Diabetes, rohtovuohenherne ja ihmisoikeudet

Luin viime viikolla lehdestä, että viisi hätäkeskuksen työntekijää oli joutunut syytteeseen. Tällä kertaa oli tapettu diabeetikko.

 

Ambulanssi oli soitettu paikalle 11 kertaa mutta eipä sitä viitsitty lähettää liikkeelle. Sehän maksaa kun ihmishenkiä pelastetaan. Metformiinimyrkytys on halpa tapa tappaa.

Turpaduunari ei voi olla hiljaa tästä asiasta. Menen vielä syvemmälle kuin vanhassa jutussani Diabeteslääkäri kusee hunajaa. Tunnen olevani kuin Gregory House ja Philip Marlowe samassa persoonassa. Kysymyksiä suorastaan kolmiloikkaa mieleeni: Mikä ihme on tämä metformiini? Kenelle metformiinia saa tai ei saa antaa? Onko tyypin-2 diabetes oikeasti sairaus vai pelkkää ihmisten huijausta markkinavoimien takia?

Kieltoja, kieltoja, kieltoja
Aloitan tällä kertaa kielloista koska kielo valittiin Suomen kansalliskukaksi vuonna 1967. Kiellot ovat suorastaan jokapäiväinen osa elämäämme, ja lääkärilläkin on kieltoja kenelle lääkkeitä ei saa määrätä. Nyt puhutaan metformiinin kielloista, ja aloitetaan lääkärikirjasta:

Metformiini vähentää myös jonkin verran glukoosin (ja myös B12-vitamiinin) imeytymistä suolistosta. … Korkeaan ikään liittyy fysiologisesti munuaisten toiminnan huononemista, joten metformiinia pitäisi käyttää vain työikäisillä potilailla. – Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia, 2003, Olavi Pelkonen ja Heikki Ruskoaho, Duodecim-julkaisu.

 

Koska lääkäritohtorien kirjat ovat yleensä sotkuisia ja täynnä lääkärilatinaa, tiivistän kiellot siistiin listaan: Metformiinia eivät saa käyttää iäkkäät, alkoholia käyttävät, sydänongelmista kärsivät tai maksan tai munuaisten ongelmia omaavat potilaat.

Kun tähän yhdistetään tieto, että metformiini ja hernekasvit lisäävät maidontuotantoa, niin saamme selville kuka on ihannepotilas metformiinin käytölle: imettävä muslimi-nainen jolla on huippu-urheilijan fysiikka. Näitä löytyy Suomesta lääketilastojen mukaan peräti 228 487 kappaletta, ja tähän päälle metformiinin yhdistelmälääkkeitä käyttävät 30 668 potilasta. Ehtoollisviininsä ja saunakaljansa kuuliaisesti nielevä kristitty joka käyttää mitä tahansa lääkettä joka metaboloituu maksan tai munuaisten kautta ei siis voi kuulua tähän käyttäjä-piiriin. Aamen.

Lisää maitoa, kiitos

Miksi ihmeessä metformiini sitten lisää maidontuotantoa ja maitohappoa veressä? Kilautan kaverille ja paneudun alkuaineiden jaksolliseen järjestelmään.

Itseni ja Birdien tapaiset vanhat ihmiset vielä muistavat, että apila kelpaa lehmille ja maitoa alkaa pukkaamaan. Tästä voi jo päätellä että ruoka ei siis muunnu vereen glukoosiksi vaan laktaatiksi, ja tämä on se guanidin ja hernekasvien idea.

Rohtovuohenherne eli Galega officinalis on se kasvi joka valjastettu 2-tyypin diabeteksen hoitoon. Siinä missä kasvien molekyyleissä on vain yksi guanidi-ryhmä, niin metformiinissa on kaksi guanidi-ryhmää yhdistyneenä kahteen metyyli-ryhmään. Arginiini on siis sukua guanideille ja liittyy ureakiertoon.

Kuten Arno Forsius kertoo mainiossa kirjassaan ”Ihmisiä lääketieteen historiassa”, niin Nicolas Culpepper oli kuuluisa yrttiparantaja 1600-luvulla. Culpepper tunsi myös kasvin nimeltä Goat’s Rue eli rohtovuohenherne, mutta ei tieteenkään hoitona 2-tyypin diabetekseen, koska moista diagnoosia ei vielä silloin tunnettu. Sen sijaan ainetta käytettiin diureettina ja jalkakylpyinä. Taas se kusetus paljastui. Metformiini siis laihduttaa.

Mutta mikä sitten on se metformiinimyrkytys johon tämä heitteillejätetty potilas kuoli? Birdie kertoo että metformiinimyrkytys on käytännössä maitohappoasidoosi eli oikeastaan anionivaje. Vaje kuulostaa sanana aina pahalta, oli kyseessä sitten budjettivaje tai anionivaje.

Happo on aine joka luovuttaa ioneja, ja asidoosi menee pahaksi kun pois on annettu liian paljon. Hieman niin kuin Jutta Urpilainen jakelee seteleitä Kreikkaan, jossain tulee se raja kyllä vastaan.

Anionivaje on käytännössä myös hyperkalemia, eli siis kalium-kationeja on veressä liikaa. Tämä liittyy tähän että metformiini sotkee ihmisen ureakierron eli ornitiinikierron, ja kalium ei pääse ulos viemäriin, vaan jää kolottamaan joka paikkaan lihaksistossa. Olo on vetämätön ja tosi kipeä. Buranaa ja viinaa tekee mieli, mutta ei kyllä kannata ottaa.

Historian kuuluisin kalium-murhaaja on muuten sairaanhoitaja nimeltä Orville Lynn Majors. Tämä psykopaatti tappoi satoja vanhuksia pelkästään antamalla heille kaliumkloridia, siis tätä samaa lientä jota Orion myy ruskeassa lasipullossa nimellä Kalisol. Tämä Majors sai Yhdysvalloissa 360 vuoden vankilatuomion, mutta Suomessa Pekka Puska saa rauhassa kehua mineraalisuolaa. Merkillinen on maailma.

Moni kakku päältä ruma

Nyt turpaduunari siirtyy rikostarinan viimeiseen ongelmaan: onko 2-tyypin diabetes oikea sairaus vai ei?

Tässä vaiheessa lukija jo varmaan arvaa, että oikea vastaus on että ei. Matemaatikko Nassim Talebin sadan vuoden säännön mukaan mikään diagnoosi joka on alle sata vuotta vanha, ei ole oikea sairaus vaan yleensä lisäaineista tai muista myrkyistä johtuva homeostaasin järkkymä. Koska 2-tyypin diabetes ilmestyi WHO:n ICD-tautiluokitteluun vasta vuonna 1980, kyseessä ei siis ole mikään oikea sairaus.

Insuliiniresistenssi on sanana kuvaavampi, ja se juontaa 1930-luvulle. Tällaisen ihmisen veren sokeri ei siis alene vaikka insuliinia kuinka tunkisi suoneen lisää. Jäljelle jää kolme vaihtoehtoa: maksa tuottaa sokeria liikaa, lihakset käyttävät sokeria liian vähän, tai sitten ihminen syö liikaa sokeria. Antti Heikkilä siteeraa joskus miestä nimeltä John Rollo, jonka mukaan hiilihydraatit piti heittää kokonaan mäkeen. Ei se Antti ihan tätä mieltä ole, mutta itseni tavoin suosii sekaruokaa jossa rasvaa ja lihaa on riittävästi.

Koska kestävyysurheilu kuluttaa lähinnä rasvaa, sokeria palaa nopeammassa tohinassa. Jopa vällyjen välissä saa siis sokeria palamaan, jos pikajuoksuharjoitus tyyliin kymmenen 200 metrin vetoa puolen minuutin palautuksilla ei jostain syystä innosta.

Vielä kerran korostan, että liiallinen säännöllisyys tuhoaa elimistön. Kokeile itse 12 tunnin työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa. Ei sitä kauan kestä tehdä.

Vaikka se rohtovuohenherne voi silloin tällöin tehdä hyvää, niin miksi ihmeessä lääkärit saavat ennaltaehkäisevän lääketieteen nimissä pakottaa ihmiset popsimaan 50 vuotta samoja pillereitä samaan aikaan päivästä ja joka ikinen päivä. Vielä päälle sanovat että syödä pitää säännöllisesti hirveän monta kertaa päivässä että verensokeri ei vaan laske. Ja silti määräävät diabetes-lääkkeet kakkosluokan kansalaisille eli 2-tyypin sokeritautiin. On tämä maailma mennyt oudoksi. Eikä se ambulanssi tule.

36 kommenttia artikkeliin ”Diabetes, rohtovuohenherne ja ihmisoikeudet

 1. Metformiini tehoaa diabetes 2:een koska sillä on jotain tekemistä Akt-polun kanssa. Haukkumasi metformiini on myös mainio syöpälääke: http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/content/meeting_abstract/72/24_MeetingAbstracts/PD03-02

  vaikka se aiheuttaa haimasyöpää, joten ennaltaehkäisevästi sitä ei kannattane ottaa. Useat syöpälääkkeet aiheuttavat syöpää, mutta koska uuden syövän kehittymiseen menee 5-20 vuotta, niin tästä aiheutuu päänvaivaa vain tyhmemmille, ottaako vai ei syöpälääkkeitä.

  Diabetes 2 on siis joka neljännen geeneissä ja sen puhkeamista voi tehokkaasti jarruttaa kahvilla, magnesiumilla, kanelilla, kurkumalla (mustapippuria tehosteeksi), laihduttamalla, liikkumalla ruokailun jälkeen 15 minuuttia ja vähähiilihydraattisella dieetillä. Vai ovatko geenit joku uskomushoitojuttu?

  Taudin puhkeamista voi kiihdyttää syömällä naudan- ja sianlihaa sekä kananmunia. Eli dieetilläsi. Kas kun myös proteiinit laukaisevat tämän taudin. Kanaa ja kalaa saat syödä.

  Ehkä insuliiniaineenvaihduntaan vaikuttavia valkuaisaineitakin kannattaa välttää. Sellaisiakin on, mutta näitä ei seurata potilailta.

  Taudilla on jotain tekemistä myös apostaasiin menneiden solujen kanssa.

  Kahden viikon nälkäkuuri peruuttaa diabetes 2:n puhkeamisen puolella potilaista. Kas kun tätä ei käytetä diabetes 2:n hoitamiseen. Kyseessä on varmaan vaaraton ja harmiton tauti.

  Diabetes 2 tekee tuhojaan myös aivoissa ja luissa sekä aiheuttaa syöpää, kertoi taudin geenitutkimuksen tulos. Aivotuhot näkyvät masennuksena sekä hypothalamuksen häiriintyneenä osallistumisena verensokerin säätelyyn.

  Tuhoja ei aiheuta pelkästään verensokeri vaan myös sitä laskevat entsyymit, jotka aiheuttavat mm. diabeettistä neuropatiaa.

  Neljän päivän nälkäkuuri peruuttaa diabetes 2:n tekemiä aivotuhoja tehokkaasti.

  Ainakaan julksesti ei vielä tiedetä, miten diabetes 2 toimii. Lääketehtaat tietävät asian parhaiten. Nimittäin verensokerin laskeminen nuoren terveen tasolle tappaa diabetes 2-potilaan. Elimistöllä on siis hyvä, tuntematon syy nostaa verensokeria, mikä tappaa sitten potilaan hitaasti.

  Tykkää

 2. Voisiko ihan joku ihka oikea terveydenhuollon rautainen ammattilainen vastata näihin Turpaduunarin väitteisiin, ettei ihan mikä tahansa huuhaa leviäisi ihmisten tietoisuuteen.

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

  Tykkää

 3. B-vitamiinit ovat myös (hermo)myrkkyjä, joten ehkä vanhan ihmisen elimistöllä on syynsä, miksi se ei huoli B12-vitamiinia.

  Potilastietokannoista löytyy työikäisillä harvinaisia neurologisia oireyhtymiä, joissa on mukana B-vitamiinien aineenvaihduntahäiriö. Lääkärit eivät ole näitä vielä huomanneet.

  Ei ole kovinkaan suurta syytä olettaa, että jokin biomarkkeri, kuten verensokeri tai B12-vitamiinin määrä, osuisi heti oleelliseen. Näitä biomarkkereita tunnetaan ainakin muutama kymmenen tuhatta. Muutamasta tuhannesta tiedetään, miten ne toimivat elimistössä. Vielä harvemmasta tiedetään, onko se oleellinen keskenään kilpailevista selitysmalleista.

  Joka kolmas suomalainen yrittää tappaa itsensä vitamiini- ja muilla ravintolisillä.

  Tykkää

 4. Fiksu kirjoitus. Kiitos.

  Kommentoidaanpa koska ajattelun vapaus on vielä ihme kyllä olemassa. Saapa nähdä, milloin Orwellimainen politiiikka kieltää myös toisinajattelun. Ettei vaan bisness kärsi.

  Homeostaasin pettäminen on asia minkä ihmisten soisi opettelevan. Ei pelkästään diabeteksessä, vaan esimerkiksi kilpirauhasen osalta, tai miksei vaikkapa ruoansulatuksen kannalta ajateltuna.

  Ymmärtäminen vaatii pienoista perehtymistä endokrinologian ihmemaailmaan. Sitten kun tajuaa periaatteet, tajuaa, miten ihmisiä viedään kuin pässiä narusta nahkurin orsille.

  Glukoosi, eli se verensokeri, yksinkertainen sokeri, voidaan tuottaa ihmisessä monella eri tavalla. Kiitos evoluutiomme tämä on mahdolista.

  Nopeinta glukoosin tuotto on tietysti hiilihydraateista (glykolyysillä) tekemällä, eli vaikkapa pöytäsokerista nappaamalla glukoosin ja fruktoosin välinen happisidos pois sakkaraasi-nimisellä entsyymillä.

  Tai vaikkapa maitosokerin (laktoosin) sisältämä glukoosi ja galaktoosi katalysoidaan kahdeksi eri molekyyliksi laktaasi-nimisellä entsyymillä (joka sekin tuotetaan haimassa).

  Monet ruoansulatusentsyymit tuotetaan haimassa, niin kuin insuliinihormonikin.

  Mahtaisikohan todella yleiset ruoansulatusvaivat ylipäätään olla merkki siitä, että ihmisillä on haimassa vikaa? Eikö tätä muka näe histologiassa, jos patologit vaivautuisivat ottamaan niitä näytteitä kuolleista ihmisistä?

  Simppeliä kuin mikä, eikös vaan?

  Mutta mikä unohtuu? Onko tarkoitus, että suositaan vain tätä nopeaa reittiä (glykolyysiä) syömällä vain hiilareita? Ei varmasti. Tulokset ovat, anteeksi vaan Ancel Keys, Puska + hännystelijjät, päätöstenne vuoksi nähtävissä lihavuus-, diabetes- ja syöpäepideminoina.

  Ihminen tarvitsee paljon muutakin kuin sitä hiilaria. Siitä paljosta muusta voidaan yhtälailla tehdä sitä solujen kaipaamaa energiaa, eli glukoosia. Tässä vaiheessa kannattaa tutustua glukoneogeneesiin http://fi.wikipedia.org/wiki/Glukoneogeneesi … eikä siitä sen pidemmälti tässä yhteydessä.

  Sitten kannattaa muistaa, että suurin elimemme, eli sisäiset ja ulkoiset mikrobimme, syövät nekin glukoosia tai vaikka laktoosia, riippuen siitä mitä on tarjolla.

  Tai jos on bakteeritulehdus, niin kannattaako sille bakteerille antaa glukoosia jotta se varmasti jakautuisi joka 20. minuutti kahdeksi bakteeriksi (eli 2,4,8,16,32,64 jne), vai mahtaisiko olla fiksumpi pitäytä vaikkapa rasvassa, joka harvemmille pöpöille kelpaa?

  Bakteeritulehdus kun ei osaa kiihdyttää glukoneogeneesiä…

  Insuliinin osalta sellainen huomio, että kyse on hormonista, joka tarvitsee toimiakseen vastaanottimen, eli reseptorin.

  Eli insuliini on ikäänkuin viestinviejä, joka ilmestyessään verenkiertoon kertoo kohdesoluille ”tarttis tehdä jotain”. Kun on tehty jotain, sammutetaan hormonin eritys.

  Glukakonihan toimii päinvastoin kuin inska, eli se taas nostaa verensokeria. Toimintaperiaate vaikkapa tässä kuvattuna http://biomed.brown.edu/Courses/BI108/BI108_2002_Groups/pancstems/stemcell/insulin_glucagon.htm

  Diabeteksessäkin, eli verensokerihomeostaasin pettämisessä, kyse on pitkälti siitä, että verensokeripitoisuus (eli se glukoosi) nousee jos insuliinihormoni ei vaikuta insuliinia lukevissa reseptoreissa. Tämä on sitä tyyppi kakkosta.

  Tai toisinpäin, mikäli insuliinia ei tuoteta vereen, kohdesolut eivät tiedä sitä ylimääräistä sokeria verestä poistaa. Tai ei tuoteta glukakoneja, joka nostaa verensokeria. Tämä on sitä tyyppi ykköstä.

  Tyyppi 3 onkin sitten sitä Alzaimeria, joka on vähän vaikeammin selitettävissä.

  Back to basics: jos kudokset, esimerkiksi rasvasolut, eivät voi ottaa vastaan ylimääräistä energiaa (lue verensokeria) tallennettavaksi (esimerkiksi ollessan täysi), vähentää solu kyseistä hormonia lukevia vastaanottimia, eli niitä reseptoreitaan.

  Insuliini ei siis vaikuta, kun ei ole reseptoreita.

  Nyt ollaankin tilanteessa, jossa verensokeri pysyy korkealla ja haima pumppaa aina vain lisää insuliinia verenkiertoon. Kunnes haiman ”luonnollinen toleranssi” ylitetään ja haima sanoo poks.

  Sokeri siis tallennetaan rasvaksi, jos sitä ei kuluteta.

  Tervekin ihminen lihoo, jos sille pumpataan koko ajan lisää ylimääräistä insuliinia.

  Pistäkääpä kokeeksi kanyyli terveeseen ihmiseen ja pumpatkaa sitä pitkin päivää lisää insuliinia verenkiertoon. Vaikka ihminen söisi sen 2000 kcal/vrk, hän tuntee itsensä nälkäiseksi, väsyneeksi ja lihoo. Kaiken lisäksi kilpirauhanen luulee, että kyse on tilanteesta jossa pitää säästellä energiankulutusta. Kun lopetatte insuliinin pumppauksen, palautuu homeostaasi ja ihminen on iloinen ja energinen 2000 kcal/vrk energialla, eikä liho.

  Tämä ”liian insuliinin pumppaaminen” on sitä hyperinsulismia, eli diabetes kakkosen esivaihetta. Tuotetaan niin maan perusteellisesti insuliinia, jonka tarkoitus on poistaa se sokeri (hiilihydraatti) sieltä verestä rasvaksi.

  Tässä vaiheessa kannattaa miettiä, johtuuko tämä tila siitä, että syö lihaa, juureksia ja voita, vai siitä, että syö sokerilla kyllästettyjä (tai sokeriksi muuntuvia) light-tuotteita ja ruisleipää?

  Sairaukseksi tila on tietysti määriteltävä siksi, että sairauteen voidaan syöttää lääkkeitä. Vaikka kyse ei varsinaisesti olisikaan minkään elimen pettämisestä (tässä vaiheessa).

  Toisin sanoen, hiilihydraattimässäyksellä saavutettuun tilaan käytetään lääkkeitä, koska eihän ruoka voi parantaa, eihän?

  Eikö todelakaan ole muka olemassa keinoa palauttaa kehon homeostaasia ylläpitäviä toimintoja? Varmasti on, mutta se perkeleen karppaushan on demonien hommaa, ei sitä saa harrastaa!

  Miettikääpä, miten hulluja ihmisiä Diabetesliitossa pitää olla, kun oikein televitsioonissa ilkeää Elina Aro sanoa seuraavaa: ”diabeetikon tulee syödä 2–3 makeaa annosta päivässä, jälkiruokaa ja pullaa kahvin kanssa. Se tosin nostaa veren sokeripitoisuutta, mutta siihenhän on lääke, insuliini.”

  Niin sitä pitää. Pitäähän ihmisen saada nauttia makeasta, kun aivot siihen on addiktoitu.

  Kaikkihan on loppujen mielihyvän hakemista (eli nucleus accumbesin ja muiden aivojen osien stimulointia), oli kyse seksistä, syömisestä tai liikunnasta. Ei mielihyvää, ei toimintaa 🙂

  Mihin katosi se hippokrateen ohje ”Ruoka olkoon lääkkeesi?

  ”Elämä on lyhyt, tieto pitkä, tilaisuus kiitävä, kokemus petollinen, päätöksenteko vaikea. Hippokrates n. 400 eKr.”

  Tykkää

 5. ”Kuolematon” kirjoitteli ”Diabetes 2 on siis joka neljännen geeneissä ja sen puhkeamista voi tehokkaasti jarruttaa kahvilla, magnesiumilla, kanelilla, kurkumalla (mustapippuria tehosteeksi), laihduttamalla, liikkumalla ruokailun jälkeen 15 minuuttia ja vähähiilihydraattisella dieetillä. Vai ovatko geenit joku uskomushoitojuttu?”

  Diabetes mellitus 2 geenifaktaa tässä linkissä http://www.snpedia.com/index.php/Diabetes_Mellitus,_Type_2

  Tämän lisäksi kannattaa muistaa, että geenit ovat vain geenejä, niitä ohjaa ulkopuolelta tulevat signaalit, eli epigenetiikka. Asiaa on pohdittu tässä http://en.wikipedia.org/wiki/Epigenetics_of_diabetes_Type_2

  Näin ollen, vaikka olisi ”herkkyys” saada diabetes mellitus 2, ei sairaus puhkea jos elää siten ettei geenit aktivoidu.

  Vielä konkreettisemmin: jos joka neljännellä on tämä herkkyysgeenistö ja mutaationopeus on kuitenkin hyvin alhainen, niin eikö käsiin räjähtänyt diabetesongelma tarkoita nimenomaan sitä, että jokin ulkoisista tekijöistä aiheuttaa kyseisten geenien aktviaation?

  Mahtaisiko 50v sitten tehty päätös suosia vähärasvaisia ruokia sokeria lisäämällä olla syynä noiden geenien aktivaatioon?

  Toisin sanoen, jos elää kuten esiesivanhemmat, joilla ei ollut diabetestä, niin kyseiset geenit eivät aktivoidu. Mitä ne esiesivanhemmat mahtoivat syödä?

  Sianlihaa, naudanlihaa ja kananmunia!

  Tykkää

 6. Taas löytyi joukosta yksi vitamiinilla säikyttelijä. Se on omituinen alalaji tässä ylimedikalisoituneessa yhteiskunnassamme.

  Lääkkeisiin kuoleminen on niin yleistä, että sitä kai pidetään jo luonnonlakina, tai muuten vain normaalina hukkatappiona.

  Onhan se toista jos löydetään yksi vitamiini- tai kuhneammeeseen hukkunut.

  Itsellä on kaappi täynnä vitamiineja, lisäravinteita ja jopa superfoodeja, mutta tietenkään en napsi jokaista niistä päivittäin vaan tänään sitä huomenna tota aivan mutu-menetelmällä.

  Terve maalaisjärki terveessä 71v. ruumiissa.

  Tykkää

 7. Melbournen yliopiston tuore tutkimus kertoo, että tyypin 2 diabeteksen peruslääke metformiini voi heikentää kognitiivisia taitoja. B12-vitamiinin ja kalkin käyttö ravintolisinä voi ehkäistä metformiinin haittoja. Tutkimuksen julkaisi Yhdysvaltain Diabetesliiton lehti Diabetes care.

  Itse lisäsin tähän, että ottakaa hyvät metformiinin käyttäjät berberiiniä (mieluiten orgaaniseen kromiin yhdistettynä), se parantaa sokeritasapainoa ja vähentää metformiinin tarvetta ja sivuvaikutusten riskiä.

  In Some Patients Metformin Impairs Thinking, MedPageToday 9.9.2013
  http://www.medpagetoday.com/Endocrinology/Diabetes/41455

  Moore EM, et al. Increased risk of cognitive impairment in patients with diabetes is associated with metformin. Diabetes Care 2013; DOI: 10.2337/dc13-0229.
  http://care.diabetesjournals.org/content/early/2013/08/29/dc13-0229.abstract

  Tykkää

 8. Ihanaa kun tuo Tuomari rulettaa. Vieläkö selvemmin asiat voisi kertoa. Mitähän nykyään syödään määrätyissä Christerinkin ’terveystietois’ piireissä: Kananmunia, lihaa, rasvojakin, kasviksia ja marjat vielä kaupanpäälle. Hei omaa älliä vähän peliin niin on ihanaaa viettää hyvinvoivaa elämää ilman ainuttakaan myrkkypilleriä, siis niitä ihmisen hyvinvointia ’parantavia’ kemiallisia myrkkyjä joiden sivuoireluettelot on karseeta luettavaa.

  Tykkää

 9. Hei ”Kuolemattomia liikkeellä”
  Ei kukaan oikea terveydenhuollon ammattilainen voi vastata näihin Christerin höpinöihin, koska ne ovat niin absurdeja ja joltakin muulta kuin Tellus-planeetalta kotoisin. Ei hullutuksiin voi vastata järjellä.

  Tykkää

 10. Seuraava asia kiinnostaisi suunnattomasti:

  Tausta:

  1. Soluissa on ohjelmoituna sisään solukuolema, eli apoptoosi http://fi.wikipedia.org/wiki/Apoptoosi
  2. Kun uusi solu muodostetaan, kopioidaan entisen solun dna uuteen https://wiki.helsinki.fi/display/solu/DNA

  Skenaario:

  1. Ihminen vaurioittaa vaikkapa verensokerihomeostaasiansa, eli haimaansa (neuroendokrinologia unohtaen tässä esimerkissä) suosimalla hiilihydraatteja ja lisäaineita.
  2. Ihminen tajuaa, että paraneminen vaikkapa insuliiniresistenssistä tapahtuu ruokavaliota muuttamalla.

  Kysymys:

  Kun esimerkiksi hyperinsulinismin / insuliiniresistenssin tai jopa diabetes kakkosen (ja monet muut haiman toimintaan liittyvät vaivat ruoansulatusentsyymeistä lähtien) voi parantaa vaikkapa karppaamalla, niin kuinka pitkään pitää karpata, että a) vaurioituneet solut ovat uusiutuneet tai b) uusien soluen epigeneettiset triggerit ovat aktivoituneet (inaktivoituneet)?

  Vai onko niin, että hyperinsulinismi jne tuhoaa jotain neuroendokriinistä rauhasista tai muuttaa solujen dna:ta, jolloin uudetkin solut ovat viallisia? Eli vähän sama kuin mitä kortisoli tekee aivoille siinä missä liika insuliini reseptoreilleen?

  Tietäisikö kukaan? Kiitos vastauksesta.

  Apopoosista lisää http://ajpgi.physiology.org/content/273/6/G1174

  Stressi ja aivot http://www.fi.edu/learn/brain/stress.html (stressi halutaan tarkoituksella unohtaa, koska stressin vähentäminen laskee myös BKT:ta).

  Hypotalamus neuroendokriinisenä rauhasena http://fi.wikipedia.org/wiki/Hypotalamus

  Toivottavasti tässä viestissä ei ollut niin paljoa kirjoitus- ja asiavirheitä kuin edellä olevassa pitkässä vuodatuksessa. Pitäisi varmaan hankkia se wöörti 🙂

  Tykkää

 11. Ehdotin, että terveydenhuollon rautaiset ammattilaiset olisivat ampuneet alas nämä Turpaduunarin väitteet huuhaana. Eipä kuitenkaan tullut vastaväitteitä. Ainoa väitös oli B12-vitamiinin myrkyllisyys.

  Tämän perusteella Turpaduunari kertoi totuuden. Nyt vain odottelemme muutokset Käypä hoito -suosituksiin.

  Tykkää

 12. No tulihan se vastaväittelijä areenalle tyypilliseen pseudotieteelliseen tapaan ilman mitään perusteluja, tutkimusargumentteja, realiabiliteettiä, validiteettia ja meta-analyysejä ja kliinistä tutkimusviitekehystä.

  Voisitteko te rautaiset ammattilaiset nyt perustella ja ampua alas, jotta voitaisiin jatkaa sokeritaudin lääkehoitoa samalla suurenevalla volyymilla jatkossakin. Kiitos.

  En voi ottaa kovin vakavati tällaista perustelua:
  ”..koska ne ovat niin absurdeja ja joltakin muulta kuin Tellus-planeetalta kotoisin…”

  Tykkää

 13. Jaha, christer sensuroi kommenttini Tolosesta ja hänen nimeään kantavasta e-epa kalaöljy tuotteesta, taitaa olla niin Christer että sinun kaveri porukkaa ei saa arvostella, itse ongelmahan oli ainoastaan noiden e-epa kapseleiden lähde, saastuneesta merestä jonne Fukushima vuotanut 2 vuotta, eikä kalaöljy sinänsä jos se on puhtaasta lähteestä. Noita kapseseita muuten tullaan varmuudella myymään ympäri Suomea varmaan ainakin seuraavat 2 vuotta ,jos ei asiaa nosteta median toimesta esille. Haluat siis nyt estää mahdollisen terveys katastrofin esille tuomisen ?

  No taitaa se Christerkin taipua näissä terveysasioissa asioissa puolustamaan kavereitaan mielummin kuin antaisi ihmisten kertoa tärkeää tietoa terveydestä ja miten välttää tuotteita joissa voi olla RADIOAKTIIVISUUS riski ,se siitä sinun puoluettomuudesta ja uskottavuudesta.

  kyllä tästä keskustellaan vielä siitä voit olla varma.

  Tykkää

 14. Vesiperä: Metformiini plus statiinit ei-diabeetikoille

  CAMERA-tutkimuksessa (Carotid Atherosclerosis: MEtformin for Insulin ResistAnce Study, clinical trials NCT00723307) annettiin 173 henkilölle 1,5 vuotta statiinien lisäksi joko metformiinia (850 mg/vrk) tai lumetta siinä toivossa, että yhdistelmähoito ehkäisisi valtimokovettumatautia ja sydäninfarkteja. Näin ei kuitenkaan käynyt, raportoi tohtori David Preiss (University of Glasgow, Scotland) tällä viikolla Barcelonassa pidetyssä diabeteskongressissa. Metformiinia saaneiden paastoverensokeri ja paino kuitenkin alenivat merkitsevästi (impressively).

  Ensisijainen päätetapahtuma olivat muutokset kaulavaltimon paksuudessa (carotid intima-media thickness CIMT), jossa ei ilmennyt eroja verum- ja lumeryhmien välillä. Muissakaan sepelvaltimotaudin markkereissa (surrogaateissa), kuten HDL:ssa, non-HDL:ssa, triglyserideissä ja hs-CRP:ssä ei ilmennyt vaikuttavia (”impressive”) muutoksia, joskin ne paranivat hiukan metformiinia saaneilla, tri Preiss kommentoi HeartWirelle. Tutkimus ei siis vastannut, ainakaan myönteisesti, kysymykseen, parantaako metformiinin lisääminen statiinihoitoon lihavien ei-diabeetikkojen ennustetta.

  Parhaillaan on menossa toinen, 5-vuotinen GLINT-tutkimus, jossa myös annetaan metformiinia tai lumetta 12 000 ei-diabeetikolle.

  ”Kriitikolle” tiedoksi: Suomessa myytävä E-EPA-kalaöljy ei ole peräisin Japanin vesiltä pyydetyistä kaloista.

  Tykkää

 15. Jospa taas jaksaisi välillä kommentoida näitä höpinöitä. ”Tuomari” kirjoitteli että:

  ”Tulokset ovat, anteeksi vaan Ancel Keys, Puska + hännystelijjät, päätöstenne vuoksi nähtävissä lihavuus-, diabetes- ja syöpäepideminoina.”

  Mitkä ”tulokset”? Ym. tahojen viesti ei ole missään vaiheessa ollut ns. länsimaisen ruokavalion suosiminen. Esim. Ancel Keys suosi Välimeren ruokavaliota, joka on kliinisissä ja väestötason tutkimuksissa todettu hyväksi malliksi.

  ”Tai jos on bakteeritulehdus, niin kannattaako sille bakteerille antaa glukoosia jotta se varmasti jakautuisi joka 20. minuutti kahdeksi bakteeriksi (eli 2,4,8,16,32,64 jne), vai mahtaisiko olla fiksumpi pitäytä vaikkapa rasvassa, joka harvemmille pöpöille kelpaa?”

  Voi lollotiloo mitä matskua! Vai että hiilarien saanti kiihdyttää infektion leviämistä? Saa esittää tutkimusnäyttöä tämän merkityksestä väestötasolla.

  ”Tässä vaiheessa kannattaa miettiä, johtuuko tämä tila siitä, että syö lihaa, juureksia ja voita, vai siitä, että syö sokerilla kyllästettyjä (tai sokeriksi muuntuvia) light-tuotteita ja ruisleipää?”

  Miettiähän voi mitä tahansa, mutta hiilihydraattien saanti per se ei yhdisty insuliinituotannon häiriötiloihin. Ongelmaketju on ”hivenen” monimutkaisempi kuin ruisleivän syöminen. Toisekseen, insuliiniresistenssin saa syntymään myös tyydyttyneellä rasvalla. Vrt.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23415219

  ”Miettikääpä, miten hulluja ihmisiä Diabetesliitossa pitää olla, kun oikein televitsioonissa ilkeää Elina Aro sanoa seuraavaa”

  Ja minä kun luulin, että kys. henkilö totesi että niitä VOI syödä jos tekee mieli herkkua. Tämä lienee hiukan eri asia kuin PITÄÄ syödä, eikö totta?

  Voi tietenkin olla että muistan väärin. Mutta sinulta varmaan löytyy videolinkki tähän kohtaan tai transkripti?

  ”Mahtaisiko 50v sitten tehty päätös suosia vähärasvaisia ruokia sokeria lisäämällä olla syynä noiden geenien aktivaatioon?”

  Sikäli kun esim. suomalaisten rasvansaanti oli aina 1900-luvun puoliväliin asti vähäisempää ja hh:n saanti runsaampaa – ja DM2:n prevalenssi pienempi – niin rohkenen epäillä.

  ”Kun esimerkiksi hyperinsulinismin / insuliiniresistenssin tai jopa diabetes kakkosen (ja monet muut haiman toimintaan liittyvät vaivat ruoansulatusentsyymeistä lähtien) voi parantaa vaikkapa karppaamalla …”

  Voiko?

  Tykkää

 16. Täällä kommentoi kaksi kiistanalaista henkilöä: Matti Tolonen ja nimimerkki ”Mie”.

  Ilmeisesti Tolosta koskeva kommentti on poistettu sen takia, että siinä oli mahdollisesti henkilökohtaisuuksiin menevää arviointia aivan liiaksi. Kommentit hyväksytään tai hylätään Iltalehden toimituksessa.

  Tolosessa on kestämistä ja Mie on hankala. Yritetään kestää – molempia.

  Tykkää

 17. Joo, blogin yleisestä linjasta poikkeava kriittinen asenne on kieltämättä monen mielestä hankalan synonyymi.

  Voisiko kuitenkin olla niin, että joskus on hyväksi olla hankala? 🙂

  Tykkää

 18. Matti,

  toisinsanoen statiinihoito tuottaa on sen verran etua sv-tautiriskin ja päätetapahtumien suhteen, että metformiini ei tuo tässä mielessä mitään tarpeellista lisää.

  Metformiinin pääasiallinen etu onkin muualla, kuten viestistäsi voi havaita.

  Tykkää

 19. Apua! Taas joku kirjoittaa lööperiä, liekö Tolonen vai Kriitikko? Josko sitten vaikka Dumari tai Mie? Voi jösses ota Teistä sitten selvää. Jo kunnioitettavan ikäinen Äitini tuossa ihmetteli, että miten ne lääkärit, vaikka samoja kirjoja ovat lukeneet, voi yksi sanoa yhtä,toinen ihan jotain muuta? Yritäpä kertoa ja todistella mitä matematiikka tai vaikka fysiikka opettaa. Eiköhän kaikille lie selvää että 1+1=2, mutta käyppäs historiaa läpi, puhumattakaan sitten näitä ravintoasioita niin jopa alkaa mielipiteet erkanemaan toisistaan. Montakohan tutkimusta lie esimerkiksi ystävämme Mie(tai joku muu mainitsemani) itse, henkilökohtaisesti tehnyt kun voi niin kriittisesti niitä arvostella? Kyllähän Margariinimies kovasti peräänkuulutti faktoja(missäs lie Mie) myös näitä Christerin näkemyksiä vastaan, ilman tulosta tosin. Tuntuu biokemistien ammattiryhmä olevan kovasti runsaslukuista nyky Suomenmaassa. En tuon ammatin edustaja ole ja silti voi hyvin, kiitos Christerin ,Antin, Dumarin sun muiden.

  Tykkää

 20. ”Suomessa myytävä E-EPA-kalaöljy ei ole peräisin Japanin vesiltä pyydetyistä kaloista”

  Kukaan ei ole edes väittänyt e-epan olevan peräisin Japanin vesiltä, voi herranen aika tätä kyvyttömyyttä…liekö tahallista koska kyseessähän ei ole hyväntekeväisyys vaan silkka business, ihmettelen vain miten herra tolonen on olevinaan sangen tietämätön asioista,ehkä muisti pätkii ?

  Jos Tolonen ei kerran halua tietää ,niin Tyyni valtameri sattuu olemaan aika tosi pahasti saastunut Fukushimasta , voidaan puhua merestä josta ei kannattaisi pistää suuhunsa mitään ravintoa,koska merivirrat kulkevat tuhansia kilometrejä ja koska kalat pystyvät uimaan uskomattomia matkoja vaelluksillaan, yhdistä nuo kaksi seikkaa niin Japanin alue vedet eivät meinaa yhtään mitään.

  Suomessa myytävä terveystuote siis on peräisin tuosta Fukushimasta saastuneesta merestä ja herra tolonen vain puhuu Japanin vesistä, Olisikohan niin että tuotteen omistava midsona on tehnyt pitkän sopimuksen tuon tuotteen valmistajan kanssa,ja ei halua purkaa sitä taloudellisten seikkojen vuoksi.sinänsä loogista koska jos henkilö x saa sitten myöhemmin syövän niin kukaan ei pysty todistamaan varsinaisesti että syövän aiheutti juuri saastunut ravintolisä, joten huolet pois, tehdään rahaa.

  Joka tapauksessa, Tolonen näyttää olevan kannalla että saastuneesta meressä pyydetyistä kaloista tehdyn terveystuotteen puhtaus on kiistaton fakta? Sinänsä hassu väite että muualla mailmassa esim USA:ssa moni ei halua pistää suuhunsa enää mitään mikä on peräisin Tyynestä valtamerestä, myös radioaktiivisuutta on mitattu ja havaittu sen levinneen huomattavan laajalti.

  Ja, kiistaton fakta on,että tilanne vain pahenee päivä kerrallaan,kuukaudesta toiseen.Mutta täällä vain halutaan keskittyä tekemään businestä ja unohtamaan ETENEVÄ GLOBAALI YMPÄRISTÖKATASTROFI.

  Jään mielenkiinnolla nyt seuraamaan miten Herra Tolonen aikoo jatkossa selvitä tilanteesta, Kenties joku tekosyy jossa vastuu siirretään midsonalle, eipä ole ensimmäinen kerta mailmassa kun business menee ohi ihmisten terveydestä

  Tykkää

 21. Christerin luvalla vastaisin vielä ”Kriitikolle”:

  Fukushiman tilanne ei nähdäkseni ole aiheuttanut minkäänlaista ”globaalia ympäristökatastrofia”, paikallisia ympäristöongelmia tottakai. Ei ole myöskään perusteltua implikoida kokonaisen tuoteryhmän/kalaöljyn ”saastuneen” sen takia ilman kunnollista näyttöä asiasta. Saati sitten väittää, että Tolosella olisi Fukushiman takia edessään jokin ”tilanne” josta hänen pitäisi ”selvitä”.

  Kyllähän jokainen pystyy kehittelemään mielessään ties minkälaisia ihan-tosi-kauheita skenaarioita, mutta ei näillä ole mitään merkitystä ellei niitä pystytä todentamaan.

  Tykkää

 22. Kaikki on siis sitten erittäin hyvin Mie, olen siis itse kehitellyt koko ajatuksen globaalista ympärtistökatastrofista omassa mielessäni ja jatkotoimenpiteitä ei tarvita.

  Syökää Suomen kansa paljon tyynenvaltameren Sardiineja ja Tolosen E-epaa , Mie vakuuttaa kaiken olevan kunnossa ja turvallista.

  Turvallisia hetkiä sinne teille 🙂

  Tykkää

 23. Miettiähän voi mitä tahansa, mutta hiilihydraattien saanti per se ei yhdisty insuliinituotannon häiriötiloihin. Ongelmaketju on “hivenen” monimutkaisempi kuin ruisleivän syöminen. Toisekseen, insuliiniresistenssin saa syntymään myös tyydyttyneellä rasvalla
  ………………………………………………………
  Mie voi miettiä ihan rauhassa noita insuliinituotannon häiriötiloja..
  ..ehkä ei ohukaisella, mutta ehkä paksukaisella? Kuinka paljon hiilihydraatteja mahtoi Oliver Hardy ahtaa itseensä? Entä Stan Laurel? Ohukainen eli pidempään kuin Paksukainen elävässä elämässä….tosin niitä kivulaisia loppuvuosia kertyi vain kahdeksan kappaletta enemmän kuin Paksukaisella….
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohukainen_ja_Paksukainen

  Miten tulikin mie..leen tuo Ohukainen?

  Tykkää

 24. Tässä teille hiukan osviittaa mitä tarkoittaa globaali ympäristökatastrofi, simulaatio miten Cs-137 leviää ,ja tuo on tehty yli vuosi sitten, sen jälkeen on vuotanut hemmetisti lisää cs 137 ja monia muita radioaktiivisia myrkkyjä.

  http://www.sueddeutsche.de/wissen/fukushima-der-weg-des-radioaktiven-wassers-1.1407573

  Siellä täytyy olla jonkilainen pato ,muuri jossain keskisellä tyynellä merellä joka estää noitten aineiden kulkeutumisen eteläiselle tyynelle valtamerelle…muutama tuhat kilometriä pitkä ja satoja metriä korkea….joo en nyt muuta selitystä keksi jos kerran Tolonen vannoo että e-epa on peräisin puhtaasta tyynestä valtamerestä.

  Sitten vielä se että kun on kyse Suomen säteily viranomaisista niin on tietenkin turhaa odottaa että he puuttuisivat asiaan, stuk viis veisaa , täällä saa säteilyttää ihmisiä laillisesti mielinmäärin koska se on suuryrityksien etu.

  Mutta kuten herrat Mie ja Tolonen sanovat, ei mitään hätää, tämä on vain minun omia kehitelmiä ja keksin tuon kaiken vain kiusatakseni…

  Tykkää

 25. ”Kaikki on siis sitten erittäin hyvin Mie, olen siis itse kehitellyt koko ajatuksen globaalista ympärtistökatastrofista omassa mielessäni ja jatkotoimenpiteitä ei tarvita.”

  Vaikka et tietenkään halua luopua mielessäsi vaalimastasi ikiomasta uhkakuvasta, niin näin nyt vain vaikuttaa olevan.

  Ellet kykene toisin todistamaan. Kuuntelen kyllä jos onnistut.

  Tykkää

 26. ”Tässä teille hiukan osviittaa mitä tarkoittaa globaali ympäristökatastrofi, simulaatio miten Cs-137 leviää ,ja tuo on tehty yli vuosi sitten, sen jälkeen on vuotanut hemmetisti lisää cs 137 ja monia muita radioaktiivisia myrkkyjä.”

  Juu, kyllähän vesi kulkeutuu sinne ja tänne valtameressä. Keskeistä ei kuitenkaan ole veden kulku, vaan se MITÄ siinä vedessä on ja KUINKA paljon ja MITEN se sitten näkyisi yhdessä tuoteryhmässä ja MILLAISIA vaikutuksia tämän tuoteryhmän tuotteiden nauttimisella esim. ohjeiden sisältämällä tavalla olisi.

  Näihin kohtiin sinun pitäisi vastata. Jos Fukushimalla on ollut/tulee olemaan globaaleja katastrofaalisia seurauksia, kuulisin mielelläni mitä ja mihin tutkimuslähteisiin nämä väitteet perustuvat. Nyt tämä haiskahtaa hysterialta.

  Tykkää

 27. Jos vertaa Tsernobylistä viljapelloillemme tullutta laskeumaa Fukushimaan, niin onhan se kait selvää, että valtameressä radioaktiivisten jätteiden konsentraatio on todella pieni verrattuna maaperään joutuneeseen radioaktiiseen saasteeseen? Eikö nimenomaan kaikki maassa kasvava ole samalla logiikalla huomattavasti pahempaa kuin miljoona Tolosen pilleriä?

  Ilmaston lämpiämisellä pelottelu on pisnestä, ei muuta. Lämpeneminen on ollut tiedossa pitkän aikaa ja samalla silti viemme kehittyviin maihin saastaisen elämäntapamme, joka ei ole kestävä maapallon kannalta.

  Mien kannattaisi varmaan jutustella muutaman parantuneen karppaajan kanssa. Vai ovatko he mielisairaita, koska ovat parantuneet väärin?

  Tykkää

 28. Tuomari:

  ”Jos vertaa Tsernobylistä viljapelloillemme tullutta laskeumaa Fukushimaan, niin onhan se kait selvää, että valtameressä radioaktiivisten jätteiden konsentraatio on todella pieni verrattuna maaperään joutuneeseen radioaktiiseen saasteeseen?”

  Ja kun se Tsernobylin laskeuma ei sekään ollut mikään maailmanloppu niin Tsernobylistäkin vouhkaamisen voisi unohtaa. Ympäristön kannalta PALJON pahempaa tapahtuu ihan jatkuvalla syötöllä arkipäiväisessä elämässämme (jatkuva fossiilisten polttoaineiden käyttö).

  ”Ilmaston lämpiämisellä pelottelu on pisnestä, ei muuta. Lämpeneminen on ollut tiedossa pitkän aikaa ja samalla silti viemme kehittyviin maihin saastaisen elämäntapamme, joka ei ole kestävä maapallon kannalta.”

  Pelottelu voi olla bisnestä tai olla olematta.

  Sinällään toki huvittavaa, että karppaamisen (johon yhdistyy olennaisesti eläinperäisen ravinnon suurempi osuus) puolestapuhuja puhuu kestämättömistä elämäntavoista … 🙂

  ”Mien kannattaisi varmaan jutustella muutaman parantuneen karppaajan kanssa. Vai ovatko he mielisairaita, koska ovat parantuneet väärin?”

  Jospa nyt kuitenkin siirryttäisiin user testimony asteelta ihan kunnon tieteen pariin?

  Tykkää

 29. Aika vähän näyttää olevan keskustelua tuosta näkymättömästä uhasta joka kiitos globalismin, kuljetetaan tänne meille asti eksottisista Tyynen valtameren maisemista .

  Syvä hiljaisuus……

  Mitä tekee Tolonen ?? vaikea sanoa koska kommenttia ei juuri heru tältä mieheltä..( ei edistä myyntiä ?..)

  Mitä tekee Christer ??…..terveys asiantuntija vaikenee asiasta täysin…(ei siis liittyne mitenkään terveyteen hänen mielestään ? )

  Ei edes margariinimies kommentoi asiaa…..omertan lakiko velvoittaa vaikenemaan…

  Mitä tekee STUK…..no ei tietenkään yhtään mitään 🙂

  Lisää syvää hiljaisuutta………

  Vaietaan asiasta ja pannaan pää pensaaseen siis, miltä kuulostaa eksooottinen ruoka annos sardines à l’escabèche au cs-137, voi yhdistää sardiinivoin kanssa huom..jam jam..

  USA:ssa sataa sadevettä jossa on Fukushiman radioaktiivisia aineita, säteilyt nousussa siellä, epäilyjä nousevista kuolemantapauksista liittyen Fukushiman(vauvoilla), joku ydinfysiikasta ymmärtävä asiantuntija taisi jo neuvoa että voisi olla parempi vaihtaa jo maisemaa jos nyt asuu Kanadan länsirannikolla.

  Ja kaiken huipuksi, Japaniin myönnetään olympiakisat, tervemenoa vain sinne ,olette todellakin hardcore urheilijoita jos olympiakisat ovat tärkeämpiä kuin oma terveys.

  Leikitään että kaikki on hyvin, ja annetaan globalismin rattaat pyöriä…sekä hoidetaan terveyttämme Tolosen e-epalla ,business ennenkaikkea.

  Tykkää

 30. Säteilymörkö? Kovasti näyttää säteilyt nousseen USA:ssa , lännestä puhaltava jet stream on oiva kulkuväline kuolemalle.Myös kuolintilastoissa alkaa näkyä miten mörkö niittää populaatiota.Tuo muuten on jo hyvin alentavaa jopa sinulta, ihmisiä kuolee ja kärsii tuolla ja sinä pistät asian täysin leikiksi..jos ikinä tulet saamaan syövän niin muista aina tuo kommenttisi ja hihitä sitten möröllesi.

  http://nukeprofessional.blogspot.fi/2012/09/radiation-going-up-slowly-and-quickly.html

  http://nukeprofessional.blogspot.fi/2012/10/radiation-continues-spreading-and.html

  Click to access table.pdf

  Tykkää

 31. Kriitikko kirjoittaa:
  ”Ei edes margariinimies kommentoi asiaa…..omertan lakiko velvoittaa vaikenemaan…”

  En ole kommentoinut asiaa, koska minulla ei ole riittävästi asiasta tietoa. Lähtökohtaisesti kuitenkin suhtaudun kriittisesti ja kielteisesti kaikkiin vuotaviin ydinvoimaloihin. Ja niitä seurauksia näkyy myös tulevissa sukupolvissa, eikä vain tässä hetkessä.

  Tykkää

 32. Absurdia miten tällaisesta asiasta ei synny edes keskustelua, WAKE THE HELL UP!

  Eikö huoleta asia, alkaako asia huolettaa vasta sitten kun olette luottavaisin mielin kuluttaneet elintarvikkeita,ravintolisiä saastuneilta alueilta ja vaimonne synnyttämä vauva kuoleekin yllättäen pian synnytyksen jälkeen. Niin tiedoksi vain että vauva kun saa säteilyt siellä naisen masussa niin odotettavissa on kauheita uutisia jatkossa….eikö vieläkään huoleta ?

  Missä viranomaisten puuttuminen asiaan ? STUK /THL teidän tekemättömyys nyt tässä asiassa tietää erittäin todennäköisesti ruumiita .Ensimmäinen asia mistä pitäisi aloittaa on minimoida altistuslähteet.

  Näiden jo olemassa olevien tietojen valossa pitäisi minusta kiireemmiten antaa suosituksia elintarvike/ravintolisien suhteen,alkuperä syyniin tai TOTAALINEN KIELTO,lisätä maahantuonnin säteily mittauksia. Suomalaiset kyllä pärjäävät lähempääkin saatavissa olevilla aineilla ,Tyyni valtameri,USA,Kanada saanut huomattavan säteily kertymän.USA:ssa esim maidossa kohonnut säteily havaittu jo aikaa sitten.
  Mutta , kyllä tässä nyt taidetaan ikävä kyllä mennä sen tutun pöhköhullun kaavan mukaan kuten niin monissa muissakin asioissa, jäädään odottamaan…..asiat hoituu odottamalla.Aika kauan saakin sitten odotella,koska Fukushima ei ole hallinnassa, eikä tiedetä miten sen saisi siellä lopetettua koska ytimet eivät ole siellä missä niiden alunperin pitäisi olla, jäljelle jää vain epätoivoinen jäähdytys,josta sitten valuu säteilytettyä vettä ,joka sitten päätyy ihmisen ravintoketjuun .Japanin Fukushiman tiedotus on todellakin kaikkien peittelyjen äiti, alusta asti valehtelua kaikessa.

  Kun tai jos? asia ikinä viimein päätyy Helsingin sanomiin olette todennäköisesti jo 2 vuotta myöhässä, kannattaa uskoa terveys asioissa virallisia pää medioita,siitä isot yritykset tykkäävät.

  Nuclear Expert: Plutonium from Fukushima in Pacific fish presents health risk — Study: “Long-distance transport” of Fukushima-sourced plutonium should be addressed

  Georgia Straight (Canada), Oct. 2, 2013 (Emphasis Added): […] Two nuclear experts who saw the Straight’s figures said the real cancer toll could be 100 times higher—or 80,000 cancers. […] That could be the toll, [Daniel Hirsch, a nuclear-policy lecturer at the University of California at Santa Cruz, said in a phone interview], if all factors are taken into account, including: future fish consumption; highly damaging isotopes that were released in the disaster but aren’t being monitored, such as strontium 90 and plutonium 239; consumption of contaminated fish caught in the entire Pacific; and research suggesting that radiation causes many more cancers than official formulas predict. […] “Apologists say it’s a large ocean and dilution is the solution to pollution […] Dilution actually does nothing except expose a larger population.” […] The cancer numbers also don’t include other possible health impacts from radiation in the fish, such as heart disease, stillbirths, and genetic damage to subsequent generations. […]

  http://enenews.com/nuclear-expert-plutonium-from-fukushima-in-pacific-fish-presents-health-risk-study-long-distance-transport-of-fukushima-sourced-plutonium-should-be-addressed

  http://enenews.com/

  Tee nyt edes Christer sinä tästä säteily pommista oma blogi kirjoitus, tää tiedotus on nyt muiden kuin viranomasten vastuulla näköjään, tee sinä se kun kukaan idiootti viranomainen ei tee ,kyse on nyt lastemme terveydestä ja tulevaisuudesta.

  WAKE THE HELL UP!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s