Rehellistäkö suomalaista korruptiota?

Turpaduunari on kovin huolissaan Suomen maineesta rehellisenä maana. Suomiko maa, jossa ei juurikaan esiinny korruptiota? Kattia kanssa! Nyt paljastuu melkoista kotikutoista korruptiota ja tässä leikitään vieläpä terveyden kustannuksella.

 

 

Juttelin tietokirjailija Erja Tammisen kanssa erään tutkimusprofessorin kohtalosta. Vuosi loppuu ikävästi professori Dariusz Leszczynskille. Hänen tapauksensa perusteella Suomi kuuluu banaanivaltioiden joukkoon. Tapaus on niin röyhkeä, että pahaa tekee.

Suomalaiset ovat ylpeitä rehellisen kansan maineestaan. Tilastoissa Suomi keikkuu vähiten korruptoituneiden maiden joukossa. Tätä on aika vaikea uskoa todeksi kun muutamaa ikävää korruptiotapausta on saanut seurata varsin läheltä. Tällä kerralla on käsittelyssä kaksi tuoretta korruptiotapausta: Leszczynskin ja ”Oikeudenmukainen ja älykäs liikenne” -työryhmän ympärille rakennettu hyvä veli ja rakas sisar verkosto.

Suomi ei ilmeisesti näy korruptiotilastoissa niin korkealla sen takia koska meillä on niin tehokas hyvä veli (ja sisar) -verkosto. Mitä mieltä olet? Saako tästä edes puhua? Puhutaan nyt edes vähäsen. Edellä mainitut verkostot toimivat pitkälti hallituksen ja suuryritysten edunvalvojina. Otetaanpa esimerkiksi Liikenne- ja viestintäministeriön perustama ””Oikeudenmukainen ja älykäs liikenne” ”-työryhmä. Sen puheenjohtajana toimi Jorma Ollila, entinen Nokian ja nykyinen Shellin hallituksen puheenjohtaja.

Työryhmän mietintö on nimensä mukaisesti ainakin kahdelle taholle ”oikeudenmukainen ja älykäs”. Se tukee Shelliä ja Nokiaa, Ollilan nykyistä ja entistä työnantajaa. Shellin bensalla kulkeviin autoihin tarvitaan (Nokian?) paikantamislaitteet. Ojat ovat taas pullollaan omia lehmiä. Onko tämä rehellisenä tunnetun kansan päätöksentekoa?

Sitten siihen professorin kokemaan vääryyteen. Istutko tukevasti? Nyt tulee kovaa faktaa!

YLE:n ruotsinkielinen Spotlight (mainio ohjelma, joka todennäköisesti pian koetaan niin epämukavaksi, että se pitää lopettaa?) esitti ””Säteilyturvallisuus uhattuna” ”-ohjelman, jossa haastateltiin Säteilyturvakeskuksen (STUK) pääjohtaja Petteri Tiippanaa. Selvisi, että Kataisen hallituksen toimet ovat johtaneet ionisoivan säteilyn valvonnan heikkenemiseen maassamme. Säteilyturvakeskuksen mnäärärahoja supistetaan. Samalla kännykkätutkimus STUK:ssa lopetetaan!

Spotlight-ohjelmassa tutkimusprofessori Dariusz Leszczynski kertoi, että hallituksen leikkausten seurauksena hänet on ainoana työntekijänä irtisanottu Säteilyturvakeskuksesta. Muille järjestyi töitä. Leszczynski uskoo, että hänen edustamansa mielipiteet kuten tutkimustulokset kännykkäsäteilyn riskeistä, ovat STUK:n virallisen linjan vastaisina taustalla vaikuttava syy. WHO ja USA:n senaatti sen sijaan ovat konsultoineet Leszczynskiä. Pieni STUK ei sen sijaan tarvitse häntä.

Lisäksi kävi ilmi, että Leszczynski sai esimiehiltään kirjallisen huomautuksen paljastaessaan, että Interphone-tutkimus, jossa STUK on mukana, onkin heikkolaatuinen. Kirjallinen huomautus siitä hyvästä, että haluaa pitää yllä tieteellisesti laadukasta tutkimustyötä! Onko tämä riippumattoman maan, vai jonkun toisenlaisen maan menettelyä?

Pääjohtaja Petteri Tiippanalta kysyttiin Spotlight-ohjelmassa syytä siihen,  miksi STUK:sta irtisanottiin vain professori Leszczynski. Tässä kohdassa Tiippanan muisti taisi pahemman kerran pettää, tai hän venytti totuuden käsitettä. Tiippana nimittäin vastasi, että Leszczynskille tarjottiin töitä, mutta Leszczynski kieltäytyi tehtävistä.

Myöhemmin Tiippana tunnusti yksityisessä viestissä (luettu on!), että kommentti TV-ohjelmassa oli ”vastoin parempaa tietoa”. Rehellisen maan virkamiehen lausuntoja, vai jotakin aivan muuta?

Säteilyturvakeskuksen mukaan kännykkätutkimuksen jatkamisesta ”eräässä yliopistossa” käydään parhaillaan neuvotteluja. Koska Kataisen hallitus on voimakkaasti kehottanut yliopistoja hakemaan tutkimushankkeisiinsa rahaa elinkeinoelämältä, kännykkätutkimukselle luontainen ympäristö onkin Itä-Suomen yliopisto. Kuopion kampus on jo aiemmin saanut rahoitusta kännykkäprojekteihinsa ”miljardeja” euroja suoraan operaattoreilta ja laitevalmistajilta sekä matkapuhelinteollisuuden kattojärjestö, MMF:ltä. Yhteistyö Nokian kanssa on vuosien varrella ollut tiivistä. Rehellisen maan tieteen vapautta, vai jotakin aivan muuta?

Miten menee rehellisen maan naapureilla, tanskalaisilla ja ruotsalaisilla? Paremmin ja ainakin rehellisemmin. Se on pakko sanoa. Katsotaan mitä siellä tapahtuu!

Ruotsalaisepidemiologi Lennart Hardell uutisoi blogissaan Tanskan tuoreesta syöpätilastosta (2003-2012). Aivokasvaimet näyttävät lisääntyneen jyrkästi kyseisellä jaksolla; miehillä 41,2 % ja naisilla 46,1 prosenttia. Vastaavat aiemmat viime vuonna julkaistut luvut olivat 30% ja 25 prosenttia. Hardell arvioi, että parantunut diagnostiikka ei yksin selitä kasvua (vaikka siihen usein vedotaan Suomessa), vaan kohonneet prosenttiluvut heijastelevat 10 vuoden latenssiaikaa matkapuhelimen ja langattomien kotipuhelimien käytön alkamisesta syövän diagnosointiin.

Säteilyturvakeskuksemme ei kommentoi ulkomailla tehtyjä havaintoja. Onkohan siellä sama strutsi-ilmiö kuin Työterveyslaitoksella? Lue aiempi kirjoitukseni ”Työterveyslaitoksella ollaan niin strutsia, niin strutsia” tässä samaisessa blogissa.

Lennart Hardellin viimeisin International Journal of Oncology-tiedelehden julkaisu käsittelee 25 vuotta kännykkää ja langatonta puhelinta käyttäneiden aivokasvainriskiä. Jo 2376 tunnin käyttö lisää kasvainriskin kolminkertaiseksi. Gliooma- ja kuulohermokasvainriskin nähtiin kohoavan jo 1000 tunnin kännykän ja langattoman kotipuhelimen käytössä. Ruotsissa maan tavan mukaan tutkimukseen ei ole käytetty ainoatakaan teollisuuden kruunua tai euroa.

Anke Hussin 2006 julkaistu katsaus selittää Hardellin tutkimustuloksia – ja toisaalta myös suomalaisyliopistojen tulevia. Hussin mukaan 82% julkisin varoin rahoitetuista tutkimuksista osoittaa vähintään yhden tilastollisesti merkittävän vaikutuksen, kun taas puhtaasti teollisuuden rahoittamista vain 33 prosenttia. Säteilyturvakeskus ja Katainen pidättäytyvät kommentoimasta. Rehellisen maan toimintaa, onko?

Edellä kerrotun perusteella voidaankin taas perustellusti kyseenalaistaa korruptiotilastot – vale, emävale ja tilasto. Mikä maa maailmassa sittenkään on vähiten korruptoitunut, tai rehellisin? Ruotsalaiset ovat taas meitä edellä.

 

Kommentteja saa tulla!

 

45 kommenttia artikkeliin ”Rehellistäkö suomalaista korruptiota?

 1. Christeriltä hyvä havainto uudesta tutkimuksesta liittyen aivosyöpiin.

  Lisääkin on tulossa, mutta hieman eri suunnalta. Saapa nähdä ylittääkö minkäänlaista uutisointikynnystä. Aika näyttää.

  Jonkinlaista taustaa asialle voi yrittää hakea vaikka tästä lähteestä http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/cellphones

  Ongelma on mielestäni siinä, että nyt ollaan liikaa mittailtu kudosten lämpiämistä, eli sitä, miten elektromagneettinen säteily absorboituu kudoksiin ja aiheuttaako lämpeneminen vaurioita soluille. Kovalenttisia sidoksia lämpeneminen ei voi rikkoa, joka tarkoittaa sitä, että dna:n aminohappojärjestykseen ei tule suoranaisia mutaatioita, mutta kappas kummaa, näihin säätelytekijöihin (siis geenien aktivaatiota ohjaaviin tekijöihin) se piru vie voikin vaikuttaa. Silleinhän ne syövätkin tuppaa kehittymään, tämänkin mukaan http://epigenie.com/epigenetics/cancer-epigenetics/

  Tässä on pohdittu asiaa taas toiselta kantilta http://www.rfsafe.com/archive/research/rf_hazards/dna_damage/intro.htm joka sinänsä on mielenkiintoista….

  Mutta eihän se ole tärkeintä miten asiat ovat, vaan miltä ne saadaan näyttämään?

  Samalla logiikalla voimme esittää olevamme korruptiossa kärkimaita, koska eihän se ole korruptiota, jos korruptio ei tule ilmi?

  Viranomaiset osaavat kyllä salata korruption siinä missä poliisi huumebusineksensä. Etenkin, kun sama pieni piiri toimii kuitenkin taustalla vetelemässä naruista, joita lakeijat eivät uskalla kyseenalaistaa.

  Tai miten virkamies voi tehdä virka-apupyynnön toiselle virkamiehelle, sopien lopputuloksen keskenään.

  Tuntuu hirveältä, että tuhoamme lastemme tulevaisuutta lisäämällä langatonta teknologiaa päästä varpaisiin, samalla sallimalla myrkyllisten rakennusten rakentamisen (homeet/muovit/voc-yhdisteet), ruoan pilaamisen jne.

  Meno jatkuu, koska kenenkään ei tarvitse pelätä vastuun ottamista. Isoimmat mokat eivät koskaan tule julkisuuteen. Hyvänä esimerkkinä pandemrix-rokotteeseen liittyvät päätökset.

  Haetaanpas hieman tästä Ollilan työryhmän ja hallituksen tilaamasta Orwellimaisesta esityksestä yhtymäkohtia muihin yhteiskunnassa meneillään oleviin muutoksiin.

  Ollilan ketunhäntänä on siis Nokian patentit liittyen karttateknologiaan, joka hyödyntää mm. jenkkien kehittämää risteilyohjusten ohjausjärjestelmää, eli gps:ää. EU:n Galileo-hanke ei oikein taida edistyä, joten muitakaan vaihtoehtoja ei ole.

  Ihminen on voitu ajat sitten paikantaa kännykästä käyttämällä tukiasemien välisen suurtaajussignaalin etenmisajan deltojen erotusta, eli jos vähintään kaksi tukiasemaa kuulee kännysi, voidaan laskea lokaattoriruuttu sijainnistasi.

  Kun otetaan lisäksi gps-tieto, voidaan laskea metrin tarkkuudella missä olet. Eli gps:n lisätty ”kohina”, jonka tarkoitus on heikentää paikkatiedon laatua, voidaan korjata kiinteiden lähettimien kolmiomittauksella.

  Mikäli autojen kulkureitit menevät tietokantaan yhdessä kännyköiden paikkatiedon kanssa, voidaan varmuudella kertoa missä olit, millä ajoit ja milloin.

  Kun lisätään yhtälöön etäluettavat mittarit, voidaan varmuudella kertoa mitä kotona teit.

  Esimerkki: sinulla on ruohoviljelmä, joka käyttää metallihalidilamppuja, jotka vie paljon virtaa. Mikäli sähkönkulutuslukeamasi poikkeaa merkittävästi trendistä, lähtee automaattisesti ilmoitus poliisille.

  Jouluna voi lähteä paljon ilmoituksia kinkun paistamisesta. Tai saunomisestasi.

  Eli nyt tiedetään missä olit, milloin olit ja mitä teit. Mitä muuta tietoa hallitus edes tarvitsee? Nyt kun ihmiset on peloteltu sisälle koteihinsa, internet ja HS-Pravda tietolähteenään ja järjenkäyttö on kielletty, niin mikä sen helpompaa hallita kansaa?

  Etäluettavien mittareiden käyttämä PLC:kin oli persereikien kehitelmä, joka lobattiin läpi ja totta helvetissä meillä piti viedä koko projekti loppuun (tänä vuonna) ennen kuin viisaissa maissa (kuten Saksassa) edes pohdittiin koko asian toteuttamista.

  Tittytainmenttia http://de.wikipedia.org/wiki/Tittytainment vaan kaikille, jotta aivot pysyy narikassa. Orwell kiittää.

  Mutta minkäs teet, kun kakka on jo housussa?

  Tykkää

 2. Korruptio on kielletty sana Suomessa, kuten itänaapurin morkkaaminen. Se on sitä nykyistä neuvostovastaisuutta. Tutkivaa journalismia syntyy vain, kun toimittaja haluaa päästä EU parlamenttiin ja tarvitsee näkyvyyttä lautakasoista omaksi edukseen. Jospa joku rohkea reportteri kaivaisi kuntien avulla poliitikoille ja puolueille ja puolueiden järjestöille siirretyt rahamassat. Siihen miljardipakettiin kuuluvat edelleen kuntien kaavoitusmonopoli ja rakennusliikkeet. Taitaisi rohkealta toimittajalta sulkeutua hallituksen ja presidentin tiedotustilaisuuksiin ovet, kuten Koiviston kaudella. Kunnallinen korruptio on edelleen lain ulkopuolella oleva asia. Olisi jo aika siirtää kaavoitusmonopoli valtionhallintoon virkamiestehtäväksi. Suomi on vasemmistolainen diktatuuri, jossa poliitikkojen toimintaa valvovaa Perustuslakituomioistuimen tuomiovaltaa käyttävät poliitikot itse. Perustuslakia taivutellaan joustavasti kulloisenkin hallituksen tarpeiden mukaan. Sote uudistuksessa hallitus on päättänyt toimia juuri näin. Korruptiota? Varmasti.

  Tykkää

 3. Ministerinä ollessaan Mauri Pekkarinen junaili tuulivoimatuotannolle (joka on pääasiassa kansainvälisten bulvaaniyhtiöiden toimesta tapahtuvaa keinottelua, ei muuta) jättimäiset syöttötariffituet suomalaisten veronmaksajain ja kotitalousenergian kuluttajien pussista. Samalla hänen perhepiiriin lukeutuva (vävy) henkilö työskentelee näitä tukia nauttivien yritysten palveluksessa, hyötyen mitä suurimmassa määrin näistä veronmaksajalta kupattavista tukiaisista. Ministeri siis. Vanhasen lautakasaa ei koskaan löytynyt, eikä Kaikkonen ole saanut itselle niistä nuorisosäätiön tms. varoista penniäkään, vaikka niitä median toimesta on jahdattu vuosikausia. Tämä Pekkarisen korruptiotouhu maksaa veronmaksajille MILJARDEJA, olisi varmaa aika nostaa asia tutkinnan tasolle ja järjetön tukirumba poikki.

  Tykkää

 4. Otsikko ”Rehellistäkö suomalaista korruptiota” sopii myös mainiosti allaolevaan:

  Lääketehtaat sanelevat mitä Käypä hoito -suosituksiin kirjoitetaan ja mitä jätetään kirjoittamatta. Kirjoittajilla on eturistiriitoja ja monenlaisia sitoumuksia lääketeollisuuden suuntaan taloudellisen hyödyn lisäksi.
  Kaivoin esille professori Kari Salmisen….kirjoitetun mielipiteen Käypä hoito -suositusten uskottavuus….Lukekaa moneen kertaan tämä kohta, kunnes se syöpyy mieliin: ”Suositus tulisi vahvistaa ja julkaista virkamiesvastuulla”. Siinä on se keino, jolla Käypä hoito -suositusten uskottavuusongelma poistetaan.
  ……………………………………………………
  Tuo teksti on muuten Turpaduurin blogista, eikä asia ole muuttunut miksikään parin vuoden takaisesta tilanteesta…

  Tykkää

 5. Suomalainen korruptio on eri tyyppistä kuin siellä, missä poliisille tai tullimiehelle täytyy antaa rehellistä riihikuivaa rahaa.

  Suomessa poliisi ja tullimies lienevät keskimäärin rehellisiä.

  Tykkää

 6. Odottelen nyt Mien kommenttia Tuomarin kommenttiin ja yleensäkin Mien kommenttia tähän aiheeseen. Mie voinee vetäistä skepsismäiseen tyyliin esille kaikki ne meta-analyysit, jotka kertovat, että langaton teknologia on terveellistä ja viranomaiset ja media rehellistä porukkaa.

  Tykkää

 7. Yleensä olen tykännyt kolumneistasi, mutta tästä paistaa sensaationhaku kovasti läpi.

  Jenkkien syöpäsivustolle on koottu hyvä paketti useista laajoista kännykkätutkimuksista ja yhteenveto tiivistää tärkeimmät havainnot: http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/cellphones

  Muutamia poimintoja:

  – Tanskalaisessa kohorttitutkimuksessa vertailtiin 358 000 tanskalaisen kännykkälaskuja ja aivosyöpiä. Ei löytynyt syöpiä yhtään sen enempää hirmupuhujilta kuin tuppisuiltakaan.

  – NCI:n seurantatutkimuksessa ei havaittu aivosyöpien suhteellista lisääntymistä vuosien 1987 ja 2007 välillä vaikka kännykän käyttö ko. vuosien välillä on lisääntynyt nollasta about äärettömään. Pitäisihän sen näkyä lisääntyneinä aivosyöpinä jos vaikutusta olisi?

  – Yhdelläkään jenkkien työntekijäryhmällä, joka ammattinsa vuoksi joutuu jatkuvaan säteilyaltistukseen ei voitu havaita eroa syöpien esiintyvyydessä ’normiväestöön’ verrattuna: laivaston sähköteknikot, ilmailuteknikot, voimakkaita elektromagneettisia laitteita tutkivat/valmistavat työntekijät, tutkasäteilylle altistuvat, kännykkävalmistajat/suunnittelijat, jne…

  Lukekaa linkistä lisää jos Lontoon murre taittuu. Ei tämä ole uskon asia.

  Tykkää

 8. ’Kauhistuttavan paljon’?

  Tietysti aivosyöpien osuus lisääntyy väestön ikäjakauman vinoutuessa vanhempaan suuntaan. Tanskankieli ei minulta taitu, mutta löytyy linkistäsi syöpien osuutta ikävuosiin suhteutettuna?

  Ts. löytyykö linkistäsi sellaista tilastoa joka osoittaa että aivosyövät ovat lisääntyneet vaikkapa 20..30 vuotiaiden ryhmässä?

  Tässä on muutaman vuoden vanha tutkimus jossa esiintyminen on ikävakioitu:

  Tässä tutkimuksessa aivosyöpien osuus itseasiassa laski 20..39 vuotiaiden miesten ryhmässä, pysyi vakioina 40..59 vuotiaissa ja nousi 60..79 vuotiaissa. Luulen että tuon tutkimuksen 60..79 vuotiaat ei ole juuri kännykkää käytelleet mikäli vertaa saman jakson nuorempiin…
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22249239

  = = = = = = = = = = =
  BACKGROUND:
  Some case-control studies have reported increased risks of glioma associated with mobile phone use. If true, this would ultimately affect the time trends for incidence rates (IRs). Correspondingly, lack of change in IRs would exclude certain magnitudes of risk. We investigated glioma IR trends in the Nordic countries, and compared the observed with expected incidence rates under various risk scenarios.

  METHODS:
  We analyzed annual age-standardized incidence rates in men and women aged 20 to 79 years during 1979-2008 using joinpoint regression (35,250 glioma cases). Probabilities of detecting various levels of relative risk were computed using simulations.

  RESULTS:
  For the period 1979 through 2008, the annual percent change in incidence rates was 0.4% (95% confidence interval = 0.1% to 0.6%) among men and 0.3% (0.1% to 0.5%) among women. Incidence rates have decreased in young men (20-39 years) since 1987, remained stable in middle-aged men (40-59 years) throughout the 30-year study period, and increased slightly in older men (60-79 years). In simulations, assumed relative risks for all users of 2.0 for an induction time of up to 15 years, 1.5 for up to 10 years, and 1.2 for up to 5 years were incompatible with observed incidence time trends. For heavy users of mobile phones, risks of 2.0 for up to 5 years’ induction were also incompatible.

  CONCLUSION:
  No clear trend change in glioma incidence rates was observed. Several of the risk increases seen in case-control studies appear to be incompatible with the observed lack of incidence rate increase in middle-aged men. This suggests longer induction periods than currently investigated, lower risks than reported from some case-control studies, or the absence of any association.
  = = = = = = = = = = =

  Tykkää

 9. Tanskalaisesta materiaalista löytyy ikäjakaumasta tietoja vain vuodelta 2012 (sivulla 12). Täytyy kaivella lisää tietokantoja ja on mahdollista, että tuo tieto mitä kaipaat pitää rakentaa ”manuaalisesti”.

  Olen vakuuttunut siitä, että me näemme aivosyöpätilaistoissa kymmenien vuosien jälkeen huikeaa kasvua syövän esiintyvyydessä sen takia koska altistuminen esim. kännykkäsäteilylle on ollut voimakkaassa kasvussa koko ajan. Tähän pitäisi reagoida ajoissa, siitä tässä on kyse.

  Ei välttämättä löydy kaikkia kaipaamiasi tietoja syöpärekistereistä, mutta teen kaikkeni kaivaakseni sen esille.

  Tykkää

 10. Tanskan kohorttitutkimus, johon Hullu Heikki viittaa, on kaikkein ”hulluin ja surkein” kännykkätutkimus. Siinä on runsaasti metodologisia puutteita. Muun muassa suurkuluttajat, eli työssään kännykkää käyttävät henkilöt, on kokonaan jätetty tutkimuksen ulkopuolelle. Yli 200 000 liittymää. Kännykkään puhuttuja minuutteja ei myöskään ole selvitetty, vain se, omistaako henkilö liittymän vai ei. Tutkimuksia löytyy myös http://www.bioinitiative.org – Noin 1800 tutkimusta, joiden joukossa satoja biologisia vaikutuksia osoittavia. 98 tutkimusraporttia osoittaa vaikutuksia aivoihin, yli 10 sperman laatuun, DNA:an, liikkuvuuteen yms. Tietoa riskeistä on paljon, mutta Suomessa keskustellaan asiasta valitettavan yksipuolisesti. Viittaan Christerin kirjoitetukseen, jossa toki olisi ollut hyvä mainita vielä kansalaisten viranomaiskuuliaisuus ja sinisilmäisyys;)

  Tykkää

 11. Mikäli Erja Tammisen ’faktat’ pitävät paikkansa (linkkiä ei ollut?) ei tutkimusta voida tietenkään pitää hyvälaatuisena.

  Se ei silti poista sitä faktaa että 20..39 vuotiaiden miesten ryhmässä aivosyöpien osuus laski tutkimusjaksolla. Juuri siinä ryhmässä jotka puhelinta eniten käyttävät!

  Miten tuo on mahdollista mikäli kännykkä lisää syöpäriskiä?

  P.S.
  Sori kirotusvirheistä. Pukinkonttia tässä täytetään pienessä sievässä. =)

  Tykkää

 12. Christerin kirjoitus toki ajatuksia herättävävä. En kyllä kaikkia linkkejä viitsinyt edes klikata. Kaikenlaista tuubaa ja suurin osa ymmärrättömilillä kielillä.
  Korruptiota vai hyväveli, nykyisin joissain piireissä jo siskokerhoa? Maan tapa? Katkekerasrti voin kertoa, että kotikunnassani on kaikkien tuntema ”spermakerho”, joka jakaa parhaat, yleensä julkiset urakat keskenään ja jämille pääsee, jos on voitelurahaa. Näissä oloissa spermikseen ei ole asiaa, joten spermis ottaa pienurakatkin tosi halvalla=vitusti yli hintaan. Varsinkin pakollisista töistä, eli koulujen, sairaaloiden ja vanhusten hoitopaikkojen korjaamisista ja uudisrakentamisista. Yllättäen spermakerhoon kuuluu hyvin tienaavia julkisen sektorin virkamiehiä, jotka kumileimaavat valtuustoilla/kunnan hallituksilla ”valintansa”.

  Tykkää

 13. hyvä Hullu Heikki, E.T. hän taisi vedota 1800 tutkimukseen. Niin ja Chrisu johonkin väitteeseen. Ehkä E.T tuo lopullisen totuuden ilmi.

  Niin syöpiä ajetellen ihmisiähän ei kait ole ohjelmoitu elämään paljon yli 50-60 vuoden. Varmaankin geneettisesti pitäisi lisääntyä 20-30 vuoden välillä, nythän monasti naiset saa ensimmäisen lapsensa 30-40 vuotiaina. Johtuuko nykyiset ns elintasosairaukienl n lisääntymiset siitä, että syödään hiilareita, vai siitä että lisäännytään myöhemmin.

  Tykkää

 14. Olet enemmän kuin oikeassa. Suomen poliittinen eliitti on läpimätä ja korruptio on niin maan tapa etteivät edes osalliset aina edes miellä sitä korruptioksi. Sitä nimitetään kauniisti kaikilla muilla sanoilla ja sensuroidaan mahdollismman tiukasti ne jotka asioista haluavat puhua oikeilla nimillä kaunistelematta. Ja pahin esimerkki mädästä ministeristä on häkämies, junaili suomen valtiolle yli 20mrd tappiot ja sai palkkioviran tahoilta jotka hyötyivät asiasta. Eikä paljon pahemmaksi jää korruptio-katainen joka junaili ULKOMAALAISILLE pankeille suomesta miljardituet. Ja palkkio tulee perässä. Toki demarit tässä puhalluksessa auttoivat ties mistä syystä, joko tyhmyyttään tai sitten heillekin tuli/tulee korruptiosta hyötyjä. Se että suomi ja tavallinen kansa kärsii ei näitä velikerhojen pottien kahmintaa häiritse, eivätkä he uhraa ajatustakaan asialle. Tuo veronkiertäjä ollilan gps-systeemi on vain jäävuoren huippu siitä miten suomessa asiat hoidetaan. Pitäähän kansaa verottaa että herrat saavat lihoa vielä lisää. Ja kansalaiset on syytä stasi-kyyläyksellä pelotella hiljaisiksi johon tässä taas yksi oiva ase lisää. Johan nettiä voidaan sensuroida valtion taholta, tämä on vain jatkumoa sille.

  Kovin vähälle huomiolle suomessa on jäänyt mm. se seikka että EU-joukoille annettiin jo valtuudet tappaa niskottelevat kansalaiset. Että kait se sit on ok kun ketään ei kiinnosta jos ylikansalliset joukot tulevat tappamaan mikäli uhkaa valta vaihtua suomessa (tai missä tahansa eu-maassa) sellaisille jotka eivät ole b-bergien juoksupoikia. Tämä euvostoliiton paratiisikin kuulemma on ikuinen kuten meillä hallituksesta sanottiin.

  Tykkää

 15. ”Hekottaa” on jäljillä.

  ”Varmaankin geneettisesti pitäisi lisääntyä 20-30 vuoden välillä, nythän monasti naiset saa ensimmäisen lapsensa 30-40 vuotiaina. Johtuuko nykyiset ns elintasosairaukien lisääntymiset siitä, että syödään hiilareita, vai siitä että lisäännytään myöhemmin.”

  Mitä vanhempana saa lapsen, sitä enemmän lapsessa on mutaatioita. Mutta onko ne mutaatiot elintasosairauksiin johtavia muutoksia? Ei välttämättä.

  Sotien jälkeen syntyi paljon lapsia nuorille ihmisille.

  Heidän jälkeläistensä elintasosairauksia me nyt ihmettelemme eli sukupolvea X http://fi.wikipedia.org/wiki/X-sukupolvi.

  Sitten ovat vielä nuoret, eli sukupolvi Y http://fi.wikipedia.org/wiki/Y-sukupolvi ja sukupolvi Z http://en.wikipedia.org/wiki/Generation_Z

  Hiilareihin liittyen isänkin ruokavalio merkitsee yllättävän paljon http://epigenie.com/dna-methylation-and-diet-you-are-also-what-your-father-ate/

  Folaatin suhteen voi tietysti spekuloida, onko se leipä järkevin lähde vai muu? Folaatin lähteitä ovat tuoreet kasvikset, hedelmät ja marjat, pavut, täysjyvävilja sekä maksa.

  Eli jos on taipumusta keliakiaan ja fruktoosi saa näläntunteen häippäsemään, niin jäljelle taitaapi jäädä nämä välimeren ruokavalion ja karppaajien suosimat kasvikset, marjat, pavut ja maksa.

  ”Hullu Heikki” tyytyy vanhaan väittämään kirjoittamalla ”Tietysti aivosyöpien osuus lisääntyy väestön ikäjakauman vinoutuessa vanhempaan suuntaan.”

  Mielestäni tämä ei pidä paikkaansa.

  Aivosyöpään (tai metastaaseihin aivoissa) kuolee mielestäni hyvin nuoria ihmisiä.

  Tilastojen valossa http://stats.cancerregistry.fi/stats/fin/vfin0020m0.html vuonna 2011 kuoli aivosyöpään 202 miestä ja 195 naista.

  Kaikkiaan 1953-2009 grafiikat näyttävät tältä miesten osalta https://cancer-fi.directo.fi/@Bin/67332079/kuva6_miehet_syovat52ja09.pdf ja naisilla https://cancer-fi.directo.fi/@Bin/67332100/kuva6_naiset_syovat53ja09.pdf

  Kännyköiden ja muiden langattomien laitteiden aiheuttama syöpälisäys on jotain tässä kokonaisuudessa, mutta tarkalleen mitä on vaikeammin todistettavissa.

  Jos olen oikein käsittänyt, usein mm. sähköyliherkät ovat niitä ihmisiä, joiden elimistö on ”pilattu” homeiden toksiineilla, voc-yhdisteillä (ftalaatit yms) ja ruokien lisäaineilla.

  Mielestäni yhdistävä tekijä näissä kaikissa on maksa, munuaiset ja haima. Etenkin luonnollisten entsyymireaktioiden puute/viallisuus.

  Mikäli katsotte uusien langattomien laitteiden ohjekirjoja, on niihin alkanut tulla varoituksia siitä, ettei laitetta saa sijoittaa etenkään lasten välittömään läheisyyteen.

  Esimerkinä https://www.telewell.fi/files/ohjekirjat/TW-EA510V3C_3G4G_FINNISH_MANUAL_final.pdf sivu 14 ”Langattomat laitteet asennetaan aina mahdollisimman kauas käyttäjistä eikä niitä tule asentaa lasten tai nuorten
  makuuhuoneisiin”.

  Mielestäni tässä neuvotaan oikein, mutta aika harva asian sisäistää.

  Foliohattua tässä ei vielä tarvita, mutta kannattaisi miettiä näitä vaaroja etukäteen eikä vasta sitten, kun olemme kaikki skitsofrenisia narsisteja ulkoisten tekijöiden seurauksena 🙂

  Rauhallista Joulua kaikille.

  Tykkää

 16. Tuomarille ja muillekin hyvät joulut.

  Niin miksi käyttöohjeissa nykyään (telewell) on varoituksia, varmaan saman syyn takia kuin esim, jos joku kaataa kuumat kahvit syliinsä, USA:ssa voi saada kunnon korvaukset, Suomessa rätin kuivaamista varten ja ehkä toisen kupin kahvia.

  Niin aikanaan taidettiin varoitella, ettei kaiuttimia kannata sijoittaa makkariin lähelle nukkujia -> ilmeisesti korvalappustereoiden kaiuttimet ovat niin heikkoja, ettei niiden kaiuttimista ole haittaa. Ei sen puoleen, jos minullakin on kännykkä herättämässä niin se on ainakin käden matkan päässä.

  Muuten mielenkiintoista, miten ruokavalion muutokset mukamas vaikuttaa terveyteen. hh:ta vähemmin ja syövät ym lisääntyy.

  Kuten hirtehisesti olen välillä kirjoitellut ja tuomari kompannut, kiitos terveydenhuollon, kolmaskin vaikea synnytys 30-40 vuotiaalta onnistuu, kun entisaikaan kyseinen äiti lapsineen olisi menehtynyt alle 20 vuotiaana.

  Niin ja kiitos mutta muistakaa tuomaria: kannattaisi miettiä näitä vaaroja etukäteen eikä vasta sitten, kun olemme kaikki skitsofrenisia narsisteja ulkoisten tekijöiden seurauksena

  Nin esim folaatin lädehän on ollut Suomessa puolet vuodesta täysjäväviljä, tai no en tiedä kuinka paljon puun kuorikerroksesta on folaattia.

  Tykkää

 17. Sattumoisin Ollila, Katainen ja Urpilainen ovat innokkaita Bilderberg-kävijöitä. Isoveli valvoo -määräys tullee sieltä.

  Merkillistä, että maapallon tärkeimmästä uutistapahtumasta (BB) uutisoidaan Suomessa keskimäärin 0-2 riviä.

  Poikkeuksen teki MOT: http://yle.fi/uutiset/mot_selvitti_bilderberg-kokouksissa_kaynyt_46_suomalaista/6810153

  …joten eiköhän sekin kohta lopeteta kuten 45 minuuttia.

  MOT taustoittaa: Entinen Nokian ja nykyinen öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila on Bilderberg-veteraani: hän on osallistunut kokouksiin 18 kertaa. Ollila kuuluu myös Bilderbergiä vetävään ohjausryhmään.

  Suosittelen katsomaan JIM-tv:ltä Jesse Venturaa. Isoveli valvoo -jakso on tehty ennen Snowdenia, mutta kas kummaa, nämä salaliittoteoriat vaan meinaavat realisoitua.
  Eikä tämä ole ainoa jakso, joka on jo realisoitunut.

  http://www.ruutu.fi/ohjelmat/jim-d/kausi-1-jakso-4-isoveli-valvoo

  Jakso näkyy vielä pari päivää. Sen jälkeen kannattaa katsella Youtubesta ilman tekstityksiä.

  Bildrberg-jakso näkyy vielä yhdeksän päivää:

  http://www.ruutu.fi/ohjelmat/jim-d/kausi-1-jakso-5-bilderberg-ryhma

  Tykkää

 18. niin kuinka lähellä pää saa olla tv:tä, radiota tai muuta sähkölähdettä, kuinka pitää suojata seinässä oleva sähköläde?

  Niin kuinka vaarallista on pitää 15 cm:n päässä patterikäyttöistä herätyskelloa, samalla 15 sentin päässä on pistoke, jossa on sähkölamppu. Onko vaarallista vai ei? Ovatko aivoni paistuneet tahtomattani ilman että minua on varoitettu?

  Tykkää

 19. Hyviä kysymyksiä hekottaalta. Itse en osaa vastata.

  Haitaksi yöunille ei varmaan ole, jos yön ajaksi makuuhuoneesta vetelee töpselit seinästä. Monet vaikutukset on yksilöllisiä ja kuten Tuomari kirjoitti:

  ”Jos olen oikein käsittänyt, usein mm. sähköyliherkät ovat niitä ihmisiä, joiden elimistö on “pilattu” homeiden toksiineilla, voc-yhdisteillä (ftalaatit yms) ja ruokien lisäaineilla.”

  Tässä ja näissä ja monissa muissa olisi tutkimusaihetta.

  STUK on kuitenkin sitä mieltä, että edes kännykkäsäteilyä ei kannata tutkia. Tai jos tutkitaan, tutkitaan Itä-Suomen yliopistossa teollisuuden rahoittamana – jos teollisuus haluaa rahoittaa – ja saadaan niitä tuloksia, joita teollisuus haluaa saada. Näitähän tutkimuksia on jo entuudestaankin.

  Tykkää

 20. Luulenpa, että lyijyttömään bensiiniin siirtyminen ja hiilidioksidin (joka ei ole minkäänlainen myrkky) suhteen vähäpäästöiset nykyautot niitä syöpiä aiheuttavat:

  http://www.tekniikkatalous.fi/autot/vahapaastoiset+bensiinimoottorit+ovat+hiukkaspommeja++tutkimus/a950480

  ”New-generation petrol engines of passenger cars emit about 1,000 times more particles, including carcinogens, than traditional petrol engines, a study by German researchers showed.”
  http://www.reuters.com/article/2013/11/27/us-caremissions-study-idUSBRE9AQ0TN20131127?feedType=RSS&feedName=environmentNews

  Autoja on tosin tiheimmin siellä, missä niitä kännykkämastojakin on.

  Tykkää

 21. hih hii,

  joo STUK sitä ja STUK tätä, tietenkin arvon Margis voisi tutustua tässä tapauksessa todellisuuteen.

  Niin tarvinnut kuin lukea pari artikkelia tältä vuodelta niin todellisuus on ilmeisesti muuta kuin STUK:n syyllisyys. Niin käsittääkseni kyseisen tutkimus oli Tekes rahotteista. No valtio säästää, rahoitus loppuu, ja STUK saadaan sylliseksi. Toki STUK on helpompi syyllistää kuin esim hallitus, ministeriö vai ministeri, niin pitäisikö Risikkoa syyttää tästä?

  Tykkää

 22. Not everything what is published in peer-review journals should be blindly trusted. There is a lot of low quality science, pseudoscience and outright faked science.

  See my two opinion articles, on epidemiological studies, published in USA in ’The Scientist Magazine’:

  http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/34518/title/Opinion–Scientific-Peer-Review-in-Crisis/

  http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/35114/title/Opinion–Unethical-Reporting/

  More of my critical opinions find in my science blog:
  http://betweenrockandhardplace.wordpress.com/
  and in my science column in The Washington Times Communities:
  http://communities.washingtontimes.com/staff/dariusz-leszczynski/

  For information on fake science see Retraction Watch website, writing about retractions of published peer-reviewed studies. Real eyeopener:
  http://retractionwatch.com/

  Tykkää

 23. Hehe hekottaa, luepa ensin tämä Dariuszen tapaus:

  http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194775343316&p=1194596255446&packedargs=packedargs%3DAMArticleCommentThreadDetails%25253AcurrentPage%253D2&pagename=SKAWrapper

  ja sitten katsele Spotlightista, mitä asiasta kertoo STUK-Tiippana:

  http://yle.fi/ohjelmat/2449313

  Toki taustalla on Bilderberger-Katainen ja ulkomaisten konsulttien laatima hallitusohjelma. Muistelen jostain lukeneeni, että konsultit laativat ohjelman – oliko näin.

  Pulmunen puhdas STUK -rehellsitä suomalaista korruptiota jo vuodesta …????

  Tykkää

 24. Tyypillistä avointa rakenteellista piilokorruptiota on myös se, että Suomessa noudatetaan ns. ICNIRP-raja-arvoja, kun määritellään turvallisen kännykkä-, tukiasema ja vast. säteilyn turvallisia raja-arvoja.

  Julkisuudessa lausuntoja jakeleva STUKin Kari Jokela pitää teollisuudelle läheisen ICNIRP-ryhmän raja-arvoja sopivina, koska STUKin Kari Jokela kuuluu ICNIRP-ryhmään ja ilmeisesti myös siksi, että raja-arvo suojaa teollisuuden bisneksiä – ihmisiä se ei suojaa, mutta tärkeintä on, että Säteilyturvakeskus antaa säteilysuojaa bisneksille.

  http://fifi.voima.fi/artikkeli/2009/syyskuu/kannykkatutkijoiden-sidonnaisuudet-selviksi

  Tykkää

 25. ”hekottaa” ihmetteli:

  ”niin kuinka lähellä pää saa olla tv:tä, radiota tai muuta sähkölähdettä, kuinka pitää suojata seinässä oleva sähköläde?”

  Paneelitöllössä ei ole katodisädettä, jota pitäisi poikkeuttaa keloilla, eli paneelitv:n aiheuttamat kentät ovat huomattavasti pienempiä kuin vanhojen kuvaputkitöllöjen. Suojaetäisyys taisi olla tietokoneiden ruudussa raskaina oleville 1 metri, sama lienee telkkarillekin.

  Seinässä oleva sähkölähde voi itse asiassa vaimentaa esim. PLC-signaalia, eli vaikea määritellä. Joka tapauksessa puhutaan millivolteista per metri luokkaa olevista kenttävoimakkuuksista, joka on pientä verrattuna vaikkapa vuotavaan mikroaaltouuniin.

  Sähköyliherkälle, jolla elimistössä voi olla jokin sellainen substanssi, joka edesauttaa sähkömagneettisen säteilyn vaikutusta, pienikin määrä riittää sekoittamaan biokemian.

  ”Niin kuinka vaarallista on pitää 15 cm:n päässä patterikäyttöistä herätyskelloa, samalla 15 sentin päässä on pistoke, jossa on sähkölamppu. Onko vaarallista vai ei? Ovatko aivoni paistuneet tahtomattani ilman että minua on varoitettu?”

  Ennen etäluettavia mittareita riski oli pienempi kuin nyt. Sinänsä riski on edelleen pieni, ellei ole jokin muu tekijä, jonka em. asiat laukaisisivat.

  Youtubessa on jänniä videoita aiheesta (vaikka eivät täytäkään tieteellistä näkökulmaa):

  1. Veriaivokalvon vuotaminen ja elektromagneettinen säteily http://www.youtube.com/watch?v=E_WJ_aJPWIA
  2. Biologiset efektit http://www.youtube.com/watch?v=6lAFbQqyVio
  3. Diabetekseen liittyvänä http://www.youtube.com/watch?v=Nfe1k2e9j9w

  jne jne

  Osa netistä löytyvästä tiedosta on varmasti huuhaata, mutta koska sitä alkaa olla niin paljon, olisi hyvä miettiä voisiko näillä tekijöillä olla jokin merkitys vai ei, vaikka korrelointi tai kausaliteetti ei sitä vielä puoltaisikaan tässä hetkessä.

  Tykkää

 26. Hauskasti tähänkin aiheeseen linkittyy tämä artikkeli http://www.jackkruse.com/energy-and-epigenetics-3-autoimmunity-cancer-autism/

  Niille, joille englanti ei suju, voivat he sujauttaa linkin Google Translateen http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.jackkruse.com%2Fenergy-and-epigenetics-3-autoimmunity-cancer-autism%2F&act=url

  ja voivat pyrkiä saamaan ajatuksen mistä artikkeli kertoo.

  4 DariusZ: thank you for interesting articles. I fully agree with you about your thoughts about the peer reviewed studies. They are just snapshots of time, which are intrepreted based on today’s knowledge.

  Robert Lustig introduces in this video (begins 0:54:55) http://www.youtube.com/watch?v=ceFyF9px20Y rather interesting concept about ”econometric analysis” etc.

  I am confident, that in EMF study field we have plentyfull of similar data available, it is just matter of collecting them together and finding ”anomalies”.

  I wish some (Cognos, Pentaho etc) Intelligence Tool professional could bring data together, or have MathLab (or similar) linkage to data sources, and then find similarities (such as trending) … such as ”amount of cellphones trend vs. amount of cancers” etc.

  Happy Holidays!

  Tykkää

 27. Mielenkiintoista, että Sundqvistin listalla korkealla ovat Hardell ja Leszczynski. Hardell on se sama Hardell, joka totesi, että muutama vuosi sitten, että Tornion Outokummun päästöt aiheuttavat epämuodostumia lapsissa Ruotsin puolella Muuten hyvä, mutta mitään poikkeavuutta ei havaittu Ruotsissa ja tuulet vievät joka tapauksessa päästöt Suomeen, jossa ei sielläkään ole havaittu mitään. Tämä kuvaa Hardellin toimintaa erittäin hyvin. Esitetään väitteitä, jotka mediassa myyvät hyvin, mutta tieteellinen tausta on heikko. Olen lukenut Hardellin julkaisuja. Niistä näkyy selvästi, ettei tutkimustuloksista voi vetää sellaisia johtopäätöksiä, mitä hän tekee julkisuudessa.

  Samoin väitteet gliooman ja kuulohermokasvainten lisääntymisestä ovat kiistanalaisia. Meta-analyyseissa on todettu, että lisääntyminen mahdollista, mutta ei sen tarkempiin johtopäätöksiin tulokset eivät oikeuta.

  Mistä siis väitteet tutkimustulokset tulevat, joissa väitetään päinvaistaista. Ensinnäkin tuloksissa on aina virhemahdollisuus. Tilastollinen mahdollisuus virheeseen on 1-10 %. Todellisuudessa se on isompi, koska aineiston keruussa on myös mahdollisuus virheisiin. Siksi yksittäisistä tutkimuksista on vaikea vetää varmaa johtopäätöstä. Meta-analyysessa on huomattu, että erityisesti tutkimuksissa, jotka löytävät merkittäviä muutoksia, on paljon puutteita. Altistus on huonosti määritelty tai aineiston keruu on puolueellista. Nämä ovat tavallisimmat virheet.
  Toki samoja vikoja löytyy myös tutkimuksissa, joissa yhteyttä ei ole löydetty. Silti valtaosa hyvin tehdyistä tutkimuksista ei ole löytänyt mitään yhteyttä syöpien ja kännykän välille.

  Väitteet Itä-Suomen yliopiston puolueellisuudesta ovat liioiteltuja. Myös Leszczynski on saanut rahaa Nokialta, joten hänenkin pitäisi olla puolueellinen. Ehkä 20 vuotta sitten kännykkäbusiness olisi yrittänyt ehkäistä kaikkien negatiitisten tulosten julkaisun. Tilanne muuttui radikaalisti tupakkaoikeudenkäyntien takia. Siellä piilottelu aiheutti sen, että sanktiot olivat paljon raskaampia, koska tuloksia oli piiloteltu. Johtopäätös joka asiasta tehtiin, on se, että jos kaikki tuodaan julki ja näytetään, että on tehty kaikki mahdollinen asian eteen, niin sanktiotkin ovat merkittävästi pienempiä. Myöskään ei enää pelätä, että kännyköiden käyttö pienenisi, vaikka niillä olisi jonkin verran terveysvaikutuksia.

  Tykkää

 28. Paappa

  Ostimpa älyä saadakseni Lumia 1020 älypuhelimen.
  Ensimmäinen puhelin jossa kehoitetaan pitämään puhelinta vähintään 15 mm päässä kehosta.
  Miksihän?

  Tykkää

 29. Suomessa on vain hyvin vähän korruptiota. suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa. Näin on meiulle opetettu kehdostya hautaan jo liki sata vuotta eli niin kauan kuin suomi on ollut olemassa. Näin on luettu koulukirjoista. näin ovat lehdet kertoneet. Näin vakuuttavat kaikki silmää tekevät suomalaiset.

  Ja tavallinen kansa tietysti uskoo. On uskonut kauan ja uskoo edelleen. uskoo vaikka omin silmin näkee toisenlaista. Näkee korruption seurauksia sairaanhoidossa. näkee. Näkee korruption tuloksia omaisuuksien kertymisessä. Lukee virallisia tietoja verotuksessa. Uskoo mieluimmin muiden satuja kuin omia silmiään ja korviaan.

  Tämäkin blogi saattaa olla merkki kansalaisten heräämisestä. Saattaa olla, että varsinkin nuoret alkavat uskoa enemmän omia havaintojaan kuin vaikuttuajahenkilöiden satuja. Jos näin on, niin hyvä. ollaan parempaan suuntaan menossa. valitettavasti vaatii vielä lähes sukupolven, ennen kuin asiaan voidaan vaikuttaa. Nykyiset uskovat vanhukset pitää ensin saattaa haudan lepoonlepoon.

  Tykkää

 30. Kuten tosiasiat kuntoon yritti valottaa tosiasioita, niin oliko Hardellin väite ainoastaan Outokumpua kohtaan tarkoitushakuisuutta, ilmeisesti maailmalta on tullut samanlaisia tuloksia vai? Niin ilmeisesti ainut todiste on epämuodostumien lisääntyminen Ruotsin puolella, ilmeisesti tänä vuonna on sitten ainakin kymmenen lasta syntynyt epämuodostuneina. No ilmeisesti Outokummun päästöt eivät olekaan epäterveellisiäehkä jopa terveellisiä, kun ovat ilmeisesti palauttaneet epämuodostuneiden määrän takaisin normaaliin. Tosiaan jokainenhan voi kirjoittaa huuhaata nettiin.

  Muuten onkos tietokoneen käytöstä vielä olemassa ohje, että 3 vartin jälkeen pitäisi olla pois tietokoneen äärestä 15 min. tai nykyisinhän vastaava taitaa olla muun syyn takia.

  Niin varmuuden vuoksi 15mm, aivan samoin kuin pikaruokapaikoissa on energia ja muut sisällöt, päiväntarpeineen,

  Tykkää

 31. Tuohon isoveli valvoo Bilderberg -yhteyteen pieni yksityiskohta: Katainen muilutettiin Bilderbergiin Nokian yksityiskoneella. Matkan maksoi valtio. http://www.youtube.com/watch?v=v4ubGk1iA0o

  Lasketaan yhteen: Nokia + Ollila (=18xBB) +
  BB + hallituksen BB-fanit = oikeudenmukainen ja älykäs liikenne viis kustannuksista, viis demokratiasta, viis vapaudesta, viis itsenäisyydestä, viis järjestä.
  Viis kertaa viis. Pisa-tutkimuksen matikkatestin mukaan 20viis.

  PS Käykääpä tykkäämässä BB:n Facebookissa.

  Tykkää

 32. ”Tosiasiat kuntoon” kommentoi hyvin.

  Varmasti on totta sekin, että haetaan mediaseksikkyyttä asioilla, jotka eivät ole tieteellisen konsensuksen aikaansaannosta.

  Tämä ”pseudotieteily” kuitenkin edesauttaa kyseenalaistamista ja asioiden yleistä pohtimista, myös poikkitieteellisesti, sillä ilman kyseenalaistamista voisi hyvinkin jäädä monet näkökulmat testaamatta.

  Kuten alussa mainitsin, tutkimuksissa on liikaa pohdittu sitä miten suurtaajuusenergia absorboituu kudoksiin ja millaisia vaurioita lämpeneminen aiheuttaa. Esimerkkinä http://spectrum.ieee.org/telecom/wireless/mri-could-solve-cellphone-radiation-problems

  Eli tutkimuksia ei voida yhdenmukaistaa, eikä etenkään niputtaa yhteen ”meta-tutkimuksiksi”, kun muuttujat ovat aivan erit (vaikka aihe olisikin sama).

  Lauseeseesi: ”Ehkä 20 vuotta sitten kännykkäbusiness olisi yrittänyt ehkäistä kaikkien negatiitisten tulosten julkaisun.”

  … voi todeta, että 20 vuotta sitten ARP ja NMT ajan taajuusmodulaatiosta ollaan tultu pitkä matka nykysiin GSM/UMTS/LTE-pohjaisiin tekniikoihin/modulaatioihin.

  Ennen kännyköiden lähetystehot olivat luokkaa 5W ja nykyisin tukiaseman ja kännykän sopimana mitä tahansa väliltä milliwatteja aina vattiin saakka. Eli tehon funktiona asiat ovat menneet parempaan suuntaan, mutta modulaation suhteen ei.

  Ennen taas ei ollut tekniikoita mittailla vaikkapa epigeneettisiä muutoksia, tai edes dna-vauroioita, tai muita biokemiallisia markkereita siten kuin nykyisin on. Tästä syystä, etenkin uudessa teknologiassa kuten mobiililaitteet, vanhat tutkimukset joutavat roskiin ja on katsottava asioita laajemmin ja uusimpia keinoja hyödyntäen.

  Syöpätilastoja tutkimalla voi löytää jotain, suuntaan jos toiseen.

  Syövät ylipäätään ovat länsimaisissa kulttuureissa noussut viimeisen 50-vuoden aikana suhteesta 1:10 -> 1:3, niin kylläpä se trendi löytynee kaikista syöpätyypeistä. Mitä kaikkea onkaan tullut viimeisten 50-vuoden aikana? Aika paljon.

  Vertailukohdaksi voisi ottaa vaikkapa Amishit, jotka elävät vanhanaikaisesti uudenlaisessa maailmassa. Mahtaako heillä olla vähemmän syöpää? Jos on vähemmän syöpää, miksi on?

  Kysymykseen ”piilotellaanko tutkimuksia” voisi vastata että kyllä piilotellaan. Esimerkiksi Valio tekee salaisia tutkimusksia, joita ei koskaan tuoda julkisuuteen.

  Nokia (etenkin alihankkijat, jotka kännykät suunnitelee ja testaa mm. radiokaiuttomissa huoneissaan) tekevät salaisia tutkimuksia, muttei välttämättä tule ulos tutkimustuloksineen.

  Tällä menolla kännykkäfirmoja ei edes ole vastaamaan tulevaisuudessa esitettyihin syytöksiin. Tuskin edes rf-insinöörejä, jotka kännyköitä ovat olleet suunnittelemassa.

  Tupakkateollisuuskin tappeli niin pitkään tutkimuksia vastaan kunnes tarpeeksi iso pamppu sairastui keuhkosyöpään ja myöhemmin tupakka listattiin terveydelle vaaralliseksi. Jenkeissäkin alkaa tulemaan banneja tupakoimiselle, http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_ban vaikka onkin juristien luvattu maa.

  Tätä taustaa vasten voisi ajatella tapahtuvaksi siten, että vaikka tutkimuksetkin tulevat vahvistamaan langattomien laitteiden terveydelliset haitat, muutosta emme näe ennen kuin joku tarpeeksi korkeassa asemassa oleva kuolee siihen ja muutos lähtee käyntiin rajoitusten määrittämiseksi, samaan tapaan kuin tupakan tai alkoholin suhteen. Tässä menee varmasti pari kolme sukupolvea, eli n. 75 vuotta.

  Itse en suhtaudu langattomaan tekniikkaan kovin neuroottisesti, etenkin, kun olen puoli päätä kuumana puhunut vuositolkulla puhelimeen enkä tämän hullummaksi ole tullut. Tai jos syöpä on jo saanut alkunsa, niin sitten se on.

  Lasten kohdalla lähtisin siitä, että koska on olemassa vahva epäilys terveyshaitoista, pyrkisin minimoimaan altistusta. Samalla tavalla miten ohjekirjoissa neuvotaan.

  En silti odota näkeväni kansamme terveyttä ohjaavan instanssin, eli THL:n, koskaan tuovan asiaa esille, vaan heille tärkeämpää on moittia eläinrasvoja ja lähitulevaisuudessa lisätä rokotettujen määrää 🙂

  Tykkää

 33. Avoimen rehelliseksi piilokorruptioksi luonnehtisin myös Suomen skepsistikot ry:n toiminnan. Se rientää apuun aina kun bisneksen etu vaatii, olipa kysymys sitten geenimuuntelusta, holtittomasta lisäaineiden käytöstä, rokotuksista, kännykkäsäteilystä, margariinista, statiineista, lääkkeistä. Apu myös löytyy aina, jos lääketehtaiden etua uhkaa joku joka parantaa. Vaikkapa joku kuppari.

  Jos jonkimmoisen pseudotieteellisyyden nimissä otetaan kantaa milloin mihinkin – ihan kuin tiede olisi heidän monopolinsa. He eivät epäile mitään, uskovat vain sokeasti. Ja HS on juonessa mukana ja muut pellet.

  Tykkää

 34. Tuomarin kommentointi omaan kommenttiini ovat hyviä tuovat hyviä näkökulmia. Kuitenkin muutama asia, joissa näkökulmat eroavat:

  ”… tutkimuksissa on liikaa pohdittu sitä miten suurtaajuusenergia absorboituu kudoksiin ja millaisia vaurioita lämpeneminen aiheuttaa”: Lähestymistapa on sama kuin ionisoivan säteilyn kohdalla. Siellä suureen nimi on LET (linear energy transfer). Ajatus on se, että jos säteily ei jää kudokseen, ei se voi vaikuttaakaan. Molemmissa tapauksissa säteilyn vaikutus riippuu säteilyn ominaisuuksista esim taajuudesta. Tätä puolta ei suurtaajuuskentistä tunneta hyvin.

  ””Tämä “pseudotieteily” kuitenkin edesauttaa kyseenalaistamista””: Huono puoli on se, että esitetään faktoina väitteitä, joissa ei ole päätä ei häntää. Ongelma on se, että asiallisen tutkimuksen tekeminen tulee mahdottomaksi. Itseäni kiehtoo esimerkiksi maasäteily, joka oli kova sana 20-vuotta sitten. Samat oireet, samat ratkaisut ja samat syytökset kuin kännykköjen tapauksissa nykyään. Mielestäni tämä kertoo paljon ongelman luonteesta. Mutta asiaa ei voi tutkia, koska pienikin epäily sairauden laadusta viedään mediaparlamenttiin ja estetään tutkimus. Tätä on tapahtunut keskieuroopassa paljon. Itse asiassa on mahdollista, että on olemassa kännykkäherkkiä, mutta asiasta ei saada tutkimustietia, koska heitä ei saa erotella kaikista, jotka väittävät olevansa kännykkäherkkiä.

  ”Kysymykseen “piilotellaanko tutkimuksia” voisi vastata että kyllä piilotellaan.” Varmasti piilotellaan, mutta esitetyt esimerkit koskevat tutkimuksia, joissa ei tutkita terveysvaikutuksia, joten se ei ole ongelma. Vain niillä on merkitystä.

  Tykkää

 35. Moni ihminen pelkää säteilyä ja siksi puhuessaan pitää kännykkäänsä kädessä. Silti, he liikennöivät mokkuloilla ja kotona on langattomia tukiasemia. Katot on täynnä loisteputkia tai muista valonlähteitä, jotka säteilevät eri taajuuksia. Ja mitä ”teknisempään” kotiin mennään, eli kulutuselektroniikan puolelle, sitä enemmän on häiriöitä ympärillämme.

  Nämä muutamat syksyn päivät, kun sähköt olivat poikki, ne kenties auttoivat huomaamaan miten hiljaista on kun kaikki hiljenee. Jopa aivot hiljenevät. Jos ette muista, niin vääntäkääpä sähköpääkytkimestä kaikki pimeäksi. Ja istutte hetken siinä, missä yleensä istuttekin. Huomaatte, että jopa ajatukset ovat erilaisia kuin sähköt päällä.

  Paljon on puhuttu myös tästä sähköyliherkkyydestä, ja raja-arvoksi on annettu 0.1V/m. Jokainen voi saada suuruusluokan ympärillään olevasta jännitetasosta. A) otetaan yleismittari B) asetetaan sen mitta-asteikoksi max 0-2V ja vaihtojännite c) pidetään mittapäitä noin 1m toisistaa erossa ja liikutaan huoneessa. Näin saadaan mitattua eri paikoissa vallitseva jännitetaso. D) sitä voidaan verrata tuohon oireiden raja-arvoon 0.1V/m.

  On muistettava, että normaali yleismittari on viritetty mittaamaan 40-60Hz taajuuksia. Joten se ei mitenkään mittaa kaikkea jännitettä ilmassa. Mutta siitä saa erittäin hyvän kivijalan tutkimukselleen.

  Aluksi voi vaikka mitata teleision ruudun ja siitä metrin päässä olevan tilan välisen jännitteen. Sitten langattoman tukiaseman ja sen ympärillä olevan saäteilyn. Samalla tavalla voi jatkaa valaisimien ja tietokoneiden sekä pelikoineiden mittauksia.

  Ja kun ymmärrys iskee kuin märkä rätti, sitä seuraa pahoinvoinnin tunne. Jota seuraa toimenpiteet.

  Tykkää

 36. ”Sähköistää” antoi jänniä vinkkejä, mutta kaipaisin hieman lisää tietoa kun olen joskus ”lapsena” leikkinyt oskilloskoopeilla, yleismittareilla ja spektrianalysaattoreilla enkä enää muista kaikkia perusteita tarkalleen.

  Yleismittari näyttää sekä ihmiseen indusoituvaa jännitettä että niihin mittajohtoihin indusoituvaa jännitettä, mutta millä kuormalla (resistanssilla tai induktanssilla)? Ihminen on aika hyvä johde, mutta harvemminpa meitä kuitenkaan maadoitettu on.

  Esimerkiksi kumikengät jalassa puisella tuolilla seisten voi huoletta ottaa vaikka 240v vaihejohdosta kiinni, kunhan ei koske maadoitukseen.

  Eli se potentiaalienergia (elektronien virtaus) tapahtunee siis negatiivisesta positiiviseen, mutta mistä mihin?

  Esimerkiksi kissaa jos silittää eristeellä, nousee jännite eristeen pinnassa suureksi (staattinen sähkö), mutta virtaahan siinä ei ole nimeksikään.

  Talvella kun ilmankosteus (Rh) on matala, saa usein mm. autoon mennessä sähköiskuja, etenkin jos pukeutuu keinokuituisiin vaatteisiin.

  Eli tarkemmin, millainen pitäisi tuon kuorman olla, jotta esimerkiksi kovalenttiset sidokset http://fi.wikipedia.org/wiki/Kovalenttinen_sidos rikkoutuisivat?

  Tämän mukaan energiaa kovalenttisen sidoksen rikkoontumiseen pitäisi olla http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK21595/ enemmän kuin lämpöenergiasta (huoneen lämmöstä 25C tai kehon lämmöstä 37C) saadaan.

  Toisin sanoen, syntyykö indusoituvasta sähköstä niin paljon energiaa, että se rikkoisi esim. kovalenttisia sidoksia? Ilmeisesti ei, jos esimerkiksi tätä artikkelia uskominen http://www.emfs.info/The+Science/Mechanisms/energy/

  Neurobiologian kannalta on taas mielenkiitnoista pohtia sitä, miten hermojärjestelmään kohdistunut sähköinen ”häiriö” sotkee neuroendokrinologiset tekijät http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroendocrinology

  Eli yksinkertaisesti: jos menet vaikkapa kännykän lähelle, voiko aivojen neuroendokriiniset solut http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroendocrine_cell ”mennä sekaisin” ja aiheuttaa vaikkapa hormonaalisia muutoksia?

  Sähkötön mökki keskellä ei mitään on kyllä uskomaton kokemus. Kun yöllä avaa silmänsä, ei tiedä olevansa hereillä. Ihminen voi kuulla sydämen lyönnit ja pienetkin äänet, jotka normaalisti hukkuu kaupungin perusmeteliin.

  Samoin kaupunkien valosaaste sotkee ihmisen luontaisia biokemiallisia prosesseja. Ehkä meidän pitäisi pitää maaseudut asuttuina, jotta voisimme viedä pahiten sairastuneet ihmiset maalle paranemaan?

  P.S.
  Tuli mieleen sähkötekninen näkemys krapulaan, joita aika moni potee tulevana uudenvuodenjuhlana:

  – generaattori toimii siten, että kun johde liikkuu magneettikentässä (eli ankkuri jossa käämit pyörii magneettikentässä), johtimien päihin syntyy sähköä;
  – maapallossa magneettivuo menee pohjoisnavalta etelänavalle, eli toisin sanoen, jos johde liikkuu magneettivuossa, syntyy johteeseen sähköä;
  – jos ihminen selittää baarissa käsiään huitoen, kännissä (= hyvin nesteytettynä eli johtavana) kaverilleen koko illan suu vaahdoten asioita, tulee hän kerryttäneeksi sähköä päähänsä;
  – mikäli ihminen, etenkin miespuolinen, ei muista käyttää maadoituselektrodiaan, vaan sammuu kengät jalassa sänkyynsä, huitomisesta kertynyt sähkö alkaa pakottaa aamulla päässä.

  Muistakaa siis maadoittaa itsenne ennen nukkumaanmenoa, ettei tule aamulla krapulaa 🙂

  Lisätietoja:

  Magneettivuo http://fi.wikipedia.org/wiki/Maan_magneettikentt%C3%A4

  Generaattorin toiminta http://fi.wikipedia.org/wiki/Generaattori

  Maadoitus http://fi.wikipedia.org/wiki/Maadoitus

  Elektrodi http://fi.wikipedia.org/wiki/Elektrodi

  Tykkää

 37. ”Yleismittari näyttää sekä ihmiseen indusoituvaa jännitettä että niihin mittajohtoihin indusoituvaa jännitettä, mutta millä kuormalla (resistanssilla tai induktanssilla)? Ihminen on aika hyvä johde, mutta harvemminpa meitä kuitenkaan maadoitettu on.

  Esimerkiksi kumikengät jalassa puisella tuolilla seisten voi huoletta ottaa vaikka 240v vaihejohdosta kiinni, kunhan ei koske maadoitukseen.

  Eli se potentiaalienergia (elektronien virtaus) tapahtunee siis negatiivisesta positiiviseen, mutta mistä mihin?”

  Tuomarilta tulee enemmän kysymyksiä kuin Hämäläinen ehtii vastaamaan…

  Noihin mittajohtimiin (joiden eriste on >40Mohmia) ei ehkä indusoidu ihmisen kautta niin suurta jännitettä jolla olisi tässä tapauksessa merkitystä mittaustuloksen kannalta. Ellei sitten kosk mitattaviin johtimiin, eli mittajohtimien päihin. Toisaalta, jos niihin koskee, ”sähköinen piiri sulkeutuu” ja jännite mittarissa putoaa hyvin lähelle nollaa.

  Kumisaappaissa ja muovimatoissa pyritään yli 50kohmin vastukseen. Tämä sen vuoksi että 220V/50 000ohmia = 0.0044A, eli 4.4mA joka ei vielä ole kuolettava… siis jos ei pelästy liikaa tai jos ei ole elimellistä heikkoutta.

  Ja mitä tulee positiivisesta negatiiviseen, niin Tuomari vastaili osittain generaattori-osiossaan kysymykseen. Nimittäin, se positiivisesta negatiiviseen vaihtelee sen mukaan missä asennossa generaattorin sähköä tuottavat käämit ovat, aika-akselin funtionta. Tämä kuuluisa sinikäyrä kun muodostuu siitä, että jos generaattorin yhteen (tai kolmeen) käämitykseen laitettaisiin kynä joka piirtäisi ”putkeen” viivaa, ja generaattoria siirrettäisiin putkessa vakio nopeudella, niin putken seinämiin piirtyvät viivat, niitä kohtisuoraan katsottaessa, muodostavat siniaallon.

  Toivottavasti Tuomari maadoittuu ettei aamulla ole pää kipeä. Ja kyllä, itse olen muuttanut maaseudulle. Ensimmäisen vuoden kärsin kovasti sähkönpuutoksesta ja aamuisin oli usein pää kipeä. Mutta nykyisellään sitä jo istuskelee ihan rauhassa ja katselee kun kaupunkilaiset viuhtoo kuin generaattorin navat. Eikä sitä viuhtomisen määrää ymmärrä, vähemmällä työllä kun saa enemmän aikaan. Ja kun omenapuun juureen lorottaa lannoitteet ja kuusen juuresta hakee lisää janojuomaa, on elämä tasapainossa.

  Tykkää

 38. joo ihmetellen, jahka kumipohjat jalassa 240V haittaa mitään -> eli jos sohva ulkona seinästä, ja kumipohjat sohvan jaloissa, ei haittaa sähköstä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s