Geenimuunnellun soijan pakkosyöttö lopetettava

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

Suomen suuret rehunvalmistajat ovat vaivihkaa kääntäneet kelkkansa geenimuunnellun gm-soijan suhteen. GMO:n vastustajana pyydän tutustumaan tarkkaan tähän kirjoitukseen.

 

Vielä tänään (22.4.2013) Raisio agron nettisivuilla oli näkyvissä tämä GMO-linjaus:

Elintarvikkeiden osalta näköpiirissä ei ole että Raisio alkaisi käyttää muuntogeenisiä raaka-aineita. Noin 90 prosenttia EU:n alueella valmistettavista rehuista sisältää jo nyt muuntogeenistä soijaa tai maissia. EU:ssa ei ole enää yhtään maata, jossa gm-soijaa ei käytettäisi lainkaan rehuissa, ja Suomessakin gm-soijan rehukäyttö on vuodesta 2010 alkaen ollut merkittävää. Rehuihin käytettävät soijamäärät ovat globaalisti suuria ja muuntogeenittömän soijan saanti on vaikeutumassa.

Anneli Berger kertoi 16.4.2013 Facebook ryhmässä March Against Monsanto – Helsinki, Finland, että:

Geenimanipuloitu GMO-rehu on tulossa 22.4.2013 alkaen Raisiolle ja  tällä viikolla Suomen Rehulle. Keskustelin juuri heidän kanssa. Satarehu (broilerin kasvatus) oli oikein ylpeä, kuinka heillä käytetään VAIN tieteellisesti tutkittua (?) GMO-rehua!

Lisäksi Berger kertoo 22.4.2013:

Tämä päivä on mennyt puhelimessa, mutta näin saan jakaa hyviä uutisia! Vielä löytyy lihanjalostajia, jotka eivät hyväksy GMO-rehun käyttöä tiloilla (muu kuin luomu). Ja nämä tilat ovat: TAPOLA, KIVIKYLÄ, PAJUNIEMI, SNELLMAN ja SAARIOISEN BROILERI!

 

Minua pistää tämä asia sen verran vihaksi, että päätin pistää heti jakeluun tiedon tästä muuttuneesta suhtautumisesta gm-soijaan täällä Suomessa.

Tässä GMO-asiassa meidän pitäisi olla aktiivisempia ja vastustaa GMO:ta ja GMO:ta käyttäviä rehuntuottajia niin paljon kuin ehdimme. Vastustuksen pitää olla rauhanomaista, mutta tiukkaa. Pistäkää vinkkiä tulemaan kun tiedätte sopivia vaikutuskeinoja tähän älyttömyyteen.

Juttelen asiasta luomuaktivisti Erkki Pöytäniemen kanssa. Pitäisikö gm-soijan suhteen olla huolestunut, Erkki?

Erkki vastaa:

Minusta on tärkeä huomata, että olemme EU:ssa lähes maailman viimeinen linnake joka vielä vastustaa edes jollakin tasolla GMO:ta. Kaikesta demokratiavajeesta huolimatta kuluttajaa/äänestäjää hiukan kuunnellaan. Amerikan ”Corporate Democracy” on pakkosyöttänyt GMO:n ihmisille kaikkialla muualla. Nyt samaa yritetään ujuttaa meille rehun kautta ja eiköhän siinäkin ole kauppapolitiikka takana. Oleellistahan on merkintäpakon puuttuminen GMO-rehua käyettäessä. Tätä perustellaan sillä, ettei maitoon tai lihaan voi päästä GMO-geenejä, joten se ei voi olla vaarallista…. (ihmisiä pidetään siis tyhminä) Pääsee tai ei, mutta ihmisillä on vapaus olla haluamatta GMO:ta muistakin syistä, esim vaikka koska olen huolissani luonnon ja maatalouden monimuotoisuudesta Brasiliassa. Eli pointti on, että syitä vastustaa GMO:ta on paljon ja ihmisillä tulee olla oikeus tietää onko GMO:ta käytetty ruoan tuotannossa vai ei. Siis vähimmäisvaatimuksena merkintäpakko.

Miksi gm-soija tunkee eurooppalaisille markkinoille? Eikö geenimanipuloimatonta soijaa ole enää yhtä helposti tarjolla? Ilmoituksensa mukaan Satarehu tarvitsee soijaa kymmeniä miljoonia kiloja. Nyt kun hintero on kasvanut kaksinkertaiseksi gm-soijan ja vanhanaikaisen soijan välillä niin rehutehtaan pitää tehdää valinta GMO:n eduksi. Onko tuo hintaero niin merkittävä kuin annetaan ymmärtää? Erkki vastaa tähän:

Siihen, että ei-gmo soijan tarjonta on vähentynyt niin rajusti on taatusti aivan muita syitä kuin ns. vapaa kauppa. En tiedä onko hintaero nin suuri kuin tuossa viitataan, mutta se ei varmasti johdu siitä, että GMO:n tuottaminen on niin paljon tehokkaampaa. Syinä on USA:n kauppapoliittinen painostus mm. Etelä-Amerikassa ja siemenmonopolit. En kerkiä nyt kaivamaan tämän tueksi mitään viitteitä, mutta puhtaalla pelillä tilanne ei ole syntynyt. Free trade on täysin vääristynyt alkuperäisestä merkityksestään. Satarehun kommentti on järkyttävä.

 

Lähiruoan kannattajana on pakko kysyä, eikö voitaisi käyttää kotimaista valkuaista entistä enemmän? Erkki on samaa mieltä:

Rehu pitäisi tuottaa lähempänä ja ruoan olla kalliimpaa. Ylipäänsä se, että Euroopan valkuaisomavaraisuus on vain jotain 80% on vääristynyttä.

 

Kiitän Erkki Pöytäniemeä arvokkaista kommenteista.

Nyt on sinun vuorosi reagoida, rakas lukijani! Mitä mieltä olet? Päästetäänkö rehutehtaat mellastamaan mielin määrin GMO-asiassa täällä Suomessa? Mitä mieltä olet siitä, että gm-soijan käyttöä rehuna ei tarvitse ilmoittaa ruokapakkauksessa? Jos joku eri syistä haluaa välttää GMO:ta, eikö hänellä pitäisi olla siihen aito mahdollisuus?

 

37 kommenttia artikkeliin ”Geenimuunnellun soijan pakkosyöttö lopetettava

 1. Siis ihmisen terveydellä ei ole niin mitään arvoa enään, tärkeää vaan että joku tienaa rahaa. Mitä sillä rahalla tekee enään kohta kun ei ole kun sairaita ihmisiä olemassa.

  Tykkää

 2. Mitä mieltä kansanedustajat ovat tästä? Vai oliko niin, että kansanedustajilla ei ole enää valtaa, vaan valta on paljon kauempana kuin Arkadianmäellä.

  Eikös nyt ollut jotain suunnitelmaa tulossa, että jotain ruuan alkuperää pitäisi hieman laittaa esille tuotteisiin? Voitaisiinko velvoittaa merkitsemään tuotteeseen myös GMO Free tai GMO Club?

  Tykkää

 3. Mulla ei enää niin väliä, vanha ukonhorisko, mutta nuo jälkipolvet huolettaa. Tuo on hyvä keino valistaa kuluttajaa äänestämään jaloillaan kertoa ne yritykset, jotka EIVÄT käytä GMO:ta tai muutakaan epäilyttävää rehua käyttävien tilojen tuottamia eläimiä. Minun ostoslistaltani tippuvat muut lihantuottajat pois.

  Tykkää

 4. Margariinin ystävät ry, politiikkaan liittyen Yhdysvalloista seuraava uutinen:

  http://www.ibtimes.com/monsanto-protection-act-5-terrifying-things-know-about-hr-933-provision-1156079

  bongasin uutisen tuolloin tuoreeltaan. Ainoa media, joka julkaisi oli Verkkomedia. Vaikka laitoin juttuvinkkiä kaikille tunnetuille uutistoimistoille!

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=7384

  Mielestäni itse uutinen kertoo tarpeeksi Monsanton vallasta.

  Kriittisyyteni valtamedioita kohtaan heräsi tässä! Miksi tällaisia uutisia ei julkaista kotimaassa?

  Tykkää

 5. Amerikassa GM-ruokaa on syöty jo ainakin 15 vuotta, eikä GM-ruoan syönti ole aiheuttanut edes YHTÄ (1) ainutta sairaustapausta, joten eiköhän sen turvallisuus ole jo aika hyvin todistettu.

  En ymmärrä koko GMO-vastustusta muuten kuin ideologisena NGO-haihatteluna.

  Tykkää

 6. Verkkomediaa on pakko seurata, jos aikoo pysyä yhtään kartalla maailman tapahtumista. Hyvänä esimerkkinä Bostonin näytelmä, jossa on niin paljon epämääräisiä kohtia, ettei tainnut mennä ihan käsikirjoituksen mukaan.
  Maailmalla on niin paljon valokuvia tapahtumista, ettei ihan kaikkea voida pimittää.

  Maisterille sellainen huomautus, että USA:n kansa ei taida olla erityisen terve.

  Jos syöt luonnollista ravintoa, pysyt terveenä. Tämä on todistettu monella puolella maapalloa, muun muassa eskimot ja masait.
  Samoin Okinawan saarella.

  Tykkää

 7. GM-ruoka on osa ihmiskunnan kehitystä ja siirtymistä seuraavaan muotoonsa : homohumanoid. Tämä ei ole vitsi vaaan tieteellinen tosiasia. Ihmisapinan kehittyminen kaikkien väkivaiheiden kautta Homosapiens-välimuotoon on tapahtunut paljon nopeammin kuin se olisi minkään evoluution kautta voinut edetä. Esi-isämme kaukaisilta taivaankappaleilta ovat edesauttaneet ihmiskunnan nopeaa kehitystä ja nyt olemme siirtymäikkunassa seuraavaaan vaiheeseen. Taivaalliset olennot ovat tutustuttaneet meidät GM-ruokaan, joka on avain tämän siirtymän nopeuttamiselle. Aivan oikein, prosessi on melko pitkällä jo Pohjois-Amerikan väestön osalta. Pian tulee Eurooppa ja Aasia ja sitten lopulta Afrikka. GM-ruokavalio nopeuttaa aivojemme koon kasvua ja vähentää entisestään karvapeitettämme ja lihasmassaa, joita ei tulevassa ihmiskunnan kehitysfaasissa enää tarvita. Olemme matkalla singulääriteettiin, ja GM-ruoka on yksi katalysaattori matkallamme.

  Tykkää

 8. Mistähän tämä geenikammo syntyy? Pelkääkö ihmiset sitä että jos syö herkkusienen niin sienen geenit menevät varpaaseen ja tuottavat jalkasilsan? Ja luuleeko joku että maailmassa on luonnostaan olemassa vehnää, riisiä, herneitä tai edes omenoita. Kyllä ne on jalostuksella tuotettu, siis geenejä jalostamalla.

  Ihan aiheellinen juttu taas on protestoida suuryhtiöiden otetta viljelykasvien siemenmarkkinoista. Sitä ei kyllä tarvitsisi tehdä lietsomalla epäluuloa lopputuotteita kohtaan maailmassa missä herkkäuskoisin 42% kansasta hyppää seinälle kun joku sanoo ”rokotus”.

  Tykkää

 9. Auktoriteettiuskoisin neljännes hyppää seinälle kun lausuu jotain, mikä on vastoin auktoriteettien ja heidän yhteistyökumppanien etuja.

  Missä on median kriittisyys? Sitä ei ole. Toistetaan viranomaisten totuutta. Viranomaisten totuus tulee mukavilta, rahakkailta yhteistyökumppaneilta. Monsanto on rahakas, omistaa varmaan kohta koko maapallon maatalouden.

  Ja tarkistakaa esim Bostonin kuvista kaveri, jota siirrellään pyörätuolilla, käsittämättömän hyväkuntoisen oloinen…:

  http://anarkiaajarauhaa.blogspot.fi/2013/04/suuren-suuri-mediafarssi-boston.html

  Luotatko sinä ns. massamediaan?
  Onko muuten Bostonin tapauksen syyllisen nimi kerrottu ennen kuin syyllisestä on mitään varmuutta?

  Tykkää

 10. Itse pyrin hankkimaan oman lihatuotannon niin pian kuin mahdollista.
  Suomen viranomaisilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä GMO. Sitä kun dumpataan tänne joka tapauksessa jotain kautta. On helpompi hyväksyä kuin jäädä myöhemmin kiinni valvonnan pettämisestä.

  Tykkää

 11. Olen paljon tutkinut asiaa. Kukaan paitsi viisaammat ymmärtävät mistä todella on kyse. Turhaan kannattaa väitellä junttien kanssa tästä. He muutenkin ovat itsetuhoisia (kaljaa, tupakkaa yms.) joten GMO sopii heille. Nyt onkin kyse meistä jolle ei enää haluta antaa mahdollisuutta valita ITSE. Se miten salakavalasti sitä yritetään laittaa kaikkeen on häiritsevä.
  Itse olen huomattavasti huomannut miten ruoka vaikuttaa terveyteen. Saan jatkuvasti asiakkaita jotka valittavat ruokavaliostaan ja sairastelivat liian usein kunnes alkoivat välttämään potentiaaliset GMO-ruoat tai epäsuorasti siihen kytketty ruokavalio. On kyllä ihme kun kansa vain yritetään tappaa nopeammin! Onkohan nyt todella kyse siitä ettei eläkerahat riitä tulevaisuuden vanhuksille?;P Itse muutin ruokavalioni täysin ja voin nyt PALJON PALJON PALJON paremmin! Kansan kannattaa herätä ja toimia ennen kuin on liian myöhäistä. Jos sinulla on lapsia…ajattele heidän terveyttä. Saatiinhan me enemmän luomuakin vaatimalla sitä. Nyt siitä tuli buumi. Kiitän kaikki viisaita täällä sekä kirjoittajaa artikkelistä. Lisää tällaista kiitos!

  Tykkää

 12. Tämä on osa isompaa kokonaisuutta, jossa pienmaatalous ajataan alas ja keskitetään maatalous jättimäisiin teollisuusyksikköihin.

  Jenkeissä ollaan pitkällä, Suomessakin edetty lujaa vauhtia viime vuosina.

  Teurastamojenkin määrä on romahtanut, eläimet saavat ajalle pitkiä matkoja.

  Onko meillä muita vaihtoehtoja kuin luomu? Varmaan isot pojat huolehtivat siitä, että luomu joutuu riittävän ahtaalle.

  Tykkää

 13. Geenimuunneltua soijaa ei tarvita muuhun kuin liikevoittojen kasvattamiseen ja Monsanton aseman vahvistamiseen. Siinä tarpeeksi syytä vastustukseen. Ihmisellä pitää olla oikeus päättää omasta ravinnostaan.

  Tykkää

 14. Tuo on hyvä pointti!

  Eihän sitä geenimuunneltua soijaa tosiaan muuhun tarvita.

  Kuka muu ja mihin muuhun tarvitsee ja tarvitaan???

  Tykkää

 15. Vai vielä ”pakkosyöttöä”?

  Suomessa ei ole kaupasta mahdollista ostaa ensimmäistäkään muuntogeenista tuotetta!!!

  Tuolla jo todettiin, miten USA:ssa on syöty yli 15 vuotta GMO-ruokaa vailla ensimmäistäkään haittaa, edes mahakipua.

  Nyt Christer Sundqvist yrittää uskotella meille, että GMO-soijan syöttäminen sioille (jne.) olisi sitten Suomessa joku riski!

  Ja se vielä jopa ”pistää vihaksi”. Jotain rajaa …

  Tämä asia näyttää nyt tulleen joillekin henkilöille lähes uskonnollistyyppiseksi kysymykseksi. Tieteellisest’ä tarkastelusta ei enää kyse näytä olevan.

  Tykkää

 16. Mitään pakkoa muuten ei ole rehukäytössäkään.

  Maaseudun Tulevaisuus kertoi äskettäin, että valinta on tässä:

  Tavanomainen soija 500 tonnilta
  Muuntgeeninen soija 400 tonnilta

  Molempia on saatavissa.

  Tykkää

 17. Kuules HJ, miksi siat tarvii GMO-soijaa?
  Tarvitaanko GMO-ihmisiä?

  Eikös lehmänkin maito maistu parhaalle, jos lehmä syö niityllä aitoa ruokaa.

  Olet mitä eläin, jota syöt, söi.

  Mutta tieteellisesti – kuulostaisiko GMO-ihminen hienolta…

  Tykkää

 18. Ja siis valmiissa ruokapakkauksessa ei tarvitse mainita näita muuntogeenisiä rehuja, joilla eläimiä on syötetty. Tänä päivänä meille syötetään kaikki sama roska mitä amerikkalaisetkin syövät. Kohta ei ole yhtään ruokapakkausta jossa ei olisi maissista (onko GMO) kehiteltyjä lisäaineita eikä vähiten siirappia.

  Tykkää

 19. margariinin ystävälle :

  Eikös lehmänkin maito maistu parhaalle, jos lehmä syö niityllä aitoa ruokaa.

  Niin olet voinut juoda aitoa maitoa, jota on lypsetty viimeisen puolen vuoden aikana lehmästä, joka on syönyt sitä ihteään niityltä vai ? tai eds juustoa, tai viili tai piimää ?

  Jos olisin mitä väittäisit, en tia et olisi syönyt maitotaloustuotteita, eden Bilsasta sitten marraskuun tai ehkä lokakuun.

  Tykkää

 20. Margariinin ystävät ry:
  ”Kuules HJ, miksi siat tarvii GMO-soijaa?
  Tarvitaanko GMO-ihmisiä?
  […}
  Olet mitä eläin, jota syöt, söi.”

  Sika tarvitsee GMO-soijaa ihan samasta syystä kuin mitä tahansa soijaa, eli proteiinien takia. Se ominaisuus, joka on GMO-soijaan lisätty, on yleensä kavin torjunta-ainekestävyys, viljelyvaiheessa. Sika ei siitä välitä, asia on ohi jo, kun soija tulee sian vatsaan.

  On taikauskoinen idea, että tämä ”GMO” leviäisi kuin tauti tässä ravintoketjussa. Ja mikä tuossa siis edes siirtyisi: siasta tulisi kesttävä torjnuta-aineelle, sitten ihmisestä? Jos tämä olisi mahdollista, kannattaisi kaiketi suositella, että ainakin maajusiit itse söisivät ko. GMO-soijaa … mutta, kuten sanottu, väite on roskaa, perusteena käytetään saksankielisestä sanaleikistä syntynytttä sananlaskua: ”Der Mensch ist,was er isst”.

  Kuten kaikki tietävät, salama ei iske kahta kertaa samaan paikkaan. Ja toisaalta ei kahta ilman kolmatta. Eikö niin? Ja sen vuoksi [laita tähän jotain] …

  Tykkää

 21. GMO-soija kestää enemmän torjunta-aineita kuin tavallinen soija. Voidaan myrkyttää enemmän.

  Nerokasta!

  Ei muuta kuin nauttimaan enemmän myrkkyjä.

  Tykkää

 22. Tässä on mun ostoslista jatkossa:
  TAPOLA, KIVIKYLÄ, PAJUNIEMI, SNELLMAN ja SAARIOISEN BROILERI!

  Kaikki muut saavat jäädä hyllyyn koska ovat muuntogeenisen soijan pakkosyötön ihmisille aloittaneet.

  Toivottavasti mahdollisimman moni toimii samoin ja muiden elintarviketehtaiden johtajat saavat sitten miettiä että onko suuri myynnin pudotus sen arvoista että säästää pennejä rehussa kun pakkosyöttää geenimuunnellulla soijalla kasvatettua lihaa suomalaisille.

  Tykkää

 23. Luonto muuttuu ja muuttaa kaiken aikaa. Määränpää on asetettu, kohtalo on sinetöity. Matka seuraavaan uuden ihmiskunnan vaiheeseen on käynnissä. Ikkuna avautuu yhä enenevästi. Pian käymme sisään. GM-ravinto on osa muutosprosessia. Vähemmän karvoitusta ja lihaksia – suuremmat aivot ja tietoisuus. Kehitys kehittyy ja ihmiskunta sen mukanai. On turha haroa vastaan; ravinto, vesi, ilmasto, maapallo, ihmiskunta – kaiken muuttumisella on yksi yhteinen tarkoitus.

  Tykkää

 24. Tämä todellakin aukaisi silmiäni:
  GMO-soija kestää enemmän torjuntamyrkkyjä?

  Mutta tarvitseeko ihminen niitä torjunta-ainemyrkkyjä?

  Turha uskotella, että torjunta-aineet ovat terveellisiä. Ovathan ne tunnetusti aiheuttaneet mm. Parkinsonin tautia viljelijöille.

  Tykkää

 25. ”konitohtori evp.” kirjoitti:

  ”GMO-soija kestää enemmän torjunta-aineita kuin tavallinen soija. Voidaan myrkyttää enemmän.
  Nerokasta!
  Ei muuta kuin nauttimaan enemmän myrkkyjä.”

  Tuossa oli vain kolme väärinkäsitystä:

  a) GMO-soijan yhteydessä käytetään vähemmän ”myrkkyjä”. Rikkakasvit torjutaan ”kertalaakilla”, jota ei jouduta uusimaan
  b) ”myrkkyjä” (=so. torjunta-ainejäämiä) tulee myös vähemmän soijaan
  c) ja siinä soijaa syöneen sian lihassa – jota me ainoastaan saamme syödä – niitä ei ole lainkaan

  Lisäksi tämä kasvien torjunta-aineen sietokyky (käytännössä) mahdollistaa suorakylvön, joka ehkäisee tehokkaasti Etelä-Amerikassa yleistä riskiä, viljelysmaan eroosiota. Näin se vähentää tarvetta uuden viljelysmaan raivaamiseen, eli siten epäsuorasti suojelee Amazonasia.

  Eli tähän voi siis yhtyä:

  ”Nerokasta!”

  PS. Näin ollen tuo ”marjastajan” lista voikin olla hyödyllinen: loppuun asti ajatteleva vastuullinen ihminen välttää siinä mainittujen tuottajien tuotteita …tuottajien, jotka ratsastavat lyhytnäköisessä voitontavoitelussaan, häikäilemättä, kansan nykyisten väärinkäsitysten varassa, tosiasioista piittaamatta. Nämä tosiasiat kun aivan varmasti heillä – alan ammattilaisilla – on tiedossaan.

  Tykkää

 26. Oli kasvien GMO:n terveellisyyden kanssa miten oli niin on lapsellista sivuuttaa tässä kysymyksessä sitä miten Monsanto yrittää omia koko maailman maataouden omaksi bisneksekseen, keinoista välittämättä.

  Tykkää

 27. Totta, ”Isopää” on täysin oikeassa. Monsanton asema on markkinoilla liian vahva. Täytyy löytää keinoja, joilla firmojen DuPont, Syngenta, Bayer, BASF, Dow Agro je pienempien toimjoiden asemaa vahvistetaan, tarvittaessa EU:n ja USA:n kilpailulainsäädännön keinoin.

  Tykkää

 28. Yhteenveto:
  Monsanto hoitaa koko maapallon ruuantuotannon. Pienviljely lopetetaan.

  Jos haluaa syödä GMO-vapaata ruokaa, pitää ryhtyä pienviljelijäksi.

  Ruokapakkauksiin pitäisi merkitä ruuan alkuperä. Monsanto hoitaa yhteistyökumppaniensa (Bilderberg) kanssa, että ruokapakkauksiin ei merkitä tietoja geenimuuntelusta.

  Tykkää

 29. Yhteenveto 2:

  MTV3-uutiset kertoi, että mehiläiset tuhotaan/loppuu ja nyt pitää mehiläisiä kuskata ympari Jenkkilää pölytyspuuhissa.
  Stressiä mehiläisillä tästä.

  Tämä on monsantolaista maatalous- ja luontopolitiikkaa. Money is everything.

  Monsanto on bilderbergiläisen vallan ilmentymä, samaa osakeyhtiötä lienee tässä:
  http://www.jimtv.fi/ohjelmat/jim-d/etusivu/video/jim-d-salaliittoteoriat-jesse-venturan-johdolla-7-kausi-1-jakso-1

  Tykkää

 30. Monsanton valta ulottuu joka paikkaan:

  EU-lakiesitys saattaisi johtaa siihen, että viljelijöitä ja kotipuutarhureita kiellettäisiin säästämästä omia perinnesiemeniään sekä myymästä, jakamasta ja lahjoittamasta niitä eteenpäin. Mitään siemeniä ei saisi ostaa, myydä, vaihtaa, jakaa tai lahjoittaa, ilman EU:n ´hyväksytty´ merkintää.

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=7701

  Eli ostellaan vain Monsanton siemeniä.
  Bravo EU, sano Katainen.

  Tykkää

 31. ”mineral
  gece”n yhteenveto tiivistää olennaisen, mistä sadat suomalaisetkin
  biologian ja maa-ja metsätaloudet professorit ja dosentit vaikenevat
  järjestelmällisesti joko tyhmyyttään tai viisauttaan. Myös GMO-viljely
  pakottaa kehittämään yhä uusia rikkaruohomyrkkyjen kombinaatioita ja
  loppua ei näy monokultuurin jatkumiselle tehomaatalouden piirissä.
  Ihme kyllä pahimmin mehiläisiä vauriottavaa myrkkyjohdannaisia on jo
  kieletty EU:ssa.
  Käytännössä muunnellun valkuaisrehun sekoitumista tavanomaiseen ei ole
  suomalaisilla karjatiloilla ole voitu 100%:sti välttää ainakaan 10
  vuoteen sanoo ”asiantuntijat” mitä tahansa. GMO-lihan hiipiminen
  suomalaisiin ruokapöytiin tapahtuu siinä sivussa lähes
  ”100%”valvonnasta huolimatta.
  Pahinta on suomalaisen maatalouden hallinnointi verkostojen
  ylimielisyys, joka ilmenee mm. täydellisenä luomukasvinjalostuksen
  laiminlyöntinä.

  Tykkää

 32. Tuossa huomasin ettei oltu kenenkään toimesta puhuttu asiasta, että rikkakasvit ovat hiljalleen alkaneet sietämään Rounduppia ja myrkyttämisen määrää joudutaan lisäämään koko ajan ja sitä kautta ravintoon kulkeutuvien myrkkyjen määrä GMO-ravintoa käyttävien ihmisten elimistössä kasvaa lisäten mm. syöpäriskiä. Lisäksi geenimanipulaation tuottamat proteiinit GMO-kasveissa ovat ihmiskeholle tuntemattomia joka myöskin lisää syöpäriskiä ja vieläpä tuntuvasti. GMO-rehu kasvatuksessa käytettävän kasvuhormoonin lisäksi myös aiheuttaa tuotantoeläimissä tulehduksia joita täytyy hoitaa jatkuvalla antibiootti kuurituksella joka lisää hengenvaarallisten bakteerien kehittymistä joilla on antibioottiresistenssi, kuten paljon tuhoa tekevä MRSA. GMO on suora uhka ihmiskunnalle, koska ainoa syy miksi GMO-kasveja kehitetään on taloudellinen eli voiton tavoittelu. Tämä voitto valuu Monsanton kaltaisten nk. pahojen yhtiöiden omistajille ja lasku jää veronmaksajille kun terveyshaittoja korjataan koko ajan kasvavina kuluina uusien vaikeiden sairauksien kuten MRSA ja syövät. Lisäksi vapaakauppasopimukseen liittyvissä neuvotteluissa on ilmeisesti ollut vaatimus tiettyjen ravintokasvien kotikasvatuksen kieltämisestä eli Monsanton kaltaiset pelkkää kurjuutta ja savuavia raunioita jälkeensä jättävät (Intia Monsanton puuvilla) haluavat kieltää ihmisiltä sen luonnollisia tarpeita kuten ravinnon omakasvatusta. Jos joku tavallinen kansalainen tai poliitikko on niin umpityhmä, että ajaa GMO-teollisuuden asiaa niin hän on joko lahjottu tai kärsii vakavasta hapenpuutteesta aivoverenkierrossa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s