoA-estäjä lovastatiini tuli myyntiin vuonna 1987.

Ensimmäinen varsinainen statiinien muistitutkimus, jonka outoja nippelitietoja suoltava ystäväni Birdie muistaa on vuodelta 1992.

Mutta nyt se varsinainen lobbauspommi: Englannissa toimiva valvontaelin Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) mainitsi muistiongelmista virallisen lehtensä sivulla 11 marraskuun numerossa vuonna 2009. Siis 17 vuotta myöhemmin kuin Birdien mainitsema tutkimus. Varoitus oli tarkoitus julkaista jo helmikuussa 2008, mutta asiasta kirjoitettujen dokumenttien mukaan eräs lääketehdas ei ollut mielissään sanamuodosta, joten pilkunviilailuun meni vielä yli puolitoista vuotta.

Kun sitten lopulta Englanti kuitenkin alkoi varoittaa muistiongelmista, niin myös Yhdysvallat ja muut maat seurasivat perässä. Jälkipolvet saavat taas oikeussaleissa tapella kenen dementia tuli statiineista ja kenen kevyt-margariinin syömisestä.

Vanhassa blogikirjoituksessani ”Kuppilat kuntoon vaikka muisti pätkii” olen kertonut miten opettaja Allan Woolley menetti muistinsa statiinien takia ja kuoli heittäydyttyään masentuneena junan alle. Oikeuslääkärien mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut itsemurha, koska nimenomaan statiini oli ajanut hänet itsetuhoisiin ajatuksiin.

Hieman pirteämmän otteen vastoinkäymisiin otti amerikkalainen entinen astronautti ja lääkäri Duane Graveline eli SpaceDoc, joka koki täydellisen muistinmenetyksen maaliskuussa 1999, mutta parani heti lopetettuaan statiinien käytön. Siitä saakka hän onkin taistellut statiineja vastaan ja kirjoittanut aiheesta monta kirjaa. Tunnetuin niistä lienee ”Lipitor – Thief of Memory”.

Statiinit ovat muistivarkaita, älä usko Yleisradiota ja Risto Laitilaa. M.O.T.

Kuvalähde: Creative Commons.

189 kommenttia artikkeliin ”YLE valehtelee lääketeollisuuden puolesta

 1. Mie kirjoitti:
  Eri mieltä olevien dehumanisointia/biologisointia? En voi sanoa yllättyneeni tästä. Valitettavaa kyllä.

  Mie kirjoitti:
  Jään odottamaan selitystäsi. Toivon todella, että sinua ei tarvitse sen jälkeen luokitella lopullisesti huru-ukkojoukkoon a la ”T”, ”M” ja ”W”.

  Eiköhän me kaikki voida osaltamme parantaa kirjoittelua?

  Tykkää

 2. Älytöntä riitelyä kuka on oikeassa, varmaan jokainen jollain tasolla. On aivan hullua määritellä tiukat rajat, kun ihminen on yksilö ja kukaan ei tarkasti voi tietää miten joku reagoi, eiväthän kaikki saa rokotuksistakaan narkolepsiaa. Taustavaikuttajat unohdetaan. Ympäristön ja muun merkitys.

  Tosiasia on kuitenkin se, että statiineista on haittaa, jollekin enemmän jollekin vähemmän. Miksi? Tolonen puhuu statiinien häirinnästä ubikinonin osalta, ehkä ainakin yksi syy haitoissa.

  Entisenä lääkeyrityksen työntekijänä vakuutan, että raha se on joka pillerikauppaa pyörittää. Tosin en kiistä, että hyviäkin lääkkeitä on, joilla pidetään ihmisiä hengissä. Ja voihan olla jollekin statiini pienempi paha sivuvaikutuksineen kuin ette ottaisi ollenkaan. Taas se yksilöllisyys, taustamekanismi.

  En ihan kaikkea ymmärtänyt tältä kalvosarjalta, mutta HDL ja LDL suhdekin on tärkeä. Minulla HDL 2,9 ja LDL 4, suhdeluku ok. HDL tarvitaan kuljettamaan takaisin maksaan ylimääräinen kolesteroli. Eikä pitäisi tuijottaa pelkästään 3 arvoon LDL/HDL/Tri. Apolipoproteiinien mittaaminen ennustaa tämän mukaan paremmin sv-tauteja. Lisäksi varmaan pitäisi osata tulkita niitä erilaisilla ihmisillä, diabeetikoilla, ei diabeetikoilla, lihava, normaali, laiha, jne. Ihminen on kokonaisuus ja kuten tuossakin todetaan, virhemarginaalitkin ovat suuret.

  http://www.slideshare.net/THLfi/jaana-leivisk-lipidistatuksen-tutkiminen

  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=164

  Rakentava keskustelu olis kivaa, toisten mollaaminen ei johda mihinkään. Väittämiä pitää perustella, ei niitä muuten kukaan usko. Tai ehkä jotkut ”sokeat”.

  Tykkää

 3. ”Jussipussi”

  ”Jos todella haluttaisiin jotain konkreettista kehitystä pitäisi ensin rehdisti tunnustaa ettei nykyinen kokonaisuus valistuksineen tuota riittävän hyvää tulosta. Liikunta menossa huonompaan suuntaan, ylipaino jne….”

  Juuri näin. Pätee myös muihin seikkoihin kuin ravitsemukseen, esim. alkoholin/päihteiden käyttöön Oletan että viittaat esim. niihin verotusteknisiin ratkaisuihin joista aiemminkin puhuimme?

  ”Eiköhän me kaikki voida osaltamme parantaa kirjoittelua?”

  Varmasti. Valitettavasti tuon kys. kirjoittajan kohdalla olin oikeassa ennakkoaavistuksessani.

  Tykkää

 4. Jaana,

  ”On aivan hullua määritellä tiukat rajat, kun ihminen on yksilö ja kukaan ei tarkasti voi tietää miten joku reagoi, eiväthän kaikki saa rokotuksistakaan narkolepsiaa. Taustavaikuttajat unohdetaan. Ympäristön ja muun merkitys.”

  Tietynlaiset hoitosuositukset on nähdäkseni oltava jotta hoitokäytännöt perustuisivat parhaaseen olemassaolevaan tietoon. Loppukädessä ratkaisu on kuitenkin hoitavan lääkärin yhdessä potilaan kanssa tekemä päätös, perustuen JUURI potilaan omaan tilanteeseen. Tai näin kuuluisi olla. Mitään varsinaista ristiriitaa näissä ei ole.

  ”Tolonen puhuu statiinien häirinnästä ubikinonin osalta, ehkä ainakin yksi syy haitoissa.”

  Liittyen lihaskipuihin, juu.

  ”Entisenä lääkeyrityksen työntekijänä vakuutan, että raha se on joka pillerikauppaa pyörittää.”

  Aivan taatusti. Kuten KAIKKEA kauppaa. Kyse onkin siitä, että saadaanko rahalle vastinetta vaiko ei.

  ”Ihminen on kokonaisuus ja kuten tuossakin todetaan, virhemarginaalitkin ovat suuret.”

  Juu, juu ja juu. Siksipä niissä hoitosuosituksissakin painotetaan juuri sitä kokonaisriskiä, ei pelkkää LDL- tai HDL-arvoa.

  ”Rakentava keskustelu olis kivaa, toisten mollaaminen ei johda mihinkään. Väittämiä pitää perustella, ei niitä muuten kukaan usko.”

  Aivan oikein. Ja mielellään vielä niin, että perustelut eivät ole tasoa ”haista sinä statiinikauppias ite!”.

  Tykkää

 5. Jussipussi:

  ”Kerrotko vielä lukijoille että missä statiinissa on vielä patentti voimassa ja sen suhteen hyvät katteet geneerisiin verrattuna ?

  Mitä olet mieltä siitä olisko hyvä liittää mukaan Suomen lääkelain pykälät lääkkeiden mainostamisesta?”

  JUPITER-tutkimus oli vain esimerkki ja siinä satuttiin käyttämään rosuvastatiinia, jolla on, kuten vihjailit, patentti vielä voimassa. Muuttaako se kuitenkaan mitään? Puhuttiin onko statiineista hyötyä.

  En sijaan pidä vihjailuistasi lääkkeen mainostamisesta. Kuten jo aiemmin sanoin, lääkkeen hyötyjen tuominen esille ei ole mainostamista. Eikö asioista voi keskustella ilman viittauksia lääkemainontaan tai ”PekkaPuskalaisuuteen”?

  Tykkää

 6. STATIINI ALENTAA KOLESTEROLIA paitsi ei niillä noin 32 prosentilla suomalaisista, joilla on SLCO1B1 geenivirhe. Heillä statiini ei mene maksaan vaan rikastuu moninkertaiseksi statiinihapon määräksi (myrkyksi) verenkiertoon. Timo Strandbergin mukaan eräällä FH-taudin tyypillä potilaan veressä oleva statiinipitoisuus on 17 kertainen normaaliin tilanteeseen verrattuna. Heillä veri on todella ”hapanta” eli haittavikutuksilta ei voi millään pelastua.

  Nyt kuitenkin kuolinsyyrekisterien tilastotrendien mukaan statiinilla alennettu LDL-kolesterolitaso ei vähennä erilaisia sydänvikakuolemia vaan lisää niitä. Samoin on jo käynyt CETP-lääkkeillä, joilla on nostettu ”hyvää kolesterolia”. Niistä kaksi kehitysprojektia eli Pfizerin ja Rochen HDL-lääkekehitykset on lopetettu.

  Silloin tällöin käydään keskustelua siitä, pitäisikö rekistereistä lukea saavutuksia ikävakioituna vai ikävakioimattomina. Alla linkintakana on oma käsitykseni. numerot vähän muuttuvat, mutta suhteet pysyvät ennallan.

  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxsZWlub3V0cmlhaW5lbnxneDo2YmRkMzc4NTMwMzYwMTgz

  Tykkää

 7. Leino jaksaa

  ”STATIINI ALENTAA KOLESTEROLIA paitsi ei niillä noin 32 prosentilla suomalaisista, joilla on SLCO1B1 geenivirhe. Heillä statiini ei mene maksaan vaan rikastuu moninkertaiseksi statiinihapon määräksi (myrkyksi) verenkiertoon. Timo Strandbergin mukaan eräällä FH-taudin tyypillä potilaan veressä oleva statiinipitoisuus on 17 kertainen normaaliin tilanteeseen verrattuna. Heillä veri on todella ”hapanta” eli haittavikutuksilta ei voi millään pelastua.”

  1) Erään kys. geenin variantin omaavilla on lisääntynyt riski saada lihasoireita, totta. Mutta statiinit alentavat LDL-tasoja MYÖS heillä, tosin eivät aina aivan yhtä tehokkaasti kuin muilla. Sama pätee myös maksakysymykseen: kys. geeni koodaa kuljetusproteiinia ja tämä geenivariantti heikentää kuljetustehoa mistä johtuvat kasvaneet pitoisuudet. Mutta MYÖS näillä henkilöillä statiinit vaikuttavat maksassa ja poistuvat sen kautta.

  Asiasta lisää:

  http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?type=1/news_id=6659/Geenimuutos+statiinihaittojen+taustalla

  Kys. väitöksessä statiinien teho myös näillä potilailla oli sama.

  Leino vääntää siis nupit tässä(kin) asiassa kaakkoon. ”Jossain määrin” –> ”ei mitenkään”. Varsin läpinäkyvää.

  2) Lisäksi nimenomaan FH-potilaat ovat niitä jotka hyötyvät ENITEN statiinitepapiasta, johtuen juuri siitä että heillä LDL-tasot ovat korkeimmat. Tosin heillä tasot ovat sitä luokkaa, että edes statiinit eivät alenna kuolleisuutta muiden riskiryhmien tasolle. Tästä ei kuitenkaan todellakaan seuraa sitä, että heille ei pitäisi antaa tällä hetkellä parasta mahdollista hoitoa.

  ”Nyt kuitenkin kuolinsyyrekisterien tilastotrendien mukaan statiinilla alennettu LDL-kolesterolitaso ei vähennä erilaisia sydänvikakuolemia vaan lisää niitä.”

  Tuli käsiteltyä jo, noin sata kertaa. Tällaisesta ei ole näyttöä.

  ”Samoin on jo käynyt CETP-lääkkeillä, joilla on nostettu ”hyvää kolesterolia”.”

  Näillä ongelma on siinä, että HDL-tason nousun ohella seuraa muita sv-tautiriskiä lisääviä vaikutuksia.

  ”Alla linkintakana on oma käsitykseni. numerot vähän muuttuvat, mutta suhteet pysyvät ennallan.”

  Kys. linkin takaa ei selviä mitään asiaa koskevaa vaan niitä vakioimattomia tilastoja.

  Vastaavia käyttävät kolesterolidenialistien ohella myös ilmastodenialistit ja rokotedenialistit. ”Hyvässä” seurassa siis mennään.

  Tykkää

 8. Fat Mongerer kirjoitti.

  ”JUPITER-tutkimus oli vain esimerkki ja siinä satuttiin käyttämään rosuvastatiinia, jolla on, kuten vihjailit, patentti vielä voimassa. Muuttaako se kuitenkaan mitään? Puhuttiin onko statiineista hyötyä.

  En sijaan pidä vihjailuistasi lääkkeen mainostamisesta. Kuten jo aiemmin sanoin, lääkkeen hyötyjen tuominen esille ei ole mainostamista. Eikö asioista voi keskustella ilman viittauksia lääkemainontaan tai ”PekkaPuskalaisuuteen”?

  Olen nähnyt tämän saman ”ennustettavan kaavan” toteutuvan hieman liian monta kertaa erinäisissä some keskusteluissa, aikojen saatossa, hyvin samalla rakenteella. Nimimerkit vaihtuneet kirjoittajilla mutta lauseet samat ja tämä sama tuote esillä, britit, low dose, sivuvaikutukset kuin aspiriinilla jne. ”Vahingossa” näitä samoja ei kirjoiteta monella eri nimimerkillä.

  Tästä johtuu epäilykseni.

  En ole maininnut mitään ”PekkaPuskakaisuudesta” mitä lie se sitten tarkoittaakin.

  Tykkää

 9. Leino:

  ”STATIINI ALENTAA KOLESTEROLIA paitsi ei niillä noin 32 prosentilla suomalaisista, joilla on SLCO1B1 geenivirhe. ”

  Väitteesi on siis, että statiini ei alenna kolesterolia niillä, joilla on SLCO1B1-geenivirhe.

  Löysin nopeasti etsimällä vain tiedon, että erittäin suurilla annoksilla se saattaa lisätä myopatian riskiä. Suurilla annoksilla puhutaan siis 80mg annoksista Simvastatiinia, joka on kuitenkin todella iso annos.

  http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=nix01274&suositusid=hoi50025

  Täältä käy ilmi, että hapon määrä todella nousee, eniten simvastatiinilla ja vastavuoroisesti vähiten rosuvastatiinilla. Jos sattuu siihen porukkaan, että omaa ko. geenin ja saa haittavaikutuksia statiinista, on vielä mahdollisuus vaihtaa statiinia.

  http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=6659/type=1

  Tykkää

 10. Leino:

  ”Muuten, punkeistakin pääsee eroon pinseteillä. Nimimerkki MIE:stä ei pääse eroon edes pinseteillä. Hän saa levittää omaa virustaan vapaasti.Ei taida edes rokote auttaa.”

  Mie: Asiallinen keskustelu Leino Utriaisen kanssa muuttui viimeistään tässä vaiheessa mahdottomaksi.
  …………………………………………………
  Jännä nähdä aikooko Mie nyt poistua täältä,kun hän on leimannut muut keskustelijat huru-ukoiksi?

  Expressen tänään:

  FET MAT GÖR DIABETIKER FRISKARE – OCH SMALARE

  Kost med mer fett ger bättre effekt på både blodsocker och inflammation än traditionell fettsnål diet, visar en ny svensk studie.

  ”Rasvainen ruoka tekee diabeetikot terveimmiksi ja hoikemmiksi.
  VHH vähentää myös kehon vaarallista inflammaatiota” kertoo uusi ruotsalainen tutkimus!!!

  http://www.expressen.se/halsa/fet-mat-gor-diabetiker-friskare–och-smalare/

  Tykkää

 11. Onkohan jotain epäselvää ldl kolesterolista koska tarvitaan koehenkilöitä tutkimuksiin?

  ”Onko sinulla
  korkea kolesteroli?
  Siinä tapauksessa voisit soveltua sydän- ja vierisuonitauteja koskevaan kliiniseen FOURIER-tutkimukseen.

  FOURIER-tutkimuksen tarkoitus on ottaa selvää siitä, voiko tutkimuslääke vähentää sydän- ja verisuonitapahtumien määrää.

  Voit soveltua tähän tutkimukseen, jos muun muassa:

  olet 40–85-vuotias
  sinulla on todettu ainakin 1 seuraavista sydän- ja verisuonitaudeista:
  sydänkohtaus
  aivohalvaus
  alaraajojen valtimotauti
  korkea kolesteroli

  http://www.clinlife.fi/lpg/1481?gclid=CNeysbrpzL4CFWbItAodtSwARg

  Tykkää

 12. Mainittakoon vielä, että kys. annosta (80 mg) simvastatiinia ei ainakaan rapakon takana enää suositella kasvaneiden lihashaittojen takia.

  Ts. lisääntyvä tutkimustieto tuo kaiken aikaa tarkentuvaa tietoa statiinien käyttöturvallisuudesta eri ryhmissä. Aivan normaali kuvio KAIKILLA lääkkeillä ja hoitomuodoilla.

  Jostain syystä – no, tiedämme kyllä mistä syystä – juuri statiinien kohdalla unohdetaan se, että MILLÄ tahansa lääkkeellä on haittavaikutusten ohella myös se terapiavaikutus.

  Tykkää

 13. ”Pakarinen”

  ”Koleterolin syyllisyyttä ei ole osoitettu toteen vaan viitataan . . kuten se sanoi niin. Onko se silloin tosi?”

  Kasvaneet LDL-tasot ovat kiistatta yksi sv-tautien riskitekijä.

  ”Minua hoitaneet sydänlääkärit eivät saarnanneet mitään koleista vaan yks lekuri mainitsi valtimoplakin olevan pääosin kalkkia.”

  Tämä on harhaluulo jonka oikaisee kansantajuisesti esim. Mikko Syvänne

  http://www.sydanliitto.fi/retrospektoskooppi/-/blogs/valtimoiden-katkera-kalkki#.U4TuIXJ_t8E

  ”On hyvin uskottaa, että tulehdus aiheuttaa valtimovaurioita. Statiinit tuhoavat soluja ihmiskehossa ja samalla saattavat toppuutella tulehduksia.”

  Väärä dikotomia ja erheellinen väite statiineista. Tulehdus liittyy toki ateroskleroosiin mutta niin, että hyperlipidemia itsessään on tulehdusta aiheuttava tila. Statiinit puolestaan vähentävät sv-tautitapahtumia ja -kuolleisuutta, mikä todistaa tulehdusväitteesi keskeisellä tasolla vääräksi.

  ”Olen minäkin ennen uskonut Ancel Benjamin Keysin asiavirheeseen.”

  Mihin asiavirheeseen? Asiasta voi lukea täältä

  http://thescienceofnutrition.wordpress.com/2014/04/21/fat-in-the-diet-and-mortality-from-heart-disease-a-plagiaristic-note/

  Lyhyesti: Keysin väitteitä on systemaattisesti vääristelty.

  Tykkää

 14. tjaah,

  MORO Leino,

  niin onko niissä tilastoiss huomioitu väestönmuutos luvut ? Ikävakio voi olla ihan kiva väestötasolla (yli 5000000), mutta pitäjätasolla (6500->5000)

  Tykkää

 15. Huru-ukkoihin kuulunee myös tri David Perlmutter,jos kysymme asiaa nimimerkki Mieltä?

  Mikä on paras ruokavalio? MD Perlmutter kertoo sen tällä lyhyellä videolla: What is the very best diet? High-Fat, Low-Fat, High-Carb, Low-Carb? Recently, the New England Journal of Medicine actually did a head-to-head comparison, an interventional trial, putting people on different types of diets- and what did they find? https://www.youtube.com/watch?v=LpEUhqVGmyw

  Julkaistu 25.5 2014

  Tykkää

 16. Mie:
  Mihin asiavirheeseen? Asiasta voi lukea täältä

  http://thescienceofnutrition.wordpress.com/2014/04/21/fat-in-the-diet-and-mortality-from-heart-disease

  Lyhyesti: Keysin väitteitä on systemaattisesti vääristelty.
  ………………………………………………….
  The Science of Nutrition? Hahaa! Mie linkkasi tänne amerikan- laatikaisen skeidablogin!!
  ………………………………………………..
  Huru-ukkoihin kuulunee myös tri David Perlmutter,jos kysymme asiaa nimimerkki Mieltä?
  Mikä on paras ruokavalio? MD Perlmutter kertoo sen….

  No se on tietysti VHH eli paljon hyvää rasvaa/vähän hiilareita

  Tykkää

 17. Walma:

  ”Mikä on paras ruokavalio? MD Perlmutter kertoo sen tällä lyhyellä videolla:”

  Niin tässä oli kyseessä Shain paperi vuodelta 2008. Atkins-ryhmäläiset söivät 40% energiastaan hiilihydraatteina, onko tämä sinusta ok? Tuohan vastaa nykyisiä ravitsemussuosituksia 😉 Vielä kun Shai kehotti Atkins-ryhmää syömään proteiinia ja rasvaa kasvilähteistä eläinkunnan sijaan, ollaan jo aika lähellä nykyistä ravitsemussuositusta.

  Mihin Perlmutter jättää tässä vertailussaan Välimeren ruokavalion? Välimeren ruokavalio oli jopa parempi kuin karppaus. Välimeren ruokavaliossa esimerkiksi LDL laski kaikkein eniten. Painonpudotuksessakaan ei ollut juuri eroa Atkins-ryhmän ja Välimeren välillä. Mutta eihän sitä voi kertoa, koska se ei sovi videon kohdeyleisön tarkoitusperiin.

  Low fat -ryhmällä kuitujen saanti laski, joten hiilarien taso on ollut siellä heikkoa. Toki kalorirajoituksella on osansa, mutta esimerkiksi Välimeren ruokavaliolla kuitujen saanti nousi vaikka kaloreita rajoitettiin.

  Tykkää

 18. FM kirjoitti:Niin tässä oli kyseessä Shain paperi vuodelta 2008. Atkins-ryhmäläiset söivät 40% energiastaan hiilihydraatteina, onko tämä sinusta ok?

  Vielä kun Shai kehotti Atkins-ryhmää syömään proteiinia ja rasvaa kasvilähteistä eläinkunnan sijaan….
  ……………………………………………………….
  Oletko lukenut Iris Shainin emailin Eric Westmanille? Siinä kerrottiin dieetin sisällöstä mm. seuraavaa: This is kind of funny that some could think of a “vegetarian low-carb” diet. Is it a new suggested strategy? could be interesting idea but this wasn’t the case here. Our low-carb diet was based on Atkins….People here would not mix in the same meal meat and butter, a salad is considered a very rich one and not a lettuce based, and the main dressing is olive oil. As for beverages, same industry that makes money everywhere.
  …a plate could include : fish or fried/not bread coated chicken/or red meet, broccoli and mushrooms coated with eggs, roasted eggplants, vegetable salad (peppers, cucumber, green leaves, not lettuce) with olive oil dressing.

  Juomistako(se kuuluisa kolajuoma) ne E40% hiilarit tulivat? Tai mahdollisesti iltasyömisistä,joita ei kontrolloitu…

  Tykkää

 19. ”Keysin väitteitä on systemaattisesti vääristelty.”

  Kyllä varmaan hänen alkuperäinen ajatus kusi kintuille. Joten kole oppia on täytynyt muokata uusiin kuosiin monesti. P-K projektihan oli hänen oppiensa mukaan rakennettu ja miten kävikään? Se oli margariinin markkinointia parhaimmillaan. Mitähän toi jurpo on löytänyt asian tiimoilta? Kahotaan.

  http://wainanjutut.blogspot.fi/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html

  Alunperin tää jupakka virheelliselle opille rakennettu ja jatkuvasti virheillä peitelty niin tarvitseeko uskoa mitään ”terävällä kynällä” tehtyä sanomaa.

  Tykkää

 20. No se on tietysti VHH eli paljon hyvää rasvaa/vähän hiilareita
  ………………………………………………..
  Ehkä ylläoleva kirjoitukseni vaatisi tarkennusta?

  VHH= paljon hyvää rasvaa,kalaa/lihaa ja kasviksia vältellen tärkkelyspitoisia hiilareita.

  Yksinkertaista vai mitä?

  Ja juur´ noinhan ne Iris Shainin tutkimuksen VHH-ryhmäläiset söi ja mie itte!

  Tykkää

 21. Niin eikös tämä Shai 2008 tutkimus nimenomaan todistanut, että kun painonlasku oli positiivisinta niin muut arvot oli parempia, kun päästiin parin vuoden päästä niin arvot tasapainottuivat kun painotkin alkoi olla samalla tasolla.

  Niin samalle aterialle ei yhdistetty lihaa ja voita -> Niin ja liha ei ollut leivitettyä -> myönnettäköön, itsekään en harrasta goumeeta, kuten leivittämistä, paistetaan, keitetään tai haudutenaan lihat.

  Tykkää

 22. MORO kysyy: Onko niissä tilastoissa huomioitu väestönmuutos luvut ? Ikävakio voi olla ihan kiva väestötasolla (yli 5000000), mutta pitäjätasolla (6500->5000)

  Leino vastaa: Nämä THL:n tilastot on väkimäärävakoitu. Toisin sanoen kunnan väkimäärästä riippumatta indeksit on kunkin kunnan kohdalla laskettu samaa teoreettista väkimäärää kohti.

  Ikävakoitu taas tarkoitaa, että ihmiset on teoreettisella laskennalla kussakin kunnassa ”siirretty” samalle ikärakenteelle. Tässä onkin se juju, että tällä tempulla tarvittaessa voidaan viilata linssiin eli parannella totuutta kuten THL tekee.

  Alla linkin takana on vertailuja ilman ikävakointia ja ikävakioituna. Tässä tapauksessa ei tuloksissa ole suuria eroja.

  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxsZWlub3V0cmlhaW5lbnxneDo0NjRjNTk4ZGI3Yjk0YTAx

  Tässä alla on linkki THL:n tietokantaan.

  http://www.hyvinvointikompassi.fi/fi/web/hyvinvointikompassi/indikaattori/-/indicator/r/658/c/285/g/total/i/243?_fithlhyvinvointikompassiIndicatorController_WAR_hyvinvointikompassiapp_graph=sparkline

  Näitä tietoja pyörittelemällä löytyy monta ihmeellistä asiaa. Itse sain lisäksi luoduksi ystävällisen suhteen erääseen tilastokeskuksen yliaktuaariin. Hän pystyy tarvittaessa ajamaan massiivisista tiedostoistaan erilaisia viipaleita pitkin ja poikin. Niitä yhdistelemällä viisastuu paljon.

  Nyt olen esitellyt kahdellekin dyslipidemian Käypä Hoito-professorille tilastorekisterien korutonta kertomaa. Heillä ei ole ollut muuta keinoa puolustautua kuin todeta, että THL:n ylijohtajalla Erkki Vartiaisella on erilaiset käyrät. SIINÄPÄ SE PIHVI ONKIN.

  Erkillekin on kiusallista se, että netin kautta tavallisetkin ihmiset pääsevät rekistereihin käsiksi. Itse olen huomannut, että esimerkiksi Tilastokeskus on oikein ilahtunut, kun joku kysyy heitä tietoja.
  Siis palvelut on täysin päinvastaista kuin siilipuolustuksessa olevalla Käypä Hoito-ryhmällä ja THL:n iskuryhmällä.

  Tykkää

 23. Miksei tänne kirjoittele kolesteroli-, statiini- ja margariinivirmojen mainosproffat ihan omalla etunimellään, jos kerran muka ihan oikeasti tieteellisesti ylistävät kolesterolin keventäjiä??

  Vielä kerran kysymys lääkefirmojen sosiaalisen internetin poliiseille:

  Miksei hulvaton statiinien popsiminen näy terveystilastoissa????

  Tykkää

 24. PS:

  YLE ei aina valehtele. Heikkiläkin kehui MOT:n toimittajia. Viimeksi tuli mielenkiintoinen lääkedokumentti. Ja helatorstai-iltana tulee Silminnäkijä: Päättymätön painajainen.

  http://yle.fi/uutiset/paattymaton_painajainen/7237566

  – 200 lasta ja nuorta ja heidän perheensä elää jatkuvassa painajaisessa. Joillakin on keskeytynyt koulunkäynti, on ollut psykiatrista hoitoa, nuorisokoteja, hajonneita perheitä, hyvin rankkoja tilanteita. Valtio on tehnyt oikeusmurhan perheitä kohtaan, summaa 14-vuotiaan narkolepsiaan sairastuneen pojan äiti Päivi Ketolainen.

  Tykkää

 25. Olen tässä hiljaa seurannut kommentointia yhä kasvavaa hämmästystä jopa raivoa kokien. Onko Mie todellakin niin lapsellinen, lääketehtaiden ylipuhumaksi joutunut, kyyninen ehkä jopa tyhmä, ettei hän tajua minkä vahingon hän aiheuttaa riehumisellaan täällä blogissani. Eikö hän todellakaan älyä mitä tilastotieteellisiä löytöjä insinööri Leino Utriainen on tehnyt?

  Leino on siis löytänyt THL:n tilastoista harhaanjohtavaa tietoa statiinien vaikuttavuudesta. Kysynyt missä viipyvät vastaukset hänen esittämiin kysymyksiin. Nämä kierot Terveyden Hävityksen Laitoksen tutkijat ja professorit viis veisaavat ihmisten terveydestä kunhan saavat puolustella omaa virheellistä ajatteluaan. Oikeastaan kuulut tähän s**marin julmaan sakkiin itsekin, Mie. Häpeä!

  Sinut pitäisi yhtä lailla tuomita kieroilusta ja valehtelusta, sillä valehteluahan se on jos halutaan pimittää ja sekoittaa sitä tietoa mitä Leino on onnistunut kaivamaan esille. Tajuatko sinä, Mie, mitä kauheuksia sinä aiheutat kommenteillasi? Leinon uskottavuuden yrität syöstä maanrakoon kun päinvastoin Leinon pyrkimyksiä tuoda järjestystä tähän statiiniasiaan yhteisen edun nimissä pitäisi kaikin tavoin tukea.

  Se on totta, että Leino ei saa kaipaamaansa tukea tutkijoilta. Ehkä muutama eläkkeellä oleva tutkija, professori, lääkäri, kemisti ja tietenkin Suomen ainoa turpaduunari saattaa häntä tukea, mutta ei virassa kiinni olevalta terveyden ammattilaiselta voi odottaa mitään tukea. Koska he kaikki pelkäävät menettävänsä virkansa, he pelkäävät joutuvansa lääketehtaitten johtohenkilöiden puhutteluun. Tutkijat saavat kärsiä rahoituksen puutteesta koko loppuajan tutkijoina ja muutenkin heitä häirittäisiin kovasti jos lähtisivät puolustamaan Leinoa. Nämä terveyden ammattilaiset eivät siis uskalla astua julkisuuteen puolustamaan Leino Utriaisen löytöjä siitä seikasta, että nämä statiinit ovat varsin hyödyttömiä lääkkeitä loppujen lopuksi ja aiheuttavat ihan turhaa kärsimystä ja Leinon tapauksessa (ja monen muun) suoranaista kuolemanvaaraa. Esimerkiksi eräs tuntemani professori (ja moni muu) pitäisi tuoda oikeuden eteen kuulemaan kuolleiden omaisten syytteet siitä miksi statiineilla oli ihan pakko aiheuttaa ennenaikainen kuolema. Mutta löytyykö Suomesta sellaista juristia, joka tällaiseen ryhtyy? Ei tietenkään. Kaikki pelkäävät Big Pharmaa ja kuka haluaa sekoittaa elämänsä kuviot?

  Joten, Mie, lopeta lässyttely tässä blogissani, jos et muuta osaa. Aiheutat kommenteillasi paljon vahinkoa. Jos olet niin lapsellinen, että jatkat Leino Utriaisen nöyryyttämistä, niin pakotat minut ottamaan selville henkilöllisyytesi. Joku raja pitää olla myös sinun toiminnallasi. Sinut pitää saada vastuuseen kirjoittelustasi.

  Katsos, Mie, ongelma on tämä: Ihan oikein on havaittu, että potilaat luottavat lääkäreihin. Onhan se hyvä, että lääkäriltä saa tarkkaa tietoa sairastumisestaan ja lääkärin oletetaan aika paljon tietävän ihmisen fysiologiasta, psykologiasta, patologiasta ja kirurgit osaavat hyvin leikata ja parsia ihmisen toimintakuntoiseksi tarvittaessa. Loistavaa että meillä on lääkäreitä.

  Se missä homma menee pieleen ja jossa sinä, Mie, tarpeettomasti sekoittelet asetelmia, on lääkäreiden suhtautumisessa lääkkeisiin (esim. kolesterolilääkkeisiin). Kun lääkäri määrää statiineja potilaalle, potilas ajattelee, että kyllä varmaan pitkään kouluja käynyt lääkäri ja pitkään praktiikkaansa hoitanut lääkäri lääkkeet tuntee. Mutta tämä on v*tun suuri vale!

  Lääkärit tietävät aivan liian vähän lääkkeistä. He saavat lääketietonsa lääketehtailta, jotka vääristelevät ja kaunistelevat lääkkeiden vaikutuksia. Lääkärit saavat tietonsa lääkkeistä lukiessaan lääketieteellisiä julkaisuja, jotka pahimmillaan ovat täynnä vääristelevää ja harhaanjohtavaa tietoa lääkkeistä koska lääketehtaat yrittävät viimeiseen asti repiä kaikki rahat irti lääkemolekyyleistään ja jättävät ikävät asiat kertomatta. Vasta sitten kun todistustaakka jonkun lääkkeen vaarallisuudesta tulee niin rankaksi, ettei enää voidaa haittoja vähätellä, silloin nämä lääketehtaat taipuvat maksamaan hurjia satojen miljoonien eurojen sakkoja.

  Palatakseni takaisin siihen potilas-lääkäri-asetelmaan, sanon sinulle vielä tämän, Mie: lääketeollisuuden ei olisi mahdollista näin laajamittaisesti jatkaa rikollista toimintaansa, jos niillä ei olisi tuntemani professorin (ja monen muun) tapaisia niljakkaita puolestapuhujia. On takuulla lääkäreitä, jotka yrittävät toimia lääkkeiden suhteen eettisesti oikein. Mutta hekin joutuvat pakosta luottamaan siihen, että toimivat oikein määrätessään lääkettä potilaalleen, vaikka lääke saattaa pahimmillaan aiheuttaa suurta kärsimystä. Lääkärin asema on hyvin, hyvin vaikea.

  Nämä tuntemani professorin tapaiset lierot, kyykäärmeen sikiöt, pitäisi saada analysoitua syvällisemmin. Ovatko ne niin pahoja kuin miltä vaikuttavat, vai saavatko ne kerta kaikkiaan niin tavattoman paljon rahaa paskanpuhumisestaan, etteivät enää viitsi välittää sanomisistaan? Yhden potilaan kuolema – mitä se nyt vaikuttaa? Ainahan ihmisiä kuolee.

  Jos olet valmis pyytämään Leino Utriaiselta ja minulta anteeksi, saat jatkaa kommentointiani tässä blogissani. Ymmärsitkö? Täällä blogissa ei leikitä!

  Tykkää

 26. CHRISTER
  Kieltämättä nimimerkki MIE on eräänlainen legenda jo eläessään. Hän lyttää tilastotkin kevyesti esittämättä parempaa tietoa. Edellisessä elämässäni käytin sanontaa: Rakentava kritiikki pitää sisällään parempaa tietoa ja minimissään edes jotain tietoa. MIE:llä on vain EI-tietoa.

  Oikeastaan itse en ole käyttänyt dokumenteissani edes tilastotiedettä. Olen vain kerännyt Suomen virallisista rekistereistä numerotietoja ja piirtänyt niistä havainnollisia pylväskuvia.

  Tilastotieteelliset käsittelyt olen ulkoistanut asiantuntijoille. Yksi näistä on yliopiston matematiikan emeritusprofessori. Hän opetti yliopistossa esim.
  tilastomatematiikkaa noin 10 vuotta. Hän on naapurin poika. Istuin hänen kanssaan 8 vuotta samassa luokassa. Kilpaurheilimme yhdessä, molemmat pääsimme mitaleille oppikoulujen SM-kisoissa. Juoksimme tyttöjen perässä yhdessä jne.

  Toinen asiantuntijoistani on Tilastokeskuksen yliaktuaari. Hän on superystävällinen ja hypernopea avustamisissaan. Hänellä on se vahvuus, että hän pystyy ajamaan tilasto-otoksia myös niistä Tilastokeskuksen tiedostoista, mihin meillä ulkopuolisilla ei ole pääsyä.
  Lisäksi apua on tarjottu naapuristani. Naapurin isäntä on päätoimisessa virassa tilastoasiantuntijana. Hän on lisäksi erikoistunut psykologian tilastotieteeseen. Apua tarjottiin myös suvustani nuorehkolta henkilöltä, joka tekee parhaillaan väitöstutkimusta tilastotieteestä.

  Esittelin ”väitöskirjani” tilastot Suomea aktiivisimmin julkisuudessa kohti medikalisaatiota vievälle professorille Timo Strandbergille 27.3.2014 Helsingin yliopiston Porthaniassa. Timo totesi, että kyllä tilastonumeroni ovat kieltämättä oikein, mutta tilastojen syy/seuraus-tulkinnosista emme ole yhtä mieltä. Siksi olenkin käyttänyt sanontaa ”stiiniaikaudella kehitystrendi” on tätä ja tätä. En ole edes väittänyt, että tilastoja voidaan tulkita yksityiskohtaisesti KRIITTISEN TIETEEN NÄKÖKULMASTA. Tästä syystä olenkin pyytänyt Käypä Hoito-ryhmää teettämään asiantuntijoilaaan vastaavia rekisteritutkimuksia, jotta ne olisivat ”tieteellisiä” eivätkä pelkästään käytännön karua kertomaa. ”Jostain syystä” Käypä Hoito-ryhmä välttelee Suomen virallisten tautirekisterien tietoja.

  Pari vuotta sitten soitin THL:n tilastoprofessorille. Kysyin, onko THL tekemässä rekisteritutkimusta statiinien todellisesta VAIKUTTAVUUDESTA Suomen kansanterveyteen. Vastaus oli paljon kertova ” Ei olla tekemässä eikä tulla tekemään.” Siksi aloitin itse tilastojen tonkimiset.

  Tukimuksen ja tulosteni pakkosytöttö statiinialan auktoriteeteille ja ylimmmille päättäjille jatkuu joka tapauksessa. En pyydä jatkossakaan näihin MIE:n hyväksyntää.

  Tykkää

 27. Akuutin hitaalla temmolla vanhuksille ja muille ymmärtämättömille valehteleva julkkislääkäri, kuin myös toisaalla leppoisasti hölöttävä Kiiminkinen olisi saatava pois TV-ruuduista kansanterveyttä vahingoittavien jargoniansa takia. Molemmat saavat todennäköisesti sponssia yhteiskunnan varoista julistaakseen THL:n puskasanomaa, jota voisi leikkisästi kutsua myös hitaaksi itsemurhaksi.

  MOT-ohjelman masennuslääkkeisiin pureutunut jakso Masentavat lääkkeet 26.05.2014 oli sen verran täpäkkää tietoa, että oudoksun jos siitä ei nouse isompaa hälyä. Hämmästelin, että ohjelma sai YLEensäkään julkaisuluvan.

  Lääke- ja elintarviketeollisuus on näkymätön käsi, joka ohjaa kaikkea. Hallintoalamaisiksi kasvatetut suomalaiset eivät halua avata korviaan ja silmiään, koska silloin elämältä putoaisi pohja, kun joutuisi myöntämään oman tyhmyytensä ja hyväuskoisuutensa.

  -H

  Tykkää

 28. T-duunari Mielle:
  ”Aiheutat kommenteillasi paljon vahinkoa. Jos olet niin lapsellinen, että jatkat Leino Utriaisen nöyryyttämistä, niin pakotat minut ottamaan selville henkilöllisyytesi.”

  Tyypilistä sosiaalisessa internetissä toimiville lääketeollisuuden trolleille on se, että minnekään he eivät ilmoita henkilötietojaan, ainakaan omia oikeita. Sähköpostiosoite ei ole koskaan virallista muotoa, esim. etunimipistesukunimiätlääketehdaspistecom vaan joku statiinionhyvääätluukkupistecom Lisäksi nämä kirjoittelevat Tor-verkon kautta. Selusta on varmistettu.

  Kun yksi Mie ei riittänyt, palkattiin Fat kaveriksi.

  Tykkää

 29. juu tämä tolosen mainitsema tutkielma, säästöjä USA tasolla sayoja miljoonia ja 2040 tasolla miljardi, kun jätetään ternnaalitasolla olevilta syöttämättä statiinit. Niin ja elo taisi lyhetä 30 päivää

  Tykkää

 30. Tri Tolonen kirjoittaa:

  Sydän- ja verisuonitaudit ovat tulehdustauteja, joiden perussyynä voivat olla aikanaan sairastetut mikrobitaudit (virukset, bakteerit, hiivasienet ym.) sekä ravinnon liian runsas omega-6-rasvahappojen ja sokereiden (hiilihydraattien) syönti…

  Suomen sydänliitto uskottelee, että valtimonkovetustaudin syy olisivat ravinnon ”kovat rasvat” ja kolesteroli. Sen teorian mukaan sairaus syntyisi yksinkertaisesti siten, että kolesterolia ja muuta ”töhkää” kertyy suonen sisäpintaan ja mekaanisesti ahtauttaa suonen läpimittaa ja vaikeuttaa siten verenkiertoa. Dogmi tyydytetyn rasvan vaaroista on nyt kuitenkin kumottu jo kolmessa jättisuuressa meta-analysissä, joihin on koottu kaikki pätevä tieteellinen tietämys tässä asiassa. Vähärasvaisen ruokavalion suositteleminen ja voin vaihtaminen margariiniin ei ole perustunut tieteeseen vaan uskomuksiin (DiNicolantonio 2014).
  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=143

  Uusi ruotsalaistutkimus kertoo,mikä vaimentaa tehokkaasti kehon tulehdusta/inflammaatiota diabeetikoilla!

  http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5434

  Tietysti VHH-ruokavalio!!

  Tykkää

 31. Lääkärikeskus Mehiläisen kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala katsoo, että esiintyminen televisio-ohjelmassa maksoi hänelle työpaikan.

  Kopakkala esiintyi Ylen MOT-ohjelman Masentavat lääkkeet -jaksossa, joka esitettiin televisiossa 26. toukokuuta. Kopakkala on puhunut aikaisemmin julkisuudessa, ja puhui myös televisio-ohjelmassa masennuslääkkeistä ja niiden käytöstä.

  – On myös koulukunta, joka on sitä mieltä, että nimenomaan masennuslääkkeet altistavat masennuksen uudistumiseen ja kroonistumiseen. Jos he ovat oikeassa, tilanne on erittäin outo, Kopakkala muun muassa sanoi ohjelmassa.

  13 vuotta lääkärikeskus Mehiläisessä työskennellyt Kopakkala tuskin osasi odottaa, että esiintyminen ohjelmassa tulisi maksamaan hänelle työpaikan.

  – Minut irtisanottiin eilen Mehiläisestä, olin siellä 13 vuotta töissä jatkuvassa työsuhteessa. Minut kutsuttiin kuulemaan seuraamukset esiintymisestäni MOT-ohjelmassa. Seuraamus oli, että minulla on ilmoitus työsuhteeni päättämisestä. Työsuhteeni päättyi 2.6., Kopakkala kertoo MTV Uutisille.

  Mielenterveyssektorin kuntoutusjohtajana työskennellyt Kopakkala kertoo olevansa potkuista yllättynyt.

  – Olen ollut erittäin sitoutunut Mehiläiseen, ja pitänyt kovasti yrityksestä, arvostan kovasti ihmisten työtä siellä. Suomessa perustuslain pitäisi taata ihmisten ilmaisun vapaus. Jos olet nähnyt MOT-ohjelman, niin minähän en sano siinä oikeastaan mitään. Minulle ei ollut tätä ennen mitään huomautuksia tai varoituksia.

  Tieto potkuista tuli ilmi Kopakkalan Facebook-sivuilta, jonne hän oli laittanut seuraavan päivityksen: ” Olin haastateltavana MOT ohjelmassa ”Masentavat lääkkeet”. Minut irtisanottiin siksi tänään työpaikastani Mehiläisestä. Johto oli saanut puhelun”.

  Kopakkala ei halua kommentoida sitä, mistä puhelu Mehiläisen johdolle on tullut.

  – Kuulin siitä monenlaisia kommentteja, mutta minulla ei ole kirjallisesti mitään, joten en halua sanoa mitään. Ihmettelen, millainen johdon maailmankuva ja arvomaailma on.

  Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Jarmo Karpakka kertoo keskustelleensa Kopakkalan kanssa jo aiemmin siitä, miten hän esiintyy julkisessa asiassa asiantuntijana.

  – Mehiläisessä olevat asiantuntijat eivät lähde Mehiläisen nimissä arvioimaan käypähoitosuosituksia. Omia näkemyksiä voi tuoda henkilökohtaisesti esille, Karpakka tyytyy toteamaan Kopakkalan irtisanomisesta.

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mehilaisen-psykologi-esiinnyin-tv-ssa-ja-sain-potkut/3417244

  Tykkää

 32. Hyvä Helga-neiti

  Totesit: ”Lääke- ja elintarviketeollisuus on näkymätön käsi, joka ohjaa kaikkea. Hallintoalamaisiksi kasvatetut suomalaiset eivät halua avata korviaan ja silmiään, koska silloin elämältä putoaisi pohja, kun joutuisi myöntämään oman tyhmyytensä ja hyväuskoisuutensa.”

  Näin se menee paitsi että todellisuudessa ei elämältä voi koskaan pudota pohjaa pois, elämä aina läsnäoleva… vaan mielen ajatusrakenteet saattavat romahtaa eikä oikein enää tiedä mihin luottaisi, ja elämään kun ei ole ollut aikaa luottaa. Eihän elämän kokemiseen aikaa tarvita, vain stressiyhteiskuntamme tarvitsee aikaamme.

  Hyvä Christer Sundqvist

  Kirjoitit: ”– On myös koulukunta, joka on sitä mieltä, että nimenomaan masennuslääkkeet altistavat masennuksen uudistumiseen ja kroonistumiseen. Jos he ovat oikeassa, tilanne on erittäin outo, Kopakkala muun muassa sanoi ohjelmassa.”

  Masennus on seurausta tuosta edellisestä Helga-neidille kirjoittamastani. Paras lääke masennukseen on pitkäaikainen rakkaushoiva, mutta sehän vasta tyyristä onkin! Siihen ei kertakaikkiaan stressiyhteiskunnalla ole sen enempiä aikaa kuin varaakaan.

  Tykkää

 33. Kanamunista ja ateroskleroosista:

  ”Egg consumption and carotid atherosclerosis in the Northern Manhattan Study.

  …The mean total cIMT was 0.91 ± 0.08 mm and 58% had carotid plaque present. Increasing egg consumption was inversely associated with cIMT, plaque presence, thickness, and area, in models adjusted for demographics, vascular risk factors and diet.

  For every additional egg consumed per week, the risk of plaque decreased by 11% (95% CI 3%-18%). No association was detected between egg consumption and risk of clinical vascular outcomes, over a mean follow up of 11 years and after adjustment for covariates.

  CONCLUSIONS:
  Frequency of egg consumption in the low to moderate range was inversely related to several markers of carotid atherosclerosis. No association with clinical vascular events, including stroke, was detected.

  Our findings do not support current vascular health guidelines suggesting the extreme limitation or avoidance of egg consumption due to its cholesterol content.”

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24887016?dopt=Abstract

  Tykkää

 34. Dhanesh. Kiitos kommentistasi.

  Olen vakaasti sitä mieltä, että jos jokaiselta masentuneelta kontrolloitaisiin varastoraudan tila hemoglobiinitason asemesta, suuri osa kroonisista sairauksista, masennuksesta ja kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsivistä saataisiin parantavan kuntoutuksen piiriin, joka olisi oikeanlainen ruokavalio ja lisäravinnepaketti. Nykyinen myrkkyjen kyllästämä elintapamme ja -ympäristömme, heikkolaatuinen ja vääränlainen ravinto ja aineenvaihdunnan häiriöt aiheuttavat sen, ettei rauta imeydy, joten puhumme kansantaudista jonka syntymekanismi on liian yksinkertainen ja silmien edessä, että lääkärit yhdistäisivät oireet anemiaan, varsinkin jos sairastuneen Hb on normaalien rajoissa.

  Tietenkin kyynikko voisi ajatella, että on elintarvike- ja lääketeollisuuden etu, ettei masentuneet tervehdy, mutta kuvittelisin, että esim. Kelan ja veronmaksajien etu olisi tutkia tämäkin linja.

  Yksityislääkärikään ei suostunut suosiolla selvittämään seerumi rautaa maksavan potilaan pyynnöstä, joten

  T: Kymmenen vuotta kroonisen tulehduksen ja selittämättömättömien, epätyypillisten dg:n kanssa elänyt kosteusvauriohomealtistunut nainen;
  Hb 144 (117–155)
  Ferritiini 17 (6-160)
  Seerumin rauta 9 (20-40)

  Tykkää

 35. Hyvä Lukija

  Jos haluat perehtyä miksi lääketeollisuuden perusta on mätä, ja miksi se ei kykene auttamaan ihmisiä vaan päin vastoin tuhoaa ihmisten elämää niin oheinen videoclippi antaa vastauksia sinulle.

  En sano, etteikö lääkärien joukossa ole hyviä ihmisiä… on toki, mutta lähtökohta ylipäätään koko lääketieteessä on se, että ihminen on kemiallinen cocktail, jota voi säädellä. Todellisuus on kuitenkin toinen eli ihminen on paljon enemmän ja tietoisuus tästä on vaiettu koska se ei palvele RAHAn valtaa eli Rothschild Rockefeller Siionisti (ei mitään tekemistä juutalaisuuden kanssa, ei saa olla tyhmä!) poliittisen ideologian mukaista agendaa, jonka tarkoituksena on kontrolloida ihmistä riistäen lopulta ihmisen vapauden.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s