Diabetesliitto vastaan Terveysälykkäät

Kokonaisvaltainen terveys: lepo ja uni – rentoutuminen – fyysinen ravinto – psyykkinen ravinto – liikunta – elämän haasteet

 

Lukijat pääsevät reaaliajassa kolmannen erän alkuun tässä kutkuttavan jännässä kamppailussa, jossa kohtaavat lääketeollisuuden sponsoroima huippuunsa trimmattu Diabetesliitto ja piskuinen, rutiköyhä Terveysälykkäiden joukkue.

 

Vuonna 1948 perustettu Sokeritautisten yhdistys on vuosien saatossa kasvanut Diabetesliitto -nimiseksi huippuunsa trimmatuksi lääketeollisuuden sponsoroimaksi joukkueeksi, joka kylvi ensimmäisen erän aikana kauhua Terveysälykkäiden hajanaiseen porukkaan.

Kamppailun ensimmäisen erän päätyttyä peräti 5-0 Diabetesliitolle, poistui erätauolle murheen murtama Terveysälykkäiden joukkue. Terveysälykkäitä vietiin kuin litran mittaa.

Toiseen erään saapui Terveysälykkäiden joukkue hammasta purren. Varsinkin erän loppupuolella nähtiin keskushyökkääjä Antti Ortopeti-Heikkolalta muutama varsin näyttävä läpiajo, mutta mitä se yksinäinen Antti mahtoi loistavasti kurvailleelle Diabetesliitolle? Ei mitään. Anttikin sai todeta tulostaululla tylyt numerot 8-0. Nouseeko Terveysälykkäät enää tästä ahdingosta?

Kolmannen erän alkuun Terveysälykkäiden Antti joutui jäähylle nujakoituaan ja jauhettuaan paskaa Diabetesliittoon värvätyn ammattilaissapuskoija Mikael Forgethölmön kanssa. Päätuomari puhalsi Antille viiden minuutin rangaistuksen ja siinäkö romahti lopullisesti Terveysälykkäiden peli?

Forgethölmön vielä naureskellessa Ortopeti-Heikkolan hölmöilylle, jäällä nähtiin yllättävä käänne: Spotlightiin astui Terveysälykkäiden yllätysveto, Lasse Uusivuori. Tämä väärällä tavalla tervehtynyt laitahyökkääjä pyöritti sekaisin Diabetesliiton puolustuksen ja makeaan löhöilyyn tottunut Diabetesliiton Eliina Pulla-Aro sai poimia useita kiekkoja maaliverkosta.

Sensaatiomaisen hyvää peliä esittänyt Terveysälykkäiden joukkue on tätä kirjoitettaessa enää kaksi maalia häviöllä. Tilanteessa 8-6 olemme nähneet Terveysälykkäiden upean taistelun edelleen jatkuneen. Tämä on tulos kun uskalletaan uhmata suurta ja mahtavaa Diabetesliittoa ja jättää kaukaloon jok’ikinen sokerinmurunen.

Kovalla voilla liukastettu ja hävyttömän vähän leipää, pastaa, pullaa ja perunaa nakertava Terveysälykkäiden joukkue on saavuttanut sellaisen pelihurmion, että siinä unohtuu hyvien tapojen käyttö. Terveysälykkäät osoittavat kokeiluillaan, että lääkkeitä ei tarvitakaan. Riittää kun mailaa puristava käsi ei enää ole täynnä sokeria ja insuliinia.

Aivopesty Diabetesliiton joukkue yrittää epätoivoisesti koota rivinsä profeetta Matti Muusiturvan taakse. ”Tää on viimeinen taisto…” kaikuu vaihtoaitiosta. Diabetesliiton joukkue tietää, että Ruotsista saattaa ehtiä perille ennen kolmannen erän päättymistä, kaksi kovarasvaista vahvistusta Annika Laaksonoksa ja Andreas Kertaniitty. Jos tuo kaksikko pääsee vauhtiin, silloin saattaa Diabetesliiton vielä käydä karpaten… ei kun kalpaten.

Seuraa tässä blogissa kolmannen erän lopputapahtumia – reaaliajassa!

 

26 kommenttia artikkeliin ”Diabetesliitto vastaan Terveysälykkäät

 1. Mainio urheiluselostus Christer. Kun katseli sen Spotligth -ohjelman niin eihän noille voi vakavalla naamalla panna takaisinkaan.

  Se Arohan puhui aivan pehmeitä ja Fogeli tapansa mukaan ympäripyöreitä.

  Ei terveysjoukkue noille mitään mahda. Aivan sama asetelma, kun nuorempana innostui joskus väittelemään jehovan todistajien kanssa.

  Tykkää

 2. Cistal Sumpunoksan otsaan lyödään tänään hullunleima Diapetisliiton rasvavasaralla,kidnapataan ja kuljetetaan D-salaliiton salaiseen koekellariin. Sumpulle syötetään siellä truutin avulla aimo annos makeita hiilihytraatteja kuten hanhelle ikään. Sumpunoksan cristallinkirkkaat aivon sumentuvat kuin teekkarilla Wappuna. Sumppu allekirjoittaa ”vapaaehtoisen” käyppähoitoo- ilmoituksen ja lupaa nauttia 450 grammaa(50E%) sokerimuroja päivittäin 500 gramman(50E%) ruisleipäannoksen kanssa. Kuivahko annos huuhdotaan alas raisiolaisten ihmeöljyllä,joka sopii kaikenlaiseen käyttöön ihmisravinnosta traktorin tankkiin.
  Vuoden pakkosyötön jälkeen Sumppu saa vihdoin oikein makean sokeristen taudin ja alistuu piikitettäväksi….emmekö me puskastahuutajat varoittaneet, Sumpunoksa, sinua seurauksista? Miten ihmeessä uskalsit uhmata mahtavaa Diapetesliitoa? Siitä seuraa pskanen loppu….

  Tykkää

 3. Sellaisia tutkimuksia on pilvien pimein. Sellaisia, joissa todetaan, että kannattaa syödä sokeria ja pullaa. Verensokerit ylös sokerikohtauksen estämiseksi.

  Tykkää

 4. Samantyylisen selotuksen voisi joku alansa ”urheiluselostaja” Antero Sjötastranda selostaa aivomyrkkyjen eli
  nukkumislääkkeiden ja serotoniinivalikoitsijoiden voittokulusta.

  Siinäpä vasta sentterityöskentelystä malliesimerkki.
  Edes laitoja ei tarvitse käyttää, sillä senttereille läpeensä imetty verovaroin verkottuminen on lyönyt KHL:n ja NHL:n tavoin itsensä läpi.

  Aikamme massailmiö lienee kyseessä, koska yli puoli miljoonaa ihmistä tepsuttelee pikkupöllyssä keskuudessamme.
  Kaiken lisäksi he kilpailevat keskenään.
  Pikkupöllyssä jotkut taitavat jopa ammuskella kuin massamurhaajat ikään.

  Alkoholillakin on oma osuutensa, mutta kyllä aivokemikaalien syöttäminen on suurelta osin perusteetonta.

  Miljardit valuvat ottajiensa pohjattomaan kitaan.
  Pääsääntöisesti harhaanjohdettujen ja heidän seuraajiensa verovaroin järjestettyä toimintaa.

  Tykkää

 5. http://arenan.yle.fi/tv/1863655

  Frisk på fel sätt.Textad. När Lasse Nybergh gick över till lågkolhydratkost blev blodvärdena bra och han behövde inte längre sin diabetesmedicin. Ändå fick han tummen ner av hälsovårdsmyndigheterna.

  Samma på finska:
  Tuore väärälle sätt.Textad. Kun Lasse Nybergh meni vähähiilihydraattisia ruokavalioita tuli veriarvot hyvä ja hänellä enää ollut hänen diabeteslääke. Silti hän sai peukalot alas terveysviranomaiset.

  Peukut alas, terveysviranomaiset. Tai tykkää tästä: peukuttakaa ylös.

  Peukut ylös niiltä, jotka uskovat sokeasti terveysviranomaisiin. Peukut ylös niiltä, jotka edes uskovat.

  Tykkää

 6. Minun kävi todella sääliksi ja hävetti Diabetesliiton Aroa ja Professori Fogerholmia heidän puolestaan. Lähes puolet Suomen kansasta (en tiedä, moniko ohjelman on nähnyt) sekä heidän omat läheisensä, pitävät heitä todennäköisesti täysin pelleinä ja törkeinä valehtelijoina.

  Jos heidän ohjeitaan noudattaa, niin ei todellakaan parane eikä voi hyvin, joten vastuu toisen ihmisen terveydestä on valtava.

  On valitettavaa, että työpaikkansa pitämiseen tarvitsee valehdella ja tuhota ihmisten terveys, jos heitä uskoo.

  Kyllä Suomalaisessa ihmisessä sen verran pitää ryhtiä löytyä, että lähtee työpaikastaan, jos joutuu valehtelemaan omien arvojen/oikean tiedon vastaisesti.

  Toki se ei aina ole mahdollista, jos elämässä merkitys on vain rah0llaa, eikä millään muulla.

  Tykkää

 7. Miksi aina on oltava vastakkain? Miksei voi tehdä kompromisseja, arvon turpaduunari? Olenko minä terveystyhmä, kun syön väärin?

  Tykkää

 8. Niin tiedä sitten oliko Teemanssa ollut nainen pelaamassa jääkiekkoa. Niin välillä kun ei tiedä plataanko kaukalossa jääkiekkoa vai kaukalopalloa vai ringetteä. Milloin kerrotaan, että eihän VHH ole rasvadietti, syödään kasviksia ½ – kilo päivässä, sitten esitetään aamupaloja, joissa ruokana on paistettu kananmuna, pari kolme palaa pekonia ja punaista maitoa, tai esitetään ruotsalaisen bloginpitäjän esimerkkiä päivän aterioista, vain n. 10g hiilihydraatteja päivän aikana.

  Niin ehkäpä kannattaisi alkaa kertomaan tarkemmin mitä ovat kotimaisen vhh:n lätkäsäännöt.

  Tykkää

 9. Kaikkea voi ja saa näköjää kirijoittaa.
  Voin vaan kertoa, että olen sairastanut ykköstyypin diabetesta yli 45 vuotta ja pysynyt hengissä vain inauliinilla, jota olen pistänyt ensin lihakseen ja tiedon lisäännyttyä (esim. diabetesliitto) ihon alle.
  Monelle tämä voi olla naurun asia kts. edellinen juttu.
  Kun se tulee kohdalle ajatukset viu muuttua, tervetuloa kokeilemaan pistämistä esim vuoden 1967 neulalla ja ruiskulla ja sen jälkeen mittailla veren sokereita tarpeen mukaan.
  Minä en esimerkiksi saa verta enää tuleen sormenpäistä, vaa verikoe täytyy ottaa muualta.

  Tykkää

 10. Nyt kyllä tuli Christeriltä rimanalitus. Tuollaiset ”ammattilaissapuskoija Mikael Forgethölmön”-tapaiset heitot eivät ole hauskoja ainakaan minun mielestäni. Joka muita haukkuu, ite on.

  Tykkää

 11. Merkittävimpiä vastakkainasettelijoita ovat terveyspapit, jotka ovat sitä mieltä, että on väärin parannuttu, jos parantuu vääräoppisten oppien avulla

  Tykkää

 12. Laitahyökkääjä Fogeldillelle 5+20 rangaistus ”pitkä pystyyn ja perse .. perään”-virheestä! Fogeldillen ”peräänajon” seurauksena Heikkola komennetaan (Horto)Pedille ja lepäämään rasvapurkki mukanaan (aitoa Tellingin Omega3-lypsylehdän tuotosta).

  Seuraavalla viikolla Iltapanomissa Heikkola ilmoittaa joutuneensa pois MTV3:n Studio55:stä koska ei voi enää istua. Heikkola ilmoittaa vetäytyvänsä alalta ja pohtii alkavansa Luomuviljelijäksi.

  Diabetesliitossa juhlitaan, ei enää Heikkolaa ja hänen hännystelijöitään puolustamassa Terveysälykkäitä! Hip huraa, Kelakin ottaa uudet diabeteslääkkeet korvattavaksi veronmaksajien piikkiin! Niillähän saa vain haiman pask .. rikki, mutta kukapa siitä välittäisi, pääasia, että Diabetesliitolla on pullaa kaffepöydässä, jossa liuta Alzaimereita (Diabetes tyyppi 3) istuu kahvilautanen kädessään, sokeripalan läpi kahvia ryystäen ja insuliinipiikkiä perseeseen pistäen.

  Ah, ihanaa ovat olot lapsiemme ja lastenlastemme. Hiilihydraatteja mässänneet äitimme ovat saaneet aikaan ihania ”epigeneettisiä” seuraamuksia. Vain 90% on skitsofrenikkoja ja 9% ovat autisteja. Ikävästi 1% on niiden äitien lapsia, jotka ilkesivät vastustaa THL:ää ja ”karppasivat itsensä terveeksi”. He vaikuttavat syntyneen terveinä sairaaseen maailmaan.

  Tykkää

 13. Tässä selostuksessa olisi hyvin tarpeellista erottaa ja selvästi kertoa onko kyseesä 1- tyypin vai 2- tyypin diabetes. Olen sairastanut 43 vuotta 1-tyypin versiota ja en ole koskaan kuullut, että kukaan missään olisi todistettavasti parantunut tästä ykkösluokan vaivasta. Insuliinia olen pistellyt 25 vuotoaasta asti päivittäin.
  Tottakai minäkin toivoisin ihmelääkettä ja konstia jolla parantuisin ainakin tästä vaivasta mutta mutta… Luotan edelleen Diabetesliiton joukkueen asiantuntemukseen, vaikka sponsoroituukin.

  Tykkää

 14. Antti Heikkilä on alansa asiantuntija, aiheenaan diabeteksen hoito ruokavaliolla.
  Kuunnellaanpa hieman Anttia, joka kertoo myös ykkkös- kakkostyypistä:

  ”Virallinen puoli vastustaa kynsin ja hampain VHH-ruokavaliota, vaikka sillä saavutetaan erinomaisia tuloksia diabeteksen hoidossa: Kaikki II-tyypin diabeetikkopotilaani ovat parantuneet VHH-ruokavaliolla ja päässeet lääkkeistään. Myös I-tyypin diabeetikot ovat hyötyneet ruokavaliosta olennaisella tavalla. Heidän insuliinintarpeensa on minimissään ja heidän on helppo ylläpitää tasaista verensokeria VHH:n avulla.”

  http://www.anttiheikkila.com/blogi/viralliset_diabetessuositukset_ovat_hengenvaarallisia_eika_niilla_parane_yksikaan_potilas/

  ”Kun kirjoitin 2008 kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla, niin sain tuon koko klaanin kimppuuni. Diabetesliitto lähetti kirjakauppojen sisäänostajille kirjeen, jossa varoitettiin kirjani olevan hengenvaarallinen.”

  ”Diabeteshoitajilla on tapana pelotella ruokavaliostani potilaita. Kesällä eräs potilas kertoi Espoon Tapiolan diabeteshoitajan kertoneen hänelle, että se Heikkilän dieetti tappaa. Mutta ei malttanut olla kertomatta, että pääsi Lontoon olympialaisiin lääketehtaan palkintomatkalle.”

  Suosittelen, että luette kyseisen kirjoituksen.

  Tykkää

 15. VHH ruokavalio fiksusti noudatettuna voi varmasti tuottaa hyviäkin tuloksia, mutta niinhän tuottaa myös ihan perinteinen ruokavalio, jos vain noudattaa järkeä, kohtuutta ja itsekuria sekä harrastaa riittävästi liikuntaa.

  Se että karppausta tarjotaan likipitäen ainoaksi oikeaksi vastaukseksi melkein kaikkeen, alkaa pikkuhiljaa muistuttamaan jotain uskontoa. Kuten myös se into jolla karppaususkovaiset pyrkivät käännyttämään harhaoppisia.

  Tykkää

 16. Spotlight oli jälleen kerran hyvä osoitus suomalaisen terveysjärjestelmän hyväveli-ja korruptio järjestelmästä! Ihmisiä joita voitaisiin kuntouttaa tai jopa kokonaan parantaa lähes ILMAISEKSI pidetään lääketeollisuuden raha-automaatteina sekä heidän etujaan ajavien ”nollatutkijoiden” voimassaolevien eläkevirkojen tukipilareina…. kyllä jäätävää on korruption laajuus ja yllättäen myös avoimuus. Tässä olisi Albanialle ja Kreikalle itsetutkiskelun paikka. Viisikymppinen juoppo ja ylipainoinen diabeetikko-ystäväni teki hänelle määrätyn viikon insuliini-kuurin jälkeen samat kuin dokkarin Lasse , ja kappas vain kahdessa viikossa kaikki arvot olivat kuin parikymppisella maastojuoksijalla…;) myös viikon insuliini ”hoidon” aikana tullut 5 kilon painon nousu kääntyi reiluun laskuun.

  Tykkää

 17. Makeaa ei tarvitse pelätä jos noudattaa diabetesliiton suosituksia. Aluksi tämä kuulostaa tosi hyvältä asialta, mutta voin vakuuttaa että siinä olla niin pielessä kuin vain voi olla. Turha makea pois on ainoa tie terveyteen niin ykkösillä kuin kakkosillakin.

  Ainoa tie minulla on LCHF. Olen laihtunut, saanut sokerit tasapainoon ja suolisto toimii taas. Kiitos LCHF.

  Tykkää

 18. Katkeraa on tilitys taas kerran. Miksi IL tätä julkaisee?

  Palautteen perusteella kuitenkin lukijakunnassa joku tykkää, kun faktojen sijaan energia käytetään erimielisten haukkumisen erilaisilla pilkkanimillä.

  Tykkää

 19. Joku voisi antaa Paljastavat valheet -sarjan päähenkilön tulkita Aron Ja Fogelin ilmeitä kun he selittävät ihan pehmeitä juttuja tuossa ohjelmassa.

  Tykkää

 20. Hyvä Crister
  Olen lueskellut artikkeleitasi aika ajoin ja hyvältä näyttää. Olen lääkäri Aki Loikkasen oppilas ja hänen opastuksellaan kokeillut tärkkelysrajoitteista ruokavaliota, joka on lyhyesti sanottuna korjannut terveyttäni monella tasolla. Kiitos tässä vaiheessa, luen artikkeleitasi jatkossakin, terv. markku leppänen

  Tykkää

 21. On päivänselvää, ettei THL ja professorikunta voi tässä vaiheessa antaa periksi. Haastettuamme heidät oikeuteen KANSANMURHASTA. tulee totuus esille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s