Suomen olympiapainissa ei ole mitään tolkkua

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Lontoossa on käynnissä olympialaiset. Suomalaisilla ei mene kovinkaan hyvin.  Viimeisimmät alisuorittajat löytyvät painimatolta. Syytä huonoon menestykseen ei ole vaikea löytää. Syy löytyy jos viitsii kirjoitukseni lukea loppuun asti. Painiliitto saisi luvan viitsiä.

Jos toimittaja Jani Merimaan juttu olympialaisiin valmistautuneesta painija Jarkko Ala-Huikusta pitää paikkansa, niin yksi merkittävä syy huonoon menestykseen löytyy järjettömän kehnolla tavalla toteutetusta painonpudotuksesta.

Olen kouluttanut Suomen Nyrkkeilyliiton urheilijoita saavuttamaan ottelupainonsa lisäämällä proteiinin ja rasvan saantia sekä vähentämällä hiilihydraattien nauttimista. Saunomalla ja muilla tavoin hikoilemalla päästään myös tehokkaasti painosta (nesteistä) eroon ja saavutetaan kisapaino menettämättä taistelutahtoa ja voimia. Nyrkkeilyliitolta voi tiedustella ohjeistustani tarkemmin.

Painiliitossa on kuitenkin ihan toisenlaiset sapuskaohjeet. Sellaiset ohjeet, jotka tuhoavat lähes varmasti jokaisen urheilijan kisamenestyksen!

Merimaan jutun mukaan MTV3:n sivuilla (Linkki: http://www.mtv3.fi/urheilu/olympialaiset2012/uutiset.shtml/2012/08/1590710/ala-huikun-ruokalistalla-jaapaloja—nalkaa-ei-edes-rekisteroi) Ala-Huikku on nähnyt nälkää, imeskellyt jääpaloja, tuntenut kovaa nälkää ja syönyt enimmäkseen puuroa ja leipää. Älytöntä touhua! Miksi lahjakas urheilija piti tuhota?

Moisen hölmöilyn jälkeen ratkaisevaa etua annettiin Ala-Huikun vastustajalle, joka mahdollisesti oli pudottanut painoaan ihan oikein, eli nauttinut runsaasti proteiinia ja jonkin verran rasvaa, mutta leivät, puurot ja muut tärkkelyspitoiset nesteenkerääjät oli jättänyt nauttimatta.

Jos olympiamenestys jatkossa kiinnostaa painijoita, pyydän ottamaan yhteyttä.

 

 

8 kommenttia artikkeliin ”Suomen olympiapainissa ei ole mitään tolkkua

 1. Niin, milllä lihaksilla kuvittelee sitten jaksavan painia jos on kuihduttanut itseään vetämällä puuroa ja leipää naamariin . Älytöntä touhua.

  Tykkää

 2. onpas sulla tehokas rasva- proteiinidietti, kun saat pudotettua viikossa 9 kiloa. Kannattaisi tuotteistaa ja myydä eteen päin.

  Christer vastaa: On sitä ideaa tarjottu suomalaisille urheilijoille ja urheilun lajiliitoille. Muutamissa lajiliitoissa on muutoksia tehtykin parempaan suuntaan. Nämä ovat aika herkkiä asioita, mutta sanottakoon se nyt tässä: Suomessa on urheiluravitsemus ihan retuperällä!

  Tykkää

 3. Ei kertakaikkiaan järjen hiventä tuossa painonpudotuksessa. Tuon rääkin jälkeen ei pärjää painissa edes omalle äidilleen.

  Miksi kaveri söi puuroa ja leipää. Tärkkelyshän vain sitoo nestettä lihaksiin. Toisaalta hirvittävässä aminohappovajeessa hajottaa lihaksensa. Elimistö on vailla yksittäis- ja tyydyttynyttä rasvaa sekä kolesterolia, eli hän on tuhonnut teston tuotantonsa.

  Ensi kerralla painonpudotukseen, kananmunaa, mantelia, kurkkua, vihreää salaattia ja lähdetään mitali kaulassa kisoista.

  Christer kommentoi: Olet oikeassa Sami. Hyvä kommentti!

  Tykkää

 4. Katsokaa vielä 1950,-60 ja -70 luvun painijoiden kuvia! Niissä miehillä on lihaksia, ja kireäksi menneitä jänteitä kehonsa täynnä. Mitä ovat nämä nykyiset? Naisenvartaloisia, leveälantioisia pehmytpyllyjä, joilla kai kainalossa lajiliiton erikoislääkäri jokaiseen vaivaan ja kolotukseen.
  Katsokaa Kaukasian ja Turkin heppuja! Meikäläinen tyttöpiipittäjä kokee jo ensimmäisen erän minuutissa puristusta ja heittoa, josta ei tokenekaan sitten enää. Pisteet onkin jo 9-0! Kivat kisat käydä!
  Kuulin, että näitä heppuja oli painiliitto yli neljä vuotta pitänyt oluuppiarumassa! Oli ollut kuukausien korkeanpaikan kammo- ja kimmoleirit! Ympärillä oli läähättänyt lääketieteenlisensiaattia, ravintotieteen tohtoria ja silmänkäännön maisteria, holhoojaa, hierojaa, laukunkantajaa, tulkkia, opasta ja muuta ulkomaanmatkoilla muutamalla miljoonalla eurolla. Tässä on tulos ja rahaa ei riitä Nurmoon Alakylän painikämpän lämmitykseen, että siellä nousisi sen uusi 2005 syntyneiden joukko väännössä!

  Toinen tapa on tämä omani. Otan kossua ja annan lihasten olla omissaan, kunhan aivolihat toimii korkin avaukseen ja pullon kallistukseen.

  Tykkää

 5. Harva urheilija edes syö D-vitamiinia. Ei ainakaan TPS:n kaverit syö eikä kukaan heille edes kerro, mitä pitäisi syödä. Ravinnosta kaikki lähtee.

  Lihaksille D-vitamiinia:
  Athletes are beginning to catch on to the fact that vitamin D plays a role in balance, strength, and muscle repair. Vitamin D increases the size of fast-twitch muscles and general muscle strength, helpful in the quick sprints and explosive movements. Past research has shown athletes with higher vitamin D levels can jump higher, quicker, and with greater power than those with the lowest levels.

  Tykkää

 6. Sellainen laji, jossa pärjätäkseen (tai flopatakseeen) pitää laihduttaa 10 kg parissa päivässä on älytön ja terveydelle vaarallinen laji. Ehdotan , että paini poistetaan olympialajejen joukosta ja tilalle otetaan vaativa, hauska ja viihdyttävä eukonkanto. Myös siinä painorajat, jotka kisailijoiden tulee ylittää, eikä alittaa.

  Tykkää

 7. ”Elimistö on vailla yksittäis- ja tyydyttynyttä rasvaa sekä kolesterolia, eli hän on tuhonnut teston tuotantonsa.”

  Kova kalorivaje vaikuttaa anyway teston tuotantoon negatiivisesti, ei siinä kohtaa oletettu rasvansaannin lisäys (joka olisi marginaalinen johtuen tarpeesta ylläpitää kova vaje joka tapauksessa) olisi tuonut sen kummempaa apua. Pääasiallinen ongelma selvisi kyllä jutun alusta: valmistautumisaika oli aivan liian lyhyt, johtuen siitä että paikka aukeni vasta viime tipassa.

  Jutusta ei voi myöskään päätellä sitä, että mikä oli Ala-Huikun ruokailujen KOKONAISKUVA. Ainakin pieniä annoksia hiilareita täytyy urheilijan anyway saada, muutoin ei täysitehoinen & kunnollinen harjoittelu onnistu. En siis lähtisi tältä artikkelipohjalta sanomaan juuta tai jaata kyseisestä tapauksesta.

  Ylipäätään, Christerin neuvoista kannattaa muistaa se, että proteiinin ja rasvan saannin lisäämisessä puhutaan nyt SUHTEIDEN muutoksesta, ei suinkaan absoluuttisesta lisäämisestä. Jos tarvitaan nopeaa painonpudotusta, niin hiilarit minimiin, prode mieluiten likipitäen samana, rasvaa pois tarpeen mukaan –> nesteet poistuvat aluksi ja rasvaa palaa sitten synnytetyn energiavajeen mukaan.

  Tykkää

 8. Itsekin tosiaan ihmettelin, ja ihmettelen vieläkin, millä rasva- proteiinidietilla saadaan paino tippumaan viikossa 6-7 kiloa. Toki voihan se olla vastaava kuin nyt, puurosta ja leivästä 400 – 500 kcal vs lihasta ja turkkilaisesta 400-500 kcal – 100- 200 g esim salaattia.

  En sitten tiedä kumpi kitu on parempi. Puurolla saanee vatsansa täyteen paremmin. Niin ja jääpala ajaa varmaan vesilasillisen virkaa.

  Niin ja punnituksen jälkeen saadaan nesteet takaisin.
  P.s. niin olisihan hyvä tutustua asiaan rtukäteen. Tosin haukuskeluhan on aina mukavampaa. Kuten monista vastauksista huomaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s